3 tips voor het bepalen van jouw crypto strategie

crypto strategie
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Tegenwoordig kan je eigenlijk bijna niet meer om de cryptomarkt heen. Hiermee bedoelen we dat het merendeel van de investeerders en / of beleggers vandaag de dag wel over een bepaalde positie beschikken in één of vaak zelfs meerdere cryptocurrencies. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat deze markt verschillende (extra) risico’s met zich meebrengt. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de niet zelden extreme volatiliteit waarmee je kan worden geconfronteerd. En dan hebben we het ook nog niet gehad over de vele scam-projecten die er binnen deze markt bestaan. Wil je dus met andere woorden graag ook gaan investeren in cryptocurrencies? Dan heb je altijd een bepaalde crypto strategie nodig. Hoe je deze strategie nu precies moet of kan bepalen laten we je zeer graag ontdekken door middel van de informatie die je hieronder terug kan vinden.

Tip 1: Wees je bewust van de volatiliteit van crypto

De eerste factor waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen van je crypto strategie heeft betrekking tot de volatiliteit waar de cryptomarkt over beschikt. Wanneer je als investeerder reeds over de nodige ervaring beschikt met de gewone aandelenbeurs zal je ongetwijfeld reeds bekend zijn met het fenomeen volatiliteit. Toch moeten we zeggen dat deze van de reguliere beurs en de cryptomarkt niet te vergelijken valt. Voor deze laatste geld namelijk dat ze doorgaans flink volatieler is in vergelijking met de gewone beurs. Een correctie of crash van enkele tientallen procenten per dag komt op de cryptomarkt dan ook helemaal niet zelden voor.

Bovenstaande zorgt ervoor dat zowel traders als lange-termijn-investeerders zich bewust dienen te zijn van de gevaren die de volatiliteit op de cryptomarkt met zich meebrengt. Het is mogelijk om op zeer korte termijn een indrukwekkende winst te realiseren, maar je kan ook in een mum van tijd in het rood duiken met je posities. Hoe je het dus met andere woorden ook draait of keert en op welke manier je ook gaat investeren in de cryptomarkt, de stevigere volatiliteit is en blijft altijd een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Tip 2: Wil je graag traden of daadwerkelijk investeren?

Bovenstaande is een zeer belangrijke vraag die iedereen zich eigenlijk verplicht moet stellen die van plan is om een bepaalde positie in te nemen in de cryptomarkt. Wil je er namelijk voor kiezen om bepaalde posities in te gaan nemen voor de lange(re) termijn of ben je van plan om actief te handelen met crypto? 

In het laatste geval betekent dit dat je toch op regelmatige basis transacties zal moeten uitvoeren. Het doel van het traden is om je positie te kunnen uitbreiden zonder dat je zelf stelselmatig extra financiële middelen moet gaan injecteren in je portefeuille. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar het is niet zo eenvoudig als je mogelijks op het eerste zicht denkt. Het merendeel van de mensen die traden met cryptocurrencies verdienen namelijk geen geld, maar verliezen er geld mee.

Heeft jouw cryptostrategie vooral betrekking tot investeren in cryptocurrencies voor de lange(re) termijn? In dat geval wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal. Dan zal je namelijk kunnen vaststellen dat je gewoon een positie kan innemen en de markt kan afwachten. Eventueel kan je er eveneens voor kiezen om een periodieke investering te doen. 

In dat geval kan je door middel van het dollar cost average principe periodiek instappen waardoor er een gemiddelde aankoopkoers tot stand kan komen. Let wel, indien jouw cryptostrategie zich vooral focust op een investering op lange termijn spreekt het voor zich dat je ook gepaste maatregelen zal moeten nemen ter bescherming van je portefeuille. Je holdings wegzetten op een hardware wallet is dan bijvoorbeeld de beste keuze.

Tip 3: Bepaal voor jezelf duidelijke koersdoelen

Last but not least, voor elke crypto strategie geldt dat er ook een exit-plan moet bestaan. Dit is iets waar in de praktijk heel wat mensen geen of onvoldoende rekening mee houden. Een exit-plan maakt het moment duidelijk waarop de koers een bepaald niveau heeft bereikt waarop jij bereid bent om te gaan verkopen. Het niet inbouwen van een exit-plan in je cryptostrategie kan als gevolg hebben dat je uiteindelijk een optimaal verkoopmoment aan je voorbij laat gaan welke mogelijks misschien helemaal nooit meer terug zal komen.

Voor heel wat mensen geldt dat ze van plan zijn om bijvoorbeeld hun holdings in Bitcoin blijvend vast te houden. Dat is op zich natuurlijk perfect mogelijk, maar stel je in dat geval gerust de vraag of je dan niet beter trapsgewijs verkoopt. Door een stukje van je portefeuille te verkopen op gunstige momenten verzeker je jezelf namelijk van een bepaald rendement. Mocht de koers van Bitcoin vervolgens in elkaar zakken kan je op deze manier bijvoorbeeld toch je oorspronkelijke investering (en een stukje rendement) recupereren of veiligstellen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin