Hoe start je een Presearch node?

Presearch node
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Waar we vroeger naar de bibliotheek gingen om bepaalde informatie in een boek op te zoeken spreekt het voor zich dat, dat tegenwoordig een behoorlijk stuk eenvoudiger kan gebeuren. Simpelweg door gebruik te maken van onze computer of smartphone en een zoekmachine is het mogelijk om in een mum van tijd die informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat de zoekmachines waar we gebruik van maken eigendom zijn van een grote onderneming. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Google dat eigendom is van Alphabet.

Presearch wil verandering brengen in bovenstaande. Dit project is dan ook van mening dat er geen controle mag zijn over de zoekopdrachten die worden uitgevoerd, laat staan door één centrale partij. Omwille van deze reden biedt zij gedecentraliseerd zoeken aan. Het gedecentraliseerde karakter van dit project zorgt er als vanzelfsprekend wel voor dat er op een bepaalde manier sprake moet zijn van validatie van de zoekopdrachten door de achterliggende community. Dat gebeurt door het opzetten  van een zogenaamde Presearch node. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om even de onderstaande informatie hier op deze pagina door te nemen.

De eerste stap voor het starten van een Presearch node

Door het opzetten van een Presearch node vorm je dus een bepaalde schakel binnen het decentrale netwerk van Presearch. De vraag die veel mensen zich daarbij dan uiteraard stellen is hoe je nu precies begint met het opzetten van een dergelijke node. Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is het installeren van “Docker”. Dit kan je doen op je eigen computer, maar ook op bijvoorbeeld een VPS. 

Eventueel zou je bovendien ook kunnen kiezen voor een zogenaamde turn-key oplossing zoals bijvoorbeeld ThreeFold.io. Hierbij is Docker uiteraard reeds geïnstalleerd. Wanneer je  dit hebt gedaan is het van belang om je node te registreren. Wanneer je dit doet ontvang je een registratiecode. De registratie kan je doen op https://nodes.presearch.org/dashboard. Vervolgens kan je start commando’s invoeren waardoor het opzetten van de node is afgerond. Eigenlijk kan iedereen dus zeer eenvoudig beginnen met zijn of haar eigen Presearch node.

Wat zijn de eisen voor het kunnen draaien van een Presearch node?

Van belang om rekening mee te houden zijn de eisen die gelden voor het kunnen opzetten van een Presearch node. Uit de praktijk blijkt altijd dat nodes die beschikken over een zo optimaal mogelijke verbinding prioriteit krijgen. Hier moet je dus wel rekening mee houden. 

Dit gezegd hebbende is het zo dat de technische eisen vrij beperkt zijn. Dit betekent dat je helemaal geen behoeften hebt aan bijvoorbeeld veel vrije schijfruimte, veel geheugen of een zware processor. Het is dus met andere woorden niet zo dat een zware server ervoor kan zorgen dat je meer rewards ontvangt. Het wordt dan ook in de praktijk sterk aangeraden om niet te kiezen voor echt zware systemen. Alleen op die manier hou je de serverkosten binnen de perken terwijl je er ook nog eens voor zorgt dat je rendement kan worden geoptimaliseerd. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Welke beloningen kan je ontvangen als Presearch node?

De beloningen die worden verdeeld over de verschillende nodes die deel uitmaken van het Presearch netwerk worden ontvangen door alle partijen die minstens 2.000 PRE staken met hun node. Voor elke node die staked geldt dat ze automatisch in aanmerking komt voor het ontvangen van de standaard beloningen. 

Is er sprake van een staking van meer dan 2.000 PRE? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er nog extra beloningen ontvangen kunnen worden. Voor bijzonder veel mensen geldt tegenwoordig dat ze op zoek zijn naar potentieel interessante manieren om passief inkomen te verdienen. Dat bij voorkeur met behulp van crypto. Indien dat ook geldt voor jou zou het opzetten van een Presearch node zomaar het overwegen waard kunnen zijn.

Voordelen van een Presearch node opzetten

Sinds de lancering van Presearch op de markt kunnen we vaststellen dat haar populariteit aanzienlijk is toegenomen. Dat is het gevolg van verschillende factoren. Uiteraard spreekt een decentrale zoekmachine heel wat mensen sterk aan. Echter biedt Presearch haar nodes ook een interessante mogelijkheid om passief geld te verdienen. Concreet kan je rekenen op de onderstaande voordelen:

  • Het opzetten van een Presearch node is ongelofelijk toegankelijk;
  • Bij meer dan 2.000 PRE-tokens kan je extra beloningen in de wacht slepen;
  • Het hele gedecentraliseerde karakter van de Presearch zoekmachine is erg interessant;
  • Je hoeft niet te investeren in zeer dure hardware om een Presearch node te draaien;

Spreken de hierboven terug te vinden voordelen jou ook wel aan? Zou jij dan ook graag zelf een Presearch node gaan draaien? Dan is er dus eigenlijk niets dat je daarvoor in de weg hoeft te staan.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het spreekt voor zich dat de beloningen die je ontvangt met jouw Presearch node worden uitbetaald onder de vorm van nieuwe PRE-tokens. Hoeveel rendement je precies kan behalen door het opzetten van een dergelijke node wordt dan ook in de praktijk altijd grotendeels bepaald door de actuele waarde van deze token. 

Het spreekt voor zich dat de koers van de PRE-token sterk wordt beïnvloed door het economische spel van vraag en aanbod. Gaat de waarde van deze token plots stevig onderuit? Dan spreekt het voor zich dat dit een directe impact heeft op hetgeen je verdient met de node die je hebt opgezet. Dit is uiteraard wel een factor om rekening mee te houden.

Conclusie; een Presearch node opzetten kan het overwegen waard zijn

Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat ze op zoek zijn naar manieren om bijvoorbeeld een passieve inkomstenstroom op te kunnen zetten met behulp van crypto. Dat is op verschillende manieren mogelijk. Eén van de opties die op de markt is terug te vinden is het opzetten van een zogenaamde Presearch node. Voor een dergelijke node geldt dat ze, eenmaal draaiende, periodieke inkomsten kan opleveren. 

Zoals is gebleken op deze pagina heeft het opzetten van een dergelijke node eigenlijk ook helemaal niet veel voeten in de aarde, in tegendeel. De beperkte technische eisen zorgen er dan ook voor dat ze eigenlijk door zowat iedereen kan worden opgezet. Indien jij ook interesse hebt in het opzetten van een crypto node kan Presearch dus het overwegen zeker waard zijn.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin