Twitter gaat mogelijkheden crypto onderzoeken

Twitter in crypto

Cryptomunten en de blockchain zijn booming. Dat weet ook Twitter, want het sociale medium heeft een speciaal team opgericht dat de mogelijkheden van cryptocurrency gaat onderzoeken. Het team gaat er fulltime mee aan de slag, omdat het bedrijf wil gaan ontdekken wat crypto voor Twitter kan betekenen. Het bedrijf wil daarmee inspelen op het belang van de opkomst van de crypto industrie. Aan de hand van blockchain wil Twitter kijken naar decentrale technologieën die geïntegreerd kunnen worden op Twitter. Dat schrijft de Financial Times vorige week.

Nieuw Twitter team

Volgens de Financial Times moet een speciaal cryptoteam voor het sociale medium gaan onderzoeken wat crypto voor het bedrijf kan gaan betekenen. Daartoe is in ieder geval onderzoekster Tess Rinearson aangesteld als hoofd van het team. Haar belangrijkste taak is om uit te zoeken wat de beste strategie is voor de toekomst van crypto op het sociale medium bedrijf.

De blockchain wordt steeds belangrijker en Twitter wil daarop inspelen. Een blockchain is in principe een soort digitaal grootboek waarin informatie over transacties kunnen worden vastgelegd. De gegevens worden nergens opgeslagen, maar zijn juist decentraal en worden door deelnemers gevalideerd. Dit is het belangrijkste gegeven dat het sociale medium zo aanspreekt. Twitter wil namelijk bekijken of de gedecentraliseerde technologieën ook gebruikt kunnen worden op Twitter.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Decentraal inzetten

Het belangrijkste idee achter het cryptoteam is dat wordt onderzocht hoe de technologieën bijvoorbeeld kunnen ingezet binnen apps die afkomstig zijn van het social media platform. Dat schrijft de kersverse teamleider van het cryptoteam van Twitter, Tess Rinearson, op haar eigen Twitter.

Deze decentrale apps moeten er uiteindelijk voor gaan zorgen dat virtuele goederen en munten verwerkt kunnen worden. Om meer over crypto te weten te komen, wil Twitter ook onderzoek gaan doen naar welke gemeenschappen in de cryptowereld gebruikmaken van de virtuele munten en decentrale applicaties. 

Volgens het social medium platform is het op die manier mogelijk om grenzen binnen de blockchain en de cryptowereld in zijn geheel te verleggen.

Plannen op de langere termijn

Wat Twitter precies wil gaan doen met de plannen, waarom het onderzoek nodig is en wat de langere termijnvisie is, is onbekend. Het is niet duidelijk waarom Twitter crypto wil gaan onderzoeken en wat het er in de toekomst mee wil gaan doen. Maar het onderzoek is wel serieus en er is een team dat zich er fulltime mee bezig gaan houden. 

Dat toont aan dat Twitter serieus op zoek is naar manieren om crypto in te zetten binnen het platform. Mogelijk gaat het bedrijf de komende jaren meer functies testen die gebaseerd zijn op de technologie van blockchain.

Sterk groeiende vraag

Volgens Tess Rinearson gaat Twitter in ieder geval uitzoeken wat Twitter kan doen voor crypto, en wat crypto kan betekenen voor Twitter. Daarvoor wordt de ondersteuning van gedecentraliseerde apps, zogenaamde dApps, ingevoerd kan worden binnen Twitter. Op die manier kunnen onder meer digitale goederen en valuta mogelijk op een later moment via het platform verhandeld worden.

Volgens de teamleider van het cryptoteam is dat nodig, omdat er een sterk groeiende vraag naar decentrale apps en handel binnen de blockchain is. Verder wordt ook gekeken naar hoe de cryptogemeenschap zelf tegenover de ideeën van Twitter staat. Op die manier krijgt de gemeenschap een stem op het sociale medium. De bedoeling is om de grenzen rondom identiteiten, eigendommen en gemeenschappen van blockchain verder op te rekken. 

Het is niet verwonderlijk dat Twitter met dit onderzoek komt. Het is al een zeer populair platform voor de crypto community, waar dagelijks veel over de waarde van verschillende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin gesproken wordt. Er zijn zelfs eigen hashflags aanroepbaar via het symbool $ om binnen de hashtag mee te kunnen praten over alles wat er rondom de munten te melden is.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Samenwerken met Bluesky

Volgens hoofd Crypto Rinearson gaat het nieuwe team ook samenwerken met het team van het bedrijf Bluesky. Deze samenwerking ligt voor de hand, want het bedrijf is opgericht door CEO Jack Dorsey. Dorsey is eveneens mede-eigenaar van Twitter. Bluesky werd ooit opgericht om het sociale medium volledig te decentraliseren en over te zetten op de blockchain. Mogelijk gaat de samenwerking daarin nu zorgen voor een stroomversnelling.

Twitter is al bezig met crypto

Verder is Twitter al bezig met crypto. Zo heeft het sociale medium verschillende activiteiten binnen cryptomunten en zogenaamde non-fungible tokens (NFT). Dit zijn de zogenaamde niet-inwisselbare tokens die aan de hand van afbeeldingen uniek worden verhandeld. Van deze tokens is bekend dat ze bij verkoop duizenden dollars op kunnen leveren. Sinds september is het al mogelijk voor deelnemers van Twitter om fooien aan andere gebruikers te geven aan de hand van Bitcoin.

Daarnaast worden profielfoto’s soms al omgezet in NFT’s. Dat zijn beelden met een soort eigendomsbewijs, die zijn beschreven binnen de blockchain. Zo is zeker dat de profielfoto bij de juiste gebruiker hoort. Het sociale medium gaat nu vacatures openzetten voor het cryptoteam. Rinearson gaat leiding geven aan het project, maar de rest van het team moet nog opgezet worden.

NFT
NFT

Twitters favoriete Bitcoin

CEO Jack Dorsey heeft zelf ook een favoriete cryptomunt op het oog. Dat is de Bitcoin (BTC). De Twitterbaas voorspelde afgelopen zomer al dat de munt een groot onderdeel wordt voor Twitter. Afgelopen september werd de fooifunctie ingevoerd. 

Daarna kwam ook de ondersteuning voor Ethereum naar het platform. Dorsey is behoorlijk actief met cryptocurrency. Zo heeft hij een eigen betalingsbedrijf dat Square heet. Dat bedrijf gaat een nieuwe hardware wallet bouwen dat een open source mining systeem heeft, speciaal voor Bitcoin.

Lees verder over...

Snel investeren in cryptovaluta?

Bekijk het gemak van onze favoriete website

bitcoin