Nieuw bij Bitvavo: Dollar Cost Avering (DCA)

Dollar cost averaging Bitvavo
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

πŸ”₯ Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash!Β πŸ”₯

Bitvavo, de populairste cryptocurrency exchange van Nederland, heeft sinds 3 januari 2024 een spannende nieuwe feature voor je beschikbaar: periodiek aankopen, ofwel Dollar Cost Averaging (DCA). Met deze functie kun je automatisch en regelmatig digitale munten aankopen.

Wekelijks, tweewekelijks of maandelijks investeren

Je kunt nu kiezen om op een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse basis in elke gewenste cryptocurrency te investeren. Het bijzondere hieraan is dat Bitvavo jouw aankopen uitvoert op een willekeurig moment op de door jou gekozen dag, om marktmanipulatie tegen te gaan. Wil je liever zelf een specifiek tijdstip kiezen, dan kan dat nog steeds handmatig.

Door deze automatisering betaal je de gemiddelde prijs over een langere periode, wat het risico en de emotionele impact van het investeren vermindert.

Hoe werkt het?

Om van deze nieuwe functie gebruik te maken, ga je gewoon naar je Bitvavo-account, selecteer je ‘Periodieke aankoop’, kies je je favoriete munt, de frequentie en het bedrag dat je wilt investeren. Zorg er wel voor dat je voldoende saldo in je wallet hebt, anders wordt de aankoop niet uitgevoerd.

Als je jouw periodieke aankopen wilt stopzetten, is dat ook eenvoudig. Ga naar dezelfde sectie en annuleer elke geplande aankoop. Het verkopen van de assets moet echter nog steeds handmatig gebeuren.

Een groot voordeel is dat Bitvavo geen extra handelskosten in rekening brengt voor deze service, afgezien van de standaard handelskosten van 0,25% voor een marktorder. Bovendien dalen deze kosten naarmate je meer handelt.

Actie voor nieuwe gebruikers

Tot slot heeft Bitvavo een aantrekkelijke actie voor nieuwe gebruikers: de eerste €10.000 aan handel is gratis, wat kan leiden tot een besparing van maximaal €25 aan handelskosten. Dit, samen met de nieuwe DCA-functie, maakt Bitvavo een nog aantrekkelijkere keuze voor jou, of je nu nieuw bent in de wereld van cryptocurrency of al ervaren bent.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
πŸš€ Aanbod: 220+ crypto
πŸ’Ά Kosten: max. 0.25% 
πŸ“ˆ Staking: Tot 15%

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin