Veelbesproken Worldcoin nu verkrijgbaar op Bitvavo

Bitvavo Worldcoin
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Bitvavo, de beste Nederlandse cryptocurrency exchange, heeft aangekondigd dat Worldcoin, de veelbesproken cryptocurrency, nu genoteerd staat op haar platform. Met de toevoeging van Worldcoin breidt Bitvavo haar aanbod verder uit, en heeft nu in totaal meer dan 190 verschillende munten genoteerd. In dit artikel wordt Worldcoin besproken en leggen we uit waarom er kritiek is op Worldcoin. 

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een baanbrekend project in de wereld van cryptocurrency, opgericht door Sam Altman, de CEO van OpenAI en ChatGPT. De kernfilosofie van Worldcoin is om de democratisering van digitale middelen te bevorderen en toegang te bieden tot de wereld van cryptocurrencies aan iedereen op de planeet.

Een van de meest opvallende en unieke aspecten van Worldcoin is zijn streven naar het realiseren van een ‘proof-of-personhood’. Dit concept is vooral relevant in het licht van de snelle ontwikkeling en vooruitgang van kunstmatige intelligentie. In een tijdperk waar AI-bots in staat zijn zich voor te doen als menselijke gebruikers in de digitale wereld, streeft Worldcoin ernaar een duidelijk onderscheid te maken tussen menselijke gebruikers en robots.

Om dit te bereiken, maakt Worldcoin gebruik van een zeer geavanceerde technologie: het scannen van ogen. Oogscans worden gebruikt om te bevestigen dat de gebruiker een levend mens is. Na een succesvolle verificatie krijgen geverifieerde mensen toegang tot het Worldcoin-ecosysteem, wat betekent dat ze Worldcoin kunnen ontvangen en gebruiken.

Doel van Worldcoin

Het doel van Worldcoin is uiteindelijk om een inclusieve digitale economie te creëren. Het project heeft een speciale focus op het bereiken van gebruikers in de derde wereld en ontwikkelingslanden, met als doel om deze individuen een toegangspoort te bieden tot digitale middelen en de bredere wereld van cryptocurrencies.

Worldcoin is dus meer dan alleen een cryptocurrency. Het is een ambitieus project dat zich inzet voor de democratisering van digitale middelen, waarbij het streven naar ‘proof-of-personhood’ centraal staat in zijn aanpak. Dit maakt Worldcoin een interessante en potentieel invloedrijke speler in de groeiende wereld van cryptocurrencies.

Kritiek op Worldcoin

Deze methode van verificatie heeft echter ook voor controverse gezorgd. Het scannen van de ogen van gebruikers roept vragen op over privacy en gegevensbeveiliging. De munt heeft ook kritiek gekregen omdat het zich vooral in de derde wereld promoot. Bezorgdheden over mogelijke uitbuiting zijn naar voren gebracht, met name omdat een groot deel van de geverifieerde gebruikers zich in Afrika en Azië bevinden.

Aankoop Worldcoin op Bitvavo

Ondanks de kritiek is de toevoeging van Worldcoin aan Bitvavo een belangrijke mijlpaal voor de exchange. Voor nieuwe klanten van Bitvavo die geïnteresseerd zijn in Worldcoin, is er een speciale aanbieding: over de eerste €10.000 die je handelt op Bitvavo, hoef je geen transactiekosten te betalen. Deze actie maakt het nog aantrekkelijker om te beginnen met de handel in Worldcoin.

Met deze recente toevoeging toont Bitvavo haar toewijding aan het uitbreiden van haar platform met een breed scala aan cryptocurrencies, waardoor het nog eenvoudiger wordt voor gebruikers om hun portfolio te diversifiëren.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 220+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
📈 Staking: Tot 15%

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin