Waarom AI een groter probleem is dan cryptocurrency volgens CEO Galaxy Digital

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, heeft gewaarschuwd dat de overheid zich meer zorgen moet maken over kunstmatige intelligentie (AI) dan over cryptocurrency. Hij is van mening dat het volledig verkeerd is dat de overheid zich zo sterk richt op de regulering van cryptocurrency en AI negeert. Novogratz uitte zijn zorgen tijdens de conferentie van het vierde kwartaal op 28 maart.

Identiteitscrisis door 'deep fake' technologieën

Novogratz denkt dat AI een identiteitscrisis zal veroorzaken met “deep fake” technologieën, wat zal leiden tot een toename van identiteitsfraude en -diefstal. Om deze problemen aan te pakken, stelt Novogratz voor dat blockchain-gebaseerde toepassingen een belangrijke rol zullen spelen. Hij gelooft dat cryptocurrency een van de beste oplossingen kan zijn om identiteitsproblemen in een AI-gedreven wereld op te lossen.

Overheid besteedt weinig aandacht aan AI-regulering

Novogratz merkt op dat ondanks de groeiende bezorgdheid, de overheid nog steeds weinig aandacht besteedt aan de regulering van AI. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft vorige week echter gesprekken gevoerd over de impact van AI met de Technology Advisory Committee.

Crypto-markten herstellen snel

Novogratz benadrukt dat de crypto-industrie snel herstelt sinds 2023, dankzij “verkopersuitputting” en de verlichting van de regelgeving in China. Na het strenge zero-COVID-beleid van de Chinese regering, is er meer crypto-activiteit uit Azië gekomen. De opleving van de crypto-markten heeft ook een positieve invloed gehad op de balans van Galaxy Digital. Na een moeilijk jaar waarin het bedrijf $1 miljard verlies leed, keerde het bedrijf terug naar winst.

Toekomst van de crypto-markt

Novogratz is van mening dat de crypto-markt gedurende de rest van 2023 in een stijgende trend zal blijven en in de toekomst aanzienlijk zal stijgen. Cryptokoersgids.nl hoopt uiteraard met hem mee en zal niet schromen wat te investeren in AI crypto!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin