Doorstaat Shiba Inu de test in 2022?

Shiba Inu 2022
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Shiba Inu was ongetwijfeld één van de grootste verrassingen op de cryptomarkt van 2021. De populariteit van de meme coin kende een vliegende start en is erin geslaagd om een groot aantal vroege investeerders een significante winst op te leveren. De vraag die heel wat mensen nu bezig houdt is echter hoe levensvatbaar deze meme coin is in de toekomst. Is ze bijvoorbeeld in staat om de test te doorstaan in 2022 of niet? Op het ogenblik dat je ervoor kiest om in een dergelijke virtuele munt te gaan investeren moet je, je er bewust van zijn dat je altijd een significant risico loopt.

Deze risico’s in crypto worden echter als het goed is beloond met rendementen die je anders nooit zou kunnen realiseren met een andere investering. Toch blijft de hamvraag vooral, wat moet mensen er toe blijven aanzetten om geld te stoppen in een dergelijke cryptovaluta. Dat is een belangrijke vraag waar we in dit artikel een antwoord op proberen te vinden.

Wat is de actuele situatie voor Shiba Inu?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de actuele situatie voor Shiba Inu. Ondanks het feit dat dit uiteraard een meme coin is moet het gezegd dat haar populariteit toch als opmerkelijk te bestempelen is. Op moment van schrijven (januari 2022) is er sprake van een dominantie van de SHIB-token van om en bij de 7 procent in de Ethereum-wallets. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend, maar dat is het wel degelijk. 

Volgens verschillende bronnen zouden de whales, de grootste belanghebbers in de SHIB-token een gezamenlijk vermogen hebben geïnvesteerd van meer dan 1,5 miljard Amerikaanse dollar. Voor heel wat van deze grote partijen geldt op moment van schrijven ook dat ze niet van plan blijken te zijn om te verkopen. Het vertrouwen in een toekomstige (nieuwe) stijging van de koers blijkt dus ontzettend groot te zijn. Hoe komt dit?

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Actueel verlies speelt een belangrijke rol

In eerste instantie lijkt een belangrijke reden voor het vasthouden van de tokens betrekking te hebben tot het verlies dat heel wat investeerders hebben geleden op hun holdings. De voorlopige all-time-high die werd neergezet in oktober 2021 is namelijk vrij ver weg. Op moment van schrijven geldt dat de koers dan ook een duik heeft genomen van in totaal meer dan 65 procent. 

Dat heeft ervoor gezorgd dat volgens actuele cijfers meer dan 38 procent van alle investeerders in de SHIB-token op dit ogenblik in het rood staan. Het verkopen van posities die onder water staan is iets wat eigenlijk alleen maar nadelen met zich meebrengt. Verlies is namelijk geen echt verlies tot op het ogenblik dat je de tokens voor een lagere waarde dan waarvoor ze zijn aangekocht verkoopt.

Interessant toekomstperspectief

De actuele reden waarom heel wat investeerders ervoor kiezen om hun SHIB-tokens vast te houden lijkt dus niet echt positief. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. In vergelijking met heel wat andere meme coins is het namelijk zo dat er achter Shiba Inu wel degelijk een actief team schuilgaat. Dit team heeft onder meer reeds enkele bekendmakingen gedaan voor de toekomstige koers die ze willen varen met hun cryptovaluta. Daaruit blijkt dat ze niet alleen inzetten op een (nog) grotere acceptatie van de cryptovaluta, maar ook dat ze het systeem sneller en goedkoper willen maken.

De Shiba Inu Core Developers (SICD) hebben laten optekenen dat 2022 normaal de lancering met zich mee zou moeten brengen van het zogenaamde ‘Shibarium’. Het betreft hier een layer 2-schaaloplossing voor Shiba Inu. Deze dient ervoor te zorgen dat transacties die met de SHIB-token zullen worden uitgevoerd zowel goedkoper als sneller zullen worden gemaakt. Bovendien hebben de ontwikkelaars eveneens bekend gemaakt dat ze een belangrijke rol zal spelen bij het verbeteren van de gebruikerservaring van de eigen versie van de Metaverse waar Shiba Inu mee gaat uitpakken.

Is dit alles wel voldoende voor Shiba Inu?

Bovenstaande maakt duidelijk dat er nog steeds naarstig wordt gewerkt en nagedacht over de toekomst van Shiba Inu. Dat is toch een fundamenteel verschil met Dogecoin (DOGE) waarvan bekend is dat de ontwikkeling eigenlijk niet meer actief verder wordt gezet. 

Dit is voor veel mensen mogelijks zelfs de belangrijkste reden waarom er voor wordt gekozen om tegenwoordig eerder te kijken in de richting van de SHIB-token dan naar DOGE welke toch merkelijk langer meedraait op de markt. Of dit alles voldoende zal zijn voor Shiba Inu om de tand des tijds te doorstaan zal nog moeten blijken. In ieder geval is het voor de achterliggende community wel sterk uitkijken naar de mogelijke vernieuwingen die doorgevoerd zullen worden. Zij zullen in ieder geval van fundamenteel belang zijn om de interesse in het project gaaf te houden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin