De meest succesvolle crypto ICO’s ooit

succesvolle ico's
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

ICO staat voor ‘Initial Coin Offering’. Dit is hetzelfde als een IPO in de traditionele financiële wereld. Het is dus in feite een bedrijf dat financiering probeert rond te krijgen om een nieuwe munt, app of dienstverlening te kunnen lanceren. Investeerders die een dergelijk nieuw idee wel interessant vinden, kunnen geld inleggen en krijgen in ruil daarvoor een of meerdere tokens van het potentiële bedrijf. Deze tokens kunnen van pas komen bij de diensten die het bedrijf aan wilt bieden of het kan puur een aandeel in dat bedrijf vertegenwoordigen. Er worden continu nieuwe ICO’s gelanceerd. Een groot gedeelte hiervan in niet succesvol of wordt gebruikt om fraude te plegen. Toch zijn er veel investeerders die in ICO’s blijven geloven. 

De meest succesvolle crypto ico’s ooit!

Hieronder benoemen we een aantal van de meest succesvolle ICO’s uit crypto’s relatief korte geschiedenis.

Ethereum

Na Bitcoin (BTC) is Ethereum (ETH) al vrij lang de nummer twee in cryptocurrency. Terwijl Bitcoin ‘slechts’ een digitale munt vertegenwoordigd, is Ethereum zowel een munt als de oprichter van gedecentraliseerde applicaties die gebruik maken van smart contracts. De eerste Ether tokens werden verkocht voor $0.31. Op moment van schrijven (december 2021) is dat $4.317 geworden. Investeerders die vroeg het potentieel van ETH zagen, hebben dus flink kunnen verdienen.

NEO

NEO (NEO) is een Chinees open-source blockchain project dat in zijn korte geschiedenis al meerdere bijnamen heeft gehad. Een ervan is bijvoorbeeld ‘het Chinese Ethereum’. NEO heeft deze bijnaam verdiend omdat het al vroeg gebruik ging maken van smart contracts en gedecentraliseerde technologie. 

De ICO kreeg al vrij snel een flinke kapitaalinjectie. Dit was met name te danken aan investeerders als Microsoft en de Chinese overheid. NEO is begonnen met een prijs van $0,03. Op moment van schrijven is die prijs $29,78. Een toename van bijna 1000% dus. Het hoogtepunt was een prijs van $180.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

NXT

In 2013 heeft een ontwikkelaar die zichzelf ‘BCNext’ noemde NXT gelanceerd. NXT was een van de eerste ICO’s en tevens een van de meest succesvolle. Het is ontworpen als blockchain platform dat specifiek is gericht op de financiële dienstverlening. De eerste tokens werden verkocht voor slechts $0,0000168. 

Het ontwikkelingsteam wist zo $16.800 aan Bitcoins binnen te halen. Dit bleek genoeg te zijn om NXT verder te ontwikkelen. Op dit moment is NXT $0,014 waard. Dat lijkt niet veel, maar vergelijk het eens met de beginprijs…

Alias

Deze crypto stond eerder bekend als Spectrecoin en werd in november 2016 gelanceerd als currency die specifiek op privacy was gefocust. Een van de kenmerkende eigenschappen van Alias is dan ook dat je de coin volledig anoniem kunt ontvangen en verzenden naar wie dan ook. Dit zorgt er dan ook voor dat Alias echt een beetje op het grensgebied van legale en illegale activiteiten opereert. Overheden zijn daar doorgaans niet zo happig op. 

Dit heeft er dan ook toe bijgedragen dat Alias redelijk gepresteerd heeft, maar ook weer niet zo goed als sommige andere ICO’s. Bij het ontstaan was de prijs van Alias $0,001 per token. Op moment van schrijven is dat $0,15. Niet wereldschokkend maar wel een redelijk succes dus.

Stratis

Stratis is een Britse cryptocurrency en een platform dat compatibel is met verschillende programmatalen. Het idee erachter is dat bedrijven de mogelijkheid hebben om gemakkelijk eigen applicaties te ontwerpen. Stratis heeft haar succes vooral te danken aan het vertrouwen dat ze van Microsoft hebben gekregen toen ze financiering zochten. 

Binnen 5 weken had het project bijna 1000 BTC verzameld (anno 2021 een godsvermogen). De startprijs was $0,01. Op moment van schrijven is dit $1,57.

Ark

Ark is een digitaal crypto platform dat met name efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan. Ark heeft een eigen blockchain en is gefocust op het verder ontwikkelen van decentralisatie technologieën. Vooralsnog zijn ze daar redelijk succesvol in. De eerste Ark tokens werden verkocht voor $0,04. Op moment van schrijven is dit $1,45. Op het hoogtepunt was de prijs van een Ark token $11.

Wat maakt een ICO succesvol?

Veel traders zullen wellicht nog nooit van een aantal van de bovengenoemde ICO’s gehoord hebben. Omdat de ‘cryptocurrencyboom’ behoorlijk onvoorspelbaar is gebleken, zijn prijzen ook nogal onderhevig aan fluctuatie. Het is ontzettend moeilijk om te voorspellen welke ICO’s wel of niet succesvol zullen zijn. 

Bovengenoemde voorbeelden zijn echt wel uitzonderingen op de regel. Afgaande op de succesverhalen die we genoemd hebben, kunnen we echter wel stellen dat het een goed teken is wanneer grote bedrijven of overheden vertrouwen hebben in een ICO.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin