Bitvavo’s website in onderhoud; wat speelt er?

bitvavo website in onderhoud
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Sinds 15-11 (20:30) ondervindt Bitvavo, de grootste Nederlandse cryptocurrency exchange, ernstige storingen. Deze recente ontwikkeling is een zorgwekkende herhaling van eerdere problemen die zich de laatste weken voordoen, nu de cryptomarkt weer in de schijnwerpers staat. Hoewel Bitvavo haar gebruikers netjes op de hoogte houdt via officiële communicatiekanalen, blijft de oorzaak van deze meest recente storing een mysterie. Op 1 & 14 november waren er al vergelijkbare problemen. Bitvavo gaf op 14 november te kennen samen met de infrastructuurleverancier de oorzaak van deze incidenten te bekijken. 

Cryptogemeenschap is bezorgd

De cryptogemeenschap kijkt met een bezorgde blik naar de problemen die Bitvavo de laatste tijd teisteren. De exchange, die bekendstaat om zijn gebruikersvriendelijke interface en lage transactiekosten, is cruciaal voor duizenden Nederlandse en internationale crypto handelaren. De recente toename van storingen heeft echter de reputatie van Bitvavo onder druk gezet.

Bitvavo heeft via hun officiële Twitter-account aangekondigd dat hun website en app momenteel onderhoud ondergaan. Dit heeft geleid tot de onbereikbaarheid van hun diensten, wat frustratie veroorzaakt bij handelaren die hun activiteiten willen beheren. Het bedrijf heeft echter nog geen details verstrekt over de aard en de verwachte duur van dit onderhoud, waardoor de cryptogemeenschap in het duister tast. Cryptokoersgids.nl heeft onderstaande reactie ontvangen.

Al onze gebruikers ervaren problemen bij het inloggen op ons platform. Wij zijn druk bezig om dit probleem op te lossen. Helaas kunnen wij u op dit moment nog geen indicatie geven wanneer deze verstoring is verholpen.Status: https://twitter.com/bitvavocom/status/1724406925255676281

Storingen vallen samen met heropleving cryptomarkt

Bitvavo is sinds de oprichting een populaire keuze geweest voor Nederlandse en Europese handelaren van cryptocurrencies. Het platform heeft zich onderscheiden door zijn eenvoudige gebruik en concurrerende tarieven. De recente toename van de storingen heeft echter vragen opgeroepen over de capaciteit en veerkracht van Bitvavo in het licht van de groeiende belangstelling voor cryptocurrencies.

De storingen lijken samen te vallen met de heropleving van de crypto-markt, waarbij de prijzen van digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum nieuwe hoogtepunten bereiken. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de activiteit op Bitvavo, wat mogelijk bijdraagt aan de technische uitdagingen waarmee de exchange wordt geconfronteerd.

Tot slot

Terwijl de cryptogemeenschap wacht op meer informatie van Bitvavo over de oorzaak en oplossing van de storing, rest handelaren en investeerders niets anders dan afwachten. Het is geruststellend dat openstaande orders worden uitgevoerd. Ondertussen benadrukken gebruikers op X het belang van transparantie en verbeterde communicatie van Bitvavo om het vertrouwen van hun gebruikers te behouden. Ze zien de recente storingen als een groot nadeel van Bitvavo. We zullen dit nieuws nauwlettend blijven volgen en updaten zodra er meer informatie beschikbaar is.

Afgelopen storingen

14-11-2023: Sinds 13:40 kampt de exchange met storingen. Vanaf 18:00 uur werden de systemen geleidelijk aan opgestart. Ook werd de onderhoudsmodus opgeheven en nadat de systemen waren gevalideerd, was het Bitvavo platform om 18:30 uur weer operationeel. 

15-11-2023: De storing die om 20:30 begon, eindigde om 21:12, Bitvavo bood haar excuses aan via X. Onduidelijk is waarom de website down was. 

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin