Hoe interessant zijn Play to Earn games?

play to earn games
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Geld verdienen door het spelen van videogames. Het lijkt voor veel mensen ongetwijfeld een droom. Toch moet het gezegd dat dit in de praktijk helemaal geen droom hoeft te zijn, in tegendeel. Zogenaamde Play to Earn games zijn tegenwoordig ongelofelijk populair. Er zijn er de voorbije jaren dan ook reeds menig aantal op de markt verschenen. Voor heel wat mensen geldt echter dat zij toch een beetje van mening zijn dat het principe van deze games te mooi lijkt om waar te zijn. Is dat ook echt zo of kan je er toch als speler je voordeel mee behalen? Je ontdekt het op deze pagina!

Een kennismaking met blockchain gaming

Laat ons in eerste instantie even een kleine introductie geven in de wondere wereld van blockchain gaming. Wanneer je in het verleden een videogame speelde zorgde dat er in de praktijk voor dat de data van de game in kwestie werd opgeslagen op een centrale server. Daar is op zich niets mis mee. Tegenwoordig kan het echter ook anders. Wanneer je de keuze maakt om een zogenaamde blockchain game te gaan spelen zal je namelijk kunnen vaststellen dat de gegevens niet worden opgeslagen op een centraal systeem. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van het gedecentraliseerde netwerk. Dat geeft de speler meer controle over wat er met de data gebeurt.

Voor videogames die draaien op de blockchain geldt in de praktijk bovendien dat ze gebruik kunnen maken van heel wat interessante functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om één of meerdere cryptovaluta’s te implementeren in het spel en zal je kunnen vaststellen dat er ook gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamde NFT of non-fungible token. De combinatie van gaming en cryptocurrencies en NFT’s zorgt er in de praktijk voor dat het voor spelers mogelijk wordt om geld te verdienen. Hoe dat nu precies in zijn werk gaat is uiteraard afhankelijk van het spel in kwestie.

Voorbeelden van Play to Earn games

In eerste instantie lijkt het Play to Earn principe misschien vrij nieuw, maar in de praktijk blijkt al snel dat er reeds verschillende projecten op de markt zijn terug te vinden. Menig aantal van deze projecten kunnen bovendien ook al rekenen op de nodige populariteit. Denk hierbij aan:

Voor Decentraland en The Sandbox geldt uiteraard dat er niet zomaar sprake is van een videogame, maar van een soort van metaverse. In beide projecten is het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld een stuk grond te bezitten waarbij de grond als NFT kan worden verhandeld. Vroege investeerders of spelers van Decentraland zagen hun virtueel stuk grond reeds aanzienlijk in prijs stijgen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Welke voor- en nadelen zijn er verbonden aan deze games?

Er zijn zowel voor- als nadelen verbonden aan het spelen van Play to Earn games. Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat je al spelenderwijs uiteraard een bepaald geldbedrag kan verdienen. 

Zeg nu zelf, er zijn ergere manieren om geld te verdienen. Daarnaast is het zo dat iedereen het eigenlijk kan doen. Wanneer het spel dat je wenst te spelen je aanspreekt en je van plan bent om er je een beetje in te gaan verdiepen zal je al snel tot de conclusie komen dat het niet zo’n groot probleem hoeft te zijn om er geld mee te verdienen. Dit gezegd hebbende zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden.

Hoe interessant en leuk Play-to-Earn games ook mogen zijn, je dient in het merendeel van de gevallen als speler eerst zelf een bepaalde investering te doen voordat je daadwerkelijk geld kan verdienen. Hier knelt meteen een zeer belangrijk schoentje. Heel wat mensen denken namelijk dat ze door het spelen van één van de blockchain games uit het niets geld kunnen maken. Dat is dus niet helemaal juist. Vaak is het zo dat je bijvoorbeeld eerst een stuk grond of een bepaalde NFT moet kopen om aan het spel in kwestie deel te kunnen nemen. Dat is toch een belangrijk detail.

Je bent vaak afhankelijk van de waarde van de achterliggende token

Geld verdienen met Play to Earn games kan zeker interessant en leuk zijn, maar er schuilt nog een addertje onder het gras. Niet zelden verdien je tijdens het spelen van een dergelijke game een bepaalde token. Voor deze token (Play to Earn Coin) geldt in het merendeel van de gevallen dat ze over een volatiele en dus niet vastgestelde koers beschikt. Dat hoeft geen probleem te zijn, ware het niet dat de waarde  die je krijgt uitbetaald daar uiteraard door kan worden beïnvloed. 

Wacht dus met andere woorden nooit te lang om je winsten te verzilveren in een stablecoin of in fiat-geld. Anders loop je het risico dat een op een zeker moment mooie uitbetaling meteen een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin