Ambire Adex (ADX): hoe kopen + verwachting [uitleg + review]

Ambire Adex, voorheen bekend als Adex Network zet in op het voorkomen van problemen rondom online adverteren. Wat dat is, lees je hier!

Ambire Adex ADX
Cijfer
4.4/5

De naam Ambire Adex, voorheen Adex Network, geeft al een aardig beeld van de doelstelling achter dit project. Het platform is opgezet om een aantal veel voorkomende problemen van het online adverteren op te lossen. Hoe deze verbeteringen voor uitgevers, adverteerders en hun doelgroep worden vormgegeven, ontdek je hier!

Je hoeft niet eens in deze wereld actief te zijn om te ontdekken dat er een verandering heeft plaatsgevonden op de advertentiemarkt. We hoeven niet ver terug te gaan in de tijd om terug te gaan naar de periode dat de TV hét medium was om te adverteren. Iedereen herkent wel die vervelende lange onderbrekingen van een film of favoriete serie om adverteerders de ruimte te geven om hun aanbod te presenteren. 

Het ongeduldig wachten totdat je film of serie weer verder gaat, is niet geheel voorbij maar het zal je niet ontgaan zijn dat de online wereld inmiddels het grootste medium is om te adverteren. Uiteraard brengt deze overstap een aantal praktische problemen met zich mee. Deze hierbij aan zaken als het gebrek aan controle van gebruikers over de advertenties die ze zien, de beveiliging van gecentraliseerde gegevens, het ontbreken van transparantie van biedingen, advertentiefraude met ongeldige advertenties en de blokkade van adblockers. 

Ambire Adex is een gedecentraliseerd advertentienetwerk dat erop gericht is om dit soort problemen het hoofd te bieden. Volgens de kenners heeft het concept van Ambire de potentie om een revolutie teweeg te brengen op de advertentiemarkt. Als het team achter dit project weet te slagen in hun doelstellingen, kunnen we Ambire Adex (ADX) zeker toevoegen aan ons lijstje van veelbelovende cryptomunten.

ADX Kopen bij Bitvavo

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitbetalen naar de bank

 

Opgericht in 2017
Ticker ADX
Token ERC20
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Bekijk
Website Bezoek

✔️ Klein percentage gaat naar de ontwikkelaars
✔️ Veilig en transparant advertentienetwerk

 

❌ Roadmap niet up-to-date

Wat is Ambire Adex (ADX)?

De letters Adex is een afkorting voor de term Advertentie Exchange. Ambire Adex (met het token ADX) is een gedecentraliseerd advertentienetwerk, gebouwd op de (open source) Ethereum blockchain zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij BarnBridge (BOND), een crypto die ook gezien kan worden als interessante digitale munt. Ambire Adex (ADX) richt zich net als veel andere datagedreven cryptocurrency, waarvan Streamr Datacoin (DATA) een goed voorbeeld is, op datagedreven samenleving. 

In tegenstelling tot een crypto als SuperFarm (SUPER) richt dit project zich niet op de NFT wereld zelf of zoals Clover Finance (CLV) op de DeFi markt. Ambire Adex is immers onderscheidend door zich te richten op het digitale advertentie-ecosysteem. 

Het project is geïntroduceerd met als doel om de huidige digitale advertising modellen te vervangen en te verbeteren. Als we kijken naar het huidige speelveld van het online adverteren, zien we dat er bij iedere overeenkomst die gesloten wordt, meerdere tussenpersonen betrokken zijn. 

Deze tussenpersonen vragen een behoorlijke vergoeding om adverteerders en uitgevers met elkaar te verbinden. Daarnaast is er sprake van een vrij ondoorzichtige markt waardoor het lastig is om het succes van een advertentiecampagne te meten. 

Speelveld transparanter maken

Ambire Adex wil het speelveld transparanter maken en hierdoor de genoemde problemen wegnemen. De voornaamste doelstelling hierbij is het creëren van transparantie bij een samenwerking tussen adverteerders en uitgevers om de doelgroep op de meest efficiënte manier te bereiken. 

Door gebruik te maken van de blockchain technologie, wil het team achter Ambire Adex de privacy, transparantie en veiligheid voor kijkers, uitgevers en adverteerders verbeteren. Daarnaast kan het verminderen van fraude en de efficiëntere inzet van het budget gezien worden als belangrijke ADX doelstellingen. 

Daarnaast richt Ambire Adex zich ook op de ontvangers van de advertenties. Er is een gebruikersportaal vormgegeven waarin deze groep mensen kunnen aangeven welke advertenties ze willen zien. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om profielgegevens en de privacy instellingen te beheren. 

Team Ambire Adex

Hoe worden de ADX doelstellingen gerealiseerd?

Zoals aangegeven maakt Ambire Adex gebruik van het Ethereum blockchain om de bovengenoemde ADX doelstellingen te realiseren. 

Door de keuze voor een blockchain technologie kunnen uitgevers en adverteerders met elkaar in contact komen, zonder gebruik te maken van de diensten van tussenpersoon. 

De blockchain technologie zorgt er immers voor dat er gebruik kan worden gemaakt van een decentrale advertentie beurs. Hiermee heeft Ambire Adex een unieke positie ingenomen. Dit open source netwerk is immers het eerste platform waarbij uitgevers en adverteerders op een real time basis kunnen samenwerken. 

Op dit platform wordt een betalingsoptie per weergave aangeboden, zonder dat er sprake is van een opname drempel voor uitgevers. Betalingen tussen uitgevers en adverteerders vinden plaats met behulp van de DAI stablecoin.

Wat is de DAI stablecoin?

DAI stablecoin is een cryptomunt waarvan de stabiele waarde 1 Dollar is. Stablecoins worden uitgegeven om de soms grillige koers van de cryptomarkt tegen te gaan. 

Dit is een optie die zeker in aanmerking komt als je plannen hebt om je cryptocurrency verkopen en beleggen in een stablecoin. Hierdoor weet je zeker dat je de dollar waarde weet te behouden. Dit geeft exact de doelstellingen aan van deze cryptomunt. 

De DAI stablecoin verhandel je niet als een beleggingsinstrument om te speculeren op winst. Je gebruikt deze coin om je winst veilig te stellen. Daarnaast is de DAI stablecoin uitstekend geschikt om op een snelle en voordelige manier waarde te versturen naar andere mensen. DAI stablecoin is ontwikkeld door MakerDAO. 

De waarde van DAI wordt stabiel gehouden door margin trading op een decentrale markt. Dit wil zeggen dat er geen directe dekking is in vorm van Dollars op een bankrekening maar juist door cryptocurrency collaterals. De DAI token wordt uitgegeven door een onderpand van cryptocurrency aan te houden. Het DAI token is een ERC-20 token dat uitsluitend te gebruiken is met een Ethereum wallet.

Zo ziet het Ambire Adex eruit

Zoals aangegeven maakt het handelen in advertentieruimte of advertentietijd transparanter. Daarnaast wordt het eenvoudiger gemaakt om te verifiëren en of te bewijzen dat de advertentie daadwerkelijk verspreid is. Hiervoor is een protocol ontwikkeld waarin een combinatie is gevormd tussen de traditionele advertentiemarkt met de cryptografische en de blockchain technologie. Het Ambire Adex netwerk bestaat uit drie belanghebbenden:

  • De uitgevers die de digitale media (zoals de website beheerders). Zij hosten de advertenties tegen betaling. Daarnaast is het voor deze partij van belang dat ze de controle kunnen hebben over de advertenties die op het medium getoond worden. Het Ambire Adex netwerk voorziet in deze wensen en zorgt voor ondersteuning om de inkomsten van de advertenties te maximaliseren. Daarnaast kunnen alle advertenties die via ADX gemaakt worden ook daadwerkelijk geverifieerd worden en wordt er bij iedere view de echtheid vastgesteld. Doordat oneerlijk gegenereerde klikken worden bestraft gaat de waarde van een echte impressie omhoog. Uitgevers hebben zelfs de mogelijkheden om via een Dapp de advertenties (of één specifieke) advertentie “uit te zetten” als de inhoud niet naar wens is. Hiermee komen we automatisch op het unieke karakter van het Ambire Adex netwerk want bij de reguliere gang van zaken in de advertentiewereld wordt een bundel aan advertenties aangeboden en is het niet mogelijk om bezwaar aan te tekenen tegen een specifieke advertentie.
  • Veel adverteerders hebben hun advertenties uitstaan op een groot aantal digitale media zonder hierover volledig de controle te kunnen uitoefenen. Met behulp van het ADX netwerk krijgen de adverteerders wel deze volledige controle. Zij kunnen nu zelf bepalen hoe, wanneer en waar hun advertenties live gaan. Voor de adverteerders betekent dit een hogere Return On Ad Spending (ROAS). Om de volatiliteit van de cryptomarkt te omzeilen, worden betalingen tussen de uitgevers en adverteerders via de DAI stablecoin gedaan.
  • De gebruikers zijn geen passieve deelnemers meer in het advertentienetwerk. Zij kunnen via een portaal kenbaar maken in welke advertenties ze interesse hebben. Op deze manier wordt de behoefte om adblockers te installeren fors verkleind

Dit zijn de pijlers van Ambire Adex

Op basis van het bovenstaande kun je concluderen dat het Ambire Adex netwerk draait op een aantal pijlers. De kern van het ADX netwerk is uiteraard de blockchain technologie dat zich in dit geval richt op efficiëntie in het benaderen van de digitale advertentiemarkt. 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een SDK wat staat voor een software development kit. Deze kit wordt toegepast om een profiel te maken van de gebruiker en diens karakteristieke eigenschappen en gedrag. Hierdoor kunnen er gerichtere advertenties worden vormgeven. Dit resulteert is advertenties die meer inkomsten voor de uitgever genereren en zorgen voor een hogere ROI voor de adverteerder. 

Het GUI (graphical user interface) platform is de omgeving waar de adverteerders en uitgevers hun campagnes indienen en goedkeuren. Daarnaast biedt het GUI platform mogelijkheden om de validators uit te kiezen en statistieken van hun campagnes bekijken. 

De validators zorgen ervoor dat de advertenties geverifieerd worden en betalingen tussen uitgevers en adverteerders goed verlopen. Tot slot bestaat het Adex netwerk uit en register waarbij er gebruik wordt gemaakt van een volledig zelfstandig opererend systeem om inzicht te krijgen in de lijsten met de validators waaruit gekozen kan worden om een campagne te laten verifiëren.
Wat kun je met het ADX token?

Het ADX token is een ERC20 token. De crypto is volledig klaar voor de DeFi markt en yield farming. Daarnaast worden er staking beloningen uitgereikt als je besloten hebt om in ADX tokens te investeren om hierin te handelen of te beleggen. Daarnaast kun je jouw gas kosten verlagen als je het ADX token in bezit hebt en kun je gebruik maken van flash loans wat je kunt zien als een gunstige leenconstructie. 

Deze laatste voordelen moet je uiteraard niet zien als voornaamste redenen om in het ADX token te investeren. Je voornaamste beweegreden voor je interesse in het ADX token moet zijn dat je net als de ontwikkelaars van dit project toekomst ziet in een online advertentiemarkt dat veilig en transparant is voor alle partijen. 

Ambire Adex Network
Ambire Adex Network

Wat is een ERC20 token?

Op deze website, en nu ook in dit geval nu we het ADX token aan je voorstellen, wordt er vaak geschreven over een ERC20 token. Dit roept de vraag op wat een ERC20 token precies is. Deze ERC20 tokens vormen een onderdeel van de Ethereum crypto technologie. Veel verschillende soorten cryptomunten maken gebruik van deze crypto technologie. De afkorting ERC20 staat voor “Ethereum Request for Comment 20” en kun je zien als het resultaat van de keuze van de ontwikkelaars van Ethereum om een open en transparant beleid te hanteren. 

Hierdoor is een ERC20 token dan ook makkelijk zelf te maken en te koppelen aan een specifieke waarde. Voorwaarde is wel dat het token aan een aantal voorwaarden voldoet. Hiervoor hebben de ontwikkelaars een standaard vormgegeven. Deze voorwaarden hebben betrekking op de veiligheid en uniformiteit op gebied van codering. Daarnaast moet een ERC20 token vrij zijn van fouten en een hogere liquiditeit hebben. 

Een ERC20 token kun je zien als smart contact. Dit wil zeggen dat een investeerder in ruil voor zijn of haar investeringen ERC20 tokens zal ontvangen. Hierbij vertegenwoordigen deze ERC20 tokens een tijdelijke waarde. Het is immers de doelstelling dat de ERC20 tokens uiteindelijk worden ingeruild voor een “native coin”. Deze native coin zal de nieuwe standaard vormen na het lanceren van een eigen blockchain netwerk. Het omzetten van een ERC20 token naar een eigen token wordt “token swap” genoemd. De ERC20 tokens kunnen in dit geval fungeren als een soort ‘tijdelijk onderpand’ voor het investeren in een nieuw project.

De bovengenoemde constructie werkt dus op basis van ICO. Deze afkorting staat voor “Initial Coin Offering” wat je het beste kunt vergelijken met crowdfunding. Bij een ICO constructie wordt er immers geld verzameld om een doelstelling te kunnen financieren. In dit geval maakt een ERC20 standaard het dus mogelijk om token aan te maken. Mede doordat het zo makkelijk is om een ERC20 tokens aan te maken, gebruiken veel nieuwe ontwikkelaars Ethereum als manier om een project te lanceren.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat zijn de verwachting van Ambire Adex (ADX)

Het is uiteraard zeer lastig om je een goed beeld te geven over de toekomstverwachtingen van Ambire Adex (ADX) maar het is zeker niet uitgesloten dat dit project een flinke stap in de goede richting gaat zetten in de nabije toekomst. Het team achter dit project is hier sinds 2016 al mee bezig en het feit dat deze mensen zelf slechts een klein percentage van de opbrengst krijgt, zegt iets over de serieuze manier waarop dit project aangevlogen wordt. 

De ADX koers kent gedurende de jaren een aantal sterke stijgingen en diepe dalen. Op basis van de stijging van de markt waarin het Ambire Adex netwerk opereert, kun je stellen dat het project zeker toekomstperspectief heeft mits er ook een groei van gebruikersprofielen zal plaatsvinden. Hierbij zal er een wisselwerking plaatsvinden want het aantal gebruikers heeft ook invloed op het aantal adverteerders. Een omgekeerde situatie kan uiteraard ook het geval zijn. De populariteit van het netwerk is dus van invloed op het succes. Wat de ADX token voor ons in petto heeft, blijft dus altijd even afwachten.

Waar kun je het ADX token kopen?

Als je besloten hebt om het ADX token te kopen, kun je tegenwoordig ook bij Bitvavo terecht. Bitvavo biedt het ADX token sinds september 2021 aan. Dit is goed nieuws want als je de verschillende euro-crypto exchanges met elkaar vergelijkt, komt deze Nederlandse broker vaak als beste keuze uit de bus. Bitvavo is immers een zeer gebruiksvriendelijke exchange dat de laagste handelskosten vraagt. 

Daarnaast heeft Bitvavo een ruim aanbod in cryptocurrency en schroomt deze broker niet om ook wat kleinere maar veelbelovende cryptomunten (zoals het ADX token) in het assortiment op te nemen. Daarnaast is het een uiterst veilig platform waarbij je de beschikking hebt over een groot aantal features. Als we je nog één crypto tip mogen geven, is het wel dat we je aanraden om via Bitvavo je euro’s om te wisselen in ADX coins en andersom uiteraard.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Hoe kun je de ADX koers het beste volgen?

Als je het besluit hebt genomen om te investeren in het Ambire Adex netwerk, wil je uiteraard weten hoe je de ADX koers het beste kunt volgen. Hiervoor hoef je niet lang te zoeken want deze Cryptokoersgids houd je 24/7 op de hoogte! Wij hebben hiervoor zelfs een speciale pagina aangemaakt waar je het verloop van de ADX koers op de meest eenvoudige manier kunt volgen. Dit is zeker de moeite waard want het ADX network is een interessant project dat een probleem aanpakt waar iedereen die veelvuldig van het internet gebruik maakt mee te maken heeft.

Deze munten hebben overeenkomsten met Ambire Adex:

BarnBridge

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

SuperFarm

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

Streamr

Uitleg over deze cryptomunt
  •