Cryptonieuws: Bitcoin halving 2024 & Bitvavo de grootste!

Cryptonieuws week 3
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Finst komt met limietorder in Q1 van 2024

Finst is, net als vrijwel elke exchange, actief op X (voorheen Twitter). Dit is hét medium waar elke cryptoliefhebber moet zijn. Ik bezoek dan ook regelmatig X om het laatste nieuws tot zich te nemen. Finst staat ook op mijn volglijst, en andersom volgt Finst Cryptokoersgids.

Finst is actief op X en beantwoordt altijd vragen. Deze gaan meestal over het moment waarop bepaalde munten gelist worden. Soms gaan ze over nieuwe functies. Een Twitter-gebruiker vroeg onlangs: ‘Wanneer lanceren jullie limietorders’

Finst antwoordde: ‘We verwachten limietorders in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen aanbieden’. Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten. Of er korting wordt gegeven bij het plaatsen van limietorders is nog onbekend. Misschien moet die vraag eens gesteld worden op X ;).

Ben jij benieuwd naar Finst? Goed nieuws: nieuwe klanten krijgen €10 cash wanneer er voor minimaal €500 wordt gehandeld.  

Bitvavo is de grootste EURO spotbeurs

Bitvavo heeft overtuigend zijn positie als grootste EUR-spotbeurs gevestigd door Kraken van de troon te stoten, volgens recent onderzoek van Kaiko

In 2023 realiseerde Bitvavo een indrukwekkend handelsvolume van meer dan €34 miljard, terwijl Kraken €25 miljard verhandelde, waardoor Bitvavo duidelijk de leiding nam.

Andere EUR exchanges die in dit onderzoek meegenomen zijn, zijn onder meer: Coinbase, Kucoin, ByBit, Bitpanda en OKX. 

Innovatieve kostenstructuur

Deze prestatie wordt mogelijk gedreven door Bitvavo’s innovatieve benadering van kostenstructuren, die vooral aantrekkelijk is voor grote beleggers. Sinds 11 december 2023 is een aangepaste kostenstructuur van kracht, waarbij handelaren worden beloond naarmate ze meer handelen.

Voordelen voor grote handelaren

Voor handelaren die meer dan €10 miljoen per maand verhandelen gedurende de laatste 30 dagen, biedt Bitvavo zelfs de mogelijkheid om gratis te handelen in Ethereum of Bitcoin bij het plaatsen van limietorders. Het bedrijf heeft plannen om in de toekomst meer cryptocurrencies aan deze aanbieding toe te voegen.

Aantrekkelijke tarieven voor alle handelaren

Voor handelaren die zich richten op andere cryptocurrencies dan Bitcoin of Ethereum blijft Bitvavo een aantrekkelijke optie, met slechts 0,03% kosten voor limietorders bij een maandelijks handelsvolume van €10 miljoen of meer. 

Bitvavo houdt niet alleen rekening met grote spelers; ook kleine beleggers met een maandelijks handelsvolume van €100.000 of meer kunnen genieten van kortingen, wat Bitvavo tot een aantrekkelijke keuze maakt voor handelaren van alle groottes.

Cryptomarkt koelt af: neutrale Fear & Greed Index

De cryptovalutamarkt toont tekenen van stabilisatie met een recente verschuiving in de crypto Fear & Greed Index, die nu een neutrale waarde van 56 op een schaal van 100 aangeeft.

Deze index, een belangrijke barometer voor het sentiment in de cryptomarkt, geeft aan dat de extreme ‘greed’ die op 6 december zijn hoogtepunt bereikte met een score van 82,31, nu is afgenomen. Dit suggereert een afkoeling van de markt na een periode van intense speculatie en optimisme.

Fear & Greed index crypto op 19 januari

Bitcoin ETF’s, prijspieken en dalingen

Deze afkoeling volgt een week na het positieve nieuws over de lancering van meerdere Bitcoin spot ETF’s. Veel experts hadden al voorspeld dat de prijzen na deze aankondiging waarschijnlijk zouden dalen, een fenomeen dat vaak wordt omschreven als “buy the rumor, sell the news.”

Na de bekendmaking bereikte Bitcoin een jaarlijks hoogtepunt met bijna €45.000, maar vervolgens zette een sterke daling in. Vandaag staat de prijs van Bitcoin op bijna €38.000, een aanzienlijke daling van €7.000 in vergelijking met een week geleden.

Dalingen in de markt en specifieke cryptomunten

De cryptomarkt als geheel heeft de afgelopen dagen aanzienlijke verliezen geleden, met sommige altcoins uit de top 100 die tientallen procenten van hun waarde verloren.

Bonk, een munt die in 2023 een enorme stijging doormaakte, kelderde met ongeveer 25% – een daling die niet ongebruikelijk is voor populaire munten die recentelijk een sterke groei hebben doorgemaakt.

Andere opvallende dalers zijn varianten van Bitcoin, zoals Bitcoin SV en Bitcoin Cash, die respectievelijk 24% en 20,6% van hun waarde verloren.

Titan of Crypto op Twitter over prijs Bitcoin op de halving
Foto via X @Washigorira

De Bitcoin halving van 2024: Een belangrijke mijlpaal in cryptocurrency

Zet 19 april 2024 groot in je agenda! De volgende grote mijlpaal in de Bitcoin wereld is de halving. Voor de nieuwkomers onder ons: een Bitcoin halving is een significant event waarbij de beloning voor het delven van Bitcoin gehalveerd wordt. 

Dit betekent een halvering van de toevoer van nieuwe Bitcoins, wat resulteert in een verhoogde schaarste van de munt.

Impact op de markt

Historisch gezien leiden halvings vaak tot een opwaartse beweging in de prijs van Bitcoin, gevolgd door een stijging van de prijzen van altcoins. Deze trend heeft zich in voorgaande cycli herhaald en is een moment waarop investeerders en handelaren nauwlettend letten op de marktbewegingen.

Prijsverwachting van Bitcoin rond de Bitcoin halving 2024

De gerenommeerde technisch analist en X-persoonlijkheid @Washigorira heeft een studie gedaan naar de prijsontwikkeling van Bitcoin rondom halvings. Zijn analyse toont aan dat, in vorige cycli, de prijs van Bitcoin rond de halving-tijd respectievelijk 56%, 54% en 52% onder de voorgaande recordhoogtes (ATHs) lag. 

Als we deze trendlijn doortrekken, zou Bitcoin tegen de volgende halving mogelijk rond de €31.600 schommelen, wat neerkomt op een daling van ongeveer 50% ten opzichte van de vorige ATH. 

Met de huidige prijs van Bitcoin rond de €38.000, suggereert dit dat er nog een aanzienlijke daling in het verschiet ligt. Voor beleggers en traders kan dit een belangrijk signaal zijn om rekening mee te houden. Met het potentieel voor een lagere prijs in de nabije toekomst, kan dit een gunstig moment zijn om Bitcoin bij te kopen, anticiperend op een toekomstige prijsstijging na de halving.

Cryptokoersgids: dé plek voor up-to-date crypto exchange reviews

Ik heb onlangs alle crypto exchange reviews in een geheel nieuw jasje gestoken. Met het doel om de allerbeste crypto exchange reviews te verzorgen, zet ik mij in voor maximale eerlijkheid en actualiteit in mijn beoordelingen. 

De vernieuwing omvat niet alleen een frisse look, maar ook een verbeterde structuur om de gebruikerservaring te optimaliseren. De eerste vernieuwde reviews zijn al live, met gedetailleerde analyses van populaire exchanges zoals Bitvavo, Finst en Coinmerce

Vertegenwoordig je een exchange en wil je dat ik onderzoek doe naar deze crypto exchange? Laat het mij gerust weten en neem contact op. 

Finst app en desktop website + review cijfer door Frank Kruit is 8,9

Vorige edities van het wekelijkse cryptonieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin