Welke crypto kopen? Dé beste 7 cryptomunten van 2024

Beste cryptomunten 2024
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Welke crypto moet je nu kopen om in jouw portfolio te houden voor de korte en de lange termijn? We blikken vooruit en hebben de beste 7 cryptomunten van 2024 voor je op een rij gezet en geven een aantal prijsvoorspellingen voor de komende jaren. Hierbij hebben we gelet op wat op dit moment populair is, waarbij de opkomst van AI zeker niet mag ontbreken! Ontdek welke veelbelovende top cryptomunten kunnen gaan stijgen en bij welke Nederlandse crypto exchange je kunt investeren in deze munten.

Wanneer is een cryptomunt goed?

Het beoordelen van de kwaliteit en het potentieel van een cryptomunt is een complex proces dat rekening houdt met diverse factoren. Voor de selectie van de beste cryptomunten van 2024 hebben we gekeken naar de volgende aspecten:

 • Team: Het team achter een crypto is belangrijk. Een ervaren en toegewijd team kan technische problemen oplossen, de munt goed in de markt zetten en vertrouwen winnen van investeerders en gebruikers.
 • Techniek: De technologie achter de munt moet solide zijn. Dit omvat niet alleen de blockchain-technologie zelf, maar ook de schaalbaarheid, veiligheid en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.
 • Community: Een actieve en betrokken community is vaak een indicatie van het vertrouwen in en de populariteit van de munt. Een sterke community kan helpen bij het promoten, ondersteunen en verder ontwikkelen van de munt.
 • Toegevoegde waarde van de munt: Niet elke cryptomunt heeft een duidelijke use-case of toegevoegde waarde. Het is essentieel dat de munt een specifiek probleem oplost of een bepaalde behoefte in de markt vervult.
 • Partnerships: Samenwerkingen met gevestigde bedrijven of instellingen kunnen de geloofwaardigheid en het gebruik van een munt vergroten. Het vormt een brug tussen traditionele en crypto-economieën.

Inzicht in deze factoren geeft ons een compleet beeld van de potentie van een cryptomunt om in de toekomst door te groeien.

In de volgende paragraaf zullen we uiteenzetten hoe we voorspellingen doen voor de prijs van de door ons geselecteerde bekende en onbekende cryptomunten.

Voorspellingen van veelbelovende cryptomunten in 2024

In 2024 zijn er tientallen, zo niet honderden cryptomunten met potentie om op de korte of lange termijn in waarde te stijgen. Cryptokoersgids.nl heeft zich beperkt tot de 7 beste cryptomunten die veelbelovend zijn. Hiervoor hebben we gekeken naar:

 • De trends van dit moment
 • Social media-activiteiten
 • Historische gegevens
 • Potentiële groei in verhouding tot de market cap

Onderstaande lijst met altcoins is een samenstelling van de beste cryptomunten die we zelf hebben aangekocht. Het betreft een mix van kleine (goedkope) en grote munten, waarbij het belangrijk is om in de samenstelling van jouw portfolio een spreiding aan te houden, waarbij munten met een grotere marktkapitalisatie een groter deel van je portefeuille innemen. 

De voorspellingen die we hebben gedaan voor eind 2024/begin 2025 en begin 2026, zijn tot stand gekomen met gegevens uit het verleden in combinatie met kunstmatige intelligentie. Dit zijn onze koersvoorspellingen: 

Welke crypto kopen in 2024 + prijsvoorspellingen

Cryptocurrency1 januari 2025 prijs1 januari 2026 prijs
Gala (GALA)0,55 euro0,74 euro
Axie Infinity (AXS)120,54 euro130,89 euro
Solana (SOL)120,74 euro230,45 euro
Decentraland (MANA)7,56 euro8,21 euro
Enjin (ENJ)3,85 euro5,83 euro
Hedera Hashgraph (HBAR)0,58 euro0,65 euro
Oraichain (ORAI)78,98 euro128,90 euro

Waar kun je deze cryptomunten kopen?

Nu je een idee hebt gekregen van de beste coins van 2024, is het goed om te weten waar je deze munten kunt kopen. We hebben hiervoor twee exchanges op een rijtje gezet. Finst & Bitvavo zijn ideaal voor beginnende beleggers zonder kennis van zaken. De token Oraichain is enkel beschikbaar via Gate.io.

