Tips voor beginnende cryptohandelaren in België & Nederland

tips beginnende cryptohandelaren
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Als beginnende cryptohandelaar kan het lastig zijn om te weten in welke cryptocurrency’s je het beste kunt investeren. Er zijn namelijk zoveel cryptovaluta’s beschikbaar, dat de meeste beginners ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Om beginnende cryptohandelaren op weg te helpen, hebben wij in dit artikel een aantal handige tips uitgewerkt.

Actueel cryptocurrency nieuws volgen

Allereest doe je er als beginnende cryptocurrency handelaar goed aan om actueel nieuws over cryptocurrency’s te volgen. Daardoor weet je wat er zich binnen de nationale en internationale cryptomarkt afspeelt. Sommige nieuwsberichten kunnen immers een grote impact op bepaalde crypto’s en/of de algehele cryptocurrency markt hebben. Daarom wil je als startende cryptohandelaar ‘feeling’ krijgen met de relatie tussen nieuws en cryptoprijzen.

Een voorbeeld van ingrijpend nieuws, was de promotie van de cryptovaluta DOGE (Dogecoin) door Elon Musk. Hij had via zijn Twitteraccount diverse tweets geplaatst om deze cryptomunt de hemel in te prijzen. Daardoor schoot de DOGE koers in een korte tijd hard omhoog. Na enige tijd besloot Elon om DOGE af te vallen en te investeren in andere cryptomunten. Dit werd ook breed uitgemeten in het nieuws. De koers van Dogecoin zakte daarna direct in elkaar.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden – je doet er dus goed aan om betrouwbaar cryptocurrency nieuws te volgen.

Interessante cryptocurrency’s uitkiezen

Nu het voor jou een gewoonte is geworden om actueel crypto nieuws te volgen, kun je onderzoek doen naar de crypto’s die voor jou interessant zijn. Daarbij wil je vanzelfsprekend een zo groot mogelijk rendement behalen. Investeren in nieuwere cryptomunten kan veel rendement opleveren, maar brengt ook tal van risico met zich mee.

Daarom kiezen veel startende cryptovaluta handelaren om te investeren in de bekende crypto coins die al een geruime tijd bestaan. Daarbij kun je onder andere denken aan Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litecoin en XRP (Ripple). Na enige tijd besluiten zij vaak om de risicovollere cryptomunten aan hun portfolio toe te voegen, maar om te beginnen als cryptohandelaar is het verstandig om het bij de gerenommeerdere coins te houden.

Cryptocurrency aanbieder uitkiezen

Je weet wat er zich afspeelt in de cryptomarkt en je hebt enkele interessante cryptocurrency’s uitgekozen. Vervolgens is het goed om voor jezelf na te gaan bij welke crypto aanbieder je jouw coins wilt kopen. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken, kun je bijvoorbeeld crypto exchange reviews doorlezen. Dankzij die reviews kunnen Belgische en Nederlandse beginners op het gebied van crypto achterhalen wat de voordelen, de nadelen en de gebruikerservaringen zijn.

Een voorbeeld: Je hecht waarde aan een snelle klantenservice die je kunt bellen, lage transactiekosten en een breed cryptocurrency aanbod. Deze criteria worden met hoge cijfers beoordeeld in deze Coinmerce review. Daarnaast zijn veel gebruikers te spreken over deze crypto aanbieder, zo blijkt uit diezelfde exchange review. Daarmee neemt de betrouwbaarheid en de veiligheid van deze aanbieder toe. Je zou op basis daarvan voor jezelf kunnen stellen dat dit een interessante crypto aanbieder is.

Zo kun je nog meer reviews lezen en een lijstje van aanbieders maken die aansluiten op jouw wensen en behoeftes. Dit vergemakkelijkt het kiezen van een crypto exchange of broker die je gaat gebruiken voor het veilig kopen van cryptocurrency’s.

Veilig starten met crypto kopen en verkopen

Daarna kun je een gebruikersaccount aanmaken bij de door jou gekozen cryptovaluta aanbieder. Om veilig van start te gaan met het kopen en het verkopen van crypto’s, moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken.

Kies ten eerste een sterk wachtwoord uit, bestaande uit verschillende leestekens, normale letters en hoofdletters. Hackers kunnen daardoor minder makkelijk jouw wachtwoord achterhalen. Stel ten tweede 2FA als extra beveiligingsmaatregel in. 2FA betreft tweestapsverificatie en betekent dat je via jouw mobiel een persoonlijke code kunt opvragen die benodigd is om in te kunnen loggen in jouw gebruikersaccount.

Besluit je daarnaast om over een tijdje cryptomunten te verkopen? Verkoop ze dan alleen aan betrouwbare crypto aanbieders, zoals bijvoorbeeld Coinmerce. Je kunt jouw cryptomunten ook aan particulieren verkopen, maar dit wordt door cryptocurrency experts afgeraden. Veiligheid staat voorop – je wilt natuurlijk niet jouw cryptovaluta’s aan kwaadwillenden verliezen.

Blijf leren over de cryptomarkt

Na enige tijd cryptocurrency’s handelen doe je steeds meer kennis over de cryptomarkt op. Daarnaast zul je bemerken dat je eenvoudiger kansen ziet die je kunt benutten, en gemakkelijker potentiële risico’s vermijdt. Het is echter raadzaam om te blijven leren als cryptohandelaar. Ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta’s en blockchain volgen zich namelijk in rap tempo op.

Tevens kun je jouw kennis verbreden door te blijven leren over crypto’s. Zo worden er diverse cursussen aangeboden door crypto experts die zich in de loop der jaren bewezen hebben. Betalen voor dergelijke cursussen of kennis is natuurlijk niet altijd noodzakelijk; er zijn ook voldoende gratis kanalen zoals YouTube en Crypto.be waar je goede crypto informatie kunt vinden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin