Clover Finance: hoe te kopen + verwachting (uitleg)

De relatief onbekende coin Clover Finance (CLV) heeft grootse plannen. Het wil hét portaal voor Decentralised Finance worden. Lees er meer over!

Clover Finance
Cijfer
4.2/5

Jong en ambitieus, zo kun je het Clover Finance (CLV) gerust noemen. Het doel van Clover Finance is om hét portaal voor Decentralised Finance te worden en dan in het breedste zin van het woord. De manier waarop dit project wordt vormgegeven en waarom het wellicht een goede reden is om CLV tokens te kopen, ontdek je hier!

Je hoeft je er maar een beetje in te verdiepen om te ontdekken dat de DeFi markt een zeer snel groeiende markt is. Hoewel deze gedecentraliseerde financiering nog in de kinderschoenen staat, is er sprake van een snel stijgende interesse. Een project dat nog zo sterk in ontwikkeling is, kent uiteraard de bekende kinderziektes. Hierop vormt Decentralized Finance geen uitzondering. Hoewel deze financiële markt praktische voordelen kent en beschikt over toekomstgerichte karaktereigenschappen, vormt de manier waarop de applicaties op verschillende blockchains (zoals Ethereum en Polkadot) met elkaar communiceren het grootste probleem. 

Hiermee hebben we exact de doelstelling van Clover Finance onder je aandacht gebracht. Dit project richt zich op een product dat alle verschillende DeFi applicaties met elkaar in verbinding moet brengen. Hiermee kan Clover Finance een belangrijke bijdrage leveren aan de opkomst van de DeFi markt.

CLV Kopen bij Bitvavo

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitbetalen naar de bank

You have not selected any currencies to display

Opgericht in 2020
Ticker CLV
Token DOT
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Bekijk
Website Bezoek

✔️ Makkelijk gebruikmaken van dApps
✔️ Enorm mate van schaalbaarheid

 

❌ Apps draaiende op CLV kunnen erg duur worden

Wat is Clover Finance (CLV)?

Clover Finance (CLV) is een blockchain platform waarmee een basis wordt gelegd voor een moeiteloze samenwerking tussen verschillende DeFi applicaties (dApps) ongeacht of deze gemaakt zijn op een Ethereum, Polkadot of andere blockchain platform. Het project is erop gericht om de verschillende DeFi applicaties beter met elkaar te kunnen laten communiceren. 

Hierbij wordt ernaar gestreefd om de drempel voor het ontwikkelen van dApps te verlagen mede door het gemak van de eindgebruiker te verhogen. Op deze manier treedt er een gunstige (versterkende) wisselwerking op. Een belangrijke schakel waarop het Clover Finance project zich richt is de wallet (de digitale portemonnee) van de gebruiker. Als voornaamste doelstelling is geformuleerd dat gebruikers vanuit één interface de talloze dApps en hun toepassingen kunnen gebruiken.

Hoe ziet de DeFi markt eruit?

Als je een goed beeld wil hebben over de doelstellingen van Clover Finance, of overweegt om te investeren in het CLV token, moet je weten hoe de DeFi markt eruit ziet. De afkorting DeFi staat voor Decentralized Finance. Dit is een op een blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen. De cryptowereld maakt in toenemende mate gebruik van de DeFi markt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van transparante protocollen die de noodzaak van het gebruik maken van tussenpersonen om de transactie af te handelen overbodig maken. 

De DeFi markt kun je zien als een voorziening om op een veilige manier peer-to-peer handel te drijven, zonder dat je het vertrouwen moet hebben in een instantie die je geld beheert. Bij de traditionele financiële markten hebben we immers weinig tot niets te zeggen over hoe bedrijven omgaan met onze investeringen of hoe onze regeringen de economie beheren. 

In veel gevallen hebben we hier nog niet eens zicht op. Dit is volledig anders bij de DeFi markt dat gebaseerd is op dusdanig transparante protocollen dat de behoefte aan het vertrouwen in een andere partij tot het minimum beperkt. Het enige wat de deelnemers van een DeFi netwerk moeten doen is controleren. De term “Don’t trust, verify” wordt dan ook veel gebruikt om de DeFi markt aan iemand te introduceren.

Clover Finance

DeFi projecten op de ETH Blockchain

Bijna alle DeFi-toepassingen zijn gebouwd op de blockchain van Ethereum al is het goed om er direct bij te vermelden dat dit in de cryptowereld lang niet altijd het geval is. Ook Cardano, Polkadot of Elrond zijn bekende blockchains en zo zijn er nog veel andere voorbeelden te noemen. De belemmeringen die bij het gebruik van verschillende blockchains vormen de basis van het Clover Finance project maar hierover lees je elders in dit artikel meer. 

Een blockchain is een digitaal grootboek waarin digitale waardes kunnen worden bijgehouden. Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om applicaties te programmeren op Ethereum. Deze digitale middelen worden ook wel tokens genoemd. 

Naast het creëren van de tokens, kunnen deze opgeslagen en beheerd worden. Om in deze doelstelling te voorzien worden smart contracts (slimme contracten) en gedecentraliseerde toepassingen (DApps) geschreven en gebouwd. 

Blockchain is key

Het verloop van deze contracten en de bijbehorende overeenkomsten verloopt via de blockchain van Ethereum. Hiervoor is bij de DeFi markt geen tussenpersoon nodig. Deze database wordt continu automatisch bijgewerkt en gekopieerd op de systemen van alle gebruikers. 

Deze knooppunten (dus de computers van de gebruikers) van de blockchain worden nodes genoemd. Daarbij komt dat door alle transacties worden gedaan in combinatie met een ijzersterke wiskundige versleuteling waardoor het plegen van fraude vrijwel onmogelijk is en er geen controlerende (centrale) instantie noodzakelijk is. 

Een andere karakteristieke eigenschap van dit soort constructies is dat de DeFi-protocollen modulair zijn. Veel slimme contracten zijn open source en hiermee voor iedereen die beschikt over een internetverbinding toegankelijk. 

Je kunt zelfs een bestaand De-Fi product aanpassen om een steeds dichter systeem van onderling werkende onderdelen op te bouwen. Het aanbod kun je als een soort Legostenen op elkaar klikken om nieuwe DiFi producten aan te kunnen bieden.

Wat maakt het Clover Finance project zo interessant?

Het Clover Finance project is vooral interessant met het oog op schaalbaarheid. Het project slaat vooral een brug tussen Ethereum en Polkadot blockchains. Dit komt vooral tot uiting doordat Clover adressen op de genoemde blockchains met elkaar in verbinding kunnen staan door de toepassing van de unieke bi-directionele peg bridge-technologie. Deze functionaliteit is vooral interessant voor ontwikkelaars van DeFi projecten. Ontwikkelaars van Ethereum-projecten zullen bijvoorbeeld in staat zijn om hun contracten gemakkelijk te migreren naar Polkadot.

Dit zijn de voornaamste doelstellingen van Clover Finance

Clover Finance kun je het beste zien als een blockchain technologie die ontwikkeld wordt om het gebruik van blockchain technologie makkelijker te maken. Je kunt het zien als een soort “crypto-gereedschap” waarmee de belangrijkste uitdagingen in de DeFi wereld worden opgelost.

Clover Finance is een blockchain besturingssysteem dat ervoor zorgt dat blockchains beter kunnen samenwerken. De schaalbaarheid wordt opgelost omdat het project gemaakt is op Polkadot maar op een dusdanige wijze dat het framework kan samenwerken met Ethereum Virtual Machines. 

Het grote voordeel hiervan is dat vrijwel ieder project gebruik maakt van Ethereum.

Uitdagingen

Doordat vrijwel iedereen gebruik maakt van Ethereum kan dit resulteren in een aantal bekende DeFi uitdagingen:

  • Drukte op het netwerk waardoor er vertragingen in het betalingsverkeer kunnen ontstaan, een probleem waar een veelbelovende cryptomunt als Streamr Datacoin (DATA) zich ook op richt. Het beperkte aantal transacties per seconde (tp/s) is een van de grootste pijnpunten van het toepassen van de blockchain technologie iets waar populaire netwerken het meest gevoelig voor zijn door het stijgend aantal gebruikers. Op het moment dat er plotseling veel mensen op een specifiek netwerk besluiten om transacties te gaan doen, schieten de kosten omhoog en gaat het allemaal een stuk langzamer.
  • Afhankelijkheid van een specifiek netwerk. Als gevolg van een beperkte schaalbaarheid worden succesvolle applicaties snel te afhankelijk van het netwerk waarop ze gemaakt zijn. Er staat veel data op verschillende chains. De praktijk wijst uit dat het lastig is om gegevens op te vragen van andere chains met als doel om dit te gebruiken. Dit kan een belangrijke reden zijn waardoor blockchain adoptie langzamer kan gaan. Zeker met het oog op de toekomst, is het van groot belang dat verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren.
  • Centraliteit bij projecten. Het succes van een netwerk kan direct ook een belangrijk gevaar vormen doordat ontwikkelaars bij deze constructie steeds meer macht krijgen. Hierdoor kan er een situatie ontstaan waarbij een select gezelschap de leiding van het project overneemt waarbij er voorbij wordt gegaan aan de oorspronkelijke doelstellingen.
Partners van CLV
Partners van CLV

Waarom is er gekozen voor het Polkadot blockchain?

De keuze van Clover Finance om het project te ontwikkelen op het Polkadot blockchain kunnen we zien als logische stap. De achterliggende gedachte van het Clover Finance kent veel overeenkomsten met de doelstellingen van het Polkadot blockchain. Polkadot (DOT) is immers een blockchain project dat zich richt op het verbinden van alle andere blockchains. Het team achter Polkadot gelooft er immers in dat de DeFi markt (om de bovenstaande redenen) veel beter af is als blockchains met elkaar gaan samenwerken in plaats van tegenwerken zoals in de huidige situatie het geval is. 

De samenwerking tussen verschillende blockchains wordt ook wel interoperabiliteit genoemd. Om deze doelstelling te bewerkstelligen richt Polkadot zich dan ook op schaalbaarheid en isolatie van blockchains.

Polkadot is zelfs een van de bekendste projecten die de interoperabiliteit van blockchains wil verbeteren. Deze focuspunten komen overeen met de doelstellingen van Clover Finance.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat kun je met een CLV token?

Vanuit de wallet van Clover Finance kun je als gebruiker eenvoudig verschillende data, accounts en bezittingen beheren. Een CLV token is een token die je binnen de app kunt gebruiken om transacties mee te doen. Daarnaast wordt de drempel lager om gebruik te maken van de verschillende dApps zoals lending, staking en yield farming. Tevens geeft een CLV token je het stemrecht om mee te beslissen over het beheer en de richting van het project. Clover Finance is dan ook volledig in handen van de community zelf.

Voor de volledigheid is het goed om te benoemen dat het Clover Finance netwerk ook in een gas vergoedingsstructuur op basis van identiteit voorziet. Frequente gebruikers hebben hierbij de mogelijkheid om een lagere gasprijs betalen. De korting is afhankelijk van hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van het netwerk. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat je dit moet zien als “secundaire reden” om CLV tokens aan te schaffen. De voornaamste reden is om een CLV token te kopen is gericht op het verbeteren van de DeFi markt.

Kleine team van Clover Finance
Kleine team van Clover Finance

Wat maakt het Clover Finance project zo uniek?

Het Clover Finance netwerk bestaat uit een opslag laag, een codegenerator laag, een DeFi-protocol component en een eApp laag. Het project is dus duidelijk ontwikkeld met als doel om de gebruikers meer dan één enkele dienst aan te bieden. Het Clover netwerk biedt een full-service cross-chain gedecentraliseerde financiering brug. Er is een zeer gebruiksvriendelijk portaal ingericht waar ook mensen die niet zo bekend zijn in de DeFi wereld gebruik van kunnen maken. Dit is een doelstelling waar een cryptomunt als SuperFarm (SUPER) zich ook hard voor maakt. 

Het unieke karakter van het Clover Finance project wordt gevormd door het feit dat ontwikkelaars niet alleen gemakkelijk een DeFi aanbod kunnen creëren en gebruiken maar ook gedecentraliseerde applicaties (DApps) kunnen vormgeven die over blockchains heen werken.

Waarom heeft Clover Finance zoveel toekomstperspectief?

Ondanks dat Clover Finance nog een vrij jong project is dat bij de meeste mensen nog vrij onbekend is, heeft dit initiatief veel toekomstperspectief. Clover Finance verraste de cryptowereld een dag na de lancering al met een all-time-high (ATH). Dit betekent zeker niet dat je te laat bent om in dit project te stappen. Als je de verschillende soorten cryptovaluta met elkaar vergelijkt op basis van toekomstperspectief, valt het CLV token zeker in het lijstje van veelbelovende digitale munteenheden. 

Je kunt Clover Finance immers toevoegen aan het lijstje van serieuze projecten die de interoperabiliteit van blockchains wil verbeteren. Het ambitieuze team achter dit digitale platform bestaat dan ook uit mensen die veel ervaring en expertise hebben op dit gebied. Mede door partnerships met een aantal grote bedrijven en de maatschappelijke acceptatie van Clover Finance ziet de toekomst van Clover Finance er zeer rooskleurig uit.

Waar kun je CLV tokens kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt dat dit zal gaan slagen, zou je kunnen overwegen om CLV-tokens te kopen. De waarde van een CLV token zou in de toekomst nog wel eens flink kunnen stijgen wanneer dit project succes behaalt. CLV tokens zijn sinds juli 2021 te koop. Er zijn diverse euro exchanges waar je terecht kunt om CLV-tokens te kopen. Wij adviseren je echter om je aankoop bij Bitvavo te doen. 

Het CLV token is immers sinds september 2021 bij Bitvavo verkrijgbaar. Deze Nederlandse euro-exchange is een van de meest veilige en voordeligste optie. Daarnaast kun je bij Bitvavo gebruik maken van een zeer gebruiksvriendelijk platform en kun je gebruik maken van Nederlandstalige support en ondersteuning. 

De actuele koers van Clover Finance (CLV) volgen via deze Cryptokoersgids

Als je plannen hebt om in het CLV token te investeren, is het belangrijk om te weten waar je de Clover Finance koers kunt volgen. Hiervoor kun je uiteraard bij deze Cryptokoersgids terecht. Wij houden de actuele koersen van de meest interessante cryptocurrency voor je bij. We houden uiteraard ook de CLV koers voor je in de gaten zodat je altijd weet wat waarde van deze veelbelovende crypto is. Hou deze website dus in de gaten!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Deze munten kunnen je net als CLV interesseren

Streamr

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

SuperFarm

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

Rally

Uitleg over deze cryptomunt
  •