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis
Favoriet

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

1 – GALA (GALA): De toekomst van blockchain gaming

Ben je op zoek naar veelbelovende cryptomunten voor 2024? Kijk dan zeker naar GALA van Gala Games. Deze munt staat centraal in de snelgroeiende wereld van blockchain-gaming en biedt unieke mogelijkheden. Cryptokoersgids.nl heeft deze op nummer 1 gezet in hun lijst. De munt heeft enorme potentie, wat hij in het verleden al heeft laten zien. Met dit in gedachten is een groei van twintig keer de huidige prijs helemaal niet gek.

Wat is Gala Games?

Gala Games is een innovatief platform voor blockchain gaming. Het is opgericht met de visie om gaming en blockchain technologie te combineren, waardoor spelers daadwerkelijk eigenaar kunnen worden van in-game items en invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkeling van games. Het platform maakt gebruik van de GALA-token, die functioneert als een utility token binnen het ecosysteem.

Wat doet de koers van GALA?

Het potentieel van Gala Games

Gala Games onderscheidt zich door spelers meer macht en eigendom in de gaming wereld te geven. Dit wordt bereikt door het gebruik van Non-Fungible Tokens (NFT’s), waarmee spelers unieke in-game items en ervaringen kunnen bezitten en verhandelen. Dit concept van ‘play-to-earn’ is revolutionair in de gaming industrie en kan een nieuwe standaard zetten.

Plannen voor 2024

Gala Games, bekend om zijn innovatie in de blockchain gaming industrie, heeft ambitieuze plannen voor 2024. Hieronder worden enkele belangrijke focuspunten en ontwikkelingsrichtingen van Gala Games voor het komende jaar besproken.

Uitbreiding van het spelaanbod

Een van de belangrijkste doelen voor 2024 is het uitbreiden van het spelaanbod. Gala Games wil nieuwe games introduceren die diverse genres en speelstijlen omvatten. Dit zal het platform aantrekkelijker maken voor een breder publiek en de gebruik van de GALA-token stimuleren.

Versterken van de community-betrokkenheid

Gala Games legt veel nadruk op de betrokkenheid van de gemeenschap. In 2024 wil het bedrijf deze betrokkenheid verder versterken door meer mogelijkheden voor gemeenschapsstemming en -besluitvorming te introduceren. Dit kan onder meer betrekking hebben op nieuwe gamefeatures, evenementen en platformupdates.

Verbeteren van technologie en beveiliging

Technologische innovatie en beveiliging blijven prioriteiten voor Gala Games. Het bedrijf plant om zijn blockchain-infrastructuur verder te versterken en te optimaliseren, om zo een veiliger en efficiënter platform te bieden voor zijn gebruikers.

Integratie van meer NFT’s en digitale assets

NFT’s vormen de kern van Gala Games’ strategie. In 2024 wil het platform meer unieke NFT’s en digitale assets integreren, die spelers kunnen verzamelen, gebruiken en verhandelen. Dit verhoogt niet alleen de waarde van het ecosysteem, maar biedt spelers ook nieuwe manieren om te interageren met games.

Partnerschappen en Samenwerkingen

Het aangaan van nieuwe partnerschappen en samenwerkingen is ook een belangrijk onderdeel van de strategie voor 2024. Door samen te werken met andere bedrijven in de gaming- en blockchain-industrie, wil Gala Games zijn bereik vergroten en nieuwe mogelijkheden voor zijn platform en gebruikers creëren.

Voordelen van GALA

 • Decentralisatie: Gala Games zet sterk in op decentralisatie, wat betekent dat de spelersgemeenschap een grote rol speelt in besluitvorming en ontwikkeling.
 • Eigendomsrecht: Door de integratie van NFT’s hebben spelers werkelijk eigendom van hun in-game assets.
 • Diversiteit aan Games: Het platform biedt verschillende games, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed publiek.
 • Play-to-Earn Model: Spelers kunnen verdienen door te spelen, wat een extra stimulans biedt.

Mogelijke nadeel

 • Concurrentie: De markt voor blockchain gaming is competitief, en het is belangrijk dat Gala Games zich blijft onderscheiden.

Potentie is enorm

Gala Games, met zijn GALA-token, is een veelbelovende speler in blockchain gaming. Het combineert technologische innovatie met een sterke focus op spelersmacht en eigendom. Hoewel er risico’s zijn, zoals bij elke cryptomunt, biedt GALA een unieke kans in de steeds veranderende wereld van crypto en gaming. Gelet de plannen voor 2024, kon dit nog wel eens een serieuze speler gaan worden. 

2 – Axie Infinity (AXS): loopt voorop in de metacoins/play to earn trend

Ben je nog een groen blaadje op de cryptomarkt? Dan Axie Infinity misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch is het volgens ons een van de beste cryptomunten van 2024 en dit heeft alles te maken met crypto gaming. Het is een spel dat spelers in staat stelt om digitale activa genaamd Axies te verzamelen en deze vervolgens te verhandelen met andere spelers.

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity is een op NFT (ERC-721) gebaseerde online videogame en is het geesteskindje van Sky Mavis, een studio uit Vietnam. Tijdens het spelen van deze game kun je zogeheten Axie Infinity (AXS) tokens en/of Smooth Love Potion (SLP) tokens verdienen. 

Dit fenomeen wordt ook wel ‘play-to-earn’ genoemd. Elke Axie is een unieke NFT. Je krijgt deze beloning als je op succesvolle wijze monsters (Axies) weet te kopen en/of te creëren. Het ecosysteem is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Wat doet de koers van Axie Infinity?

Wat is Axie Infinity en wat kun je er mee?

Een speler van Axie Infinity heeft de mogelijkheid om zijn eigen digitale munten te creëren en deze met andere spelers te verhandelen. 

Natuurlijk moet je eerst het spel downloaden. De speler kan dan het hoofdmenu openen. Daarna wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze twee gegevens worden gebruikt om verbinding te maken met het Ethereum netwerk.

Battle of Breeding

Zodra de speler is verbonden met het netwerk, kan hij beginnen met het spelen van het spel. Neem het bijvoorbeeld in de ‘Arena’ op tegen andere spelers. Dit spelonderdeel wordt ‘Battle genoemd’. Maar je kunt ook kiezen voor ‘Breeding’. Dit betekent dat je Axies creërt om te verkopen.

💡 Feitje: Het land in de wereld van de Axies wordt ‘Lunacia’ genoemd is en is onderverdeeld in 90,601 kavels, die overigens allemaal NFT’s zijn .

Plekje op de blockchain

Heb je een Axie Infinity account? Geweldig, dan kan het spelplezier beginnen. Begin met kun het maken van digitale activa. Maak een digitale activa door een sjabloon te selecteren en vul vervolgens de naam ervan in. En er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals het toevoegen van details. 

Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van de digitale activa en een mooie beschrijving. Op het moment de speler klaar is met het aanmaken van het digitale activum, kan hij of zij het indienen bij de blockchain. Is alles in orde, dan zal het worden toegevoegd aan de blockchain en zal het zichtbaar zijn voor andere spelers.

Regels

Wie Axie Infinity speelt krijgt wel te maken met een aantal regels. Zo mag elke Axie in totaal zeven keer gefokt worden. Daar staat wel tegenover dat Axies allerlei eigenschappen hebben die je zelf mag toevoegen. Sommige Axies zijn zeer zeldzaam en daardoor erg populair als verzamelobject. Gamen en crypto zijn allebei razend populair. Een combinatie tussen deze twee fenomenen is onze opinie dan ook puur goud.

Wat maakt Axie Infinity veelbelovend?

Axie Infinity is een unieke en veelbelovend crypto project omdat het een sociaal component heeft. Het is speciaal ontwikkelt om een gemeenschap van spelers te creëren die samen een in-game universum moeten maken. 

Deelnemers mogen namelijk deelnemen aan het bestuur maar ook zelf content maken. Daarnaast is er natuurlijk de al eerder genoemde een play-to-earn functie voor optimaal spelplezier.

3 – Solana (SOL): concurrent van Ethereum of een illusie?

Solana is een open source platform dat is ontworpen om het makkelijker te maken voor ontwikkelaars en bedrijven om gedecentraliseerde applicaties (DApps) te bouwen en te implementeren met behulp van Ethereum. Tevens kun je transacties verrichten met de token van Solana genaamd SOL. Wij vinden het een van de beste cryptomunten van 2024. In 2023 heeft Solana al laten zien dat het een enorme potentie heeft, als één van de hardste stijgers binnen de top 100 crypto met de grootste marktkapalisatie. 

Wat doet de prijs van Solana momenteel?

Wat is Solana en welk doel heeft het?

Solana is een platform waarmee gebruikers smart contracts kunnen creëren, DApps kunnen ontwikkelen. Ook is het mogelijk om nieuwe tokens te maken in een veilige, schaalbare en eenvoudig te gebruiken omgeving. Het platform is ontwikkeld door een team van experts die veel ervaring hebben met de blockchain technologie. Het doel is om zowel ontwikkelaars als bedrijven aan te trekken.

Hoe werkt Solana?

Het Solana-platform maakt gebruik van een combinatie van smart contracts, ‘state channels’ en sharding. Daarbij hebben gebruikers geen toegang nodig tot het volledige blockchain netwerk. In plaats daarvan zullen ze in staat zijn om met elkaar te communiceren via state channels, die je kunt zien als een reeks knooppunten die met elkaar verbonden zijn. 

Deze nodes kunnen rechtstreeks met elkaar communiceren zonder via de hoofdketen te gaan. Elk knooppunt zal zijn eigen kopie van de blockchain bijhouden, waardoor het transacties sneller kan verwerken dan wanneer het via de hoofdketen zou moeten gaan.

Smart contract - beste cryptomunten
Smart contracts

Communicatie tussen gebruikers

Het Solana-platform is een gedistribueerd systeem dat gebruikmaakt van een combinatie van smart contracts en beveiligde kanalen om te communiceren. Dit betekent dat alle transacties via smart contracts worden uitgevoerd. Het platform maakt ook gebruik van beveiligde kanalen zodat gebruikers met elkaar kunnen communiceren zonder afhankelijk te zijn van het onderliggende smart contract.

State channel technologie

Het platform gebruiktde state channel technologie gebruiken om de tijd die het kost om transacties te verwerken te verminderen. Tevens past het ‘sharding’ toe om de snelheid waarmee transacties worden verwerkt te verbeteren. Sharding is een techniek die wordt gebruikt om de hoofdketen op te delen in meerdere subketens. Elke subketen zal zijn eigen blok hebben, en zal verantwoordelijk zijn voor het verwerken van transacties.

Wat zijn de voordelen van Solana?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van het Solana platform. Ten eerste stelt het software ontwikkelaars in staat om nieuwe tokens en smart contracts te creëren. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

 • Bedrijven kunnen hun eigen tokens op het platform uitgeven: Dit kunnen ze doen door hun eigen smart contracts te schrijven en door gebruik te maken van de state channel technologie voor communicatie.
 • Snelle transactietijd en lage transactiekosten: Sommige crypto investeerders zien Solana als een enorme rivaal van Ethereum. Ga maar na: ETH kan momenteel 100.000 transacties per seconde verwerken, terwijl SOL in theorie 7710.000 TPS ondersteunt. 
 • Je kunt er D’Apps op een efficiënte manier creëren: Het Solana platform stelt ontwikkelaars in staat om DApps te creëren op een veel efficiëntere manier. Daardoor kan men zich focussen op het ontwikkelen van hun applicaties in plaats van het onderhouden van de onderliggende infrastructuur.
 • Het is actief op het gebied van NFT’s en smart contracts: De NFT-industrie maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Solana heeft absoluut geprofiteerd van deze groei en boekte onder andere succes met ‘Solanart’. Dit is een NFT marktplaats die draait op het netwerk. Een groot voordeel voor NFT gebruikers op dit platform is de transactiesnelheid en de lage transactieprijs.
 • Lage transactiekosten: In vergelijking met andere blockchains zoals Ethereum, zijn de transactiekosten op Solana relatief laag. Dit maakt het toegankelijker voor gebruikers en ontwikkelaars.

Wat zijn de nadelen van Solana?

Wees je ook bewust van de nadelen van Solana:

 • Het is niet voor iedereen gedecentraliseerd genoeg: Solana heeft in vergelijking met Ethereum vrij weinig validators, namelijk 3400 tegenover meer dan 806.000. Dit verschil is enorm en sommige investeerders vinden dit een groot nadeel.
 • Het heeft stevige concurrentie van Ethereum: Solana heeft niet alleen veel minder validators dan Ethereum, maar ook minder projecten. Solana heeft op dit moment ongeveer 500 projecten op zijn netwerk. Deze variëren van gaming apps tot NFT projecten en gedecentraliseerde financiën.
 • Het beschikt niet over een vaste voorraad munten: Dit betekent dat er geen harde limiet is op het aantal munten dat ooit zal bestaan.
 • Het netwerk is soms instabiel: Solana (SOL) is veel jonger dan Ethereum en het netwerk functioneert niet altijd zoals dat zou moeten. 

Waarom heeft Solana potentie in 2024?

Het Solana-platform wil ontwikkelaars en bedrijven een gebruiksvriendelijke omgeving bieden voor het creëren en implementeren van DApps. Niet voor niets is de waarde van de token van Solana, SOL, in 2023 geëxplodeerd. Deze groei zal vermoedelijk in 2024 onverminderd doorgaan. 

4 – Welkom in de virtuele wereld van Decentraland (MANA)

Decentraland is een virtuele wereld die in rap tempo de cryptowereld veroverd. Inmiddels zijn tienduizenden mensen van over de hele wereld er aan verslingerd. Het is een  gedecentraliseerd platform dat is gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat alle transacties die binnen de virtuele wereld worden gedaan, worden opgeslagen op de blockchain.

Wat is de token van Decentraland?

Misschien ben jij wel een van de gebruikers van Decentraland of wil je graag binnenkort deze wereld instappen. Iedere gebruiker heeft een eigen persoonlijk account met privésleutels. Je krijgt toegang krijgen tot deze accounts om transacties uit te voeren binnen de virtuele wereld. Decentraland heeft twee belangrijke kenmerken die het uniek maken:

 • Je kunt er eigenaar worden van stukken land. Decentraland creëert daarmee een vorm van digitaal vastgoed. Het stukje dat je bezit is een NFT en wordt LAND genoemd.
 • Transacties worden uitgevoerd met de eigen token van Decentraland, MANA.

Hoeveel kost een MANA momenteel?

Wat heeft Decentraland gebruikers te bieden?

Het platform stelt gebruikers in staat om inhoud te creëren die ze met anderen kunnen delen. Dit kan van alles zijn: van video’s tot kunstwerken tot websites. Dit betekent dat het platform gebruikers in staat stelt hun creativiteit met anderen te delen. De inhoud die binnen de virtuele wereld wordt gedeeld, wordt “land” genoemd.

Geen gecentraliseerde servers

Er is er geen sprake van gecentraliseerde servers of bedrijven die het platform controleren. In plaats daarvan zullen er veel verschillende nodes zijn die het platform zullen beheren. Deze nodes worden door gebruikers zelf gecreëerd. Dit betekent dat iedereen gelijke kansen heeft om bij te dragen aan de creatie van de virtuele wereld.

Besturing door de gemeenschap

Bovendien zal de virtuele wereld worden bestuurd door de gemeenschap. Dit betekent dat de regels en voorschriften van het platform zullen worden bepaald door de mensen die in de virtuele wereld leven. Dit maakt het platform democratischer en transparanter dan andere virtuele werelden.

Fijne gebruikerservaring

Platform zoals Decentraland stellen gebruikers in staat om eigen land te creëren. Misschien behoor jij ook wel tot de crypto game liefhebbers. Omdat er geen sprake is van een gecentraliseerde server of bedrijf is het platform in staat om een betere gebruikerservaring te bieden. 

Je bent immers niet afhankelijk van één autoriteit. En omdat het platform gebaseerd is op de uitgebreide Ethereum blockchain is het veel gemakkelijker om nieuwe functies te implementeren.

5 – Enjin (ENJ) de toekomst van het geld?

Wij geloven dat cryptocurrency de toekomst is van geld. Enjin staat voorop bij de overgang van traditioneel geld naar digitaal geld. Het is niet zomaar een cryptocurrency en heeft zeer veel potentie.

Game industrie en Enjin is booming

De game-industrie is booming. De spellen worden steeds complexer, en de spelers raken meer en meer betrokken bij hun favoriete spellen. Dit betekent dat de game-ontwikkelaars nieuwe games moeten maken én dat ze gelijke tred moeten houden met de steeds veranderende technologie. 

Dit betekent ook dat de game-ontwikkelaars moeten komen met nieuwe manieren om geld te verdienen hun producten. Het goede nieuws is dat er veel verschillende manieren zijn om geld te verdienen aan je favoriete games. Een van de beste manieren is door het gebruik van crypto, waarvan Enjin (ENJ) een fantastisch voorbeeld is. Enjin heeft de volgende kenmerken:

 • Het wil een multiverse met verschillende games ontwikkelen.
 • Gebruikers unieke digitale activa kunnen maken, beheren en verhandelen. Deze NFT’s kunnen worden gebruikt in games en andere applicaties, waardoor een nieuwe vorm van digitale eigendom en economie ontstaat.
 • Het heeft 1 miljard tokens in omloop.
 • Het heeft een eigen smart wallet waar je items in kunt opslaan of van waaruit je kunt handelen.
 • ENJ gebruik zogeheten ‘off-chain waarschuwingen’ om de allerbeste gebruikservaring te bieden. Zo sturen Trusted Platforms voor elk transactieverzoek een onmiddellijke melding naar de Smart Wallet van de gebruiker.

De virtuele activa en de Enjin Coin zijn allebei ERC-20 tokens. Dit betekent dat het Enjin project niet alleen transacties, maar ook smart contracts aanbiedt. 

De prijs van ENJ vandaag de dag

De virtuele winkel die Enjin heet

Enjin is een platform waarmee je je eigen digitale objecten kunt creëren en beheren. Vervolgens mag je ze, als je dat wil, ,verkopen voor echte valuta. Dit kan gedaan worden met game items, collectibles, en zelfs fysieke goederen. Het is alsof je een virtuele winkel hebt waar je je creaties kunt verkopen aan iedereen over de hele wereld. De token van Enjin waarmee je transacties kunt doen heet ENJ.

Hoe maak je een digitaal item?

Het proces van het maken van een digitaal item is eenvoudig, en het is zeer vergelijkbaar met hoe je een afbeelding of video zou maken op een site als YouTube. Je uploadt het item naar de Enjin marktplaats. Dit is online marktplaats waar allerlei creaties worden gekocht en verkocht. Het handelt onder andere de verkopen van je item af, inclusief de betalingsverwerking.

Wat maakt Enjin zo bijzonder?

Het beste van alles is dat Enjin een grote verscheidenheid aan tools en functies heeft waarmee je je items kunt beheren. Je kunt gemakkelijk nieuwe items maken en bestaande items aanpassen. Je kunt zelfs je eigen blockchain-portemonnee maken die al je bezittingen opslaat en ervoor zorgt dat ze niet verloren gaan of gestolen worden. 

Ook kun je de geschiedenis van jouw bezittingen volgen. Bekijk bijvoorbeeld wanneer ze zijn gemaakt en wie ze heeft verkocht.

Enjin en NFT
Enjin en NFT

Wat is de potentie van Enjin?

Witek Radomski is een van de mede-oprichters van Enjin. Hij noemt het uniek omdat elke token ondersteuning krijgt door ENJ, de token van het platform zelf. Dit geeft in-game items liquiditeit en zorgt voor verdere ontwikkeling van blockchain gaming en bijbehorende platforms. 

Bovendien richt het bedrijf achter Enjin zich op dit moment volop op de adoptie van het platform. Het wil in de toekomst miljoenen gamers aan zich binden. Zij moeten digitale items gaan gebruiken die door Enjin Coin worden ondersteunt. Er is dus zeker geen gebrek aan ambitie! Cryptokoersgids.nl heeft hem in het vizier voor 2024 en zal bijkopen, wanneer mooie momenten aanbreken. 

6 – Hedera Hashgraph (HBAR): Alternatief voor blockchain met potentie

Hedera Hashgraph is een relatief nieuw platform dat wordt ontwikkeld door het Hedera team. Het doel van het project is om een blockchain te creëren dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Het wil een uniek alternatief vormen voor de traditionele blockchain. Hoe dat zit lees je hieronder.

De koers van HBAR

Wat is blockchain?

Laten we om Hedera Hashgraph te begrijpen eerst kijken naar blockchain. Je kunt het zien als een soort gedistribueerde grootboektechnologie die momenteel door verschillende grote bedrijven wordt gebruikt. Het werd voor het eerst gecreëerd door Satoshi Nakamoto in 2008. Sindsdien is er een explosie geweest in het gebruik van blockchain technologie in veel verschillende industrieën.

Gedecentraliseerd netwerk

Blockchain technologie maakt gebruik van een gedecentraliseerd netwerk. De nodes in het netwerk zijn allemaal met elkaar verbonden, wat betekent dat er geen noodzaak is voor één persoon om op te treden als een vertrouwde derde partij. De nodes worden allemaal bestuurd door mensen die hebben toegezegd bij te dragen aan het netwerk. Daarom is het niet nodig om iemand te vertrouwen.

Geen gecentraliseerde database

Gedistribueerde grootboektechnologie is een methode om gegevens vast te leggen die niet op een enkele computer of server is opgeslagen. Dit betekent dat er geen gecentraliseerde database is die alle informatie bevat. In plaats daarvan heeft elke bij de transactie betrokken partij een eigen kopie van de informatie. 

Het systeem is veilig omdat elke betrokken partij toegang heeft tot haar eigen versie van de gegevens.

Waarom zou je een gedistribueerd grootboek gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom deze technologie zo belangrijk is. Zo kan het gebruikt worden om ervoor te zorgen dat het juiste geldbedrag aan de juiste persoon wordt uitbetaald. Ook is het handig de beweging van goederen door een toeleveringsketen te volgen. Dit is de reden waarom de technologie door een aantal bedrijven is overgenomen.

Wat is een distributed ledger?

Hedera Hashgraph maakt gebruik van Distributed Ledger Technology (DLT). Dit heeft betrekking op het het gebruik van blockchain-technologie. Blockchain is een open source protocol voor de overdracht van digitale activa. Het maakt gebruik van cryptografie om de gegevens en transacties te beveiligen. 

Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is. Er is geen single point of failure, wat betekent dat het systeem niet kan worden platgelegd of gehackt. De technologie heeft in onze opinie absoluut potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de financiële sector.

Wat maakt Hedera Hashgraph (HBAR) uniek?

Nu zijn we aangekomen bijk Hedera HashGraph. Het is uniek omdat het niet gebruik maakt van blockchain technologie. In plaats daarvan is gebruikt het een datastructuur die transacties bij elkaar stopt. Deze structuur wordt een “hashgraph” genoemd. Het team achter Hedera Hashgraph wil een platform creëren dat geschikt is voor een breed scala van toepassingen, waaronder de hierboven genoemde. 

Het zal gebruik maken van een systeem dat bekend staat als Hedera Consensus. Dit is een protocol dat ervoor zal zorgen dat transacties op een veilige manier worden voltooid. Het systeem maakt gebruik van een consensusmechanisme waardoor het netwerk efficiënt kan werken.

Vertrouwen creëren

Het idee achter Hedera Hashgraph (HBAR) is dat alle partijen kunnen deelnemen aan het netwerk, zonder dat ze elkaar hoeven te vertrouwen. De bedoeling is dat het systeem wordt gebruikt door bedrijven, overheen en individuen

Dr. Leemon Baird

Wat zijn de voordelen van Hedera Hashgraph?

Hedera Hashgraph brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. We hebben ze even voor jou op een rijtje gezet:

Voordelen van Hedera Hashgraph:

 • Het is een alternatief voor de traditionele blockchain.
 • ISO 20022 compliant.
 • Zeer snelle transacties in vergelijking met Bitcoin en Ethereum.
 • Lage transactiekosten.
 • Beschikt over een zeer veilig, eerlijk en schaalbaar netwerk.
 • Richt zich op duurzaamheid en efficiënt gebruik van energie. Zo gebruikt het ‘Proof-of-Stake’ in plaats van ‘Proof of Work’.

Wat zijn de nadelen van Hedera Hashgraph?

 • Het project is nog in ontwikkeling en vrij klein.
 • De ontwikkelaar is gecentraliseerd omdat er sprake is van een ‘no-fork’ beleid.

Het netwerk kan op dit moment alleen transacties verwerken die smart contracts bevatten.

7 – Oraichain Token (ORAI): AI munt met enorme potentie voor 2024

Oraichain (ORAI) is een altcoin met een lage marketcap dat alle potentie heeft om in de toekomst veel groter te worden. Het is een AI-gedreven oplossing die zich richt op de ontwikkeling van gedecentraliseerde platforms voor Data en AI. 

Het doel van Oraichain is om een verifieerbare en betrouwbare omgeving te bieden voor AI-uitvoering in smart contracts, waarbij gebruik wordt gemaakt van Proof of Correctness en Proof of Execution mechanismen. Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van de gecentraliseerde AI-oplossingen die momenteel worden gebruikt.

De huidige prijs van ORAI

Wat maakt Oraichain interessant? 

Wat deze kleine altcoin nog interessanter maakt, is dat het zich richt op schaalbaarheid en interoperabiliteit met andere netwerken, wat de nuttigheid van het ecosysteem aanzienlijk vergroot en nieuwe Dapps mogelijk maakt die momenteel ongekend zijn. Oraichain heeft momenteel twee subnets gelanceerd: het VRF Subnet en het AI Execution Subnet. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst wordt uitgebreid.

Oraichain is niet alleen geschikt voor ontwikkelaars, maar ook voor beleggers. Het project biedt namelijk de mogelijkheid om ORAI-tokens te staken en te delegaten om het netwerk te beveiligen en beloningen te verdienen. Bovendien is het een project met een lage marketcap, wat betekent dat er nog veel groeipotentieel is.

Als de adoptie van gedecentraliseerde platforms voor Data en AI toeneemt, kan Oraichain zeker een belangrijke rol spelen. Met zijn unieke combinatie van AI en Blockchain-technologie heeft deze kleine cryptomunt de potentie om een grote speler te worden in de crypto-wereld.

Conclusie

Na het bespreken van verschillende kansrijke cryptomunten, kunnen we concluderen dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag welke veelbelovende crypto je moet kopen in 2024. Dit hangt namelijk af van jouw eigen doelstellingen, de termijn waarop je wilt investeren en jouw eigen onderzoek. Waar je verstandig aan doet, is helemaal aan jou!

Het is belangrijk om te kijken naar de prijs, waarde en koers van een cryptomunt en om daarbij ook verschillende meningen te raadplegen. Het is bijvoorbeeld interessant om te kijken naar de verwachtingen van technische indicatoren, maar ook naar de plannen en ontwikkelingen van het team achter de munt.

De lijst met cryptomunten die we hebben besproken, kan je helpen om een idee te krijgen van welke munten er momenteel in trek zijn. Het is echter aan te raden om zelf ook onderzoek te doen en te kijken welke munten het beste bij jouw eigen doelstellingen en verwachtingen passen.

Als we kijken naar de verwachtingen voor 2024, dan zijn er verschillende cryptomunten die veel potentie hebben om in te beleggen. Zoals besproken in dit artikel, zijn Gala, Hedera Hashgraph en Oraichain Token drie munten waar veel over gesproken wordt en waarvan wordt verwacht dat ze in de toekomst flink in waarde kunnen stijgen. Tot zoverre onze tips voor (slim) investeren in 2024!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Cryptokoersgids is erg gesteld op het populaire Bitvavo. Hier kun je nagenoeg alle muntjes uit deze top 7 kopen. Hoe doe je dat?

 1. Maak een account aan via deze link & ontvang €10.000 bonus;
 2. Stort euro’s in je wallet. Dit kan heel eenvoudig via iDEAL (Nederland) of Bancontact (België);
 3. Kies één van de beste crypto uit ons overzicht en klik op ‘kopen’. Zo simpel kan het zijn.

Mocht je op zoek zijn naar meerdere exchanges waar je terecht kunt voor de aanschaf van cryptocurrencies? 

Ieder jaar zien we in cryptoland periodes van (enorme) stijgingen of (forse) dalingen. Wel is het zo dat in het ene jaar de bullmarkt overheerst en in het andere jaar juist de bearmarkt overheerst. Het is onmogelijk om te voorspellen wat 2024 gaat doen, maar het heeft er alle schijn, voornamelijk dor de geplande Bitcoin halving in 2024. 

De cryptowereld is razendsnel in ontwikkeling. Elk jaar ziet het er weer anders uit. Toch is het interessant om af en toe stil te staan bij bepaalde ontwikkelingen. De populariteit van bepaalde cryptomunten hangt daar namelijk mee samen. Zodoende besteden we voordat we zeven veelbelovende cryptomunten zullen benoemen aandacht aan de volgende trends:

Ons overzicht toont de beste munten die momenteel zeer voordelig zijn vanwege de bearmarkt in 2023. Deze munten zijn laag geprijsd en hebben het potentieel om flink te groeien naar hun vroegere hoogtepunt.

We hadden ook een top 10 of een top 5 samen kunnen stellen. Echter, deze 6 houden we al lang in de gaten en passen in onze strategie. Mochten er munten bij komen of afvallen, dan updaten we dit artikel. 

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin