3 risico’s die verbonden zijn aan de BNB-token

risico's bnb
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Sinds de introductie van crypto op de markt hebben we ook menig aantal brokers voorbij zien komen. Voor de ene broker geldt dat ze het al wat langer heeft weten uit te zingen dan de ander. Op moment van schrijven is het natuurlijk zo dat het merendeel van de crypto investeerders er vooral voor kiezen om gebruik te maken van Binance als hun nummer één exchange. Voor deze crypto exchange geldt dan ook dat ze heel wat interessante voordelen te bieden heeft.

Risico van de Binance token

Niet alleen biedt ze een zeer groot aantal verschillende cryptocurrencies aan, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze heel wat mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld aan crypto staking te doen. Bovendien is er uiteraard ook nog de BNB-token. Voor deze token geldt dat ze door de jaren heen een ongelofelijke koersevolutie heeft meegemaakt. De token wordt dan ook niet voor niets getipt als één van de interessantste cryptocurrencies op de markt. Toch zijn er ook enkele risico’s aan verbonden waar je rekening mee zal willen houden. Welke? Dat ontdek je hieronder!

1.) De concurrentie met andere exchanges is groot

We hoeven er niet omheen te draaien, op moment van schrijven is Binance één van de grootste en tevens ook beste crypto exchanges van de wereld. In het verleden was er sprake van andere exchanges die deze titel droegen. Voor verschillende van deze partijen geldt dat ze op dit ogenblik eigenlijk geen rol van betekenis meer spelen binnen de cryptomarkt. Hiermee willen we duidelijk maken dat het tij snel kan keren. 

Een crypto exchange die tegenwoordig de leidende speler op de markt is hoeft dat niet noodzakelijkerwijs binnen tien jaar nog steeds te zijn. Mocht blijken dat de populariteit van Binance gaat afnemen na verloop van tijd spreekt het voor zich dat dit ook een niet onaanzienlijk effect kan hebben op het gebruik en dus ook op de koers van de BNB-token.

Bovenstaande gezegd hebbende is het wel zo dat Binance alles in het werk stelt om dit scenario niet voltrokken te zien worden. Dat doet ze op verschillende manieren. In eerste instantie is Binance uiteraard zoveel meer geworden dan uitsluitend een partij die het mogelijk maakt om crypto te kopen en te verkopen. Daarnaast biedt ze bijvoorbeeld ook verschillende interessante DeFi-mogelijkheden aan, aan haar gebruikers. 

Bovendien spreekt het voor zich dat er ook nog zoiets bestaat als de Binance Smart Chain of BNB Chain. Al deze verschillende elementen zorgen ervoor dat we Binance en haar BNB-token niet snel in de vergetelheid zien belanden, in tegendeel.

2.) Ook Binance kan het slachtoffer worden van een hack

Ondanks het feit dat de BNB-token tegenwoordig over verschillende toepassingen beschikt moet het gezegd dat ze uiteraard nog steeds sterk is gerelateerd aan de Binance exchange. Dat is logisch, maar tegelijkertijd gaat hier ook een niet onbelangrijk risico in schuil. Het is namelijk zo dat voor elke exchange (en dus ook voor Binance) geldt dat ze op een bepaald moment het slachtoffer kan worden van een hack. Een dergelijke gebeurtenis zou natuurlijk nefast zijn voor de gebruikers bij de exchange, maar zou ook de koers van de BNB-token sterk negatief kunnen beïnvloeden.

Met bovenstaand risico heeft Binance ook zelf rekening gehouden. Mede omwille van deze reden heeft ze een bepaalde financiële reserve opgebouwd welke dienst kan doen als noodfonds. Met andere woorden, op het ogenblik dat er een hack zou zijn beschikt Binance in principe wel over voldoende middelen om haar getroffen gebruikers te kunnen compenseren. 

Dit uiteraard zonder dat ze daardoor zelf financieel in de problemen komt. Dit gezegd hebbende beschikt Binance over een geweldige beveiliging waar in de praktijk maar weinig hackers doorheen zullen komen. Ook dit maakt deze partij tot één van de interessantste en tevens ook beste exchanges ter wereld.

3.) Ook voor de BNB-token is adoptie cruciaal

Alle verschillende risico’s die zijn verbonden aan de BNB-token die op deze pagina worden beschreven zijn in zeker zin onderling allemaal een beetje aan elkaar gerelateerd. Voor elke cryptovaluta op de markt is het bijvoorbeeld vereist om over een zekere mate aan adoptie te beschikken. Ontbreekt die adoptie? Dan zal al snel duidelijk worden dat er met het oog op de toekomst wellicht geen sprake meer zal zijn van een verdere groei. Om ervoor te zorgen dat er sprake is van een aanhoudende adoptie zijn een aantal verschillende zaken vereist, namelijk:

  1. Mensen die BNB gebruiken moeten dat ook in de toekomst blijven doen;
  2. Bovenstaande vereist een blijvende innovatie van het team achter BNB;
  3. Mogelijke alternatieven op de markt mogen BNB het vuur niet aan de schenen leggen;

Er zijn voldoende voorbeelden aan te halen van cryptocurrencies die in het verleden een niet onaanzienlijke populariteit genoten die tegenwoordig zowat in de vergetelheid zijn beland. Denk bijvoorbeeld maar eens aan TRON en haar TRX-token. 

Op een zeker moment werd ze nog getipt als één van de grote potentiële Ethereum-killers. Niets bleek echter minder waar te zijn. Een aanhoudende, goede adoptie is voor BNB dus een absolute vereiste wanneer ze haar positieve sentiment dat op moment van schrijven rond de token heerst wil kunnen blijven aanhouden.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin