Reddit NFT’s, de collectible avatars van Reddit

Reddit NFT
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Naar alle waarschijnlijkheid heb je wel al eens gehoord over het social media platform Reddit. Het betreft hier dan ook een platform welke op moment van schrijven beschikt over een actief ledenbestand van zomaar even 330 miljoen mensen. Elke dag opnieuw worden er dan ook niet alleen talrijke berichten en foto’s, maar ook video’s op gepost. Kenmerkend voor deze community is dat ze in de mogelijkheid voorziet voor gebruikers om een bepaalde bijdrage te beoordelen. Zo is het mogelijk dat je bericht of video zowel een up- als een downvote krijgt. Ontvang je veel upvotes? Dan zal je in ruil daarvoor karmapunten ontvangen. Deze punten bepalen hoe zichtbaar jouw berichten zullen zijn binnen de community. Ben jij helemaal verkocht aan Reddit? Dan zal je zeker ook even kennis willen maken met de Reddit NFT’s die er ondertussen op de markt zijn gelanceerd.

Wat zijn de Reddit Collectible Avatars?

Op 7 juli van het jaar 2022 koos Reddit ervoor om haar nieuwste project op de wereld los te laten. Het ging hierbij concreet om de lancering van de zogenaamde Collectible Avatars. Aan gebruikers van het platform werd op die manier de mogelijkheid aangeboden om hun eerste gepersonaliseerde avatar te creëren die eigenlijk hun digitale identiteit voor moest stellen. Inmiddels is er sprake van niet zomaar één, maar wel van meerdere collecties waarvoor ze gebruik heeft gemaakt van Polygon.

Eveneens kenmerkend voor de Reddit Collectible Avatars en collecties geldt dat ze voor de lancering daarvan samen heeft gewerkt met tal van onafhankelijke artiesten. In het jaar 2022 kregen verschillende gebruikers die veel karmapunten hadden verzameld reeds de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende collecties. Het ging daarbij concreet om de volgende:

  • Aww Friends;
  • Drip Squad;
  • Meme Team;
  • The Singularity;

Voor mensen die zich al even in het hele NFT-gebeuren hebben verdiept geldt dat ze wellicht al wel eens hebben gehoord over PFP NFT’s. Deze afkorting staat voor ‘Profile Picture NFT’s’. Je treft ze in de praktijk niet alleen aan bij populaire collecties zoals met name de Bored Ape Yacht Club, maar daarnaast vind je ze eveneens terug in de ontwikkeling van Web3 Community’s

Ontdek ook de Reddit community points

Betrokkenheid is bij een community voor alle betrokken partijen belangrijk. Het is mede omwille van deze reden dat Reddit ervoor heeft gekozen om uit te pakken met zogenaamde community points. Voor gebruikers is het mogelijk om met behulp van deze punten hun digitale identiteit nog meer te benadrukken. Deze punten kunnen verdiend zijn door het leveren van een bepaalde bijdrage, maar daarnaast is het voor gebruikers ook mogelijk om deze te kopen. Enkele voordelen die je daarmee kan behalen zijn:

  • Het is mogelijk om ze in te zetten als prijzengeld voor events;
  • Je kan gebruikmaken van polls in jouw community;
  • Er zijn speciale communityfuncties mee te koop zoals speciale lidmaatschappen;

Voor Reddit geldt dat ze hiernaar dan wel mag verwijzen als zijnde community points, in de praktijk is er hierbij eigenlijk gewoon sprake van een eigen token welke deel uitmaakt van de community of subreddit in kwestie. De mogelijkheden die hiermee voor het grijpen liggen zijn uiteraard erg divers en zo goed als eindeloos. Ook dit is alvast een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen.

The Vault

Wanneer je een NFT hebt aangekocht ben je daar uiteraard de (enige) eigenaar van. Het is omwille van deze reden dat Reddit ervoor heeft gekozen om gebruik te gaan maken van ‘The Vault’. Het betreft hier een digitale wallet welke draait op het platform van Reddit zelf. Dit betekent dat er geen sprake is van bijvoorbeeld een extensie voor je browser, in tegendeel. In plaats daarvan is er sprake van een ingebouwde wallet. Deze helpt gebruikers om hun op blockchain gebaseerde assets te bewaren.

Hou er zoals steeds rekening mee dat het van cruciaal belang is om je wachtwoord evenals je recovery phrase grondig bij te houden. Verlies je beiden? Dan zal je geen toegang meer hebben tot jouw aangekochte NFT’s. Dit is dus zeker iets wat je altijd in het achterhoofd zal willen houden.

Hoe interessant zijn de Reddit NFT’s echt?

De populariteit van het platform Reddit heeft er in de praktijk voor gezorgd dat ook de NFT’s als zoete broodjes over de toonbank zijn gegaan. Hiermee hebben we echter meteen iets zeer belangrijks aangehaald. Wanneer je zelf als gebruiker betrokken bent bij het platform van Reddit is het uiteraard fantastisch om over je eigen Reddit NFT te beschikken. Wanneer je van plan bent om te investeren in een dergelijke NFT liggen de kaarten echter enigszins anders. De mogelijke meerwaarde van een NFT is louter afhankelijk van de interesse waar ze op kan rekenen. Dooft de interesse op een zeker ogenblik (even) uit? Dan is het mogelijk dat de waarde van de Reddit NFT’s daar een sterke daling door zal kennen. Dit is zonder meer van belang om rekening mee te houden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin