Wat zijn Play to Earn coins? [uitleg + de beste 5]

play to earn coins
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: Decentralized Finance (DeFi). Dat kan ook niet anders, want het domineert momenteel de cryptomarkt. DeFi is een vorm van financiering waarbij geen centrale tussenpersonen uit de financiële wereld betrokken zijn, zoals banken, makelaars en beurzen. Bovendien bestaat het uit verschillende onderdelen, waaronder gamen om crypto te verdienen. ‘Play to earn coins’ is inmiddels razend populair. Wat houdt dit fenomeen precies in en welke cryptocurrencies zijn er geschikt voor?

Wat zijn de 5 beste Play to earn coins voor spelers?

DeFi maakt het mogelijk om als gamer compensatie te krijgen in de vorm van tokens. Dit betreffen zowel cryptocurrencies als Non-Fungible tokens (NFT’s). Het laatstgenoemde fenomeen houdt in dat een token via de blockchain gekoppeld is aan een uniek item. 

Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, tickets of een avatar in een game. Sommige producten zijn voor miljoenen dollars/euro’s verkocht. Gaming cryptocurrencies dragen zeker bij aan het enorme succes van DeFi. Wie wil er inmiddels geen tokens verdienen door te gamen? In dit artikel leggen we je graag uit waarom en welke play to earn coins de moeite waard zijn.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

De gamesector en blockchain

Groei van de gaming markt volgens Newzoo
Bron: https://newzoo.com/globalgamesreport

Laten we eerst een duik nemen in de gaming sector en de relatie tot blockchain. Onlangs publiceerde het gamemarkt platform Investgame een rapport waaruit bleek dat het aantal cryptocurrency spellen op basis van blockchain in rap tempo toeneemt. Alleen al in het eerste deel van 2021 wisten bedrijven in de crypto gaming industrie 24 belangrijke deals te sluiten voor meer dan 476 miljoen dollar, omgerekend 411 miljoen euro.  

Een gigantisch bedrag, maar het einde is nog niet in zicht. Mede door de wereldwijde Covid-19 pandemie en de lockdowns brengen mensen veel meer tijd thuis door. Je kunt wel raden dat mensen op zoek gaan naar nieuwe manieren om zich te vermaken. Dit heeft grote gevolgen voor de game industrie. De cijfers van gamemarkt onderzoeker Newzoo zijn indrukwekkend te noemen.

De opkomst van ‘Play to earn coins’

Niet alleen de gaming industrie groeide tijdens de Covid-19 pandemie uit zijn voegen. Ook cryptocurrencies zijn sinds de grote dip van 2018 weer terug van weggeweest. Maar wat is nu de aantrekkingskracht van ‘Play to earn coins’, oftewel spelletjes doen voor crypto? Het feit dat je plezier hebt én daar een mooie beloning voor krijgt speelt zeker mee.

Hoe werken ‘Play to earn coins’ spellen?

De basis van ‘Play to earn coins’ spellen  is heel simpel. Ook daarin schuilt natuurlijk een deel van de aantrekkingskracht. Je hebt als speler de controle over een aantal in-game activa en kan de waarde ervab verhogen tijdens het spelen. 

De tokens die je als beloning ontvangt kun je omzetten in ect geld. Vervolgens kun je het spenderen zoals je helemaal zelf wilt. Inmiddels kent de markt een aantal zeer populaire ‘Play to earn coins’ projecten, waaronder:

 • My DeFi pet: Dit populaire spel wordt beschreven ‘een kruising tussen Pokémon en NFT’s’. Je gebruikt namelijk de token DPET om digitale huisdieren te kopen of te verkopen. Ook kun je personages eventueel upgraden.
 • Axie Infinity: Een voorbeeld van een zeer populaire play-to-earn coins game is Axie Infinity. De maandelijkse inkomsten liepen op van 103.000 dollar in januari tot maar liefst 364 miljoen dollar in augustus 2021.  Een ongekende groei, net als het feit dat deze video game inmiddels een miljoen dagelijkse spelers aan zich heeft weten te binden. Verderop in dit artikel vertellen wij jou veel meer over dit artikel.
 • CryptoBlades: In dit spel, dat werd gelanceerd op de Binance Smart Chain, is het de bedoeling is dat je met digitale wapens tegenstanders weet te verslaan. Als beloning ontvang je zogeheten SKILL tokens.
 • Alien Worlds: Dit spel is populair omdat je zogenaamd de hele wereld beheerst. Om dat te bereiken moet je NFT’s op een strategische manier kiezen, kopen en samenstellen. Dit kan de richting van het spel sterk beïnvloeden.
 • Splinterlands: Splinterlands mogen we zeker niet vergeten. Dit is een tactisch kaartspel waarin je het moet opnemen tegen andere spelers met kaarten. In tegenstelling tot traditionele kaartspellen zijn alle gevechten in Splinterlands geautomatiseerd omdat ze een plekje hebben op de blockchain.

“I think Axie is an amazing platform. It's fun and engaging. It's a game you want to play for hours on end. Add the Axie economy and you have something special. I'm excited to be part of it.”

Een korte geschiedenis van NFT gaming

Non-Fungible tokens(NFT’s) zijn unieke digitale verzamelobjecten die worden verhandeld op de blockchain. Om te begrijpen hoe het werkt moeten we even terug naar het verleden. Het bijzondere verhaal van ‘Play to earn coins’ begon eind 2017. Misschien herinner je je nog wel dat een blockchain-aangedreven game genaamd CryptoKitties toen een enorme hit werd. 

In dit spel kon je digitale katten kopen en verkopen. Helaas ontstond er door de enorme toestroom van spelers al snel vertraging op het Ethereum netwerk, met zeer lange transactietijden als gevolg. De huidige NFT industrie bouwt verder op het succes van CryptoKitties, zonder het probleem van lange wachttijden en hoge transactiekosten

Feitje: Wist je dat Dragon, een van de duurste CryptoKitties, in 2018  voor ongeveer 170.000 dollar werd verkocht?

CryptoKitties
CryptoKitties

Wat is een in-game item?

In een NFT spel komen in-game items voor. Dit zijn virtuele items die je als gamer kunt kopen en gebruiken in het spel. Ze zijn te koop met in-game geld, maar ook echt geld of de munteenheid van het spel zelf.

Hoe kun je in-game tokens verdienen?

Je kunt in-game tokens op verschillende manieren  verdienen. Een optie is het verhandelen van in-game tokens, zoals het kopen van artikelen en diensten en dat ruilen voor in-game geld. Je ontvangt tokens die je vervolgens voor echt geld kunt omwisselen. Aangezien het decentraal is, heb je de volledige controle over je eigen activa. Daarom “play to earn” een fenomeen dat jou in zekere zin financieel onafhankelijk maakt.

Hoe verdien je punten?

Er zijn  verschillende manieren om punten te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het verwerven van in-game sterren en  het winnen van in-game wedstrijden.Punten en items kunnen ook worden verhandeld met in-game valuta. Misschien wil je jouw verdiende digitale valuta omwisselen voor echt geld. In dat geval heb je een account nodig. Vervolgens wissel je het virtuele geld om.. Uiteindelijk kan het worden overgezet naar geld op je bankrekening.

Play to earn coins over de hele wereld populair

NFT spellen hebben de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. CryptoKitties lijkt inmiddels al lang geleden. Inmiddels zijn ze geëvolueerd in ‘Play to earn coins’ spellen, waarvan ‘Axie Infinity’ een van de meest populaire titels is. Om te mogen genieten van dit spel moet je eerst drie ‘Axies’ (personages in het spel) kopen.

Waar zijn de meeste gebruikers actief?

De meerderheid van de dagelijks actieve gebruikers van Play to earn coins spellen bevindt zich trouwens in de Filipijnen. Ook inwoners van Indonesië, Venezuela, Vietnam en Brazilië zijn er dol op. Mensen moest door het hoge aantal Corona besmettingen veel tijd thuis doorbrengen, met als gevolg dat er massaal werd gegamed. 

Het is niet zo vreemd dat cryptogames in ontwikkelingslanden zeer populair zijn. De inwoners verdienen er soms meer mee dan met een gewone baan.

Wat zijn de risico’s van NFT spellen?

Hoewel cryptogames aan populariteit winnen, moeten we ook aankaarten dat het een aantal risico’s met zich meebrengt. Het klopt dat het een legitieme manier is om aan cryptocurrencies en fiat geld te komen. Helaas loop je wel het risico om door bepaalde omstandigheden NFT’s te verzenden. 

Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een NFT probeert te verzenden naar een andere wallet, terwijl deze wallet de NFT niet ondersteunt. Ook fraude, bijvoorbeeld met een gemanipuleerd smart contract, komt helaas voor. Zorg ervoor dat je een smart contract en een NFT altijd goed controleert om problemen te voorkomen. Ga alleen in zee met gerenommeerde projecten en zorg ervoor dat je niet het slachtoffer wordt van oplichting.

Belangrijke spelers in de NFT markt
Belangrijke spelers in de NFT markt

Volatiele markt

De cryptomarkt is jong en volatiel. Neerwaartse trends komen regelmatig voor. Als de token van een cryptogame in waarde daalt hebben spelers misschien geen tijd om hun verliezen te beperken. Besef ook dat sommige spellen gebruikers elke 14 dagen laten uitcashen, maar niet buiten die periode. Dit betekent dus dat je misschien niet bij je tokens kunt wanneer je dat graag wil.

Regulatie

De blockchain is transparant en gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen derden nodig zijn om transacties te controleren en goed te keuren. Regelgevende normen zoals AML (anti-witwas) en KYC (Know Your Customer) zijn niet nodig bij NFT’s. Dit scheelt een hoop tijd wanneer je een account aanmaakt, maar verhoogt helaas wel het risico op op fraude. Gaat er immers toch iets mis en word je het slachtoffer van cybercriminelen, dan is de kans klein dat je jouw geld terugkrijgt.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

1 – Dompel je onder in de bijzondere wereld van Axie Infinity (AXS)

De gaming industrie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wist je dat er wereldwijd meer dan 2.7 miljard gamers actief zijn? En dat de virtual reality markt (VR) meer dan 1.1 miljard waard is? Indrukwekkende cijfers. Misschien hoor jij wel bij de groep gamers die geen genoeg kan krijgen van Axie Infinity. Ken jij het nog niet? Lees dan snel verder.

Verdien geld met gamenWe durven wel te zeggen dat de blockchain technologie revolutionair is. Het heeft niet alleen cryptocurrencies mogelijk gemaakt, maar ook de gaming industrie voorgoed veranderd. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om cryptogames te spelen. 

Je hebt de keuze uit tientallen titels, waarvan Axie Infinity ongetwijfeld een van de meest populaire is. Een belangrijk kenmerk day crypto games uniek maakt is het ‘Play-to-Earn’ (P2E) principe. 

Dit betekent dat jij als speler geld kunt verdienen door games te spelen. Bij oudere spellen verdienden alleen de eigenaren geld en hadden spelers plezier zonder enige vorm van inkomsten. 

Die tijden zijn toch echt voorbij. Dankzij games als Axie Infinity kun je zelfs een passief inkomen verdienen. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je zometeen.

Wat is Axie Infinity?

Ben je altijd al goed geweest in gamen? Dan is Axie Infinity misschien wel hét spel voor jou, want je kunt er tokens mee verdienen die om te wisselen zijn voor geld. Maar dat is uiteraard niet het enige wat dit spel bijzonder maakt. Pokémon vormde een belangrijke inspiratie voor de makers van Axie Infinity. 

Net als dit legendarische spel, waarvan er overigens nog steeds nieuwe versies uitkomen, moet je namelijk diertjes verzamelen en opvoeden. Ondertussen bouw je een koninkrijk op door met jouw dieren te strijden tegen andere spelers. Dat Axie Infinity een absolute ster is onder de crypto games blijkt wel uit de volgende cijfers:

 • Tussen de oprichting in 2018 en december 2020 is er ongeveer 13.000 ETH gegenereerd, wat neerkomt op 16 miljoen dollar. Dit is omgerekend 13 miljoen euro.
 • In juli 2021 verdiende het spel 90 miljoen dollar, zo’n 77 miljoen euro.

Van welke blockchain maakt Axie Infinity gebruik?

Axie Infinity draait zoals veel andere projecten op de Ethereum blockchain. Interessant genoeg heeft het team achter deze game inmiddels een snelwerkende side-chain ontwikkeld genaamd Ronin. Het doel van deze side-chain is om de snelheid vn de game te verbeteren en om de  vaak hoge gasfees te verlagen.

Axie Infinity
Axie Infinity

Hoe werkt Axie Infinity?

Iedereen is welkom om Axie Infinity te spelen. Het is namelijk een zeer toegankelijk en begrijpelijk spel. In dit spel neem je het op tegen andere spelers. Wie wint, verdient tokens. Daarnaast kun je Axies fokken. Wel geldt er een maximum van zeven keer per Axie om inflatie van Axies te voorkomen. Bovendien betaal je voor elke nieuw gefokte Axie meer geld.

Landbezit en NFT’s

Landbezit speelt een belangrijke rol in de wereld van Axie Infinity. Zowel de percelen als diertjes die je kunt verzamelen, kopen en verkopen zijn NFT’s. Deze non-fungible tokens zijn volledig uniek en niet inwisselbaar. Axie Infinity bestaat nog maar relatief kort, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een sociaal netwerk waar je graag lid van wilt zijn.

Play to earn coins

De spelersgemeenschap is zeer sterk en het ‘Play to Earn coins’ principe oefent veel aantrekkingskracht uit. ‘Play to earn’ betekent simpelweg dat je geld verdient door opdrachten uit te voeren binnen het spel. Dit heeft ook zijn uitwerking op de token van Axie Infinity (AXS), die in 2021 als een raket omhoog is geschoten.

Diertjes in verschillende categorieën

Dat Axie Infinity zijn inspiratie haalt uit Pokémon, is goed te zien aan de Axies. De diertjes verschillen onderling, maar hebben allemaal ogen, oren, een mond, rug, hoorn en staart. Ze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en bevatten allerlei eigenschappen. De vier categorieën zijn als volgt:

 • Beast
 • Bird
 • Bug
 • Reptile
 • Aquatic
 • Plant

Categorieën

Sommige diertjes binnen het spel zijn ontzettend zeldzaam. Het is dan ook fantastisch nieuws wanneer je er een weet bemachtigen. Om het overzicht te behouden hebben de makers van Axie Infinity vier niveaus van zeldzaamheid toegevoegd, te weten:

 • Legendary
 • Ultra Rare
 • Rare
 • Common

Mystic Axies

Mede vanwege de verschillende categorieën en de vele eigenschappen is het praktisch onmogelijk om twee precies dezelfde Axies te hebben. En dan hebben de makers van dit spel ook nog eens een ‘Mystic Axie’ toegevoegd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je unieke Axies fokt die je voor veel geld op de marktplaats van Axie Infinity weet te verkopen. 

Sommige gamers zijn er al behoorlijk rijk mee geworden. Een zeer zeldzame Mystic Axie gaat niet zelden voor 30 ETH, momenteel 90.000 dollar, over de digitale toonbank.

Axies
Axies

Tijd en aandacht nodig

Het fokken van Axies vergt tijd en aandacht. Soms moet je wel vijftien games doen om er een te mogen fokken. Bovendien maak je belangrijke eigenschappen niet binnen een dag. En om de Axie van energie te voorzien moet je blijven gamen. Vind je dit leuk? Dan heb je zeker een geweldig tijdverdrijf gevonden

Feitje: Wist je dat er sinds mei 2021 elke dag 50.000 Axie NFT’s worden verkocht? Dit levert iedere dag miljoenen aan omzet op

Hoe kun je deelnemen aan Axie Infinity?

Hoewel Axie Infinity bekend staat als een toegankelijk spel, lopen de kosten om deel te nemen wel op naarmate de waarde van AXS toeneemt. Op dit moment heb je minstens 3 Axies nodig om te mogen genieten van dit spel. Dit betekent dat je al meer dan 300 dollar betaalt voor een Axie, terwijl je in januari 2021 nog maar 10 dollar kwijt was. Een simpele rekensom wijst uit dat je om te beginnen minstens 1050 dollar nodig hebt. Dat is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat is het verdienmodel van Axie Infinity?

Axie Infinity baseert zijn verdienmodel op het verkopen van in-game onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan land. Voor het kopen en verkopen van Axie NFT’s gebruikt vraagt het een tarief van 4.25 procent. Ook het laten opgroeien van Axies is niet gratis. Aan de andere kant pakt het team van Axie Infinity niet heel veel winst. 95 procent van de winst wordt namelijk weer in de game teruggestopt, zodat het zich verder kan ontwikkelen.

Hoe verdien je geld met Axie Infinity?

Feitje: Een gemiddelde speler kan 4500 SLP per maand verdienen, wat neerkomt op 1500 dollar (bijna 1300 euro). Dit is zeer veel geld in ontwikkelingslanden.

Spelers die zich onderdompelen in de wereld van Axie Infinity vinden het geweldig om geld te verdienen. Ze ontvangen echter geen AXS tokens, maar Small Love Potion (SLP). 

Verderop in dit artikel vertellen we nog iets meer over deze token. SLP is heel belangrijk voor dit spel, omdat je het moet gebruiken  om Axies te kunnen fokken en opvoeden.

Waar kun je Axie Infinity kopen?

Axie Infinity token AXS is verkrijgbaar op verschillende crypto exchanges, waaronder Bitvavo. Heb je nog geen account op deze populaire Nederlandse exchange, maar kun je niet wachten om deze token te kopen? Maak dan binnen enkele minuten een account aan

Na de verificatie dien je eerst valuta te storten in je Bitvavo wallet. Vervolgens zoek je ‘AXS’ op en wissel je jouw valuta om voor deze crypto token. Andere aanbieders van Axie Infinity zijn Binance en Coinbase. Welke exchange je ook gebruikt: het is verstandig om je waardevolle AXS in een cold wallet op te slaan. Dit betekent dat je bijvoorbeeld Trezor of Ledger gebruikt, die niet verbonden zijn met het internet. Daarmee verklein je de kans om slachtoffer te worden van hackers aanzienlijk.

2 - Wat maakt de token Smooth Love Potion (SLP) uniek?

Eerder in dit artikel noemden wij al het razend populaire Axie Infinity spel. Ontwikkelaar Sky Mavis is bijzonder trots op het feit dat het inmiddels kan rekenen op meer dan een miljoen dagelijkse gebruikers. Axie heeft een eigen in-game cryptocurrency genaamd Smooth Love Potion (SLP), die onder andere verkrijgbaar is bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Deze ERC20 token speelt een belangrijke rol binnen het spel. Je hebt het namelijk nodig voor het fokken van nieuwe Axies.

Hoe verdien je SLP tokens?

We beginnen met goed nieuws: het is gelukkig vrij eenvoudig om SLP tokens te verdienen. Het enige wat je moet doen is Axie Infinity in de PvP Arena of in de PvE Adventure mode te spelen. ‘PvP’ is de afkorting van ‘Player versus Player’, wat dus betekent dat je het opneemt tegen een andere speler. 

De PvE Adventure mode houdt in dat je vecht tegen monsters. Lukt het je om te winnen, dan krijg je als beloning SLP. Verkoop het vervolgens voor echt geld om winst te maken. 

Een andere optie om SLP te verdienen is door deel te nemen aan toernooien. En soms vinden er speciale promoties plaats in het Axie Infinity spel, waar je zeker van moet profiteren. 

Wat zijn belangrijke kenmerken van SLP?

Een van de bijzondere kenmerken van SLP is dat het een zogeheten ‘fair launch cryptocurrency’ is. Dit betekent dat het de volgende kenmerken heeft:

 • Axie Infinity spelers hebben de token gemint.
 • De token is decentraal.
 • Het is in bezit van de gemeenschap, die het ook bestuurd.
 • De token werd niet in een privé sale verkocht voordat het publiekelijk beschikbaar was. Hetzelfde gold overigens voor Bitcoin, YFI en Dogecoin.
 • Honderd procent van de totale hoeveelheid SLP is in omloop.

Welke toepassingen heeft SLP?

Inmiddels weet je dankzij bovenstaande kenmerken hoe de SLP token werkt. Maar heeft het ook nut? Daar kunnen we zeker bevestigend op antwoorden. Zo maakt deze token Axie Infinity een toegankelijk spel dat je veel plezier oplevert. Hoe meer levels je weet uit te spelen, hoe meer SLP je ontvangt als beloning. Dit werkt bij veel spelers uiteraard erg motiverend. Zoals gezegd duurt het wel even voordat je een Axie mag fokken. Geduld loont!

Downloaden
Downloaden

Nieuwe Axies fokken

Het fokken van nieuwe Axie’s is een belangrijke lement binnen het Axie Infinity spel. Dit is alleen mogelijk met SLP, wat meteen duidelijk maakt dat deze token een belangrijke rol heeft. Je kunt tot zeven keer nieuwe Axie’s fokken met behulp van een Axie. Een hoger aantal is vanwege inflatie niet toegestaan. 

Bovendien liggen de prijzen van het fokken steeds hoger, dus hou daar rekening mee.  Naast SLP-tokens moeten spelers namelijk ook vier AXS-tokens bepalen om te mogen fokken.

Wat te doen tegen inflatie?

Axie Infinity maakt als het ware gebruik van een ‘fokbeperking’ om inflatie te voorkomen. Spelers die veel Axies willen fokken krijgen te maken met hoge kosten, en dat vindt niemand fijn. Inflatie wordt zoveel mogelijk tegengegaan door alle SLP-tokens waarmee je Axie’s kunt fokken te laten verbranden. Op hetzelfde moment wordt er zoveel mogelijk SLP-tokens gemint. Daardoor kun je als gamer altijd nieuwe tokens verdienen, kopen en/of verkopen.

Niet verbrand

Overigens worden AXS-tokens in tegenstelling tot SLP tokens niet verbrand. In plaats daarvan worden ze opgeslagen ten gunste van de gemeenschap. Ook 4.25 procent van de marktplaats opbrengsten belandt in deze kist vol geld. Dit is gunstig voor het spel, aangezien 95 van de winst dus weer terugvloeit.

Axie Land
Axie Land

Axie Infinity populair in ontwikkelingslanden

In sommige ontwikkelingslanden is Axie Infinity zeer populair. We schreven al eerder dat het soms meer loont om dit spel te spelen dan te gaan werken. Sterker nog, in Vietnam verdienen sommige mensen er inmiddels hun fulltime inkomen mee. Het is voor inwoners van armere landen erg aantrekkelijk dat je met Axie Infinity soms wel 1500 euro per maand kunt verdienen. Je kunt wel zeggen dat dit spel veel levens al in goede zin heeft veranderd.

Wat is de toekomst van SLP?

De populariteit van Axie Infinity en de SLP-token gaat momenteel door het dak. Wat aandacht betreft ziet de toekomst er dan ook rooskleurig uit. Toch verschijnen er ook donkere wolken aan de horizon. Natuurlijk hopen we dat de zon uiteindelijk weer gaat schijnen, maar enige voorzichtigheid is gewenst. 

Steeds meer exchanges krijgen te maken met een overheid die crypto wil reguleren. Zo is de houding van China tegenover cryptocurrencies en minen niet al te positief. En in 2021 probeerde de Filipijnse regering strengere regels op te stellen voor mensen die geld verdienden met Axie Infinity.

Hoge kosten zijn een nadeel

Teveel regulering zou negatief kunnen uitpakken voor de cryptomarkt en tokens zoals SLP. Wij kunnen de toekomst echter niet voorspellen. Op dit moment gaat het erg goed met de cryptogames industrie en genieten veel mensen ervan. Wel dient Axie Infinity zo toegankelijk mogelijk te blijven. 

Het feit dat je minstens drie Axies nodig hebt om deel te kunnen nemen aan dit spel kan voor sommige mensen een drempel vormen. In januari 2021 betaalde je nog maar 10 dollar per Axie, terwijl dat inmiddels is opgelopen tot boven de 200 dollar. 

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Creativiteit is belangrijk voor de toekomst

Wanneer je zowel de GAS fees als de instapkosten meerekent betaal je om deel te nemen aan dit populaire spel minstens 1000 dollar. Het is niet de bedoeling dat er door de hoge prijzen geen nieuwe spelers meer bijkomen. Dit zal ongetwijfeld een negatieve impact hebben op de prijs van SLP. De makers van Axie Infinity zullen dus creatieve manieren moeten bedenken om nieuwe spelers aan te trekken.

Hoe koop je SLP?

Het winnen van zoveel mogelijk games levert jou veel SLP op. We moeten wel zeggen dat dit vrij veel tijd en energie kost. Soms moet je wel 15 games spelen voordat je eindelijk een Axie mag aan fokken. Wil je sneller aan SLP tokens komen? Dan is maar één simpele oplossing: gebruik maken van een euro crypto exchange zoals Bitvavo. Het is positief dat SLP op veel exchanges te koop is, waaronder Binance en Bitvavo. Ook kun je terecht op centrale exchanges zoals Gate.io, KuCoin en FTX.

Hoe sla je SLP tokens het beste op?

Heb je SLP tokens gekocht? Hopelijk is dat het begin van een mooi avontuur! We raden aan om je token op een veilige manier op te slaan. De meeste exchanges maken automatisch een wallet voor je aan. Het gebruik van een cold wallet zoals de Trezor of de Ledger Nano S is echter verstandig als je tokens met veel waarde bezit.  

Deze digitale portemonnees zijn namelijk niet verbonden met het internet. Daardoor hebben hackers geen schijn van kans om jouw tokens te stelen. Dat geeft ongetwjfeld een veilig gevoel!

3 – Dompel je onder in de virtuele wereld van SAND

The Sandbox is een ‘oude rot’ in de cryptowereld. De eerste sporen van deze virtuele wereld gaan namelijk terug tot 2011. Een jaar waarin de blockchain technologie nog maar net kwam kijken. De mobiele game studie Pixowl lanceerde The Sandbox en hoopte daarmee de game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. 

Het is anders dan populaire games zoals Minecraft omdat het decentraal is, en gebruik maakt blockchain technologie.  Bij Minecraft kun je als gamer alleen iets creëren wat de bedenkers van de game mogelijk maken. Je bent in feite geen onderdeel van het platform, maar een gebruiker. Bij The Sandbox heeft iedere speler gebruiksrecht, ook jij. Zo mag je met behulp van NFT”s het landschap van The Sandbox bepalen.

Altijd al in een gecentraliseerde virtuele wereld willen vertoeven? Dan is the Sandbox precies wat je zoekt. 

Het geeft een futuristisch gevoel om deel te nemen aan deze virtuele wereld op de Ethereum blockchain (ERC20). In The Sandbox heb je als speler de mogelijkheid om zelf te bouwen en land te bezitten met behulp van de SAND token. 

Bovendien geeft het landbezit de mogelijkheid om geld te verdienen, en dat is natuurlijk wat iedereen graag wil.

Contact tussen verschillende niveau’s

Wanneer je voor het eerst het platform bezoekt verschijnt er een virtuele kaart met allerlei percelen in beeld. Vervolgens kun je deze percelen gaan kopen of verkopen voor geld.
Iedereen op dit platform staat in contact met elkaar. Of je nu een LAND-eigenaar bent, een maker of een speler: je hebt allemaal contact met elkaar. Daardoor ontstaat er in The Sandbox uiteindelijk een circulaire economie.

Creëer unieke assets

Binnen The Sandbox is het mogelijk om zelf zogeheten ‘assets’ te creëren. Een andere naam daarvoor is ‘non-fungible token’. Deze assets zijn in feite unieke producten waarmee je on-game toepassingen op het platform kunt realiseren.

Utility token

SAND is een zogeheten ‘utility’ token. Dit houdt in dat het echt een functie heeft binnen het Sandbox platform. Zo kun je er virtuele aankopen mee doen. De maximale voorraad SAND-tokens is 3.000.000.000, waarvan 23 procent beschikbaar is. Een kwart van de totale voorraad staat vast in een bedrijfsreserve en 31 procent is in handen van de oprichters en teamleden.

The Sandbox NFT's
The Sandbox NFT's

Governance token

SAND is ook een zogeheten governance token. Dit houdt in dat gebruikers van het platform mogen stemmen over de meest belangrijke ontwikkelingen binnen The Sandbox. Spelers vormen dan ook een essentieel onderdeel van dit platform en bepalen in belangrijke mate de toekomst. 

Overigens is SAND niet de enige token op het platform. De LAND-token is ook heel belangrijk, omdat het de token is van het perceel dat jij in handen hebt. 

Welke partnerschappen heeft The Sandbox?

The Sandbox heeft de afgelopen periode flink aan populariteit gewonnen. Dit is goed te zien aan de lange lijst van partners. Inmiddels zijn het er ruim vijftig, waaronder het zeer bekende CryptoKitties. Bij dit spel vormen CryptoKitties unieke digitale assets die gebruikers voor verschillende doeleinden (zoals kopen en verkopen) kunnen gebruiken.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Decentraal platform

Een groot verschil met het CryptoKitties fenomeen van enkele jaren geleden is dat de blockchaintechnologie zich verder heeft ontwikkelt. Daardoor komen problemen als vertragingen minder voor. The Sandbox is decentraal en dus niet afhankelijk van derde partijen. Het wil een eigen digitale wereld creëren waarin jij als speler naar hartenlust land kunt kopen en verkopen. Door NFT’s te gebruiken verdien je net als een ondernemer uit de echte wereld echt geld.

Welke extra opties biedt The Sandbox?

Graag willen we nog een aantal extra toepassingen noemen van dit bijzondere platform. Zo is het mogelijk om met ‘Game Maker’ 3D games te creëren en te lanceren zonder dat je er ook maar een cent voor hoeft te betalen. 

Veel gamers vinden het fantastisch dat ze hun eigen creaties mogen maken in een virtuele wereld. Hou je van extra gadgets? Ook dan kom je zeker aan je trekken. Met SAND kun je extra gadgets kopen om bijvoorbeeld jouw avatar te updaten.

VoxEdit

Naast Game Maker heb je ook nog VoxEdit. Dit is een softwareprogramma die het maken en animeren van 3D objecten mogelijk maakt. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen gebouwen en/of geanimeerde dieren.  Je hebt zeer veel opties en de geavanceerde technieken zijn fantastisch. 

Het is zelfs mogelijk om met behulp van de gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface je eigen kunst te maken. Tevens is het mogelijk om feedback te krijgen via het platform. Op die manier worden de tools die je zelf creëert alleen maar beter. En dat is op zijn beurt weer goed voor de algehele kwaliteit van The Sandbox.

Verkoop games en land voor geld

Natuurlijk is het fantastisch wanneer andere spelers enthousiast zijn over jouw game. Dat betekent dat je goed bezig bent. Ze kunnen eventueel jouw games kopen om er zelf mee te gaan spelen. Dit levert jou als game ontwikkelaar dus geld op en dat is goed nieuws. 

Of wie weet lukt het je wel om land te verkopen. De afgelopen periode zijn er al aardig wat stukken land verkocht, dus daarin ben je niet de enige. Niet zelden verdienden slimme spelers er duizenden euro’s mee. Of misschien speel je zelf graag andere games. Ook daarmee kun je geld verdienen. Wanneer er een nieuw level wordt voltooid ontvang je als beloning namelijk SAND-tokens.

The Sandbox
The Sandbox

Liquiditeitspools

The Sandbox wil meer zijn dan een game platform alleen. Het biedt ook de mogelijkheid om passieve inkomsten te verdienen door middel van staking. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jouw SAND-tokens beschikbaar stellen in een liquiditeitspool. Van het transactievolume van SAND-tokens belandt de ene helft in stakingpools, en de andere bij de zogeheten ‘foundation’ die het ecosysteem van The Sandbox in stand houdt. 

Waar kun je The Sandbox kopen?

The Sandbox is onder andere te koop bij de populaire Nederlandse exchange Bitvavo. Het is de grootste exchange van ons land en staat bekend om de lage handelskosten van 0.25 procent. Bovendien heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal en Bancontact. Na het aanschaffen van SAND krijg je automatisch een The Sandbox wallet.

Wat is de toekomst van The Sandbox?

The Sandbox verbindt de game industrie en blockchain technologie met elkaar. Het is daarin vooruitstrevend, maar niet uniek. De afgelopen jaren zijn er verschillende projecten ontstaan met hetzelfde doel, waarvan we er zometeen een aantal zullen noemen. Er is dus sprake van concurrentie, maar een beetje uitdaging om de beste te willen blijven is zeker niet verkeerd.

4 - Wees een goede buurman of buurvrouw in het spel My Neighbor Alice

Ben je nieuwsgierig naar cryptogames die gebruik maken van non-fungible tokens (NFT’s)? Niet verrassend, want de pers schrijft maar al te graag over dit fenomeen. Bovendien zijn spelers over de hele wereld er enthousiast over. Het feit dat ze er geld mee kunnen verdienen speelt zeker mee. 

Misschien is de blockchain game ‘My Neighbor Alice’ wel iets voor jou. Evenals The Sandbox kun je een inkomen genereren door  land te kopen en te verkopen. Tevens is et een optie om door middel van verschillende activiteiten een passief inkomen te genereren.

Wat is My Neighbor Alice?

My Neighbour Alice is een zeer uitgebreide blockchain game vol activiteiten. Zo kun je er digitaal groenten verbouwen of een hengeltje uitgooien. Wie weet verdien je door te vissen wel geld! Spelers van over de hele wereld beleven er inmiddels plezier aan.  

Een van de bijzondere kenmerken van My Neighbor Alice is dat het niet gebruik maakt van de Ethereum blockchain. Het is gebouwd op de Chromia blockchain om problemen zoals vertragingen en hoge transactiekosten, waar Ethereum vaak mee kampt, te voorkomen.  Ook heb je als gebruiker geen last meer van hoge GAS kosten.

Minder schaalbaarheidsproblemen

De Chromia blockchain is bovenop Ethereum. Het positieve gevolg daarvan is dat schaalbaarheidsproblemen bij het bouwen van dApps veel minder vaak voorkomen.  Dit is ook te danken aan het feit dat Chromia zijn eigen token (CHR) heeft en dat dApps hun eigen tokens mogen uitgeven, mits ze ondersteunt worden door CHR.

Een korte geschiedenis van My Neighbor Alice

In januari 2021 kwam er een testversie van My Neighbor Alice op de markt. Destijds konden alleen personen met een speciale uitnodiging genieten van het spel. Gelukkig is dat inmiddels veranderd. Sinds de zomer van 2021 is het spel openbaar toegankelijk op het Steam gaming platform. 

De eerste verkopen binnen dit platform vonden plaats in mei 2021. Het is dus een stuk jonger dan the Sandbox, maar dat doet zeker niet af aan de kwaliteit. En als het goed is mag iedereen het vanaf begin 2022 gaan spelen. 

Hoe werkt My Neighbor Alice?

Om land te kopen en te verkopen bij My Neighbor Alice heb je zogeheten NFT’s nodig. Dit zijn unieke tokens die allemaal een plekje hebben op de blockchain. In tegenstelling tot gewone producten, zoals een cola flesje, zijn ze niet inwisselbaar. Je kunt nooit dezelfde NFT token meerdere keren gebruiken want bestaat maar één uniek exemplaar van. Je eigen avatar en zelfs alle stukken land binnen dit platform zijn een NFT en dus uniek. Hetzelfde geldt voor andere spullen binnen het platform die je zelf kunt bouwen, zoals dieren, huizen en hekjes. Of koop een NFT dier en haal een uniek dier in je eigen digitale wereld.

Gratis toegankelijk

My Neighbor Alice is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft er geen enkele kosten voor te betalen en ook kennis van NFT of blockchain is niet nodig. Je kunt gewoon beginnen met spelen wanneer je wilt. Wel zul je om verder te komen in het spel op een gegeven moment een NFT moeten kopen. En dat kost natuurlijk wel geld

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe heet de token van My Neighbor Alice?

Het My Neighbor Alice spel heeft een native token genaamd ‘ALICE’. Dit is zowel een ERC-20 token als een BEP-20 token. NFT’s kunnen alleen met behulp van ALICE worden aangeschaft. Op dit moment zijn er 17.4 miljoen ALICE tokens in omloop. Aangezien de maximale hoeveelheid tokens 100 miljoen betreft, is pas 17 procent van het totaal uitgegeven.

Welke rol heb je als speler binnen dit spel?

Het geeft een fantastisch gevoel om de touwtjes in eigen handen te houden. Dit spel wordt namelijk volledig bestuurd door iedereen die ALICE tokens in handen heeft. Je hebt meer inspraak wanneer je veel ALICE tokens bezit. Spelers hebben veel te zeggen over het functioneren van My Neighbor Alice. 

Afhankelijk van het aantal tokens dat je bezit, weegt jouw stem zeker mee bij beslissingen binnen de gemeenschap. Maar uiteindelijk hakt het bestuur de knoop door wat betreft de verdere ontwikkelingen van het spel.

Marketplace
Marketplace

Een goede buurman of buurvrouw die volop verbouwt

Dit spel maakt gebruik van virtueel land waar je zowel kunt bouwen en/als verbouwen. Je bent in feite een digitale ‘boer’ of ‘ondernemer’, maar in dit spel ben je een buurman of buurvrouw. Zoals gezegd is ieder stuk land een NFT.  De mogelijkheden binnen dit spel zijn eindeloos. 

Je mag een stuk land verhuren om een passief inkomen mee te verdienen, maar kunt er ook evenementen op organiseren. Aan de ticketverkoop verdien je vervolgens geld.

Game-items verhandelen

Naast virtuele landen maakt My Neighbor Alice gebruik van speciale eilanden waar je bijvoorbeeld huizen of tuinen kunt bouwen. Ook is het erg leuk om groenten te kweken op je eigen eiland. Of zet er in-game items op, zoals schuurtjes, landbouwmachines, planten, huizen en dieren. 

Deze items zijn te verhandelen op de speciale My Neighbor Alice marktplaats. Overigens mag je al deze NFT’s ook verhandelen op andere NFT-marktplaatsen. Dit is goed voor de liquiditeit van de items en maakt van My Neighbor Alice een flexibel spel met veel mogelijkheden.

My Neighbour Alice loterij
My Neighbour Alice loterij

Kun je een passief inkomen verdienen met ALICE?

Een andere manier om een passief inkomen te verdienen met dit spel is door de ALICE token te staken. Wie een token een langere tijd bewaart ontvangt rente. Bovendien geeft het staken van ALICE een aantal mogelijkheden binnen dit spel die je normaal niet hebt. 

Zo kun je er een eigen wnkel mee openen of deelnemen aan speciale activiteiten waarmee je meer ALICE kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan speciale competities of zoektochten. Leuke uitdagingen die je misschien nog wel geld opleveren ook!

Waar is ALICE te koop?

ALICE is op verschillende centrale en decentrale exchanges te koop. Erg bijzonder, aangezien het spel nog niet honderd procent live is. Zo kun je het onder andere kopen bij Bitvavo, Binance en Bithumb. Ook de DEX Pancakeswap V2 is een optie om deze token aan te schaffen. Nadat je de token hebt aangeschaft is het belangrijk om het op een veilige manier te bewaren. 

Kies je voor een wallet op een exchange, dan loop je ondanks beveiligingsmaatregelen toch het risico om slachtoffer te worden van een hack. Zodoende raden wij aan om een online wallet of een hardware wallet zoals Ledger of Trezor te gebruiken. In dat geval ben jij zelf in het bezit van je private keys en hebben hackers geen kans om jouw waardevolle tokens te stelen. Bewaar je private keys wel op een veilige plek. Wanneer je ze verliest heb je namelijk geen toegang meer tot je account.

5 - Geniet van je eigen land met MANA in Decentraland

Een eigen stuk land waar je in alle rust kunt genieten van een prachtig uitzicht. Voor sommige mensen is het een droom die ze waar weten te maken. Voor anderen is het helaas niet weggelegd om een groot stuk land te kopen. Maar wees niet getreurd als het jou ook niet lukt. Er is namelijk altijd nog het virtual reality platform Decentraland waar je wel een stuk land kunt bemachtigen. En dat allemaal dankzij de innovatieve blockchain technologie van vandaag de dag.

Wat is virtual reality? (VR)

Eerst even iets over virtual reality, waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Het is een technologie dat je in een volledig andere wereld brengt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een VR-helm of bril dragen. Vervolgens lijkt het net alsof je op een volledig andere plek bent. 

Dankzij de gesimuleerde omgeving wandel je bijvoorbeeld door een bos, terwijl je eigenlijk gewoon thuis op een stoel zit. Dat veel mensen dit fantastisch vinden blijkt wel uit de cijfers. De verwachting is dat de VR markt zal groeien tot 200 miljard in 2022. Een enorme groei als je het vergelijkt met de cijfers uit 2016, toen de markt ‘slechts’ 5.2 miljard dollar waard was.

Eerst even iets over virtual reality, waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Het is een technologie dat je in een volledig andere wereld brengt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een VR-helm of bril dragen. Vervolgens lijkt het net alsof je op een volledig andere plek bent. 

Dankzij de gesimuleerde omgeving wandel je bijvoorbeeld door een bos, terwijl je eigenlijk gewoon thuis op een stoel zit. Dat veel mensen dit fantastisch vinden blijkt wel uit de cijfers. De verwachting is dat de VR markt zal groeien tot 200 miljard in 2022. Een enorme groei als je het vergelijkt met de cijfers uit 2016, toen de markt ‘slechts’ 5.2 miljard dollar waard was.

Steeds lastiger te onderscheiden van de realiteit

Virtual reality is steeds lastiger te onderscheiden van de realiteit die wij nu beleven. De beeldresolutie is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Bovendien kun je tegenwoordig zelfs een VR headset manipuleren om de virtuele ervaring realistischer dan ooit te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geurmasker? Daardoor ruik je de heerijke geur van bloemen terwijl je door een VR bloemenveld loopt.

Gedecentraliseerde VR-wereld

Tot voor kort was het vrij lastig, zo niet onmogelijk, om een eigen VR wereld op te bouwen. Alleen programmeurs konden dit. Maar dankzij Decentraland is daar nu verandering in gekomen. Je kunt een hele eigen wereld creëren op een gedecentraliseerde manier. 

Dit houdt in dat je de touwtjes stevig in handen houdt, zonder bemoeienis van derde partijen. Alleen jij bepaalt wat je met je land doet. Bovendien zorgt een gedecentraliseerde omgeving ervoor dat je privacy honderd procent bewaard blijft. De kern van Decentraland is dan ook dat het een gedecentraliseerde virtuele wereld is die iedereen mag bezoeken, maar waar niemand de volledige controle in handen heeft.

Feitje: CCS Insight verwacht dat het aantal verkochte virtual reality sets in 2022 ongeveer 121 miljoen zal zijn

Wat is Decentraland?

Decentraland is een virtual reality platform waar duizenden gamers handelen in digitale stukken land. Misschien spreekt dit jou ook wel aan. In dat geval raden we aan om eens een kijkje te nemen in Decentraland, waar je de volledige eigendomsrechten kunt krijgen van een virtueel stuk land op de blockchain van Ethereum. Alles wat jij op het digitale perceel creëert is jouw eigendom en niet in handen van de makers van dit bijzondere spel. De benaming voor de digitale stukken land is overigens LAND.

Decentraland
Decentraland

3D bouwwerken in een interactieve wereld

Decentraland is net als Second Life een virtuele wereld met allerlei toepassingen en bouwwerken die door haar gebruikers zijn gecreëerd. Alles wat je ziet is beschikbaar in 3D en zeer interactief, wat het tot een bijzondere ervaring maakt. Je kunt Decentraland zowel bekijken via een klassieke webbrowser of met een virtual reality headset.

Geavanceerd scriptsysteem

Decentraland bestaat uit stukken land van 100 vierkante meter, oftewel 10 meter bij 10 meter. Het aantal LAND dat gebruikers kunnen kopen is beperkt. Wie dus een uniek stukje LAND wil moet er op tijd bij zijn. Maar als dit je lukt heb je de volledige controle over het perceel. Elk 3D object is te importeren naar jouw eigen stuk land via een geavanceerd scriptsysteem. Daardoor kun je jouw perceel helemaal zelf inrichten. Bouw er bijvoorbeeld een huis of een kasteel en geniet volop van jouw eigen domein. Dankzij het scriptsysteem is het zelfs mogelijk om spelletjes en muziek te creëren.

Verdien een passief inkomen door land te verhuren

Jij alleen hebt de rechten over jouw stukje land in handen. Je bepaalt dan ook helemaal zelf of je het wil verkopen of verhuren. Deze laatste manier van land beheren levert je een passief inkomen op. Hoe meer stukken land je weet te bemachtigen, hoe hoger je inkomsten. 

Stel je voor dat je bijvoorbeeld 10.000 meter grond koopt en je een gedeelte weet te verhuren aan iemand anders. Dat is mooi verdiend! Op het land mag je werkelijk alles wat je bouwen wat je wil. Er is zelfs geen hoogtelimiet, dus een eigen ‘Sagrada Familia’ op je perceel is zelfs een optie.

Samenwerking met Binance

Inmiddels is wel duidelijk dat Decentraland zeer veel mogelijkheden biedt. Dankzij diverse samenwerkingen blijft deze virtuele wereld voorlopig nog wel even doorgroeien. Zo werkt et onder andere samen met de wereldberoemde exchange Binance. Daardoor is het tegenwoordig mogelijk om LAND te kopen met Binance Coin. Aangezien Binance miljoenen gebruikers van over de hele wereld heeft, vergroot dit de naamsbekendheid van Decentraland aanzienlijk.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe heet de token van Decentraland?

Decentraland heeft een eigen ERC-20 token genaamd MANA. Je kunt het net als andere cryptocurrencies zowel kopen als verkopen op verschillende exchanges, waaronder Bitvavo en Binance.  MANA heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo kun je het niet minen. Wel is het nodig om grond van Decentraland en verschillende goederen en diensten binnen het ecosysteem aan te schaffen. Na gebruik wordt de MANA verbrand.

Wat zijn de kosten van een stuk land?

Feitje: In maart 2018 werden er in Decentraland bijna 2 miljoen LAND’s verkocht

De afgelopen jaren zijn de kosten om land te kopen in Decentraland aardig opgelopen. Dit heeft natuurlijk te maken met de toenemende populariteit van het project, In eerste instantie kostten percelen 1000 MANA, maar tegenwoordig betaal je voor LAND al snel tussen de 10.000 en 100.000 MANA.

Welke invloed heb jij als gebruiker op Decentraland?

Decentraland is inmiddels een paar jaar oud. De ICO vind plaats in augustus 2017. Het team achter dit project wist 24 miljoen dollar in BTC en ETH op te halen. De afgelopen jaren heeft Decentraland er steeds meer gebruikers bijgekregen. Zij hebben dit project groot gemaakt, en het ontwikkelingsteam weet dat ook. 

Zodoende geeft het gratis MANA aan iedere gebruiker die een goed idee of project heeft voor Decentraland. Heb je een idee om deze virtuele wereld te verbeteren? Dien het dan vooral in. Wie weet levert het je nog nieuwe MANA op!

Wat is het toekomstperspectief van Decentraland?

Decentraland en de bijbehorende token MANA zijn niet voor niets populair. Het feit dat je inmiddels LAND kunt kopen met Binance Coin (BNB) stemt positief voor de toekomst. Binance is immers een zeer uitgebreide exchange en dat levert ongetwijfeld nieuwe gebruikers van Decentraland op. 

Bovendien is het team achter dit project zeer ervaren. Wie een blik werpt op het team ontdekt dat de meeste leden vooreen werkten als ingenieurs. Een deel van de teamleden werkte al eerder aan cryptosystemen en weet dus precies wat ze moet doen om van Decentraland een sterke speler op de cryptomarkt te maken.

Feitje: Consumenten gaven in 2017 aar liefst 36 miljard dollar uit aan de videogame industrie

Innovatie is noodzakelijk om een sterke speler te blijven

De voordelen van Decentraland zijn talrijk. Toch vinden we het belangrijk om ook een aantal nadelen te nemen. Neem nu de stevige concurrentie waar dit platform mee te maken krijgt. Zo is ook High Fidelity een virtuele wereld die veel aantrekkingskracht uitoefent op spelers. Het werkt echter niet met de Ethereum blockchain, maar  op basis van de EOS blockchain. 

De ontwikkeling van virtual reality blijft doorgaan. Dat is goed nieuws, maar betekent wel dat Decentraland innovatief en vooruitstrevend moet blijven om zich staande te houden. Het feit dat het gebruik maakt van blockchain technologie is zeer positief, maar toch zal het ontwikkelingsteam de komende jaren ook te maken krijgen met uitdagingen. Het is een kunst om nieuwe spelers aan te trekken die willen investeren in LAND, maar men gaat de uitdaging ongetwijfeld graag aan!

Virtual Reality
Virtual Reality

Hoe en waar kun je MANA kopen?

Gelukkig is het kopen van MANA niet al te ingewikkeld. Hou je van lage handelskosten? Dan is het gebruik van de Nederlandse exchange Bitvavo wellicht wat je zoekt. Andere opties zijn Bitmex, Binance of Bittrex. Kortom: de keuze is reuze. Vergeet niet om jouw MANS op te slaan in een wallet die steunt biedt aan ERC-20 tokens. 

Ben je in het bezit van veel MANA met een hoge waarde? Dan raden we aan om de tokens niet op een exchange te laten staan. Helaas liggen hackers namelijk altijd op de loer. Kies in plaats daarvan voor een cold wallet zoals de Ledger Nano S of Trezor. Deze digitale portemonnees zijn niet verbonden met het internet, waardoor cybercriminelen niet bij je waardevolle munten kunnen komen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin