Over welk potentieel beschikt Shiba Inu echt?

Shiba inu potentieel
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voordat je in een bepaalde asset gaat investeren zoals Shiba Inu is het altijd van belang om voor jezelf te bepalen over welk potentieel ze beschikt. Een significant deel van het potentieel waar een bepaalde asset over beschikt wordt gerealiseerd door het toepassingsvlak waarover ze beschikt. Komt een asset bijvoorbeeld tegemoet aan een bepaalde behoeften die bestaat binnen een segment van de markt of niet? Bitcoin is zo populair omdat ze als eerste gedecentraliseerde betalingen mogelijk maakte. Bovendien is het ook nog eens zo dat Bitcoin kan worden bestempeld als een store of value waar zelfs institutionele partijen steeds meer interesse in hebben. Wat moeten we dan echter denken van een cryptovaluta zoals Shiba Inu? Deze cryptomunt kan rekenen op ongelofelijk veel populariteit, maar lost eigenlijk geen enkel probleem op. Is investeren in deze cryptomunt dan wel iets wat je zou moeten overwegen of niet? We zoeken het samen met jou uit hier in dit blogartikel!

Wat is Shiba Inu (SHIB), de concurrent van Dogecoin (DOGE)?

De kans is bijzonder groot dat je al eerder hebt gehoord over deze Shiba Inu (SHIB) coin. Ondanks het feit dat iedereen er al over heeft gehoord is het voor het merendeel van de mensen niet helemaal duidelijk hoe de token nu precies werkt en waarvoor ze kan worden gebruikt. Laat ons beginnen door te stellen dat deze token een ERC-20 token is. Dit betekent dat ze draait op het Ethereum netwerk. Verder wordt deze coin in het bijzonder beschouwd als een grote concurrent voor Dogecoin (DOGE).

Wanneer een coin als Shiba Inu op de markt wordt gelanceerd kan ze in het beste geval al vrij snel rekenen op een aardige community die er trouw aan zweert. Hierin schuilt ook het succes van een munt als Dogecoin (DOGE). Laat ons namelijk eerlijk zijn, buiten het feit dat deze token kan worden ingezet voor tipping doeleinden is er eigenlijk maar sprake van een beperkt gebruiksvlak. 

Dat geldt eigenlijk voor Shiba Inu ook. Het is de achterliggende community en het algemene sentiment voor de token dat bepalend is voor het succes waar ze op kan rekenen. Daarin verschilt deze token ten opzichte van andere projecten zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Cardano die wel allen over een echt gebruiksvlak beschikken en iets unieks weten te bieden.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Wat is het verschil tussen Shiba Inu en Dogecoin?

Voor Shiba Inu geldt dat ze wordt bestempeld als de nieuwe versie van Dogecoin (DOGE). Voor deze laatste geldt namelijk dat ze reeds werd gelanceerd in het jaar 2013. Dit heeft gecombineerd met het ontbreken van verdere ontwikkeling als gevolg dat ze inmiddels sterk is verouderd. 

De bal ging pas echt aan het rollen toen niemand minder dan Elon Musk een aantal berichten de wereld instuurde in verband met Dogecoin (DOGE). Hij stelde dan ook dat hij zich zorgen maakte over de “walvissen” (grote investeerders) die hadden geïnvesteerd in de munt. Een te grote concentratie zou volgens hem dan ook nefast kunnen zijn voor de toekomst van de munt. Dit werd goed begrepen door een groepje ontwikkelaars die vervolgens aan de slag gingen met Shiba Inu.

In de basis is het echter zo dat Shiba Inu en Dogecoin maar weinig ten opzichte van elkaar verschillen. Wel is Dogecoin geen ERC20-token. Voor beide tokens geldt verder wel gewoon dat ze worden gedreven door hype. Dit betekent dat, wanneer de populariteit van de achterliggende community plots verzwakt of zich verplaatst naar een andere token, de koers ongelofelijk snel kan vallen. Er is dan namelijk geen enkele reden meer om nog gebruik te gaan maken van de token.

Moet je investeren in een token als Shiba Inu of niet?

De bovenstaande vraag is ongelofelijk moeilijk te beantwoorden. Dat is het gevolg van het feit dat iedereen op een andere manier en bovendien ook met andere verwachtingen investeert. We kunnen niet zeggen dat investeren in een munt als bijvoorbeeld Shiba Inu of Dogecoin helemaal niet interessant kan zijn. Mochten we dat wel doen zouden we afbreuk doen aan het aantal mensen die hier toch een klein fortuin mee hebben verdiend. 

Dit gezegd hebbende is het wel belangrijk om je bewust te zijn van hetgeen waarin je investeert. Je investeert namelijk niet in een unieke asset die over een lange termijn perspectief beschikt. In plaats daarvan kies je voor een investering in een hype coin waarmee je hoopt op korte termijn een aardig rendement te kunnen behalen.

Begrijp ons niet verkeerd, met bovenstaande is niets mis. Heel wat vroeger investeerders in Shiba Inu hebben reeds een ongelofelijk mooi rendement behaald op hun investering. Echter is het nog maar zeer de vraag hoeveel er nog in de pijplijn zit. Dat kan heel wat zijn, maar de munt kan ook morgen dood en begraven zijn. In ieder geval is het zo dat investeren in Shiba Inu (SHIB) nog meer dan in andere soorten cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum een significant risico met zich meebrengt. Je zou het dan ook alleen maar moeten doen met geld dat je echt kan missen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin