Cryptonieuws special: (Nederlandse) crypto exchanges update

Cryptonieuws week 5 2024
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Deze editie van het cryptonieuws op Cryptokoersgids.nl is een bijzondere: voor de eerste keer richt ik deze update exclusief op het nieuws van een aantal crypto exchanges.

Crypto exchange Finst lanceert een verleidelijke welkomstbonus voor nieuwe klanten om februari te starten.

In plaats €10 cash bonus, geeft Finst nu een ongekende welkomstbonus van €20 in contanten weg.

Nieuwe gebruikers die zich aanmelden en voor minimaal €1000 handelen op het platform, kunnen van deze bonus profiteren.

Deze speciale actie is echter tijdelijk: geïnteresseerden moeten snel zijn, want het aanbod is geldig tot en met 29 januari. 

Dit is de perfecte kans voor nieuwe klanten om extra voordeel te behalen uit hun handelsactiviteiten bij Finst. Mis deze unieke kans om jouw februari-bonus te grijpen niet!

4 nieuwe munten Bitvavo

Bitvavo list 4 nieuwe coins

Bitvavo, de grootste EUR exchange van de wereld, blijft zijn aanbod uitbreiden met de toevoeging van nieuwe munten.

Na vorige week al vier nieuwe munten te hebben toegevoegd, voegt Bitvavo er opnieuw vier toe: Raydium (RAY), Kava (KAVA), AltLayer (ALT) en Jupiter (JUP), waardoor het totale aantal verhandelbare coins op het platform op 212 komt te staan.

Jupiter is in trek

Vooral Jupiter trekt de aandacht, mede door de vele tweets over de aankomende airdrop. Jupiter is een governance token op de Solana blockchain, bedoeld om communityleden te laten stemmen over alle aspecten van het Jupiter-platform.

Raydium (RAY) functioneert als een geautomatiseerde market maker (AMM) op Solana, die liquiditeit biedt aan een centraal limietorderboek en zich onderscheidt door geïntegreerd te zijn met Serum’s orderboeken.

Kava (KAVA) is een op Cosmos gebaseerde blockchain die peer-to-peer leningen en uitleenmogelijkheden biedt, gebruikmakend van verschillende cryptovaluta als onderpand.

AltLayer (ALT), dat vorige week als eerste door Coinmerce werd gelist, biedt een schalingsoplossing voor Ethereum, gericht op het efficiënter en kosteneffectiever maken van transacties voor EVM-compatibele ZK-applicaties.

Coinmerce verhoogt ‘earning & staking- rewards’

Coinmerce, dé Nederlandse exchange met het grootste aanbod crypto, heeft gisteren aangekondigd dat het haar earn rewards, met 38% heeft verhoogd.

Bovendien heeft Coinmerce haar aanbod uitgebreid met drie nieuwe stakable munten: Celestia (TIA), SEI (SEI) en dYdX (DYDX).

Daarnaast heeft Coinmerce twee nieuwe munten toegevoegd aan het earning-programma, namelijk Litecoin (LTC) en SHIBA INU (SHIB)Deze uitbreiding biedt gebruikers extra mogelijkheden om rendement te behalen op hun digitale activa.

Ik zag o.a. de stakingbeloningen stijgen voor Polkadot en Solana, met een stijging van elk een half procent, waardoor de stakingbeloningen nu respectievelijk op 4,5% en 1,5% staan. Dit nieuws is positief voor bezitters van Polkadot en Solana, aangezien het een hoger passief inkomen betekent.

Rente op Ethereum bij Coinmerce

Voor wat betreft de rente voor het uitlenen van coins betreft, heeft Ethereum (ETH) ook een noemenswaardige verhoging ondergaan, met een toename van 0,3% naar een totaal van 0,5%.

Hoewel dit een significante verbetering is, wordt het houden van Ethereum nog steeds als een betere optie beschouwd bij Finst, waar het stakingprogramma hogere beloningen biedt voor Ethereum, dan bij welke Nederlandse exchange dan ook.

Coinmerce onderscheidt zich op de Nederlandse markt met hun allergrootste aanbod aan crypto én met het grootste aanbod munten die deel uitmaken van een earning-programma.

Bitpanda verlaat Nederland

Bitpanda stopt in Nederland

Na Binance, Gate.io en Bitget is nu ook Bitpanda niet meer toegankelijk voor Nederlanders. Net als de andere platforms die de Nederlandse markt hebben verlaten, kon Bitpanda niet langer voldoen aan de wet- en regelgeving. 

Tot afgelopen woensdag was het voor beleggers bij Bitpanda mogelijk om te handelen. Op het moment van schrijven kunnen gebruikers alleen nog hun cryptotegoeden opnemen, bijvoorbeeld naar een andere exchange of wallet. Hier hebben gebruikers tot en met 26 februari de tijd voor. 

Afgelopen week tipte ik drie alternatieve exchanges voor Bitpanda-gebruikers.

Coinbase minder aantrekkelijk voor grote investeerders

Bitvavo verlaagde onlangs haar fees voor grote investeerders, waardoor handelen in Ethereum en Bitcoins ineens een stuk aantrekkelijker werd of zelfs gratis. Veel crypto exchanges volgen de trend van het verlagen van kosten of door bijvoorbeeld staking of lendingrewards aantrekkelijker te maken.

Coinbase, de populaire Amerikaanse crypto exchange met een vergunning bij de Nederlandsche Bank (DNB), doet het omgekeerde. Ze verhoogt juist de kosten, waardoor grotere investeerders ineens flink meer moeten betalen. Vanaf 5 februari worden transacties van meer dan 75 miljoen dollar belast met een commissie die begint bij 0,10% voor bedragen tussen 75 en 150 miljoen dollar, oplopend tot 0,20% voor transacties van meer dan 500 miljoen dollar.

Homepage Cryptokoersgids.nl op de schop

De homepage van Cryptokoersgids.nl heeft een grondige make over ondergaan, waardoor je nu nog eenvoudiger specifieke artikelen kunnen vinden.

Bovendien is er een nieuwe rubriek toegevoegd: leren over crypto‘. Deze sectie is bijzonder handig voor iedereen die nieuw is in crypto en snel en gemakkelijk wegwijs gemaakt wil worden in deze fascinerende digitale wereld.Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin