Gisteravond: giga piek in zoekopdrachten naar ‘Bitcoin ETF’

Google zoekopdracht Bitcoin ETF
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Vandaag is de allerlaatste dag waarop de Securities and Exchange Commission (SEC) moet beslissen over de goedkeuring van Bitcoin ETF’s. Cryptokoersgids kijkt er al maanden naar uit. Gisteravond vond er een opvallende gebeurtenis plaats. Op Twitter plaatste de SEC rond 22:30 Nederlandse tijd dat verschillende Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd.

Wel of geen Bitcoin ETF?

Cryptokoersgids zag het gebeuren en op Twitter ging het los, maar dat niet alleen. Cryptokoersgids deed onderzoek naar het aantal zoekopdrachten in Google op de term ‘Bitcoin ETF’s. Nog nooit werd er zo massaal gezocht naar de term, met de absolute piek rond, jawel, 22:30, het moment waarop de tweet uitkwam. 

Bitcoin spot ETF in zoekopdracht in Google

Daarnaast zocht men massaal op Gary Gensler, voorzitter van de SEC en anticrypto, en grappig genoeg de term ‘aftellen’, wat in dit geval niets te maken heeft met het aftellen naar het nieuwe jaar, maar naar de eerste echte Bitcoin spot ETF op de Amerikaanse markt. De prijs van Bitcoin schoot direct na de tweet naar het hoogste punt van dit jaar, bijna €43.800.

De vreugde was van korte duur, 10 minuten later verscheen er een tweet op het account van de SEC, waarin werd verteld dat het account gehackt was en dat er helemaal geen goedkeuring was. Twitter heeft de hack bevestigd. Het gevolg: zo snel als de prijs van Bitcoin piekte, zo snel daalde hij ook weer naar €41.700. Een daling van meer dan €2.000.

De rust weer teruggekeerd

Inmiddels is de rust weer teruggekeerd. De prijs van Bitcoin is met een paar honderd euro gestegen en ook het aantal zoekopdrachten in Google is gestabiliseerd. Dat daar vandaag nog verandering in gaat komen, staat als een paal boven water. Vandaag moet de SEC uitspraak doen.

Zoals het er nu naar uitziet, zal een positieve uitspraak, gezien gisteren, een spike naar boven geven in de prijs van Bitcoin. Keurt de SEC Bitcoin ETF’s (voorlopig) af, dan verwacht Cryptokoersgids.nl, net als gisteren, een daling. Hoe dan ook zal het een dag van extreme volatiliteit worden. Voor nu houdt Cryptokoersgids het Twitterkanaal van de SEC in de gaten, hopend op echt nieuws.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin