Bitpanda exit: vind je perfecte crypto-exchange alternatief in Nederland

Bitpanda verlaat Nederland
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen is er recent belangrijk nieuws naar buiten gekomen: Bitpanda, een populaire buitenlandse crypto-exchange, heeft aangekondigd haar activiteiten in Nederland te staken.

Dit betekent dat Nederlandse gebruikers van Bitpanda actie moeten ondernemen om hun digitale activa te beschermen en te verhuizen.

In dit artikel geef ik praktische adviezen voor Bitpanda-gebruikers over hoe verder te gaan.

ik tip drie Nederlandse exchanges die goed aansluiten bij Bitpanda: Finst, Bitvavo en Coinmerce. Elk van deze platforms biedt unieke voordelen en mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften van individuele gebruikers.

Bitpanda stopt voor Nederlanders: actie Vereist

Het recente nieuws dat Bitpanda haar activiteiten in Nederland zal beëindigen, heeft veel gebruikers verrast. Vanaf 1 februari 2024 is het voor inwoners van Nederland niet langer mogelijk om te handelen op Bitpanda. Dit betekent dat gebruikers voor eind januari actie moeten ondernemen om hun fondsen en activa veilig te stellen.

Bitpanda heeft aangegeven dat gebruikers tot 31 januari zoals gewoonlijk kunnen handelen. Na deze datum kunnen gebruikers alleen nog inloggen om hun accountgegevens te bekijken en hun activa en fondsen op te nemen of over te dragen, maar is handelen niet langer mogelijk.

De laatste kans om activa en fondsen van Bitpanda op te nemen of over te dragen is 26 februari 2024.

Voor Bitpanda-gebruikers zijn er verschillende opties om hun crypto-avontuur voort te zetten. Men kan ervoor kiezen om het volledige bedrag uit te betalen naar een bankrekening en vervolgens het geld opnieuw te investeren in cryptomunten bij een andere exchange.

Een andere optie is het handmatig overboeken van crypto van Bitpanda naar een andere exchange. De keuze van de nieuwe exchange hangt natuurlijk af van het aanbod van cryptomunten op die exchange.

De beste alternatieven voor Bitpanda

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste alternatieven voor Bitpanda, waarbij gekeken is naar factoren zoals transactiekosten, aanbod, stakingrewards en gebruiksvriendelijkheid.

Belangrijk is dat de genoemde exchanges volledig gereguleerd zijn in Nederland, wat een belangrijke voorwaarde is om niet opnieuw te beginnen bij een exchange die mogelijk de markt zou kunnen verlaten, omwille van regelgevende kwesties.

Finst als beste alternatief:

Finst onderscheidt zich als het beste alternatief voor Bitpanda, vooral vanwege de lage kosten. Met slechts 0,15% transactiekosten is Finst 10x goedkoper dan Bitpanda, die 1,49% rekent. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen. 

Finst biedt ook aantrekkelijke stakingrewards, hoewel het aanbod beperkt is tot 7 munten. Daarnaast maakt de gebruiksvriendelijkheid van de Finst-app en de portefeuilleanalysetool Finst een uitstekende vervanger.

Bitvavo als goede tweede keuze:

Bitvavo volgt op de voet met een iets groter assortiment aan cryptomunten en een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel het iets tekortschiet op het gebied van overzicht in winst en verlies, biedt Bitvavo meer handelsmogelijkheden.

Met limietorders en lagere kosten bij hogere handelsvolumes is Bitvavo een goede keuze voor de meer ervaren handelaar.

Coinmerce voor het breedste aanbod:

Coinmerce blinkt uit in zijn aanbod, met meer dan 360 verschillende cryptomunten, vergelijkbaar met Bitpanda. Dit maakt Coinmerce een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een specifiek aanbod, inclusief fan tokens.

Echter, de transactiekosten liggen tussen 0,20% en 2,4%, wat hoger is dan bij Finst en Bitvavo. Ook is Coinmerce minder gebruiksvriendelijk, maar het biedt wel de mogelijkheid om in dollars te handelen.

Crypto overmaken van Bitpanda naar Finst

Voor degenen die kiezen voor Finst, heb ik een uitgebreide handleiding over Finst samengesteld. Deze gids leert gebruikers hoe ze crypto kunnen kopen en verkopen bij Finst en belangrijker nog – hoe ze crypto kunnen overmaken vanuit een andere exchange, zoals Bitpanda. Deze stap-voor-stap handleiding kan net dat beetje extra hulp bieden dat nodig is voor een soepele overgang.

Tot slot

De keuze van een nieuwe exchange hangt af van individuele voorkeuren en behoeften. Hoewel ik mijn eigen voorkeuren heeft, zijn er ook andere alternatieven die niet in deze gids zijn opgenomen, zoals ByBit, die handel met een hefboom mogelijk maakt. 

Deze gids heeft zich echter beperkt tot de meest gangbare en gereguleerde crypto exchanges in Nederland. Het is belangrijk dat je eigen onderzoek doet en een keuze te maakt die het beste aansluit bij jouw specifieke crypto-activiteiten en -doelen.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin