Wat moet je weten over de steun en weerstand in crypto?

steun weerstand crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wanneer je even al even actief bent binnen de cryptomarkt zal je ongetwijfeld al eens de termen steun en weerstand ongetwijfeld zien komen . Beide termen zijn dan ook zeer belangrijk en kunnen het voor jou uiteindelijk eenvoudiger mogelijk maken om je posities te bepalen. Zou jij graag ook meer te weten willen komen over wat steun en weerstand nu precies zijn en vooral hoe je ze in jouw voordeel kan gebruiken? Dan moet je zeker even de informatie doornemen die je hieronder aantreft.

Wat is support en resistance dan precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat een supportlijn of een zogenaamde steunlijn nu precies is. Het gaat hierbij om een niveau waar de prijs eigenlijk niet eenvoudig onder kan komen te liggen. Voor dit niveau geldt dat ze wordt ondersteund door een groot aantal potentiële kopers. 

Op het ogenblik dat de waarde in kwestie dus met andere woorden wordt aangetikt zal je kunnen vaststellen dat deze meer dan waarschijnlijk een rebounce zal kennen. Voor een resistancelijn of een weerstandslijn geldt net het tegenovergestelde. Het gaat hierbij dan aldus om een lijn waar de prijs maar moeilijk boven weet te stijgen. Voor dit niveau geldt op haar beurt dan ook dat ze wordt ondersteund door heel wat verkopers in plaats van kopers.

Voor zowel de support als de resistance geldt dat ze beiden kunnen worden gebruikt om potentiële zones weer te geven waarop je een positie kan innemen. In het bijzonder voor mensen die van plan zijn om te traden met hun crypto geldt dat deze zones zeer belangrijk zijn. Door zich te richten op de support & resistance lijnen is het namelijk zo dat men de risico’s van een trade aanzienlijk kan beperken. Dit uiteraard omdat men niet zomaar blind een bepaalde positie gaat openen.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Let op, support & resistance lijnen zijn geen exacte wetenschap

Voor support & resistance geldt dat ze je absoluut zeker kunnen helpen om te bepalen waar je bijvoorbeeld bepaalde koop- & verkooporders neer kan zetten. Dit gezegd hebbende geldt voor beiden dat ze geen exacte wetenschap zijn. Het gaat hierbij dan ook vooral om een bepaalde zone waarbinnen zich ofwel ondersteuning ofwel weerstand heeft gevormd. 

Omwille van deze reden is het moeilijk om aan te geven wanneer er een dergelijk niveau wordt doorbroken en wanneer niet. Je dient er bovendien ook aandacht voor te hebben dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten. Een niveau dat in eerste instantie dienst deed als support kan bijvoorbeeld op het moment dat ze wordt doorbroken perfect dienst gaan doen als weerstand. Andersom is dit uiteraard ook het geval.

Hoe kan je zelf support & resistance toepassen?

Wanneer je zelf support & resistance wenst toe te passen is het in eerste instantie een vereiste om dergelijke zones te gaan identificeren. Zo weet je waardevolle informatie te achterhalen om een eventuele positie in te kunnen nemen. Voor de prijs geldt dat ze eenmaal de zone in kwestie is bereikt twee dingen kan doen, namelijk:

  1. Ze kan terugveren;
  2. Ze kan door de zone heen breken;

Op basis van de beweging die de prijs maakt is het mogelijk om een bepaalde positie in te nemen. In het merendeel van de gevallen wordt er uitgegaan van het feit dat een zone niet zal worden doorbroken. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudiger een positie kan worden gesloten op het ogenblik dat de prijs de zone toch doorbreekt. In de praktijk is er ook één zeer belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Des te vaker een zone is aangeraakt, maar niet werd doorbroken, des te sterker de zone in kwestie doorgaans is. Dit kan ervoor zorgen dat het risico dat je loopt bij een bepaalde trade danig kan worden ingeperkt.

Een absolute must om te weten voor traders

Lang niet voor alle crypto investeerders geldt dat ze cryptocurrencies kopen om deze aan te houden voor de lange termijn. Voor menig aantal van deze personen geldt net dat ze er graag actief mee willen gaan traden. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld stelselmatig je positie in Bitcoin of andere cryptomunt te vergroten. 

Door je bewust te zijn van de support & resistance in crypto zal je kunnen vaststellen dat het merkelijk eenvoudiger wordt om koop- en verkooporders in te stellen. Mochten deze orders goed uitpakken hoef je dus niet louter en alleen te wachten tot de koers van de cryptomunt over een bepaalde tijd een meerwaarde weet te realiseren. In ieder geval, rekening houden met de informatie op deze pagina is duidelijk voor elke crypto trader een absolute must.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin