5 nadelen van cryptobeurs Finst

nadelen van Finst
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Cryptocurrency-handel is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen, en er zijn veel platformen beschikbaar om in digitale activa te beleggen. Een van deze platformen is Finst. Hoewel Finst een aantrekkelijke optie lijkt met zijn gebruiksvriendelijkheid en lage transactiekosten, zijn er ook enkele beperkingen waar beleggers rekening mee moeten houden. In dit artikel zullen we de nadelen van Finst bespreken, zodat beleggers beter geïnformeerd kunnen beslissen of dit platform geschikt is voor hun beleggingsbehoeften.

Welke nadelen heeft Finst?

Finst heeft de ambitie om binnen nu en vijf jaar de grootste cryptobeurs van Europa te willen zijn. Dit is beste ambitieus als je het ons vraagt, maar zeker niet onmogelijk. Zeker gezien de eigenaren die behoorlijk wat ervaring hebben binnen de wereld van beleggen. Toch zijn er wat zaken waar volgens Cryptokoersgids.nl aan gewerkt moet worden om klanten voor hen te winnen. We bespreken daarom enkele nadelen van dit platform. Uiteraard zullen sommige van deze punten op worden gepikt, zoals het uitbreiden van het aantal cryptomunten en het aanbieden van staking bij Finst. We zullen dit artikel dan ook blijven updaten. 

Welkomstbonus Finst!

€10.000 crypto gratis verhandelen?

📅 Actie loopt tot en met 30-9-2023

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Beperkt aanbod coins

Een van de nadelen van Finst is het beperkt aantal munten waarin je kunt handelen. Momenteel zijn er iets meer dan 40 munten beschikbaar op deze beurs. Dit betekent dat handelaren beperkt zijn in hun keuze van activa waarin ze kunnen beleggen en handelen, wat hen beperkt in hun verdienpotentieel.

Crypto opnemen niet mogelijk

Een ander nadeel van Finst is dat het niet mogelijk is om crypto op te nemen. Dit betekent dat handelaren hun activa niet kunnen verplaatsen naar andere beurzen of wallets om andere mogelijkheden te verkennen. Dit beperkt hun flexibiliteit en beperkt hen in de verdienmogelijkheden die ze kunnen benutten. Bovendien moet je er dus zeker van zijn dat jouw cryptovaluta veilig staat bij Finst. We zouden liever zien dat je het kunt verplaatsen naar een cold wallet. 

Crypto staking niet mogelijk

Crypto staking is op dit moment ook niet mogelijk op Finst, waardoor handelaren geen passieve inkomsten kunnen genereren via het bezit van bepaalde cryptocurrencies. On-chain staking, waarbij een belegger hun activa op de blockchain vasthoudt om deel te nemen aan het beveiligingsnetwerk en inkomsten te genereren, is dus niet mogelijk. Dit is een nadeel omdat staking een belangrijke manier is om inkomsten te genereren uit crypto-beleggingen.

Crypto enkel aan te kopen via een marktorder

Marktorders gebruiken de huidige marktprijs om een transactie te voltooien, dus als de marktprijs snel verandert, kun je de gewenste prijs missen. Dit betekent dat je misschien niet de best mogelijke prijs krijgt voor je cryptocurrency of je moet meer betalen dan je wilde voor een bepaalde cryptocurrency. Bovendien, met enkel marktorders kun je geen specifieke prijsinstellingen vastleggen en heb je geen controle over wanneer je transactie wordt uitgevoerd.

Veiligheid

Bij Finst is twee-factor authenticatie standaard ingeschakeld tijdens de registratie. Finst gebruikt, naar eigen zeggen, de beste beveiligingsnormen om activa van klanten te beschermen Dit omvat het koppelen van apparaten en e-mail + SMS verificatie voor elk nieuw apparaat dat wordt gebruikt voor inloggen. Daarnaast is er voor toegang tot de webapp (https://app.finst.com/identity/login) vereist dat klanten de QR-code scannen met de app, net als bij de grote banken in Nederland. Op deze manier kan alleen de eigenaar van de telefoon toegang krijgen tot het account. 

Ondanks bovenstaande, voelt het voor ons, alsof we er zelf geen controle over hebben. Het liefst zouden we zien dat je een extra optie kunt kiezen om 2FA toe te voegen aan het inlogproces, net als dit het geval is bij andere cryptobrokers en exchanges. 

Er zijn ook positieve punten te benoemen

Hoewel er nadelen zijn aan elk platform, zien we bij Finst ook duidelijke voordelen. Het biedt een makkelijke en toegankelijke manier om inzicht te krijgen in je cryptoportefeuille en de groei daarvan, en het biedt een goede klantenservice en lage transactiekosten. Ook krijgen klanten de mogelijkheid vrienden uit te nodigen voor €100 transactietegoed, waardoor ze in de eerste maand zelfs helemaal geen transactiekosten hoeven te betalen. Ondanks de nadelen, zijn de positieve kanten van Finst zeker iets waard om in overweging te nemen voor degenen die op zoek zijn naar een platform om hun cryptocurrency aan te kopen, te verkopen en te beheren.

Welkomstbonus Finst!

€10.000 crypto gratis verhandelen?

📅 Actie loopt tot en met 30-9-2023

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin