NuCypher: hoe kopen + verwachting (uitleg & review)

NuCypther, afgekort NU zet volop in op de beveiliging van misschien wel het belangrijkste onderdeel in cryptoland: de blockchain. Lees het hier!

NuCypher
Cijfer
4.7/5

Onthoud de naam van dit crypto project: NuCypher (NU). Want misschien is dit wel dé verborgen parel in de crypto-markt waar jij al zo lang naar zocht. Het is een feit dat je nu nog voordelig in dit project kan stappen. De koers staat laag gelet op de totale crypto marketcap. Maar is NuCypher crypto de investering waard? En belangrijker nog: Wat is dit voor een munt en met welk doel is het opgezet? Op deze en nog veel meer prangende vragen gaan wij op deze pagina uitgebreid in.

Ook doen wij een voorzichtige prijsvoorspelling met de informatie die op dit moment voorhanden is.

NU Kopen bij Bitvavo

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitbetalen naar de bank

NamePrice24H (%)
NuCypher (NU)
$0.059920
1.75%

Opgericht in 2020
Ticker NU
Token ERC20
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Bekijk
Website Bezoek

✔️ Beveiliging voor de blockchain
✔️ Betrouwbaar team

❌ Concurrenten die soortgelijke oplossingen bieden kunnen met dit idee aan de haal gaan.

Wat is NuCypher crypto?

NuCypher crypto is een project dat op dit moment volop in ontwikkeling is. Het is een beschermingslaag en een data-encryptie dat voor blockchains gebruikt kan worden. Op het moment van schrijven focust NuCypher (NU) zich vooral op de Ethereum blockchain en op de applicaties die hierop gebouwd zijn, maar in de toekomst moeten ook andere blockchains hiervan gebruik kunnen maken. Met NuCypher zouden ontwikkelaars van decentrale applicaties veilig allerlei soorten gevoelige data kunnen opslaan.

Waarom is het NuCypher project zo bijzonder?

Wat het NuCypher project bijzonder maakt, is dat het een decentrale service is. Het concept is op zich niet nieuw. Want bedrijven zoals Google en Microsoft bieden al zulke services aan op het internet maar de data wordt niet decentraal opgeslagen maar centraal. Dit maakt NuCypher in positieve zin een vreemde eend in de bijt.

NuCypher

Waarom beveiliging voor de blockchain belangrijk is

Het project heeft naar onze bescheiden mening veel kans van slagen. Want data is vandaag de dag van onschatbare waarde. Grotere bedrijven zoals Google en Facebook danken daar hun bestaan aan. 

De beveiliging van blockchains zoals NuCypher voor ogen heeft, werkt in principe hetzelfde als de beveiliging voor websites. Zo worden jouw gegevens die je achterlaat op websites afgeschermd van kwaadwillenden d.m.v. protocollen. 

Een bekend protocol is bijvoorbeeld de SSL-certificaten. Dit certificaat is te herkennen aan het slotje dat wordt weergegeven bovenin de zoekbalk.

Surf je naar een website zonder SSL-beveiliging, dan zou de data die je daar deelt in het ergste geval ontvreemd kunnen worden. NuCypher wil dit soort beveiliging mogelijk maken voor de blockchain.

Wat is het uiteindelijke doel van de ontwikkelaars?

Om tot de kern van een crypto project te komen raden we altijd aan om het doel van de ontwikkelaars te achterhalen. Wat hebben zij voor ogen? Wat is hun doel? Hoe gaan ze dit bereiken? In dit geval is het doel van de ontwikkelaars van NuCypher crypto heel duidelijk: Ze willen met deze blockchain layer een beveiligingsstandaard neerzetten. NuCypher moet hét data beveiligingsprotocol worden voor alle blockchains. Het beveiligen van gevoelige data zoals persoonsgegevens, financiële gegevens en medische gegevens wordt steeds noodzakelijker.

Toegang tot beveiligde data

Overigens heeft NuCypher de mogelijkheid ingebouwd om anderen toegang te verlenen tot beveiligde data. Denk bijvoorbeeld aan medische gegevens voor een medisch dossier die zijn beveiligd en die kunnen worden overgedragen aan een ander ziekenhuis of dokter. Dit is maar één voorbeeld van de vele toepassingen die mogelijk zijn.

Waar dient het NU-token voor?

Uiteindelijk wil je natuurlijk weten waar het native token van NuCypher voor staat en of je deze kunt kopen. Het token dat voor NuCypher gebruikt wordt is het NU-token. 

Deze kan je aanschaffen via bijvoorbeeld Bitvavo (daarover verderop deze pagina meer info). Het NU-token heeft verschillende functies binnen dit platform. Een voornaam doel van het token is door te zorgen voor de veiligheid van het netwerk zelf. 

In het beste scenario zijn er zoveel mogelijk NU-coins in gebruik die zoveel mogelijk verspreid zijn. Dat komt de veiligheid van het platform ten goede. Dit zorgt namelijk voor voldoende decentralisatie en een grote liquiditeit.

Stemrecht voor NU-bezitters

Een andere functie van het token is het verwerven van stemrecht voor de bezitters van deze cryptomunten. Bezit je tokens? Dan kan je participeren aan stemrondes over plannen die door de ontwikkelaars worden aangedragen. Op die wijze wil NuCypher crypto het project decentraliseren op het gebied van de ontwikkeling.

Kan je NU-coins staken?

Op dit moment kan je nog geen NU-coins staken bij Bitvavo. Wel kunnen bezitters van het token deze staken binnen het netwerk zelf en wel voor een node. Het token voorziet in ‘worker node execution’. Als bezitter van tokens run je een node door het NU-token te bewaren als onderpand op het netwerk. Vrij uniek is ook dat het NuCypher-netwerk zichzelf beschermd tegen malafide crypto staking. De nodes worden in dat geval door het netwerk automatisch verwijderd. Overigens worden de ontwikkelaars uitbetaald in Ethereum.

Hoeveel NU-tokens zijn er in omloop?

Nu je voldoende weet over het project zelf, is het misschien handig om eens verder in te zoomen op de coins zelf. De NU coin heeft op dit moment al een mooie waarde. Maar toch is er van schaarste nog geen sprake. En zoals je vast wel weet drijft schaarste in de meeste gevallen de prijs op. Kijk maar eens naar Bitcoin waarvan er maar 21 miljoen munten in totaal zijn. In het geval van NU-coins bestaan er 3.885.390.082 in totaal. 

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Kan NuCypher gemined worden?

Terecht dat jij je afvraagt of NuCypher-tokens gemined kunnen worden. We zijn zelf ook al op onderzoek uitgegaan en kwamen erachter dat dit helaas niet mogelijk is. En eigenlijk hadden we dit ook wel kunnen weten! Want het crypto-project draait op de Ethereum blockchain en heeft geen eigen blockchain. 

Dan is het nogal logisch dat je NuCypher niet kan minen. Gelukkig kan je ook op andere manieren geld verdienen aan de tokens. In de eerste plaats door ze te verhandelen. Maar je kan ook je tokens staken zoals we jou hierboven al hebben uitgelegd.

Het team

Wij hebben bij het beschrijven van andere cryptocurrency’s al vaker aangegeven dat het belangrijk is om te weten wie er aan een crypto-project werken en wat de reputatie is van de bedenkers. In het verleden zijn er al vaker veelbelovende crypto-projecten mislukt, door onenigheid tussen ontwikkelaars, fraude of gewoon door beleidsmatige fouten. Hoe succesvol een cryptoproject is hangt af van het team. Mikhail Egorov en MacLane zijn de bedenkers en oprichters van het project. Egorov is ook degene die Curve mede heeft opgezet. Het testnet van NuCypher ging live in 2018.

Op het LinkedIn account van Mikhail Egorov vermeld hij dat hij Whitehat & Security Researcher is en tevens Bug Hunter. In het verleden heeft Egorov aan de universiteit van Moskou als onderzoeker gewerkt terwijl MacLane software engineer was en investeringsmedewerker bij het bedrijf Morgan Stanley. Beide oprichters hebben een goede reputatie opgebouwd.

Whitepaper

Naast dat het belangrijk is dat een crypto-project gerund wordt door betrouwbare CEO’s en dat het goede, ervaren ontwikkelaars aan zich bindt, zijn de plannen voor de toekomst net zo belangrijk. Zonder een goede toekomstvisie en whitepaper is een project gedoemd om te mislukken. 

Wat dat betreft zit het bij NuCypher (NU) wel goed denken wij. Het team blijft zich ontwikkelen en de makers en ontwikkelaars hebben een duidelijk doel voor ogen. Tot nu toe zijn ze al hun beloften nagekomen en het is nu alleen nog zaak dat er een product wordt gemaakt dat 100% veiligheid biedt en gemakkelijk in gebruik is.

Je kunt zelf de complete whitepaper van NuCypher hier downloaden: https://github.com/nucypher/whitepaper

Encrypted filesharing
Encrypted filesharing

Concurrenten van NU crypto

Heeft NU crypto concurrenten? Natuurlijk zijn er wel crypto projecten die zich bezighouden met de schaalbaarheid en veiligheid van blockchains. Maar niet op de wijze waarop NuCypher te werk gaat. Een dergelijke oplossing bestaat nog niet en dat maakt NU crypto erg interessant. Wij investeren zelf graag in verschillende unieke projecten.

Onze NuCypher verwachting

We zijn nu aangekomen bij de NuCypher verwachting. Feit is dat de verwachtingen rondom dit project torenhoog zijn. Moeten wij deze temperen, of kan NuCypher daadwerkelijk de hoge ambities waarmaken en wordt de native token veel geld waard? 

Als je let op de koers van NuCypher, dan zul je constateren dat er sinds de start van het project veel is gebeurd. De koers is er eentje om in de gaten te blijven houden. Op dit moment staat ook DeFi volop in de aandacht. Aan financiële apps is geen gebrek en alle data die daarvoor op de blockchain opgeslagen wordt, dat moet natuurlijk perfect beveiligd worden.

Stijging van 1000% reëel?

NuCypher lijkt net op tijd de wind in de zeilen te hebben en kan veel toevoegen aan bestaande blockchains verwachten wij. Dit kan heel goed uitpakken voor de NuCypher prijs op de langere termijn. Er zijn experts die super veel van het project verwachten en een hoog koersdoel hebben vastgelegd. Sommige analisten denken dat de munt over een paar jaar (vanaf dit moment berekend) tot wel 1000% kan stijgen. 

Het is zeker niet onmogelijk met cryptocurrency. Maar wij laten ons geen dergelijke voorspellingen ontlokken omdat dit gewoonweg geen zin heeft. Niemand kan in de toekomst kijken. Het blijft immers crypto en dat is toch een geheel andere markt dan bijvoorbeeld de aandelenmarkt, wat veel voorspelbaarder blijft.

Live NuCypher koers

Hieronder kan je de live NuCypher koers volgen. Ook kan je hier bekijken wat de koers van het NU-token in het verleden heeft gedaan. Zoals je kan zien heeft de NU koers in het verleden al enorm gepiekt. De kans is best groot dat de prijs in de toekomst deze koers gaat overtreffen. Tel dan uit je winst… Wil je graag NU-munten aanschaffen, bijvoorbeeld bij Bitvavo? 

Zorg ervoor dat je coins inkoopt op het moment dat ze minder waard zijn. Ook al is de verleiding misschien groot om in te kopen op het moment dat de koers flink in de lift zit, omdat je bang bent dat je de boot mist. Na een flinke stijging volgt in cryptoland bijna altijd wel weer een flinke correctie, zodat je alsnog goedkoper kan inkopen.

Indrukwekkende koersexplosie NUCypher
Indrukwekkende koersexplosie NUCypher

NuCypher kopen of niet?

De vraag is: wordt het NuCypher-project dé beveiliger van gevoelige data op de blockchain? Zo ja, dan denken wij dat de NuCypher verwachting best behoorlijk kan verrassen en dat de waarde van de munt enorm toeneemt. Wil je vandaag NuCypher kopen of twijfel je? 

Als je het ons zou vragen dan is dit nog steeds een heel goed instapmoment. De prijs staat naar onze mening nog vrij laag en het potentieel is zo groot, dat je hier als investeerder op de langere termijn mogelijk nog zeer mooie winsten mee kan behalen! Uiteraard moet je deze informatie niet beschouwen als een koopadvies. Het is onze persoonlijke mening en misschien helpt dit jou op weg.

Besef dat cryptomunten snel in waarde kunnen stijgen en dalen en in het ergste geval verdampt er een gedeelte van jouw inleg. Beleg je op de langere termijn in NuCypher (NU), dan loop je het minste risico denken wij. Vooral als je gespreid inlegt. Neem bovenal nooit impulsieve beslissingen. Neem wel overal je tijd voor. Zorg ervoor dat je alleen geld inlegt wat je voor een langere tijd kan missen.

Nieuws over NuCypher

Kom met regelmaat terug op onze website. Want als er belangrijk nieuws over dit project naar buiten komt, dan delen we dat op deze website. Door met regelmaat het NuCypher nieuws te volgen, kan je achterhalen wat de vorderingen zijn en mis je geen belangrijke updates wat mogelijk gevolgen kan hebben voor de prijs van NU-coins. Overigens zit je ook bovenop het nieuws door het officiële Twitter account van NuCypher te volgen: https://twitter.com/NuCypher

Aangezien NuCypher een relatief nieuw project is, tenminste, het staat nog maar even in de belangstelling van investeerders, is er ook weinig informatie over het project voorhanden. Het kan daarom moeilijk zijn om het project te analyseren. Doe vooral zelf veel onderzoek naar het project en blijf het nieuws op de voet volgen. Zo wordt je vertrouwd met het project en zal je eerder begrijpen waarom de koers op bepaalde momenten zakt of juist stijgt en kan je hierop anticiperen.

Waarom is NuCypher minder waard?

Sta je op het punt om NuCypher aan te schaffen maar vraag jij je af waarom de munt plotseling minder waard is geworden? De NuCypher koers is net zoals alle andere cryptocurrency vrijwel dagelijks aan verandering onderhevig. Maak je geen zorgen. Op dit moment komt NuCypher continu positief in het nieuws. Voordat een coin gaat stijgen, kan hij wel eens tijdelijk terugzakken. Dat is alleen maar gezond. Zo wordt het kaf van de koren gescheiden. Het is alleen maar ongezond als een munt keihard omhoog schiet en de koers alleen maar stijgt.

NU-coin kopen bij Bitvavo

Heb je al vaker onze crypto artikelen gelezen, dan ben je er vast van op de hoogte dat we nogal fan zijn van Bitvavo als crypto broker. Je kan de NU-coin tegenwoordig gelukkig aanschaffen via Bitvavo. Dit is naar onze mening de beste crypto broker van dit moment. 

Het is een Nederlands bedrijf en dat biedt natuurlijk vele voordelen. Niet alleen staan ze onder streng toezicht van de AFM. Ook is de handleiding volledig in het Nederlands en kan je bij vragen terecht bij een Nederlandse helpdesk. Bovendien betaal je bij Bitvavo maar een fractie van de handelskosten in vergelijking met andere brokers zoals Binance.

NuCypher kopen met iDeal

Hoe kan je NuCypher kopen? Bij Bitvavo kan je deze munt aanschaffen door geld over te maken naar je Bitvavo wallet. Dit kan gewoon met iDeal of met een van de acht andere betaalmethoden. Je meldt je aan bij Bitvavo zodat je cryptomunten kan kopen en verkopen. Je hebt altijd en overal toegang tot jouw persoonlijke wallet, zowel op je mobiel als via de desktop. Als enige moet je rekening door Bitvavo geverifieerd worden en dan kan je aan de slag.

Hoe veilig de munten te bewaren?

Bij een munt die in de toekomst voor de beveiliging van data op de blockchain gaat zorgen, hoort natuurlijk ook een veilige opslag van de tokens zelf. Je kan ervoor kiezen om de NU-tokens gewoon in de wallet van Bitvavo te laten staan. De kans dat de tokens ooit gestolen worden, die kans achten wij vrijwel nihil. Maar besef wel dat Bitvavo in theorie de eigenaar blijft van deze munten zolang je deze bewaard in de Bitvavo wallet.

Het beste kan je daarom de munten opslaan op een hardware wallet. Deze zijn al te koop vanaf een paar tientjes. En mocht Bitvavo ooit eens voor een langere periode offline zijn, of gehackt worden, dan kan je met een hardware wallet altijd bij je tokens komen. 

Een hardware wallet is een soort van USB-stick. Deze kan je aansluiten op je computer en/of telefoon. Koppel je de hardware wallet los van je apparaat, dan is het nergens mee verbonden en kan niemand bij jouw munten komen. We raden je aan de hardware wallet wel op een veilige plek te bewaren.

hardware wallet traden
Veilig opslaan van crypto op een wallet

Beste hardware wallet voor crypto

Trezor Model T en Ledger Nano X (geschikt voor mobiel gebruik!) staan bekend als de beste hardware wallets van dit moment.

Leren handelen in crypto zoals NuCypher

Ben je compleet nieuw in crypto en weet je na het lezen van dit artikel misschien wel voldoende over het project zelf, maar heb je nog te weinig kennis over handelen in crypto in zijn algemeen? Het is inderdaad heel belangrijk dat je weet wat je doet als je begint met handelen. 

Online leer je de fijne kneepjes van het vak snel aan door een crypto cursus voor beginners te volgen. En als je de basisbeginselen eenmaal onder de knie hebt, dan kan je nog altijd een cursus volgen waarmee je met geavanceerde tools overweg leert gaan. Daar plukken wij zelf nog altijd de vruchten van!

Eindconclusie

We mogen wel concluderen dat NuCypher een zeer interessant project is en eentje die je absoluut moet volgen. We zijn zelf ook enorm nieuwsgierig naar wat de koers van het NU-token gaat doen binnen nu en een aantal jaren. Omdat het team een probleem daadwerkelijk wil gaan oplossen en het gebruik maakt van de nieuwste technieken, én beveiliging van data steeds belangrijker gaat worden, denken wij dat de koers ons nog wel eens zou kunnen gaan verrassen. NuCypher kopen? Als je het ons vraagt van wel!

Toch is het belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden dat een project kan mislukken. Ook NuCypher. Bijvoorbeeld omdat er een concurrent met een beter alternatief komt. Of omdat NuCypher niet blijkt te werken vanwege bepaalde fouten. De bedenkers en het team kunnen er zelfs de brui aangeven. Alles is mogelijk. Het is gewoon goed dat je van te voren op de hoogte bent van de risico’s.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees ook over deze cryptomunten

Ambire Adex

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

MASK Network

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

WINkLink

Uitleg over deze cryptomunt
  •