Tips voor constructief bouwen aan een crypto portefeuille

constructief bouwen aan crypto portefeuille
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Ontzettend veel mensen staren zich in de praktijk toch best een beetje blind op de enorme portefeuilles met cryptocurrencies waar anderen over beschikken. Dat is natuurlijk best te begrijpen. Dit gezegd hebbende is het echter zo dat dergelijke portefeuilles niet zelden het gevolg zijn van vele jaren investeren. Dat is natuurlijk weer iets wat veel mensen dan niet meteen zien.

Iedereen is in de praktijk begonnen met een eerste investering in crypto. In het merendeel van de gevallen ging het dan meer dan waarschijnlijk over een grote coin die beschikt over een solide user case zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Er zijn echter ook mensen die vanaf het eerste moment stevig de kaart hebben getrokken van de meer speculatievere altcoins. Hoe dan ook, iedereen is ergens moeten beginnen en de kans is groot dat, dat nu ook geldt voor jou. Is dat het geval en zou jij graag te weten willen komen hoe je nu precies een echt waardevolle crypto portefeuille kan opbouwen? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande tips door te nemen.

Tip 1: Zorg dat je altijd over een betrouwbaar fundament beschikt

Mensen die er ook voor kiezen om te investeren in traditionele beleggingsproducten zoals bijvoorbeeld aandelen weten als geen ander hoe belangrijk het is om over een solide fundament te beschikken. Natuurlijk worden de grootste rendementen in de praktijk doorgaans gerealiseerd met behulp van zogenaamde groeiaandelen, maar daar staat tegenover dat het vooral waarde-aandelen zijn die zorgen voor een bepaald gevoel van vertrouwen en veiligheid. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het dan precies met crypto? Daarbij maken we een onderscheid tussen:

  1. Gevestigde waarden met een echte user case;
  2. Nieuwe projecten die nog vooral worden gedreven door speculatie;

Het fundament of de basis van je portefeuille moet bestaan uit de eerste groep cryptomunten. Je kan daarvoor dan voornamelijk kijken in de richting van projecten als Bitcoin en Ethereum. Voor speculatieve cryptovaluta’s die in de praktijk nog niet over een echte user case beschikken geldt dat ze van vandaag of morgen uit de markt geconcurreerd kunnen worden. Het spreekt dan ook voor zich dat voor deze projecten helemaal niet geldt dat ze in aanmerking komen voor het vormen van een solide fundament voor jouw portefeuille.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Tip 2: Periodieke investeringen zijn doorgaans het interessantst

Constructief bouwen aan een waardevolle crypto portefeuille vereist in de praktijk uiteraard ook periodieke en constructieve investeringen. Dat betekent dat je niet alleen voor even een bepaalde inleg zal moeten voorzien, je zal, bijvoorbeeld door het toepassen van de dollar-cost-average strategie blijvend moeten investeren. Dat is interessant, want op deze manier zal je altijd tot een aantrekkelijke gemiddelde aankoopkoers komen. Je zal nooit volledig instappen op het laagste punt, maar je zal ook nooit volledig instappen tegen de hoogste koers. Dat maakt toch een groot verschil.

Tip 3: Verkoop niet wanneer het bloed door de straten loopt

Investeren doe je op momenten dat de koers interessant is terwijl je verkoopt op momenten dat je een bepaalde winst hebt gemaakt. Dit alles is eigenlijk niet zo complex, in tegendeel. Toch moet het gezegd dat heel wat mensen het omgekeerde doen. Ze kopen volop tijdens een bullmarkt en aldus tegen een (zeer) hoge koers terwijl ze verkopen wanneer het bloed door de straten loopt. 

Dergelijke handelingen zijn altijd gedreven door emotie en dat is veelal een zeer slechte raadgever. Het mag dan ook duidelijk zijn, investeren doe je wanneer de koersen sterk onderuit zijn gegaan terwijl je verkoopt wanneer er een mooie run wordt neergezet. Let wel, een dalende koers mag uiteraard niet het gevolg zijn van een fundamentele verandering die het project in kwestie heeft ondergaan. In dat geval kan investeren namelijk heel wat extra risico’s met zich meebrengen.

Tip 4: Realiseer passief inkomen met je crypto portefeuille

Constructief bouwen aan een waardevolle crypto portefeuille zorgt er in de praktijk uiteraard altijd voor dat je er rekening mee moet houden dat je geld zal moeten investeren. Dat niet voor even, maar wel over een langere periode. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je tijdelijk te maken krijgt met een wat minder goede financiële situatie waardoor er geen inkomen resteert om te investeren in crypto. Omwille van deze reden kan het in de praktijk altijd een goed idee zijn om passief inkomen te realiseren met je crypto portefeuille. 

Het staken van je cryptocurrencies zorgt er namelijk in de praktijk voor dat je bijvoorbeeld maandelijks kan rekenen op bepaalde inkomsten. Die inkomsten zou je dan terug kunnen (her)investeren in je eigen portefeuille. Zo kan je eigenlijk stelselmatig de opbrengsten terug investeren zonder dat je een gedeelte van je inkomen moet aanspreken.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin