The Sandbox (SAND): koers + verwachting (uitleg & review)

Gamen en crypto: dat schijnt best een goede combinatie te zijn. In dit stuk nemen we je mee in de virtuele wereld van The Sandbox.

The Sandbox
Cijfer
4.5/5

Een virtuele wereld waarin je als speler je fantasie de vrije loop kunt laten gaan en daaraan nog kan verdienen ook? We hebben het over het spel ‘The Sandbox’ met als token ‘SAND’. Alles over The Sandbox, uitleg over de SAND koers en waar je deze zogenaamde play to earn munt het beste kan aanschaffen lees je op deze pagina.

Opgericht in 2011
Ticker SAND
Token ERC20
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Bekijk
Website Bezoek

Pluspunten

✔️ Bestaat al sinds 2011
✔️ Spelers kunnen mee beslissen over de ontwikkeling van het spel

Minpunten

❌ Veel tokens in handen van het team

NFT's en de game-industrie

Het internet heeft de mensheid al veel gebracht. Zonder internet zou de wereld er totaal anders uitzien. Datzelfde gaat inmiddels ook wel op voor de blockchain-technologie durven wij te stellen. Het wordt gezien als het Internet 2.0., een revolutie die op het punt staat de samenleving zoals wij die nu kennen grondig te veranderen. 

Een van de nieuwe ontwikkelingen binnen de blockchain-technologie zijn de NFT’s. Dit zijn zogenoemde ‘non-fungible tokens’ waarmee het eigenaarschap van producten wordt vastgelegd. Deze tokens zijn uniek en daarom ook bij uitstek geschikt als toepassing binnen de virtuele (crypto) game-industrie, waarbij spelers  unieke elementen (zoals land) kunnen bezitten en verhandelen.

Dat brengt ons nu direct bij The Sandbox. Dat zal voor jou als lezer van dit artikel vast niet als een verrassing komen

The Sandbox: Wat is het?

Een gedecentraliseerde en virtuele gamewereld, dat is in het kort waar The Sandbox voor staat. Virtuele werelden hebben al jaren een ongelooflijke aantrekkingskracht op mensen. Populaire spellen zoals The Sims hebben dat wel aangetoond. Met de komst van de blockchain-technologie en later de toevoeging van NFT’s, zijn de mogelijkheden echter pas echt eindeloos geworden op virtueel gamegebied. 

The Sandbox is één van de spellen, gemaakt op en aangedreven door de Ethereum blockchain, die momenteel mag rekenen op een toenemende interesse van zowel spelers als investeerders. In dit spel bepalen de spelers zelf hoe de virtuele wereld eruit ziet. Jij als speler kunt ook aan dit spel deelnemen en land bezitten en bebouwen. Dankzij de NFT-technologie staat ook echt vast dat jij de eigenaar bent van al jouw bezittingen.

Geld verdienen met Sandbox tokens

Later op deze pagina gaan we nog uitgebreider in op het spel The Sandbox zelf en hoe je je eigen, ideale virtuele wereld schept én met het spel kan verdienen! Nu eerst even wat uitleg over de SAND-tokens. Want ook daarin kan je investeren in bij een koersstijging mee verdienen. 

Het main token van The Sandbox is SAND. Dit is dus het belangrijkste token van het gameplatform en wordt ook wel het ‘utility-token’ genoemd. Met dit belangrijke token doen spelers in het spel aankopen. Maar je kan ook in dit token investeren zonder dat je daarvoor aan het spel hoeft deel te nemen.

SAND coins kan je aanschaffen bij Bitvavo. Je kunt ervoor kiezen de tokens voor langere tijd vast te houden, in de hoop dat The Sandbox koers in de toekomst flink gaat stijgen. Maar je kan er ook mee handelen. 

Op de korte termijn geld verdienen met Sandbox munten kan door de coins goedkoop in te kopen en weer te verkopen als de prijs is gestegen. Iets risicovoller is het ‘daytraden’. Daarbij probeer je net op het juiste moment in te kopen en op dezelfde dag weer te verkopen. Doe dit alleen met geld wat je echt kan missen.

The Sandbox

Hoeveel SAND-tokens zijn er in omloop?

Voordat je in een bepaalde cryptocurrency investeert, is het belangrijk om je huiswerk goed te doen. Tenminste, zo pakken serieuze traders het aan. De kans dat je geld verliest door blind in een project te stappen is vele groter dan wanneer je eerst uitgebreid onderzoek doet naar een cryptocurrency. In dat laatste geval ben je op de hoogte van eventuele aankomende ontwikkelingen, tegenslagen en weet je ook hoeveel munten er in omloop zijn gebracht. 

Dat laatste is geen onbelangrijk gegeven. In het geval van het spel The Sandbox komen er maximaal 3.000.000.000 tokens in omloop. Op het moment van schrijven zijn hier bijna 25%, een kwart dus, van beschikbaar. Van alle tokens zijn ongeveer 30% naar de bedenkers en teamleden van het project gegaan.

Dat vinden wij zelf toch wel een fors aandeel en de kans is aanwezig dat vroeg of laat een groot deel daarvan wordt verkocht, wat de prijs niet ten goede komt. Ook de totale voorraad aan tokens is fors. Er zal niet snel schaarste optreden en dat kan consequenties hebben voor de SAND prijs op de langere termijn.

Wat kan je allemaal met SAND?

Naast dat er op platforms zoals Bitvavo volop in SAND munten gehandeld wordt, is het belangrijk om op te merken dat het token daar in de eerste plaats niet voor bedoeld is. 

Het SAND-token is namelijk onmisbaar voor het spel zelf. Gebruikers hebben dit nodig om alle aankopen in het spel mee te doen. Van het aankopen van eigen (virtueel) land tot het verhandelen van non-fungible tokens. Met het token kan men ook gadgets aanschaffen waarmee bijvoorbeeld avatars geheel worden gepersonaliseerd. 

In het spel zelf kunnen ook tokens worden verdiend indien er levels worden voltooid. Maar bovenal en vooral is dit token van The Sandbox bedoeld als een betaalmiddel voor het kopen van een eigen stukje virtueel grond.

Het spel spelen en land kopen

Zo krijg je meteen bij binnenkomst op het game-platform een kaart te zien met daarop percelen die te koop staan. Je kunt een stukje virtueel grond kopen en deze gaan bebouwen. Je kunt dit land op een later moment weer verkopen en inwisselen voor SAND-tokens.

Ontstaansgeschiedenis The Sandbox

The Sandbox behoort tot een van de oudste nog bestaande virtuele werelden, gebouwd op de blockchain-technologie van Ethereum. Het werd in 2011 gelanceerd en dat is dus al een hele tijd geleden. Dat The Sandbox nog steeds zo populair is, doet vermoeden dat het geen hype is maar een serieus spel met daarbij ook de mogelijkheid om met dit spel serieus geld te verdienen. Pixowl is het bedrijf dat aan The Sandbox heeft gewerkt. Ook in de aankomende jaren houdt dit bedrijf zich bezig met de doorontwikkeling van The Sandbox.

Het verschil met andere games

Eerlijk is eerlijk: De concurrentie staat ook niet stil en er zijn tegenwoordig best veel soortgelijke games zoals The Sandbox. Het verschil met de meeste van deze games is echter dat The Sandbox een gedecentraliseerd gameplatform is. Dat wil zeggen dat de mogelijkheden voor de gebruikers vrijwel oneindig zijn en dat ze niet gebonden zijn aan datgene wat de bedenkers van het spel mogelijk maken. 

Met The Sandbox kunnen spelers heel veel zelf bepalen. Zo kunnen zij het landschap zelf vormgeven met behulp van NFT’s. In het spel zelf zijn nauwelijks beperkingen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Later op deze pagina informeren we jou nog over enkele soortgelijke op blockchain gerealiseerde games.

Kan je geld verdienen met het spel The Sandbox?

Met het spel zelf kan je ook geld verdienen! Niet voor niets is dit spel daarom zo in trek. Het is een economie op zich en binnen het spel zelf kan gehandeld worden in zowel land als avators als in unieke NFT’s. Jij kan ook je eigen unieke NFT ontwikkelen en deze vervolgens te koop aanbieden op de marktplaats van The Sandbox. Ontwerp jij een NFT waar vraag naar is, dan kan het maar zomaar zijn dat dit veel geld oplevert in de in- game Marktplaats van The Sandbox!

Circulaire economie

Wat het spel zo bijzonder maakt is dat het een circulaire economie is binnen een economie. The Sandbox is een virtuele wereld waarin alle soorten handel plaatsvindt zoals deze ook in het echte, fysieke leven plaatsvinden. Van Landeigenaren tot makers van NFT’s (ontwerpers) en van spelers tot curatoren: Alles en iedereen heeft in zekere zin een connectie met elkaar en iedereen heeft elkaar nodig. 

Er vindt dus ook handel plaats tussen allerlei verschillende niveaus. Op die manier probeert The Sandbox zijn eigen economie in stand te houden. En daarbij hebben deelnemers aan het spel veel invloed op bepaalde ontwikkelingen die in de toekomst plaatsvinden.

Als speler meebeslissen over ontwikkelingen bij The Sandbox

Het SAND-token is het utility token van The Sandbox. Dat is het token waarmee alle aankopen worden gedaan en waar het spel van afhankelijk is. Een niet-officieel token van The Sandbox maar toch eentje die wel als soort van token fungeert is de ‘governance-token’. Spelers die veel SAND-tokens bezitten, die verwerven daarmee ook stemrecht en bezitten daarmee als het ware een governance-token. 

Zo mogen zij meebeslissen over belangrijke ontwikkelingen door te stemmen. Op die manier kan jij, als groot-sand-bezitter, ook het spel beïnvloeden. Je bent dan niet alleen maar een speler maar denkt en beslist mee over de toekomst van The Sandbox! Het meebeslissen vindt op dit moment plaats d.m.v. een ‘DAO’.

The Sandbox NFT's
Indrukwekkende statistieken van het spel

Andere tokens in dit spel

Naast dat je natuurlijk het SAND-token nodig hebt om het spel te kunnen spelen, zijn er nog andere tokens die worden aangeboden door The Sandbox. Zo bezit je het LAND-token indien je een perceel hebt aangekocht. In dit perceel heb je dus geïnvesteerd en je kan op deze grond een compleet spel bouwen en ontwikkelen met VoxEDIT.

Over VoxEDIT

Met het programma VoxEDIT is het mogelijk om 3D-objecten te bouwen en te animeren. Deze objecten kan je vervolgens plaatsen op het stukje land dat je hebt aangekocht en beheerd. Van gebouwen tot aan animaties van dieren en gereedschappen: je kan het met het softwareprogramma VoxEDIT zo gek maken als je zelf wilt!

Hoe in het spel een virtuele wereld creëren?

Je eigen virtuele wereld kan je weer creëren met Game Maker. Ook dit is een softwareprogramma die je kunt gebruiken in The Sandbox als je een eigen perceel beschikt. Zo hoef je geen NFT’s van andere spelers aan te kopen maar kan je zelf je fantasie en creativiteit de vrije loop laten gaan. Wat bijzonder is aan Game Maker is dat je hier totaal geen kennis over programmeren voor nodig hebt. Het is een tool waarmee je al snel een eigen virtuele wereld creëert op je eigen stukje land.

Hoeveel stukjes land zijn er te koop?

In totaal zijn er in The Sandbox 166,464 stukjes LAND aanwezig. Je kan een stukje LAND aankopen via de in- game Marktplaats. Het bedrijf CryptoKitties was één van de eerste bedrijven die een stuk land aankocht in The Sandbox.

Kapers op de kust: Concurrenten van The Sandbox

Als investeerder of koper van een cryptomunt wil je natuurlijk ook weten hoe het er met de concurrentie voor staat van The Sandbox game. Immers, des te minder uniek een project is des te kleiner de kans dat je hiermee veel zult verdienen. Wij raden onze lezers altijd aan om in zoveel mogelijk unieke cryptomunten te investeren en niet al het geld in te zetten op één munt. 

The Sandbox heeft wel degelijk enkele belangrijke concurrenten waarvan Decentraland toch wel eentje is die je in de gaten moet houden. Ook Decentraland is een op de blockchain-technologie (Ethereum) gebaseerde virtuele wereld. En dit spel is, net zoals The Sandbox, tevens gedecentraliseerd.

Decentraland (MANA) – De grootste concurrent

In Decentraland kunnen spelers zelf applicaties bouwen, NFT’s ontwikkelen en de inhoud van het spel bepalen. Ook in dit spel kunnen gebruikers geld verdienen. Zo beschikt ook Decentraland over een in- game Marktplaats waar NFT’s verhandeld kunnen worden. Net zoals het voor gebruikers van The Sandbox niet lastig is om middels tools en software virtuele werelden en 3D-objecten te bouwen, zo is ook Decentraland wat dat betreft erg laagdrempelig. 

Inmiddels is het spel uitgegroeid tot een game-platform van formaat en een geduchte concurrent van The Sandbox. Wij denken dat één van de twee uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken. Welke van de twee dat zal zijn, dat durven we op dit moment nog niet te voorspellen. We denken wel dat The Sandbox enkele voordelen heeft ten opzichte van Decentraland (MANA).

Decentraland
Decentraland

Voordelen The Sandbox

Zo heeft The Sandbox met zijn ecosysteem zich op heel veel mogelijkheden gericht. Gebruikers hebben op dit game-platform naar onze mening veel meer vrijheid op creatief gebied en interactie onderling. Als gamer kan je via verscheidene platforms gamen en dat is niet mogelijk met Decentraland.

Belangrijke toekomstige ontwikkelingen?

Op de officiële website van The Sandbox lees je alles over het doel van de makers, hun missie, belangrijke ontwikkelingen die eraan zitten te komen (roadmap) en meer. Voor de officiële whitepaper en roadmap verwijzen we jou graag door naar http://www.sandbox.game.

Sandbox koers en koersverwachting

Ben je benieuwd naar de actuele Sandbox koers? Wat kost SAND vandaag en wat is de historische koersverloop van deze cryptomunt? Je kan de koers van SAND volgen op onze website.

The Sandbox verwachting 2024

Natuurlijk is het altijd koffiedik kijken als het aankomt op prijsverwachtingen voor cryptomunten. Van Bitcoin kunnen we wel haast met enige zekerheid stellen dat de munt over een aantal jaren meer waard zal zijn. Maar een Sandbox verwachting 2024 hardop uitspreken, dat durven we niet aan. 

Bij altcoins weet je het immers maar nooit! Wel is het zeker dat The Sandbox als platform een bijzondere tijd meemaakt. En ook is het token SAND aan een flinke opmars bezig gelet op de positie op Coinmarketcap.com. Zet de stijging door in 2024? Wij zijn positief gestemd en denken dat de koers in 2024 nog verder zal stijgen.

Hoeveel gaat The Sandbox (SAND) in de toekomst waard worden?

Wij moeten hierin het antwoord toch echt schuldig blijven. Alhoewel het een prachtig spel is en The Sandbox al jaren tot één van de meest populaire op blockchain-technologie gebaseerde games behoort, blijft het lastig om te voorspellen wat de prijs van de token doet in de toekomst. Naarmate het spel door meer spelers wordt gespeeld, zal de waarde hiervan toenemen. Ook neemt de waarde van het token natuurlijk toe als meer mensen en bedrijven gaan investeren in dit crypto project.

NFT's kopen in de marketplace
NFT's kopen in de marketplace

Is The Sandbox (SAND) crypto een goede investering?

Gelet op de historische prijs en de waarde van het token op dit moment, zou je denken dat SAND kopen geen slechte investering is. Wij zijn altijd voorzichtig met crypto voorspellingen maar zijn in dit geval toch voorzichtig optimistisch gestemd. 

Een klein nadeel is wel vinden wij dat er veel tokens in omloop zijn en dan een groot deel daarvan in het bezit is van de bedenkers en het team. Toch kan het niet verkeerd zijn om je inleg te spreiden over verschillende soorten cryptocurrency en daar is The Sandbox er een van. De crypto game-markt heeft nog de potentie om een enorme groei door te maken en hopelijk zal SAND daar in de toekomst flink van profiteren!

Waar SAND crypto kopen?

SAND crypto kopen, waar doe je dat? Wij raden al onze lezers altijd aan om cryptomunten aan te schaffen bij Bitvavo. Dit is voor eenvoudigweg de beste, meest betrouwbare én goedkoopste broker. Je kan je via deze link direct bij Bitvavo aanmelden en betaalt dan over de eerste EUR 10.000,- die je inlegt geen transactiekosten! Overigens zijn de transactiekosten bij Bitvavo sowieso al extreem laag. Je betaalt hier maximaal 0,25% handelskosten en naarmate je hogere bedragen inlegt zelfs nog minder dan dat.

Advertentie

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Bitvavo review
#1

Finst

🎁 Krijg €10 cash Bonus

Finst review
#2

Coinmerce

🪙 Meer dan 360 crypto's

Coinmerce review
#3

The Sandbox kopen met iDeal

Ook in dit geval is het weer bij Bitvavo mogelijk om The Sandbox tokens aan te schaffen met iDeal. Je opent simpelweg de app en vult in het zoekscherm “The Sandbox” of “SAND” in. Je klikt vervolgens op “kopen” en dan op “euro’s overmaken”. Je krijgt dan een scherm te zien waaruit je kan kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden waaronder dus ook iDeal. Koop je met iDeal SAND-tokens? Dan zijn hier geen extra kosten aan verbonden maar betaal je alleen 0,25% transactiekosten aan Bitvavo. Cryptomunten kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

The Sandbox coins veilig bewaren

Bij Nederlands beste crypto exchange Bitvavo kan je de munten veilig bewaren in je eigen online wallet. Wil je echter SAND-tokens voor een langere periode bewaren omdat je gelooft in dit project? Dan kan je ook voor zekerheid gaan en de tokens bewaren op een hardware wallet. Alles over het vergelijken van wallets lees je op onze website.

Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto. Hij handelt sinds 2017 in crypto en deelt zijn kennis op de website Cryptokoersgids.nl.