Cryptonieuws: Donald Trump, Ethereum ETF & nieuwe munten!

cryptonieuws week 4 2024
Auteur foto

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

Bitvavo breidt uit: vier nieuwe populaire munten toegevoegd

Bitvavo heeft afgelopen week niet één, twee, maar liefst vier nieuwe munten toegevoegd aan hun assortiment, en het zijn beslist geen onbelangrijke munten. Onder deze toevoegingen is BONK het meest opvallend, een munt die bij veel crypto-investeerders hoog op de verlanglijst stond. Voorheen was BONK alleen verkrijgbaar bij de Nederlandse crypto exchange Coinmerce.io. Met de introductie van deze vier munten – ORDI, MANTA, BONK en JTO – komt het totale aantal verhandelbare munten op Bitvavo nu op 208.

Wat betreft Ordinals (ORDI), dit is een memecoin op het Bitcoin-netwerk en de eerste BRC-20 token die gebruikmaakt van het Ordinals-protocol. Dit protocol maakt het mogelijk om diverse soorten gegevens direct naar Bitcoin’s kleinste eenheid, de satoshi, te schrijven. ORDI heeft een marktkapitalisatie van 1,11 biljoen euro, waarmee het op plek 56 staat.

Manta Network (MANTA) is een layer 2-ecosysteem voor Ethereum, ontworpen voor zero-knowledge (ZK) toepassingen. Het netwerk biedt een efficiënte en schaalbare omgeving voor de implementatie van ZK-toepassingen binnen Ethereum. MANTA heeft een marktkapitalisatie van 826 miljoen euro en staat op plek 72, nadat het deze week met tientallen procenten gestegen is.

Bonk (BONK) is een memecoin binnen het Solana-ecosysteem, bekend om zijn shiba inu mascotte. BONK is bedoeld als community coin en zal worden geïntegreerd in verschillende decentrale applicaties (DApps) op Solana. Met een maximale uitgave van 100 miljard coins heeft BONK een marktkapitalisatie van 670 miljoen euro en is het de nummer 3 memecoin.

Jito (JTO) ten slotte, is een liquid staking platform op Solana. Het biedt MEV-beloningen aan deelnemers en draagt bij aan de decentralisatie van het Solana-netwerk. JTO heeft een marktkapitalisatie van 222 miljoen euro en staat op plek 185 in de ranking.

Nieuwe coin Coinmerce Altlayer (ALT)

Nieuwe coin bij Coinmerce: Altlayer (ALT)

Coinmerce breidt deze week hun aanbod uit met een nieuwe en veelbelovende munt: Altlayer (ALT). Altlayer is een project dat zich richt op het revolutioneren van de wereld van rollups door middel van Restaked Rollups en Rollups-as-a-Service (RaaS). Deze innovatie in de blockchain-technologie is gericht op het oplossen van problemen zoals on-chain congestie en hoge transactiekosten

Interessant is dat Altlayer ook een plekje heeft veroverd in de launchpool van Binance, een onderdeel van Binance, dat bekend staat om alleen de meest veelbelovende projecten te noteren. 

Voor nu is ALT bij de Nederlandse crypto exchanges enkel verkrijgbaar bij Coinmerce en met een marktkapitalisatie van ongeveer 350 miljoen euro neemt het de 127ste plek in op de rankinglijst.

Donald Trumps wisselende visie op cryptovaluta

Het lijkt er toch sterk op dat Donald Trump de nieuwe president wordt van de Verenigde Staten. Trump heeft door de jaren heen, verschillende meningen gehad over crypto.

Vorige week uitte hij zich kritisch over de Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), met name de ‘digitale dollar’, en gaf aan dat hij als president nooit de lancering van een dergelijke valuta zou toestaan.

Hij vreest dat een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank de overheid te veel macht zou geven over het financiële systeem. Trump heeft specifiek aangegeven dat hij gelooft dat een CBDC de federale overheid absolute controle zou geven over het geld van burgers, waardoor zij bijvoorbeeld geld zouden kunnen innemen zonder dat de eigenaar dit direct zou merken.

Dit zou een gevaarlijke bedreiging voor de vrijheid kunnen vormen, omdat het de privacy en autonomie van individuen in hun financiële transacties zou ondermijnen.

Trump lijkt vandaag de dag steeds meer pro-crypto, dit was vroeger echter wel anders.

In 2019 had Trump zich nog expliciet uitgesproken tegen Bitcoin en andere digitale valuta, waarbij hij ze beschreef als ‘gebaseerd op lucht’ en potentieel bevorderlijk voor illegale activiteiten. Zijn scepticisme over cryptovaluta was duidelijk, waarbij hij ze zelfs bestempelde als ‘zeer gevaarlijk’.

Ondanks zijn eerdere kritische houding, heeft Donald Trump sinds 2022 een significante koerswijziging doorgemaakt wat betreft digitale valuta. Hij heeft de cryptowereld verrast door meerdere NFT-collecties te lanceren, waarmee hij een nieuwe interesse en betrokkenheid in de wereld van digitale valuta toont.

Winstnemingen op Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) mogelijk oorzaak daling koers Bitcoin

De cryptomarkt heeft weer een bewogen week achter de rug, waarbij de Bitcoin koers aanhoudend daalde tot een dieptepunt van 35.600 euro halverwege de week. Na deze dip is de markt gestabiliseerd en, tot vreugde van vele investeerders, wijzen de laatste signalen op een voorzichtige opwaartse trend.

Analisten wijzen op winstnemingen op het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) als waarschijnlijke oorzaak van de recente daling. GBTC staat bekend als een populaire manier voor institutionele beleggers om blootstelling te krijgen in Bitcoin zonder directe aankoop van de munt, en winstnemingen hierop kunnen significante invloed hebben op de markt.

Met de huidige stabilisatie van de koers en de positieve draai sinds gisteren, kijken zowel handelaren als experts weer uit naar hogere koersen en een mogelijk herstel van de markt.

Grayscale Bitcoin Trust

Vertraging Ethereum spot ETF

De cryptomarkt is lichtelijk teleurgesteld na het nieuws dat de Ethereum spot ETF, waarvan velen dachten dat deze op korte termijn goedgekeurd zou worden, toch is uitgesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit heeft mogelijk bijgedragen aan de aanzienlijke daling van de Ethereum koers met bijna 9% deze week. De teleurstelling is voelbaar in de markt, aangezien een spot ETF als een belangrijke stap wordt gezien voor de legitimatie en toegankelijkheid van Ethereum als investering.

De belangrijke datum die nu in de agenda’s van beleggers gegrift staan, is 10 maart, wanneer de SEC naar verwachting meer duidelijkheid zal geven. Ondertussen probeert de Ethereum koers zich te stabiliseren en noteert momenteel op €2084, terwijl de gemeenschap hoopvol uitkijkt naar positiever nieuws in de komende maanden.

Hoe werkt finst

Nieuw artikel toegevoegd: Finst koopgids

Op Cryptokoersgids is er een nieuwe handleiding toegevoegd: ‘Hoe werkt Finst?‘ Hierin vind je informatie over de kosten bij Finst, hoe je crypto koopt en verkoopt, en welke verschillende functies dit handelsplatform biedt. 

Zeer nuttig voor iedereen die bij Finst wil starten, maar niet weet hoe!



Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

Bitcoin logo op Cryptokoersgids.nl
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.