Bitvavo lending: 14 crypto met rente tot wel ~5,10%

Lending bij Bitvavo
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Met Bitvavo lending kun je extra rendement verdienen door het aanhouden van crypto. In dit artikel leggen we uit hoe crypto lending werkt en welke munten hiervoor in aanmerking komen. Lees verder en ontdek snel hoe je tot wel 5% kunt verdienen op bepaalde cryptomunten!

Wat is crypto lending?

Bitvavo biedt crypto lending aan. Het Engelse woord ‘lending’ betekent in het Nederlands ‘uitlenen’. Als gebruiker kun je bepaalde, in aanmerking komende crypto beschikbaar stellen aan Bitvavo Custody B.V.

Wat Bitvavo Custody B.V. feitelijk doet, is het uitlenen van crypto aan vaste partners, zoals leenplatformen, market makers en handelsbedrijven.

Deze partners betalen een vergoeding aan Bitvavo Custody B.V. Dit kan per cryptomunt verschillen, maar ook van tijd tot tijd.

Bitvavo keert alle verkregen vergoedingen vervolgens wekelijks uit aan alle gebruikers die crypto lending hebben ingeschakeld.

crypto lending

Wat is het verschil met staken?

Bitvavo biedt ook crypto staking aan, echter verschilt dit met crypto lending. Waar je bij lending crypto uitleent aan andere bedrijven, worden bij crypto staking coins ingezet om de blockchain te beveiligen. Coins worden gebruikt om transacties te verifiëren.

In ruil hiervoor krijg je als staker een vergoeding. Voor beide methoden geldt, dat de vergoeding bestaat uit een deel van de uitgeleende of gestakede crypto.

Hoe werkt crypto lending bij Bitvavo?

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo maakt het erg eenvoudig om crypto lending te activeren. Het enige wat je hoeft te doen, is via instellingen de optie ‘Lending’ inschakelen. Ga naar instellingen > Rewards en activeer lending en eventueel staking.

Vanaf dat moment verdien je dagelijks rente, die wekelijks wordt uitgekeerd. Zo simpel is het!

Lending inschakelen

Welke munten komen in aanmerking?

Op dit moment kun je tot 14 munten inzetten voor lending (maximaal ongeveer 5,10%) – en daarnaast kun je 22 cryptovaluta staken (maximaal ongeveer 15,00%). Dit aantal kan dagelijks veranderen, evenals de rente die je ontvangt; deze kan ook wijzigen.

Via Cryptokoersgids.nl zorgen we voor een actuele lijst met alle munten die in aanmerking komen voor lending, inclusief de bijbehorende percentages.

Laatste update: november 9, 2023
CryptocurrencyGeschat Rendement
USDC~5,10%
USDT~5,10%
ARB~2,00%
LTC~0,75%
BCH~0,20%
BTC~0,16%
FIL~0,15%
LINK~0,15%
XLM~0,15%
MANA~0,12%
QNT~0,12%
DOGE~0,10%
YFI~0,10%
ENJ~0,09%

3 interessante coins voor crypto lending

Nu je weet welke coins in aanmerking komen voor lending, kun je je mogelijk afvragen welke munten interessant zijn. Je wil natuurlijk voor maximaal rendement gaan en het liefst zonder al te veel risico te lopen. Cryptokoersgids.nl heeft 3 coins voor je geselecteerd.

1

USDT

De koning onder de stablecoins, dan hebben we het over USDT. Deze munt behoort tot de groep stablecoins. Dit betekent dat de waarde van deze cryptomunt altijd rond de 1 dollar schommelt. Dit klinkt misschien niet aantrekkelijk, omdat de munt zelf niets stijgt in waarde. 

Echter, aangezien je maar liefst 5% rente ontvangt op jaarlijkse basis, maakt deze keuze toch interessant. Je kunt er redelijk van op aan dat je dus jaarlijks 5% rendement mag ontvangen. Dat is veel meer dan op jouw spaarrekening.

2

USDC Bitvavo

USDC

USDC is net als USDT een stablecoin. Iets minder populair, maar dat maakt deze stabiele munt niet minder betrouwbaar. De munt is uitgegeven door een samenwerking tussen het betalingsplatform Circle en een van ’s werelds grootste exchanges: Coinbase. 

Door de jaren heen heeft de munt een stabiele waarde behouden, doordat voor elke uitgegeven USDC een dollar in reserve werd gehouden. Cryptokoersgids.nl adviseert om naast een positie in USDT ook USDC aan te schaffen, zodat je de risico’s spreidt.

3

Arbitrum Bitvavo

Arbitrum

Arbitrum is een munt die in 2023 het levenslicht zag en biedt een schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum en gebruikt zogenaamde ‘rollups’ om de snelheid en kosten van transacties te verbeteren.

Hoewel Arbitrum nog in de kinderschoenen staat, biedt Bitvavo al de mogelijkheid om ARB uit te lenen tegen een rente van 2% op jaarbasis.

Het is echter aan te raden om een kleinere positie in te nemen in deze munt in vergelijking met bovengenoemde stablecoins, gezien de grotere onzekerheden en het jonge bestaan van Arbitrum.

Wanneer ontvang je de vergoeding voor crypto lending?

Lending rewards bouw je elke dag op wanneer je jouw cryptovaluta bij Bitvavo aanhoudt. Het maakt daarbij niet uit of je de cryptovaluta in een open order hebt staan. Dagelijks wordt gekeken naar de eindstand van elke cryptovaluta.

Het rentepercentage wordt opgebouwd en wekelijks, op maandag, uitbetaald in de betreffende cryptocurrency. Hiermee vergroot je jouw positie. De ontvangen cryptovaluta kun je altijd omzetten naar euro’s of een andere cryptomunt naar keuze.

De voortgang van de totaal opgebouwde beloningen kun je volgen in je dashboard. Tot slot kun je per cryptomunt specifieke inzage krijgen in de wekelijkse en totale opbrengst.

Dashboard
Arbitrum lending
Arbitrum lending

Conclusie

Bitvavo maakt het eenvoudig om zonder technische kennis een extra passief inkomen op te bouwen met crypto lending. Het enige wat je hoeft te doen, is achteroverleunen en af en toe je winsten uitbetalen, zodat je ervan kunt genieten.

Wil je met crypto lending beginnen bij Bitvavo en direct een mooie welkomstbonus ontvangen? Gebruik dan onze Bitvavo affiliate code 39CE3A voor de eerste winst!

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: UitstekendOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin