Waarom Bitvavo? 7 redenen om hier cryptovaluta te kopen

waarom bitvavo redenen
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Waarom Bitvavo als plek om jouw cryptovaluta te kopen? In dit artikel leggen we je uit door middel van 7 redenen. De Nederlandse belangstellenden in cryptocurrency kiezen steeds vaker voor een crypto exchange. Een exchange maakt het namelijk makkelijk om binnen no-time geld te investeren in de cryptomunten. Vanzelfsprekend gaat er veel aandacht uit naar de bekende Bitcoin (BTC), maar er zijn honderden verschillende cryptovaluta verkrijgbaar. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om zogeheten ‘altcoins’ te kopen. Dat zijn cryptomunten zoals de Cardano, TRON, Dogecoin en natuurlijk ook de Ethereum. De laatstgenoemde munt is momenteel na de Bitcoin de duurste cryptocurrency in omloop.

Waarom Bitvavo als exchange voor de aanschaf van crypto?

Als jij jezelf wilt gaan verdiepen in de cryptowereld, dan kan je dat ook doen bij een exchange. Wij raden je aan om een gratis account aan te maken bij het bekende Bitvavo. Nederlands beste crypto exchange is gevestigd in Amsterdam en staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Er zijn echter nog veel meer goede redenen waarom je crypto zou kunnen kopen bij Bitvavo en die kan jij hieronder terugvinden.

Betrouwbaarheid en veiligheid

De eerste reden waarom je cryptovaluta zou kunnen kopen bij Bitvavo is vanzelfsprekend de betrouwbaarheid en de veiligheid. Het Nederlandse cryptobedrijf scoort hoog op dit gebied en heeft een goede reputatie. Allereerst staat Bitvavo gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK), net zoals ieder dan bedrijf dat in ons land is gevestigd. Daarnaast staat het bedrijf geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en staat het dan ook onder een strenge controle. Een van de onderdelen waar goed naar moet worden gekeken is de veiligheid en dat zit goed bij Bitvavo.

De cryptocurrency exchange Bitvavo heeft ervoor gekozen om al zijn cryptovaluta op zogeheten cold wallets te zetten. Dat zijn wallets die niet zijn aangesloten aan het internet en dus niet te bereiken zijn voor hackers. Dat zorgt al voor ongekend veel veiligheid, maar Bitvavo gaat nog een stapje verder. De crypto exchange besloot namelijk om de cold wallets te bewaren in fysieke kluizen en die staan op geheime locaties door heel Nederland. Wellicht zijn die kluizen ook in het buitenland te vinden, maar dat weet niemand. 

Als klap op de vuurpijl koos Bitvavo er ook voor om alle geldbedragen die binnenkomen niet bij zichzelf onder te brengen. De inkomsten van Bitvavo gaan naar een stichting en dat is een fijn idee. Als Bitvavo onverhoopt failliet zou gaan, dan zit het financieel goed in orde en krijgen alle klanten gewoon hun geld terug. Daarnaast kan jij ook zelf nog voor extra beveiliging bij Bitvavo kiezen en een 2FA code gebruiken voor jouw account bij Bitvavo.

Ruim 200 verschillende cryptomunten

Je hebt brokers en exchanges die besluiten om enkele cryptovaluta aan te bieden. Dat is een prima keuze en het zorgt voor voldoende overzicht. Echter is het ook fijn om genoeg keuze te hebben en daarvoor ben jij bij Bitvavo aan het juiste adres. Het crypto-aanbod voldoet aan de wensen van alle cryptoliefhebbers. Je kan kiezen uit meer dan 200 cryptovaluta, waaronder ook de Bitcoin en de Ethereum. Echter is de keuze aan altcoins echt immens groot. Je kan bijvoorbeeld besluiten om de Fantom, Ripple, ICON, SushiSwap en de Cardano te gaan kopen. 

Nogmaals, er zijn meer dan 200 munten verkrijgbaar bij de Nederlandse exchange. Ieder jaar komen er ook weer nieuwe cryptomunten bij, dus er is altijd wel weer iets nieuws om in te investeren. Het is ook mogelijk om op ieder gewenst moment te wisselen van cryptomunten.

Minimale transactiekosten

Het is prettig als je bij een investering ook echt veel rendement zelf kan houden. Daarom moet je altijd even goed op de transactiekosten letten wanneer je besluit te gaan investeren bij een crypto exchange. Gelukkig zit je bij Bitvavo helemaal goed, want de exchange heeft veel populariteit te danken aan de lage transactiekosten. Hoeveel fee je moet betalen over een transactie, heeft te maken met hoeveel je in de 30 voorafgaande dagen hebt geïnvesteerd. 

Hoe meer je hebt geïnvesteerd, des te lager de kosten bij Bitvavo. Opmerkelijk genoeg rekenen de meeste exchanges meer dan een volle procent per transactie en dan kan het om hoge bedragen gaan. Bitvavo kent een maximaal transactiepercentage van 0,25%. Het is mogelijk om de transactiekosten nog te verlagen tot 0,03%, maar dat hangt dus af van jouw investeringsbedrag.

Lage kosten bitvavo

Gratis handelen voor nieuwkomers

De nieuwe leden van Bitvavo worden in de watten gelegd met een welkomstcadeautje. Je mag de eerste 10.000 euro kosteloos investeren in cryptomunten bij Bitvavo. Dat betekent dat over de eerste 10.000 euro geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Het rendement is dus volledig voor de investeerder en dat is een prima welkomstpromotie. 

Je kan de eerste 10.000 euro ook gaan investeren via de Bitvavo applicatie, maar daar later meer over. Let op, het gaat niet om gratis tegoed. Een nieuwe klant moet wel echt geld storten en kan daarmee gaan handelen. Zodra jij over de 1000 euro heen bent, dan zal er vanaf dat moment wel transactiekosten in rekening worden gebracht. Wederom een goede reden waarom je Bitvavo zou kunnen kiezen als toekomstige exchange.

Bitvavo applicatie downloaden

Bitvavo is een hypermoderne crypto exchange en gaat dus ook met zijn tijd mee. Je kan een account aanmaken op de computer en op de website van Bitvavo. Echter is dat ook mogelijk via de mobiele website of de Bitvavo applicatie. Iedereen kan de app gratis downloaden op een smartphone of een tablet. De Bitvavo app is kosteloos beschikbaar voor alle smartphones, zowel iOS als Android.

Het prettige aan de Bitvavo applicatie is dat jij op ieder moment toegang hebt tot het platform van de exchange. Eigenlijk zijn gewoon alle functies beschikbaar. Je kan met gemak een geldbedrag storten op jouw account of een uitbetaling aanvragen. Daarnaast kan de gebruiker cryptomunten kopen, verkopen of gewoon de koers even bekijken. Het mobiele platform is ideaal voor de beginners en de ervaren cryptohandelaar. Het gemak en het overzicht zorgen ervoor dat het platform ideaal is voor iedereen.

Staking bij Bitvavo

Het kan zijn dat jij als eens hebt gehoord van staking, het is een interessant onderdeel binnen de cryptowereld. Bitvavo besloot om zijn mogelijkheden omtrent staking uit te breiden en daar kan jij als klant van profiteren. Staking is een manier om extra geld te verdienen met jouw cryptomunten. Het fijne is dat jij daarvoor vrijwel niets hoeft te doen en toch wekelijks een geldbedrag kan bijschrijven op jouw Bitvavo-account.

Je kan op het platform van Bitvavo eenvoudig bekijken welke cryptomunten beschikbaar zijn voor staking. Je kan de desbetreffende munt gaan kopen en vervolgens staking aanzetten. Deze cryptomunten kunnen vanaf dat moment geld gaan opleveren en daar doen wij het allemaal voor. Je ontvangt jaarlijks een rendement van enkele procenten over het totale investeringsbedrag. Het gaat wel om de investering in die ene geactiveerde cryptomunt. 

In plaats van dat jij wekelijks rendement toegewezen krijgt, zal dat bij Bitvavo iedere week gebeuren. Je kan ook nog eens op ieder moment stoppen met staking en de desbetreffende cryptovaluta verkopen. Dat noemen wij ook wel ‘flexibele staking’. Let op, check altijd welke munten beschikbaar zijn voor staking en of er een minimaal aantal cryptovaluta aanschaft dient te worden bij Bitvavo.

Cryptovaluta staken bij Bitvavo
Cryptovaluta staken bij Bitvavo

Professionele klantenservice

De cryptocurrency exchange Bitvavo hecht een grote waarde aan de klanttevredenheid en dat is voornamelijk te merken aan de professionele klantenservice. Je kan met het grootste gemak contact zoeken met een medewerker en een reactie ontvangen op jouw vraag. Er zijn momenteel twee contactmogelijkheden beschikbaar bij de Nederlandse exchange. Je kan een berichtje sturen via de live chatfunctie of een mailtje sturen naar de klantenservice. 

De live chat is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend is de chat helaas gesloten. Een mailtje sturen kan op ieder gewenst moment. De medewerkers zullen de mailtjes beantwoorden van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 21:00 uur en op de zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Tips voor handelen bij Bitvavo

Als jij reeds om bent om te gaan handelen bij Bitvavo dan hebben wij nog een paar tips voor jou op een rijtje gezet. De drie tips kunnen helpen om wat succesvoller te zijn in het investeren in cryptocurrency.

Kennis opbouwen

Kennis is wel heel erg belangrijk in de cryptowereld, je moet gewoon weten waarin jij nu eigenlijk investeert. Ontdek eerst hoe het platform van Bitvavo werkt en wat je moet doen om crypto te kopen. Ga vervolgens op onderzoek uit en bekijk welke cryptomunt jij wilt kopen. 

Simpelweg door jezelf goed in te lezen kan je veel kennis vergaren over een cryptoproject. En juist die informatie is essentieel. Je moet natuurlijk wel 100% achter een project staan. Er staan online ook voldoende informatieve filmpjes over de beschikbare cryptomunten op YouTube, het kan geen kwaad om deze even rustig te gaan bekijken. Kennis is macht in de cryptowereld, dat moet je nooit vergeten.

Raak nooit in paniek

Handelen in cryptocurrency bij Bitvavo moet een leuke bezigheid zijn. Het kan ook voorkomen dat de koersen flink zakken en het lijkt alsof al jouw geld verdampt. Dat is een belangrijk moment. Er zijn veel beginnende investeerders die juist op dat moment besluiten om al hun cryptomunten te verkopen en het verlies te nemen. 

Dat is een impulsieve en emotionele beslissing en nooit de juiste keuze. Een koersdaling hoort er een beetje bij en komt vaak voor. Je moet nooit in paniek raken en gewoon rustig wachten tot de koers weer omhoog vliegt.

Begin met lage bedragen

Allereerst moet je alleen geld investeren dat jij kan missen en dus geen bedragen die je eventueel lager nog hard nodig hebt. Begin met investeren met lage bedragen, bijvoorbeeld 50 of 100 euro. Dat is namelijk nog goed te overzien en zelfs zo’n investering kan nog een enorm rendement opleveren. 

Het ligt ook een beetje aan hoeveel risico jij durft te nemen. Kies je voor een bekende cryptomunt of een veelbelovend project dat nog veel stappen moet gaan maken op de cryptomarkt.

Lees alle bevindingen in de Bitvavo review

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 220+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin