Kan je winst maken met stablecoins?

Winst maken met stablecoins
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wanneer we alle cryptomunten op de markt zouden indelen in twee categorieën zouden we een onderscheid kunnen maken tussen enerzijds de zogenaamde stablecoins en anderzijds de munten met een volatiele koers. In eerste instantie leek het er enigszins naar uit te zien dat stablecoins louter en alleen gebruikt zouden kunnen worden voor het veilig wegzetten van winsten uit (andere) crypto holdings. Dit gezegd hebbende is dat niet helemaal correct. In tegenstelling tot wat veel mensen mogelijks in eerste instantie vermoeden is het namelijk wel degelijk mogelijk om winst te maken met stablecoins. Hoe je dat nu precies voor mekaar kan krijgen ontdek je hieronder op deze pagina.

Wat zijn stablecoins?

Laat ons even beginnen bij het begin, met een uitleg over stablecoins. Zoals de naam reeds aangeeft van deze categorie munten gaat het hierbij om cryptocurrencies welke zich kenmerken door een stabiel koersverloop. Met andere woorden, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Bitcoin is het niet zo dat deze koers over aanzienlijke pieken en dalen beschikt. In plaats daarvan zijn deze virtuele munten voornamelijk gelinkt aan een bepaalde fiat-valuta. 

Het kan hierbij dan gaan om onze eigen euro, maar ook (en vooral het vaakst) om de Amerikaanse dollar. Voor het merendeel van de stablecoins geldt dat ze vooral gelinkt zijn aan deze laatste. Dat uiteraard omdat de dollar tegenwoordig nog steeds dienst doet als wereldvaluta. 

Ondanks het feit dat de koers van een stablecoin in principe altijd rond de één dollar of euro (of andere fiat-valuta) moet schommelen zijn kleine koersschommelingen wel mogelijk. Soms gaat een stablecoin zelfs onderuit wanneer er zorgen ontstaan over de waarborgen.

Kan je traden met stablecoins?

Voor heel wat mensen geldt dat ze winst maken met handelen in cryptomunten door ermee te traden. In het geval van stablecoins is dat echter beperkt mogelijk. Je moet er immers rekening mee houden dat de koersverschillen die ontstaan tussen deze munten doorgaans erg gering zijn. 

Deze geringe koersverschillen zorgen ervoor dat het in principe niet (voldoende) lucratief is om te gaan traden. Bij andere valuta’s die beschikken over een meer volatiel koersverloop is dat uiteraard wel mogelijk. De koersverschillen waar dan sprake van is zijn immers wel degelijk voldoende groot.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wel andere manieren om winst te maken met stablecoins

Het feit dat je niet of nauwelijks kan traden met stablecoins evenals het gegeven dat er doorgaans ook geen sprake is van een echte koersgroei zorgt ervoor dat veel mensen ervan uit gaan dat je met deze virtuele munten geen echte winsten kan behalen. Dat is niet helemaal correct. Er worden op de cryptomarkt tegenwoordig meerdere opties aangeboden om dat wel voor mekaar te krijgen. Denk hierbij aan:

  1. Je kan ervoor kiezen om cryptomunten te staken;
  2. Het is mogelijk om ze te parkeren op een DeFi-platform met hoge rente;

Voor het staken van stablecoins geldt dat je doorgaans over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen twee mogelijkheden. In eerste instantie kan je kiezen voor flexibele crypto staking waardoor je eigenlijk altijd opnieuw over de mogelijkheid beschikt om je cryptomunten terug op te vragen. Daarnaast is het echter eveneens mogelijk om te kiezen voor fixed staking. In het laatste geval kan je, je munten slechts terug opvragen wanneer de stakingperiode achter de rug is. In ruil daarvoor ontvang je echter wel een aanzienlijk hogere opbrengst.

Waarom je stablecoins op een DeFi-platform plaatsen?

Los van de mogelijkheden die er bestaan om je stablecoins gewoon te staken is het zo dat je er eveneens voor kan kiezen om gebruik te maken van een DeFi-platform. Wanneer je kiest voor deze laatste optie zal je in ruil voor het daar parkeren van je tokens kunnen rekenen op een aantrekkelijke opbrengst. 

Dergelijke platformen staan er namelijk om bekend aanzienlijke intresten aan te bieden aan hun gebruikers. Beschik je dus met andere woorden over een degelijke hoeveelheid aan stablecoins en wil je deze graag (passief) rendement laten opleveren? Dan is het in de praktijk ook altijd een mogelijkheid om ervoor te kiezen om ze te parkeren op een DeFi-platform.

Hoe risicovol is winst genereren met stablecoins?

Ongeacht op welke manier je ook gaat investeren in crypto of hoe je ook bepaalde rendementen wenst te realiseren, je dient er altijd rekening mee te houden dat er risico’s aan het wegzetten van geld in stablecoins verbonden zijn. Deze risico’s worden uiteraard voor een groot deel bepaald door het type platform waar je gebruik van gaat maken. Voor een crypto exchange als Binance geldt bijvoorbeeld dat ze uiteraard heel wat meer zekerheden weet te bieden ten opzichte van de wat kleinere partijen. Toch, het omvallen van DeFi-platformen als bijvoorbeeld Celsius en BlockFi heeft in de praktijk eens temeer aangetoond dat het realiseren van winsten uit staking of DeFi nooit helemaal zonder risico is. Ook wanneer je gebruik maakt van stablecoins is dit dan ook beslist iets waar je rekening mee zal willen houden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin