Wat moet je weten over de Samsung crypto wallet?

Samsung Crypto wallet
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Vanuit verschillende hoeken worden heel wat interessante acties ondernomen om cryptocurrencies nog toegankelijker te maken. Er hoeft hiervoor ook zeker niet uitsluitend te worden gekeken in de richting van gespecialiseerde crypto bedrijven, in tegendeel. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook menig aantal andere ondernemingen druk in de weer zijn met de evolutie van crypto. Denk hierbij onder meer aan fabrikanten van smartphones. Onder meer het gerenommeerde merk Samsung heeft ervoor gekozen om mensen die één van hun toestellen kopen te voorzien van een toegankelijke mogelijkheid om hun crypto op te slaan. Dit door middel van de standaard Samsung crypto wallet waar onder meer de Galaxy S22 standaard mee is uitgerust.

De multifunctionele wallet van Samsung

Het is geen geheim dat verschillende bedrijven werken aan een manier om nog eenvoudiger op een veilige manier cryptocurrencies op te kunnen slaan. Dit uiteraard bij voorkeur op hun eigen specifieke toestel. Samsung is op dit vlak toch één van de leidende bedrijven. De Zuid-Koreaanse telefoongigant heeft door de jaren heen reeds verschillende keren haar interesse uitgesproken in een standaard (multifunctionele) wallet op haar toestellen. Onder meer de Samsung Galaxy S22 beschikt over een ingebouwde wallet die heel wat interessante mogelijkheden met zich meebrengt.

De aankondiging van de eerste, echte multifunctionele (crypto) wallet gebeurde op het Unpacked 2022 evenement. Door COVID moest het evenement virtueel doorgaan, maar dat zorgde er niet voor dat er moest worden ingeboet op vlak van inhoud, in tegendeel. Eén van de aankondigingen had dus betrekking tot de crypto wallet. Deze software moet in staat zijn om meerdere digitale producten op te kunnen slaan. Denk hierbij dus niet alleen aan cryptocurrencies, maar ook aan ID-gegevens zoals:

  • Een rijbewijs;
  • Een identiteitskaart;

Ook wordt het mogelijk om andere gegevens digitaal op te slaan. Hierbij kan er dan worden gedacht aan bijvoorbeeld creditcards en vliegtickets, maar ook aan bewijzen van vaccinaties. Ook dit laatste zou zomaar eens goed van pas kunnen komen. Het spreekt voor zich dat er alles in het werk moet worden gesteld om de veiligheid van de app zo optimaal mogelijk te maken. Daar heeft Samsung uiteraard nadrukkelijk rekening mee gehouden. Dat blijkt wel uit de aankondiging die het bedrijf de wereld heeft ingestuurd.

Knox Vault techniek

De veiligheid van de ingebouwde wallet wordt gewaarborgd door de zogenaamde Knox Vault techniek. Het gaat hierbij om een chip die zich buiten de primaire processor van het toestel bevindt. Gevoelige informatie zal door de chip in kwestie eerst geïsoleerd en vervolgens encryptisch opgeslagen worden. 

Dit zorgt er onder meer voor dat de private keys van je crypto te allen tijde veilig worden gehouden. Dat althans volgens het marketingteam van Samsung. Hoe dit in de praktijk precies zal uitpakken en welke exacte bescherming erdoor kan worden gerealiseerd valt uiteraard nog af te wachten.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Wat met andere smartphone-fabrikanten?

De lancering van de Samsung Galaxy S22 maakt het dus standaard mogelijk om je crypto’s op te slaan. De vraag die zich dan ook nu stelt is hoe andere fabrikanten hier tegenover staan. En dan wordt er uiteraard al snel gekeken in de richting van Apple en haar iPhone. Op moment van schrijven geldt voor iPhone-toestellen dat ze nog niet standaard over de mogelijkheid beschikken om cryptovaluta’s op te slaan. Dit tenzij je ervoor zou kiezen om een mobiele wallet te downloaden. Wel heeft Apple eerder al aangekondigd dat het werkt aan het zogenaamde ‘Tap to Pay’ voor haar iPhone systemen. Deze zou het mogelijk moeten maken om volledig contactloos te betalen met behulp van je iPhone. Dit in eerste instantie wel slechts door middel van enkele geaccepteerde creditcards.

Van bij de lancering van Tap to Pay zou het eigenlijk mogelijk moeten zijn om meteen met cryptovaluta’s te betalen bij in totaal duizenden winkeliers in de Verenigde Staten. Dat lijkt op het eerste zicht misschien wat vreemd, maar dat is het niet. Voor menig aantal crypto-bedrijven geldt namelijk dat ze beschikken over een eigen creditcard. Dit geldt bijvoorbeeld voor Crypto.com die daarvoor een samenwerking met het bedrijf Visa heeft afgesloten.

Gebruik van cryptocurrencies wordt steeds toegankelijker

De cryptomarkt heeft door de jaren heen een ongelofelijke evolutie doorgemaakt. Het mag duidelijk zijn dat menig aantal van ’s werelds meest gerenommeerde bedrijven momenteel bezig zijn met het nog toegankelijker maken van de cryptomarkt in haar geheel. Niet alleen Samsung en Apple, maar ook Google volgen de crypto- evenals blockchainmarkt op de voet. Tegelijkertijd kunnen we vaststellen dat ook de adoptie onder de institutionele partijen alleen maar toeneemt. Enkele bekende namen die ervoor hebben gekozen om reeds significante bedragen in de markt te investeren zijn niet alleen KPMG en MicroStrategy, maar uiteraard ook het bekende automerk Tesla.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin