‘Solana kansrijker dan Ethereum’

solana beter dan ethereum
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Cryptocurrency Solana is een stuk kansrijker dan Ethereum. Mogelijk wordt Ethereum al snel van de troon gestoten door Solana. Dat is de voorspelling van Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried is de snelste crypto-miljardair en heeft dus kennis van zaken. Op de Crypto Goes Mainstream-conferentie hield de miljardair een praatje over de techniek achter de token. Hij voorziet dat Solana veel meer voor de cryptowereld kan betekenen dat dan Ethereum nu doet. Gezien de volatiliteit van de cryptomarkt wagen steeds meer mensen zich aan het investeren in cryptocurrency. Daarbij tekent Bankman-Fried aan dat Solana ‘beter dan Ethereum is.’

‘Solana beter dan Ethereum’

Het investeren in welke cryptocurrency dan ook blijft een gokje, maar steeds meer mensen wagen zich eraan. Daarom stond op het Crypto Goes Mainstream-event de toekomst van cryptocurrency centraal. Eén van de sprekers is de snelste crypto-miljardair van de wereld, Sam Bankman-Fried. Hij is meer waard in crypto dan Meta-baas Mark Zuckerberg. Het advies van de miljardair is dan ook om alleen geld te investeren dat je echt kunt missen. Maar verder geeft hij een kijk op welke crypto-investeringen je op de langere termijn het beste kunt doen.

Daarbij heeft de miljardair een opvallende bevinding. Waar veel experts van mening zijn dat Ethereum straks waardevoller is dan de Bitcoin, denkt Bankman-Fried juist dat Ethereum op zijn beurt weer voorbijgestreefd wordt door een andere cryptocurrency; Solana.

Veelbelovende techniek

De steenrijke 29-jarige crypto-miljardair Sam Bankman-Fried vertelde tijdens het evenement over de toekomst van crypto. Hij ziet daarin een speciale rol weggelegd voor Solana. Met name de techniek achter de munt wordt door hem veelvuldig geroemd. Volgens hem heeft ‘Solana de toekomst.’ Het is volgens hem een van de weinige publieke blockchains met een strategie voor het opschalen van transacties. 

De verwachting is dat de cryptomunt in de toekomst zelfs miljoenen transacties per seconde aan zal kunnen. Het voordeel van de ‘veelbelovende techniek’ is dat er dan transacties kunnen worden gevalideerd, zonder dat dit heel veel energie zal kosten.

Die schaalbaarheid is veelbelovend voor de toekomst, zo stelt de miljardair. Volgens hem hebben we het opschalen van crypto binnenkort al nodig. “Veel andere bestaande blockchains, zoals Ethereum, zijn daar helemaal niet mee bezig”, was de bevinding van de expert tijdens het symposium.

Wat is Solana?

Solana is een zogenaamde DeFi crypto. Dit betekent ‘decentralised finance’, met andere woorden: een gedecentraliseerde munt. Daardoor is het mogelijk om tegen lage kosten veel transacties te verwerken dankzij de hoge transactiesnelheid. Daarmee loopt de cryptomunt voor op andere cryptomunten, stelt de 29-jarige miljardair. Solana is in staat om op dit moment 60.000 transacties per seconde te verwerken. Al deze transacties worden voor nog geen 1,5 dollarcent verwerkt. Daarmee is Solana aantrekkelijk; het is mogelijk om crypto transacties te doen, zonder dat je daarvoor als gebruiker een hoge transactie fee hoeft te gebruiken.

Dat terwijl de meeste andere crypto’s een behoorlijke fee vragen. Het laten verwerken van een transactie in de blockchain van Bitcoin is al erg aan de prijs, omdat het veel computerkracht vraagt. Ook Ethereum rekent gas, een transactie fee voor het verwerken van de transactie in de blockchain. Dat is nodig om de validators van de blocks te vergoeden. Zij staken hun cryptocurrency om zo de validatie te mogen doen. Het staken van crypto kun je zien als een soort borg voor het correct verwerken van de transacties.

Met Solana is dit niet meer nodig; de transacties kunnen dankzij de gedecentraliseerde aard gemakkelijk en snel verwerkt worden. Op die manier blijven de transactiekosten voor het verwerken van een transactie laag. Gebruikers kunnen daardoor zich aangetrokken voelen door zo’n munt.

Solana heeft een grote achterban
Solana heeft een grote achterban

Meer toekomst dan Ethereum

Bankman-Fried durft zelfs wel te voorspellen dat er in de toekomst een bijzondere rol is weggelegd voor Solana. Solana zou namelijk meer toekomst hebben dan Ethereum. Ethereum is momenteel in staat om 17.000 transacties per seconde voor 5,80 dollar per transactie te verwerken. Volgens de expert loopt Ethereum daarmee behoorlijk achter. “Het is zeker niet veel als je kijkt naar de toekomst.” Volgens hem moet een volwassen cryptonetwerk “honderden miljoenen tot miljarden transacties per seconde kunnen ondersteunen. Solana is daarmee de beste gok voor de langere termijn”, stelt Bankman-Fried.

Solana is nog maar net begonnen, maar heeft veel potentie. De cryptocurrency bestaat pas sinds 2020. Toch heeft de munt nu al een behoorlijke plek in de cryptowereld weten te veroveren. De munt heeft een totale waarde van 69 miljard dollar. Daarmee staat de munt in de top 5 van grootste cryptocurrencies ter wereld. 

Momenteel zijn Bitcoin en Ethereum de grootste coins. Laatstgenoemde bestaat al sinds 2015 en heeft nog steeds een grote voorsprong op alle andere DeFi-munten. Maar die voorsprong zal volgens de experts niet langer meer erg groot zijn. Ethereum maakt het mogelijk om NFT’s, betalingsverkeer en slimme contracten uit te voeren.

Voor Bitcoin ziet Bankman-Fried een nog sombere toekomst. Volgens hem komt de munt onder vuur te liggen, omdat het veel zaken in de echte wereld niet kan en relatief veel energie kost.

Wie is deze miljardair?

Mogelijk zegt je de naam Sam Bankman-Fried niet meteen iets. Toch is het een belangrijke expert in de cryptowereld. Hij ziet meer in Solana dan in Ethereum en heeft een geschat vermogen van 22 miljard dollar. Dit vermogen zou hij verdiend hebben aan onder meer het handelen in crypto. Met het vermogen heeft de expert meer verdiend aan crypto dan Meta-voorman Mark Zuckerberg. 

De crypto-expert wist binnen zeer korte tijd een imposant vermogen op te bouwen. Inmiddels is hij de bezitter van drie grote bedrijven die allemaal handelen in cryptocurrency. Daarmee is Sam Bankman-Fried een van de grootste experts met gezag binnen de cryptowereld.

Lead-foto via Business Insider

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin