Ontdek of ChatGPT de cryptomarkt kan voorspellen

Chatgpt prijs voorspellen mogelijk
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De opkomst van AI-systemen zou er zomaar (mee) voor kunnen zorgen dat onze toekomst er helemaal anders uit zal komen te zien. Eén van de meest veelbelovende systemen op dit vlak luistert naar de naam ‘ChatGPT’. Wanneer ook één van ’s werelds grootste en belangrijkste bedrijven, namelijk Microsoft een aanzienlijke investering doet in dit systeem weet je over welke enorme potentie ze beschikt. Onder meer maken AI-systemen het mogelijk om op basis van data en met behulp van complexe berekeningen bepaalde voorspellingen te doen. Welke voorspellingen zou ze echter concreet kunnen maken met het oog op de cryptomarkt en de toekomst daarvan? Wij zochten het voor je uit en vertellen je er graag meer over hieronder op deze pagina!

Wat is ChatGPT?

Wanneer je nog niet helemaal bekend bent met ChatGPT is het mogelijks interessant om eerst even in detail uiteen te zetten wat dit systeem nu precies is. Het gaat hierbij dan ook concreet om een AI-systeem welke het mogelijk maakt om op basis van ingelezen data vragen te beantwoorden. Niet alleen geldt voor deze software dat ze het mogelijk maakt om vragen te beantwoorden, daarnaast is het eveneens zo dat ze bepaalde taken uit kan voeren. In menig aantal scholen werd er inmiddels reeds voor gekozen om de software aan banden te leggen omdat ze gebruikt zou kunnen worden om bijvoorbeeld huiswerk of andere taken uit te voeren voor de studenten. Dat is echter niet alles.

De data waar een AI-systeem als ChatGPT over beschikt zou in principe ook gebruikt kunnen worden om bepaalde voorspellingen te doen met het oog op de toekomst. Ondertussen is het dan ook zo dat menig aantal mensen en partijen ervoor hebben gekozen om de software een bepaalde inschatting te laten maken m.b.t. de toekomst van de cryptomarkt. Dergelijke inschattingen zijn uiteraard erg leuk, maar hoe betrouwbaar zijn ze en kan je er bijvoorbeeld je investeringen op afstemmen? Dat is een belangrijke vraag die we graag verder op deze pagina voor jou beantwoorden.

Wat is ChatGPT
Wat is ChatGPT

Hoe maakt ChatGPT haar voorspellingen?

De voorspellingen die gebeuren door ChatGPT worden gemaakt op basis van verschillende soorten data. Voor ChatGPT geldt dat ze bijzonder snel kan leren door zich als het ware te trainen om gegevens te bekijken met betrekking tot:

  • De marktprijs;
  • Het volume;
  • Economisch nieuws;
  • Online aankoopstatistieken;
  • Sociale berichten;

Door rekening te houden met bovenstaande verschillende vormen van data wordt het mogelijk om op zeer nauwkeurige basis marktactiviteit te voorspellen. Onder meer voor zogenaamde crypto arbitrage geldt dat ze sterk kan profiteren van de mogelijkheden die ChatGPT met zich meebrengt. Het betreft hier een vorm van traden waarbij er kan worden geprofiteerd van prijsverschillen die ontstaan tussen verschillende crypto exchanges.

ChatGPT kan helpen om real-time gegevens te verzamelen die betrekking hebben tot de koersen van verschillende soorten crypto, maar daarnaast kan ze eveneens trends in de markt analyseren en kan ze helpen bij het identificeren van prijsverschillen tussen verschillende exchanges. Finaal is het eveneens mogelijk om met behulp van deze software voorspellingen te maken en inzichten te creëren met betrekking tot bewegingen in de markt. Het is vooral hier dat veel crypto enthousiastelingen veel oren naar hebben.

Welke voorspellingen heeft ChatGPT inmiddels gedaan?

Het is voor iedereen mogelijk om door middel van een vrij eenvoudige zoekopdracht ChatGPT bepaalde voorspellingen te laten doen. Wat deze voorspellingen betreft dien je er echter rekening mee te houden dat ze altijd met een korreltje zout moeten worden genomen. Je zou zeker rekening kunnen houden bij de voorspellingen die worden gedaan door de software, maar daar staat tegenover dat je de “uitspraken” toch altijd moet relativeren. 

Het is en blijft immers in de praktijk uiteraard software welke diens voorspellingen doet op basis van de data die actueel voor handen is. Ook voor ChatGPT valt immers in de praktijk uiteraard onmogelijk te voorspellen hoe de ontwikkelingen er in de komende jaren allemaal uit zullen gaan zien.

Bovenstaande blijkt eveneens uit de voorspellingen die inmiddels reeds door ChatGPT zijn gedaan. Zo werd de vraag gesteld welke koers ze verwacht voor ETH aan het einde van het jaar 2023. Die voorspelling hield een koers aan van tussen de 3000 en 5000 euro. Daarbij werd door de software duidelijk aangegeven dat de koers nog sterk kon worden beïnvloed door allerhande verschillende factoren. Dat is uiteraard iets wat de software met recht en rede heeft opgemerkt.

Voorspellingen blijven nattevingerwerk, ook met AI

Het staat als een paal boven water dat er een zeer belangrijke rol is weggelegd voor AI in de (nabije) toekomst. Dit gezegd hebbende moeten we uiteraard ook duidelijk stellen dat de voorspellingen die worden gemaakt door dergelijke software altijd voor een groot deel nattevingerwerk zijn. Het is dan ook zeer belangrijk om hier bij stil te blijven staan. Uiteraard is het leuk om voorspellingen te laten maken door ChatGPT en je kan ze zeker in het achterhoofd houden. Jouw nieuwe investeringen louter en alleen gaan baseren op die voorspellingen is echter als vanzelfsprekend niet echt een goed idee.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin