3 belangrijke, potentiële triggers voor Bitcoin in 2022

Bitcoin 2022
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Een nieuw jaar breekt aan waarin ook Bitcoin zich wederom zal moeten bewijzen. Het jaar 2021 is er één geweest die zich heeft gekenmerkt door enigszins gemengde gevoelens. Enerzijds werd er een nieuwe all-time-high neergezet, maar anderzijds moet Bitcoin wel haar belangrijkste concurrent Ethereum een aanzienlijk groter rendement zien neerzetten. De vraag is dan ook of ’s werelds eerste cryptocurrency in 2022 beter kan doen en wat dan precies de belangrijkste triggers kunnen zijn die daarvoor zullen moeten gaan zorgen. Wij zochten het voor je uit en hebben enkele belangrijke factoren die Bitcoin in 2022 mogelijks richting nieuwe hoogtes kunnen stuwen voor je opgelijst.

De komst van de eerste “echte” Bitcoin ETF

Bovenstaande zal bij veel mensen misschien in eerste instantie wat verrassend overkomen. Er is namelijk toch al zoiets als een Bitcoin ETF? Ja en nee. De verschillende Bitcoin ETF’s die inmiddels op de Canadese en Amerikaanse beurzen zijn gelanceerd zijn in het bijzonder gericht op futurecontracten. Dit betekent dat er nog geen sprake is van een echte spot ETF. Het is bijgevolg niet zo dat er op moment van schrijven een organisatie is die op basis van de ingelegde bedragen in een ETF daadwerkelijk Bitcoin gaat aanhouden. 

Dat is een significant verschil met wat we normaal in 2022 zullen mogen verwachten. De lancering van de eerste versie van een Bitcoin ETF in 2021 heeft wat dit betreft wel een belangrijke standaard gezet. Het lijkt er immers naar uit te zien dat de SEC niet van plan is om de strijd tegen Bitcoin en andere cryptocurrencies ten volle te gaan voeren.

Impuls voor Bitcoin

Zien we in 2022 daadwerkelijk de eerste Bitcoin spot ETF? Dan zal dat op verschillende manieren een extra impuls geven aan de koers van de nummer één cryptocurrency van de wereld. In eerste instantie betekent een spot ETF dat er een fysiek onderpand in BTC kan worden aangehouden. Dit betekent dat de vraag naar de BTC-token aanzienlijk kan toenemen. Dat is echter niet alles. 

Daarnaast is het immers ook zo dat de komst van een dergelijke ETF de interesse van institutionele investeerders alleen maar nog meer zal triggeren. Op deze manier zou er zomaar een belangrijk proces in gang kunnen worden gezet welke de vraag naar Bitcoin ondanks het beperkte aanbod significant de hoogte in kan stuwen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

De magische drempel van 100.000 dollar

Het jaar 2021 bracht een nieuwe all-time-high voor Bitcoin met zich mee. Ondanks een vrij volatiel koersverloop heeft dit nieuwe hoogtepunt toch gezorgd voor hernieuwde moed onder zowel bestaande als nieuwe investeerders. Er wordt nu alweer uitgekeken naar het behalen van een nieuwe, belangrijke mijlpaal. 

We hebben het hierbij dan uiteraard over het bereiken van de magische drempel van 100.000 dollar. Op psychologisch vlak is dit een zeer belangrijk punt waar we op een bepaald moment toch eens overheen moeten gaan. Voor heel wat experten en analisten geldt dat zij verwachten dat dit zomaar in 2022 zou kunnen gebeuren.

Mocht dit daadwerkelijk het geval blijken te zijn zou dat voor de zoveelste keer een bevestiging zijn van de solide financiële veerkracht die deze crypto-asset aan de dag weet te leggen. Anderzijds, mocht blijken dat deze kaap in 2022 niet zal kunnen worden gerond, dan zou dat mogelijks (tijdelijk) kunnen zorgen voor een wat negatiever sentiment. Het ontbreken van enige echt significante update aan het Bitcoin netwerk in het komende jaar is wat dat betreft wel een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden.

Amerikaanse bedrijven verhogen blootstelling aan Bitcoin

Een zeer belangrijk en dan ook erg noemenswaardig fenomeen welke zich heeft voorgedaan in het voorbije jaar heeft te maken met het feit dat heel wat (grote) Amerikaanse ondernemingen ervoor hebben gekozen om hun blootstelling aan Bitcoin significant te verhogen. Verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd, waaronder één van Natixis Investments, hebben aangetoond dat de grotere ondernemingen in de Verenigde Staten hun blootstelling het voorbije jaar 2021 met 28 procent hebben verhoogd. De globale verwachting is dat deze trend zich in 2022 zal verder zetten.

Ondernemingen maken bovenstaande keuze omdat ze op die manier een gedeelte van hun vermogen willen onttrekken aan de traditionele financiële markt. Het staat op moment van schrijven zo goed als vast dat we het volledige jaar 2022 rekening zullen moeten houden met een significante inflatie. Deze inflatie kan een niet onbelangrijke impact hebben op zowel de koopkracht van de consument, maar ook op de financiële resultaten die bedrijven aan de dag zullen weten te leggen. 

Door een stukje van het bedrijfsvermogen in bijvoorbeeld Bitcoin te investeren wordt getracht om de inflatie op deze manier het hoofd te bieden. Tegelijkertijd speculeert men ook nog eens op een fikse meerwaarde die Bitcoin wellicht over de lange(re) termijn zal laten optekenen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin