Vandaag nog passief inkomen verdienen met crypto? Het kan!

vandaag passief inkomen crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voor heel wat mensen geldt dat ze overtuigd zijn van het feit dat passief inkomen een belangrijk voordeel met zich meebrengt. Het bedrag dat je passief boven op je standaard inkomsten kan verwerven kan namelijk op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde creëren. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze het verdienen van passief inkomen op de lange baan schuiven. Dit niet in het minst omdat ze vermoeden dat het vaak erg lang duurt voordat er daadwerkelijk voor het eerst inkomsten uitgehaald kunnen worden. Dat is echter niet helemaal correct. Wat zou je er namelijk van denken mochten we je zeggen dat passief inkomen verdienen met crypto nog vandaag mogelijk is? Hoe je dit precies kan aanpakken vertellen we je zeer graag op deze pagina.

Wat maakt passief inkomen verdienen met crypto zo interessant?

Beleggers in dividendaandelen weten het eigenlijk reeds vele jaren. Investeren in inkomsten genererende assets is zowel op korte als op lange termijn een zeer interessante keuze. Voor de korte termijn geldt dat je met behulp van dergelijke assets eigenlijk meteen kan rekenen op een bepaalde inkomstenstroom. Je hoeft hiervoor in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden ook geen jarenlang geduld te koesteren. Wanneer je net voor de ex-dividend datum in een bepaald aandeel stapt kan je per definitie reeds de volgende dag een bepaald dividend toegekend krijgen.

Bovenstaande is natuurlijk ongelofelijk interessant. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er bij de introductie van nieuwe markten (zoals bijvoorbeeld de cryptomarkt) eveneens wordt gezocht naar mogelijkheden om een dergelijke passieve inkomstenstroom op te kunnen zetten. In eerste instantie werd al vrij snel duidelijk dat dit perfect mogelijk zou zijn met behulp van zogenaamde proof of stake tokens. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden nog veel uitgebreider en bovendien ook toegankelijker. Wil jij graag ook nog vandaag beginnen met passief inkomen verdienen met crypto? Dan is het zeker interessant om even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Passief inkomen verdienen met crypto op verschillende manieren

Passief inkomen verdienen met crypto behoort tegenwoordig niet alleen tot de mogelijkheden, het is zelfs op verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie maken we een onderscheid tussen de verschillende vormen van crypto staking die er bestaan. Zo kan je ervoor kiezen om te gaan staken in een eigen wallet met zogenaamde proof of stake coins, maar daarnaast zijn er ook nog de staking mogelijkheden die worden aangeboden door Nederlandse crypto exchanges en brokers. Alles wat je over deze verschillende mogelijkheden graag zou willen weten ontdek je hieronder.

1.) Passief inkomen verdienen met het staken van proof of stake munten

De eerste optie die je hebt om passief inkomen te verdienen met crypto heeft betrekking tot de zogenaamde proof of stake munten. Voor dergelijke cryptocurrencies geldt dat het simpelweg aanhouden van tokens in een wallet ervoor zorgt dat je passieve inkomsten kan realiseren. 

Echter vereisen deze tokens dus wel het daadwerkelijk opzetten en vaak ook open laten staan van een dergelijke wallet. Er zijn echter ook uitzonderingen. Een bekende uitzondering op dit vlak is de Chinees getinte cryptovaluta NEO. Voor deze token geldt immers dat je ze gewoon kan aanhouden in een wallet waarbij je gewoon om de bepaalde tijd je GAS-tokens moet claimen. Deze wallet hoeft dus niet permanent open te worden gehouden. Toch blijkt in de praktijk dat heel wat mensen die passief inkomen willen verzamelen met hun crypto holdings daarvoor toch vooral kijken naar optie 2.

2.) Passief inkomen verdienen met staking op exchanges

Sinds enige tijd bieden ook crypto exchanges en crypto brokers hun gebruikers de mogelijkheid om hun holdings te staken. Voor een crypto exchange zoals bijvoorbeeld Binance geldt zelfs dat ze op dit vlak verschillende mogelijkheden aanbiedt. Zo maken we een onderscheid tussen:

  1. Flexibele crypto staking;
  2. Fixed crypto staking;

In het eerste geval liggen de rendementen waar je op kan rekenen een stuk lager in vergelijking met de tweede optie. Echter is het wel zo dat je in dit geval steeds over de mogelijkheid beschikt om de holdings die je aan het staken bent terug op te vragen. Dat is niet het geval bij de tweede optie. In deze situatie kan je rekenen op merkelijk hoger gelegen vergoedingen, alleen staan je holdings wel vast voor de door jou gekozen periode. Wil je ze dus met andere woorden vroegtijdig opnemen? Dan behoort dat helaas niet tot de mogelijkheden. 

Welke optie door jou nu precies als het meest interessant kan worden bestempeld is natuurlijk geheel aan jou om te bepalen. In ieder geval, voor beide opties geldt dat je vanaf minuut één eigenlijk meteen rendement kan behalen.

3.) Passief inkomen genereren met DeFi-platformen, hoe werkt het?

Naast bovenstaande opties is het tot slot eveneens mogelijk om passief inkomen te verdienen met crypto door gebruik te maken van een zogenaamde DeFi-platform. Het gaat hierbij dan om een platform zoals bijvoorbeeld YouHodler. Voor dergelijke platformen geldt dat ze een beetje op dezelfde manier werken als een spaarrekening. Met andere woorden, je transfereert een bepaald aantal tokens naar deze partij waarna je deze daar gewoon moet laten staan. Vervolgens ontvang je op deze holdings op periodieke basis een vaak zeer aantrekkelijke vergoeding.

De manier waarop deze vergoeding wordt uitbetaald kan verschillen. Voor YouHodler geldt op moment van schrijven dat de intresten wekelijks worden bijgeschreven. Voor andere platformen geldt dat dit wekelijks of zelfs dagelijks kan gebeuren. Ook op deze manier kan je dus met crypto een zeer aantrekkelijk passief inkomen realiseren. Let wel, de risico’s die hieraan verbonden zijn, zijn logischerwijs een stukje hoger gelegen dan wanneer je gewoon geld op een traditionele spaarrekening zou plaatsen. Zo hebben meerdere soortgelijke platformen het niet gered, en zijn kopje onder gegaan. Denk aan Celcius & BlockFi. Het risico dat je neemt door geld uit te lenen aan YouHodler gaat wel gepaard met een hoge vergoeding. 

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin