3 redenen waarom je nu zou moeten starten met crypto!

Redenen starten met crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Heel wat mensen overwegen nog steeds elke dag om te starten met crypto. Velen blijken in de praktijk echter een geschikt moment af te wachten waardoor er al snel sprake is van uitstelgedrag. Dat kan ervoor zorgen dat je heel wat mooie rendementen aan je neus voorbij ziet gaan. Tijd in de markt verslaat namelijk doorgaans altijd het proberen timen van de markt. Wil je dus met andere woorden graag starten met crypto? Dan is er eigenlijk geen enkele reden aan te halen om dat nog langer uit te stellen. Op deze pagina hebben we alvast drie goede redenen voor je op een rijtje gezet om nu te starten met investeren in crypto.

1.) Investeren in crypto doe je het best bij rode koersen

Het is een dilemma zo oud als de oudste assetklasse. Doe je er nu in de praktijk goed aan om te investeren in een asset wanneer het bloed door de straten loopt of wanneer het sentiment meezit? Het feit is dat je uiteindelijk investeert met als doel om een zo optimaal mogelijk rendement te kunnen realiseren. Dit betekent dat instappen bij een lager gelegen koers altijd een goed idee is. Hoe hoger je instapt, des te beperkter namelijk de groei in koers over tijd kan zijn. Beginnen met cryptocurrency doe je vanuit dit perspectief dus het best wanneer er sprake is van een bearmarkt.

Het jaar 2022 brengt heel wat onzekerheden met zich mee die zich ook duidelijk uiten op de cryptomarkt. Menig aantal altcoins zijn dan ook stevig in prijs gedaald en ook Bitcoin heeft rake klappen te verduren gekregen. Dergelijke terugvallen in koers worden in de praktijk doorgaans over de langere termijn beschouwd als interessante aankoop- of instapmomenten. Doe er dus je voordeel mee en wacht vooral niet tot het sentiment op de markt terug aantrekt.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Ook bij dalende koersen kan je opbrengsten realiseren!

Belangrijk om aandacht aan te besteden is ook dat je niet uitsluitend de mogelijkheid hebt om geld te verdienen wanneer er sprake is van groene koersen. Heel wat mensen (en dan vooral nieuwe investeerders) vergeten bijvoorbeeld dat je ook over de mogelijkheid beschikt om tussentijds te staken. Met andere woorden, ook wanneer de koersen alleen maar een dalende trend vertonen kan jij toch nog altijd een mooi rendement behalen. Dit simpelweg door de tokens die je reeds hebt aangekocht aan te houden in een wallet of ze bijvoorbeeld te staken bij een broker.

De mogelijkheden op het gebied van staking zijn in ieder geval door de jaren heen aanzienlijk toegenomen en daar kan jij als investeerder absoluut je voordeel mee doen. Door te staken kan je bovendien in de praktijk (gratis) je bestaande positie verder uitbreiden. Ook dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

2.) Crypto heeft zich als assetklasse eigenlijk reeds bewezen

Lange tijd hebben mensen beginnen met cryptocurrency uitgesteld omdat ze er niet van overtuigd waren dat deze assetklasse daadwerkelijk over bestaansrecht beschikte voor de lange termijn. Ondertussen is daar toch echt wel verandering in gekomen. Crypto heeft zich inmiddels dan ook ruimschoots weten te bewijzen als assetklasse. Dit geldt in het bijzonder voor de twee grootste projecten op de cryptomarkt, namelijk Bitcoin en Ethereum.

Het feit dat crypto zich als assetklasse reeds ruimschoots heeft bewezen blijkt onder meer uit het feit dat de asset wordt aangeboden bij een groot aantal verschillende brokers en exchanges. Je bent daarbij ook niet verplicht om een beroep te doen op een buitenlandse partij. Lees er bijvoorbeeld de Bitvavo ervaringen maar eens op na. Deze zullen meteen duidelijk maken dat er ook hier op de Nederlandse markt ongetwijfeld enkele zeer interessante brokers zijn terug te vinden.

3.) Diversiteit in je investeringsportefeuille is meer dan ooit een must

Voor heel wat mensen die geïnteresseerd zijn om te investeren in crypto geldt dat ze ook reeds hebben geïnvesteerd of belegd in andere assets. Dit kunnen aandelen zijn, maar ook fondsen, obligaties en ga zo maar door. In een tijd waarin de onzekerheid op de traditionele financiële markt toeneemt kan het ontzettend belangrijk zijn om wat (extra) diversiteit in je portefeuille te creëren.

Voor heel wat investeerders geldt dat ze vermoeden dat ze goed gediversifieerd hebben belegd. Wanneer puntje bij paaltje komt blijkt evenwel dat ze volledig zijn belegd in de traditionele financiële markt. Dit heeft als gevolg dat, mocht bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar in elkaar klappen de verliezen ronduit gigantisch kunnen zijn. Door ook een gedeelte van je kapitaal in crypto te investeren kan dit op een efficiënte manier worden voorkomen. In principe zou elke zichzelf respecterende investeerder dan ook minstens een stukje Bitcoin en Ethereum in portefeuille moeten hebben. Uiteraard bieden ook (andere) altcoins heel wat potentieel interessante perspectieven.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin