Meer dan 1 miljoen investeerders hebben Shiba Inu, is de hype over?

shiba inu hype over

Meer dan 1 miljoen investeerders bezitten de populaire cryptocoin Shiba Inu. Daarmee heeft de crypto een nieuwe mijlpaal weten te bereiken. Maar dat betekent nog niet meteen dat de vlag uit kan, want de hype rondom de token leek even te gaan liggen. Vandaag was er weer positief nieuws met de listing op Kraken.

1 miljoen investeerders in Shiba Inu

Shiba Inu doet niet alleen denken aan een hondenras, maar is ook een populaire cryptotoken. Deze week heeft SHIB ruim 1 miljoen investeerders weten te bereiken. Dat blijkt uit gegevens van Etherscan. Doordat het Twitteraccount van Shiba Inu de mijlpaal bekend maakte, steeg de prijs ook eventjes. De koers wist een aanzienlijk hoogtepunt te halen, maar de hype was daarna snel weer over. De feestvreugde was van korte duur en de koers zakte weer verder terug.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Korte opleving

De cryptocoin doet het de laatste tijd minder goed en daalde tot enkele tientallen procenten ten opzichte van de hoogste waarde van 28 oktober dit jaar. Dat zorgt er ook voor dat de hype wat afneemt. Toch is er nog genoeg activiteit rondom deze token. Vandaag bijvoorbeeld: de listing op Kraken. 

Activiteit

De eerste Zuid-Koreaanse exchange Korbit is nu ook ingestapt in de handel van Shiba Inu. Dat betekent dat het mogelijk is om de token ook in Zuid-Korea aan te schaffen, te verkopen en te verhandelen. Deze beurs is de eerste Koreaanse beurs die de cryptotoken aanbiedt.

Shiba Inu is een van de meest populaire memecoins op de markt. Een memecoin is een coin die bedoeld is om de draak te steken met de populariteit van andere cryptomunten. Het bekendste voorbeeld van zo’n waardeloze munt die uiteindelijk door gebruikers groot gemaakt is om er de draak mee te steken, is Dogecoin. Deze memecoins zijn inmiddels zo’n succes, dat zowel Dogecoin en SHIB beide gerekend worden tot de top 15 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Shiba Inu aanschaffen via Korbit
Shiba Inu aanschaffen via Korbit

De hype rondom Shiba Inu

De munt mag dan wel 1 miljoen gebruikers hebben bereikt; dat betekent niet dat SHIB nog zo populair is als een paar maanden geleden. Om dat te bepalen, worden de gegevens van Google Trens geanalyseerd. Daaruit blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar deze munt is gedaald naar een absoluut dieptepunt. Dat is ook terug te zien in de veel lager waarde van Shiba Inu. Daarmee is het de vraag of de hype nu voorbij is.

Dat was een paar weken geleden wel anders, toen de token nog mateloos populair was. Overal was SHIB in de zoekopdrachten te vinden en daarmee wist de munt een hoger plekje te vergaren. Doordat de munt veel populairder werd, nam ook de vraag ernaar toe. De prijs vloog daardoor omhoog en steeds meer mensen stapten in om snel nog wat winst te kunnen maken. Maar het lijkt erop dat de populariteit van de munt nu veel verder aan het afnemen is. De koers daalt en de vraag naar de token is veel lager dan van tevoren.

Sky is the limit?

Het leek erop dat de sky the limit was voor Shiba Inu. De populariteit van de token nam toe in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat kwam vooral door het Dogecoin-effect. Dogecoin werd veel populairder door tweets van de rijkste man ter wereld, Elon Musk. Daardoor stegen ook andere memecoins, waaronder Shiba Inu.

De tweets van de CEO van Tesla en SpaceX waren weliswaar alleen gericht op Dogecoin, maar particuliere beleggers stapten ook over naar andere alternatieven, zoals Shiba Inu. De munt lijkt sterk op Dogecoin, maar was wel fors goedkoper dan DOGE. DOGE werd voor veel beleggers toch te duur. Daardoor waren de andere Dogecoin-alternatieven zoals Shiba Inu ineens in opmars.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Kalmte en populariteit

Nadat de markt wat begon af te koelen, kwamen er een paar maanden van kalmte voor de populaire memecoin. Dat gold niet alleen voor Shibu Inu, maar voor de gehele markt. Eind september werd de munt opeens weer populair. Dat kwam doordat SHIB probeerde een nieuwe NFT-collectie te lanceren en daarmee het nieuws haalde.

Maar wat nog meer in het nieuws was, was de prijs van SHIB. De vraag nam explosief toe en de koers bleef maar stijgen. Daardoor werden alle records van de munt gebroken. Op zijn hoogtepunt wist de munt zelfs een wint van 100 miljoen procent in een jaar tijd te behalen. De grote bedrijven werden ook geïnteresseerd in Shiba Inu en namen zelfs betalingen in deze memecoin aan. Beleggers wilden de munt graag hebben. Maar het lijkt erop dat de hype nu helemaal over is.

Hype over?

De Shiba Inu-hype lijkt wel een beetje gedaan. Uit de gegevens van Google Trends blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar de munt behoorlijk is afgelopen. Dezelfde grafiek geldt voor de prijzen van de munt. Waar in oktober de munt nog op zijn absolute hoogtepunt stond, is de munt nu aanzienlijk in koers gedaald. De waarde van de munt is tot wel vijftig procent minder in vergelijking met een paar maanden geleden, toen de munt op zijn hoogste waarde ooit stond.

Niet dood en begraven

Dat betekent niet dat Shiba Inu nu een volledig waardeloze munt is. Van de zomer werd al duidelijk dat de cryptocoin het in zich heeft om na een tijd van een lagere waarde weer waardevoller te worden. Daarvoor moet er wel eerst weer iets gebeuren, zoals het halen van het nieuws in positieve zin. Vandaag was er weer positief nieuws, namelijk de listing op Kraken, wat ervoor zorgde dat de koers met ruim 30% wist te stijgen.

Lees verder over...investeren in cryptovaluta?

Bekijk het gemak van onze favoriete website

bitcoin