Wat te doen met je stakingopbrengsten uit crypto?

stakingopbrengsten crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er eigenlijk op twee verschillende manieren een bepaald rendement kan worden gerealiseerd met behulp van crypto. In eerste instantie is er natuurlijk het zogenaamde koersrendement. Dit rendement ontvang je wanneer je op een lage(re) koers bent ingestapt in een bepaalde cryptocurrency en je verkoopt bij een hoger gelegen koers. Lange tijd was dit eigenlijk de enige manier om rendement te maken op je crypto investeringen. Tegenwoordig is dat echter anders. Vandaag de dag is het immers zo dat je ook tussen het aankoop- en verkoopmoment in kan rekenen op een bepaald rendement. Dat uiteraard door de stakingopbrengsten die gerealiseerd kunnen worden. Wat je vervolgens met die opbrengsten gaat doen is uiteraard geheel aan jou om te bepalen. Wat is nu echter de interessantste keuze?

Hoe kan je stakingopbrengsten realiseren met crypto?

Stakingopbrengsten realiseren met crypto is mogelijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde proof of stake cryptomunt. Voor een dergelijke munt geldt dat ze sowieso kan worden gestaked omdat gebruikers op die manier een bijdrage kunnen leveren aan de stabiliteit en veiligheid van het netwerk. 

De eisen die hiervoor bestaan zijn verschillend. Voor verschillende tokens geldt bijvoorbeeld dat je in eerste instantie een software wallet dient te installeren op je systeem. Deze wallet dient dan vervolgens open te worden gehouden om stakingopbrengsten binnen te kunnen rijven. In het merendeel van de gevallen is dit de exacte werkwijze die moet worden toegepast. Toch zijn er ook uitzonderingen.

Eén van deze uitzonderingen luistert naar de naam NEO. Voor deze cryptovaluta geldt dat je helemaal niet verplicht bent om een bepaalde wallet te installeren. In plaats daarvan kan je gewoon om de bepaalde hoeveelheid tijd een “claim” doen waarbij er een bepaalde hoeveelheid aan GAS kan worden verkregen. 

Het is in deze situatie geen vereiste om een software wallet op je eigen systeem te draaien. Bovendien is het eveneens zo dat deze dus niet open dient te worden gehouden. Hiermee kan je alvast besparen op de mogelijke stroomkosten voor je systeem.

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

Crypto staken bij een broker of exchange

Vroeger was je genoodzaakt om te kiezen voor een proof of stake coin wanneer je graag passieve inkomsten met je crypto investeringen wou realiseren. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Het is namelijk zo dat je bij een broker of een exchange, zoals Bitvavo, ook vaak de mogelijkheid hebt om andere coins te staken die geen gebruikmaken van dat algoritme. Zo is het bijvoorbeeld bij het merendeel van deze partijen tegenwoordig eveneens mogelijk om BTC te staken. Uiteraard weten we allemaal dat Bitcoin gebruik maakt van het proof of work algoritme en dus standaard niet te staken valt.

Wil je graag gaan staken bij een bepaalde broker of exchange? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook dit volledig online gebeurt. Je zal dus met andere woorden geen software op je computer of laptop moeten installeren om dit voor mekaar te krijgen. 

Bovendien geldt voor deze partijen dat ze ook doorgaans zowel flexibele als vaste staking aanbieden. De opbrengsten liggen bij deze tweede optie dan wel een stukje hoger, daar staat tegenover dat je niet zomaar op eender welk gewenst moment je holdings kan verkopen. Hier zal je dus wel rekening mee willen houden.

Wat is nu het interessantst om met deze opbrengsten te doen?

De opbrengsten die je weet te realiseren door crypto staking zijn in principe volledig vrij te besteden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat het ene doel al wat interessanter is dan het andere. Daarvoor maken we even een vergelijking met de aandelenmarkt. 

Voor heel wat mensen die ervoor kiezen om te beleggen in dividendaandelen geldt namelijk dat ze de keuze maken om het dividend dat ze ontvangen automatisch terug te investeren. Dat is interessant omdat je op die manier gratis verder bouwt aan je portefeuille terwijl je ook stelselmatig meer dividend zal ontvangen. Dit uiteraard als gevolg van de groter wordende posities.

Bovenstaand voordeel zou je eigenlijk perfect door kunnen trekken naar de cryptomarkt. Dat betekent dat je er perfect voor kan kiezen om je stakingopbrengsten uit crypto te herinvesteren. Ook hiervoor geldt dat je in één klap niet één, maar wel twee voordelen kan realiseren, namelijk:

  1. Je positie in bepaalde cryptovaluta’s wordt (gratis) groter gemaakt;
  2. Je zal stelselmatig meer stakingopbrengsten ontvangen door te herinvesteren;

Niet alleen je holdings worden dus uitgebreid, daarnaast zal je ook kunnen rekenen op heel wat meer passief inkomen. In het bijzonder wanneer je gedurende een lange(re) periode gaat investeren zal je al vrij snel tot de conclusie komen dat de meerwaarde die je op deze manier kan realiseren behoorlijk stevig kan oplopen. Dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin