Welke exchange geeft de beste rente op staken van Ethereum?

Ethereum boompjes in Nederland symbool voor staking
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

In Nederland heb je de keuze uit verschillende vergunde exchanges waar je Ethereum kunt staken. Ik kreeg onlangs de vraag: bij welke Nederlandse exchange krijg je de hoogste stakingrewards op Ethereum?

Finst: de hoogste rente op het staken van Ethereum

Finst is een relatief nieuwe exchange in Nederland. Hier stake je Ethereum tegen de allerbeste rente. Finst geeft je jaarlijks 3,30% rente op Ethereum.  Je kunt op ieder moment starten met staken en stoppen wanneer je wil. Flexibel staken noemt men dit ook wel eens. 

Daarnaast stake je bij Finst zes andere coins (o.a. Solana en Polkadot) met de beste rentes van alle Nederlandse exchanges. De absolute uitblinker op Finst is Cosmos waar je jaarlijks 10% stakinsrewards op krijgt. 

Handig: je kunt bij Finst losse cryptomunten kopen, maar ook gaan voor zogenoemde crypto bundels kopen, met daarin 1 of meerdere stakable coins waaronder Ethereum. Bundels zijn mandjes crypto die up-to-date met de markt blijven met automatisch herbalancering. 

Extra makkelijk: Finst maakt het mogelijk automatisch in crypto te beleggen met Auto Invest. Investeer periodiek en helemaal automatisch in je favoriete coins of bundels, terwijl je het beste rendement ontvangt tegen de scherpste tarieven.

Bitvavo: bijna de beste stakingrewards

Bitvavo voerde lange tijd de toplijst aan met de hoogste stakingrewards voor Ethereum. 

Stake je via Bitvavo, dan ontvang je één tiende procent minder rente dan bij Finst: 3,2%. Ook bij Bitvavo kun je op elk moment stoppen met staken, en is het, anders dan bij Finst, mogelijk om assets afzonderlijk in- en uit te schakelen voor staking.

Wil je naast Ethereum ook andere munten staken? Dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Bij Bitvavo kun je de meeste coins staken, namelijk 24.

Het grootste verschil met Finst is dat je bij Bitvavo net iets meer betaalt voor de aanschaf van crypto. Standaard betaal je bij Bitvavo een fee van 0,25%, terwijl Finst 0,15% rekent.

BCM: hekkensluiter met 1% APY

Bij BCM (voorheen bekend als Bitcoin Meester) kun je 14 cryptomunten staken, waaronder Ethereum. BCM is echter niet de beste keuze.

Allereerst is BCM duur. Standaard betaal je hier 1% handelskosten tot een bedrag van €500. Deze kosten worden echter minder naarmate je meer handelt.

Ten tweede is de jaarlijkse vergoeding voor het staken van Ethereum drie keer lager dan bij Finst of Bitvavo: slechts 1%.

Als je toch voor BCM kiest, is het goed om te weten dat je hier bepaalde munten zoals Avalanche, Icon en Zilliqa kunt staken, die je bij geen enkele andere Nederlandse exchange kunt staken.

Hoe kun je rendement genereren met Ethereum

Ethereum kan op verschillende manieren winst genereren, naast de eenvoudige koop en verkoop van de cryptocurrency. 

Een van de meest populaire opties is het ontvangen van rente door middel van staking, en dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het direct staken via blockchain-platforms, het deelnemen aan staking pools, of het gebruiken van gespecialiseerde stakingdiensten aangeboden door crypto exchanges en wallet providers.

Het gebruik van een cryptocurrency exchange is hierbij een van de meest toegankelijke opties, omdat zij al het technische werk uit handen nemen.

Niet elke exchange is echter duidelijk over de herkomst van het rendement, of het nu afkomstig is uit staking of lending. Deze twee concepten verschillen nogal van elkaar.

Staking houdt in dat je Ethereum vastzet om het netwerk te beveiligen en als beloning beloningen ontvangt, terwijl lending inhoudt dat je je Ethereum uitleent aan anderen in ruil voor rente.

Het is belangrijk om het onderscheid tussen deze twee concepten te begrijpen, omdat dit invloed kan hebben op je rendement en de mate van risico die je bereid bent te nemen. Crypto lending brengt meer risico’s met zich mee dan het staken ervan.

In dit artikel heb ik uitsluitend Nederlandse crypto exchanges getipt waar je rendement kunt ontvangen op Ethereum met behulp van staking.

Naast deze Nederlandse exchanges zijn er internationale exchanges die soms hogere rentes bieden, maar mogelijk minder gereguleerd zijn, wat een risicofactor kan zijn. 

Bovendien kun je overwegen om je eigen node te draaien, deel te nemen aan een staking pool of gebruik te maken van ‘staking as a service‘ voor gevarieerde stakingsmogelijkheden en -voordelen.

Iedere manier van extra rendement pakken, komt zo met zijn voor-en nadelen. Doe goed onderzoek en laat je niet verleiden door rendementen die ’to good to be true’ zijn. 

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin