6 DeFi coins: de beste muntjes geselecteerd [2023]!

Beste defi coins
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Vrijwel iedereen heeft het momenteel over Decentralized Finance (DeFi). CoinGecko en CoinMarketCap, niet bepaald de kleinste spelers op de cryptomarkt, hebben zelfs aparte lijsten voor DeFi projecten op hun sites staan. Maar hoe kies je uit het enorme aanbod nu de beste DeFi coin? Met dit artikel helpen we je graag op weg. Wij hebben namelijk de 6 beste DeFi coins voor je op een rijtje gezet.

De beste Defi Coins van dit moment

Inmiddels is duidelijk dat DeFi markt enorm is gegroeid. Maar… ben je dan niet te laat met investeren? Zeker niet. Er zijn tientallen interessante DeFi coins met veel groeipotentie. In dit artikel komen de zes meest veelbelovende DeFi coins aan de orde die je allemaal kunt kopen bij Bitvavo. We beginnen met Chainlink (LINK) en eindigen met Wrapped Bitcoin (wBTC).

1 – Chainlink (LINK)

Chainlink is een gedecentraliseerd orakel. Een orakel is een informatievoorziening die blockchains verbindt met off-blockchain informatie, dus vanuit de buitenwereld. Het Chainlink netwerk geeft betrouwbare en fraudebestendige inputs en uitkomsten voor ingewikkelde smart contracts op elke soort blockchain.

Kortom: deze DeFi coin is in staat om informatie in- en uit een blockchain halen op een manier die zowel veilig als betrouwbaar en gedecentraliseerd is.

Wat maakt Chainlink uniek?

Wat Chainlink onderscheidt van andere cryptocurrencies is de gemeenschap voor het gebruik van tokens. De LINK token wordt door eigenaren van smart contracts gebruikt om Chainlink knooppunten te betalen en om informatie te krijgen. Hoe meer links een node heeft, hoe betrouwbaarder hij is.

Dus worden orakel leveranciers gestimuleerd om zo veel mogelijk LINKS  in hun Chainlink knooppunten te gebruiken om maximale inkomsten te genereren.

Wat is de toekomst van Chainlink?

Chainlink bestaat sinds 2017 en is dus nog een relatief nieuwe cryptomunt. Toch wordt het gedecentraliseerde platform al in diverse branches gebruikt. Boeren gebruiken het bijvoorbeeld om zich te verzekeren tegen slecht weer. Dit houdt in dat er via Chainlink slimme contracten worden opgesteld om verzekeringen uit te laten betalen als er niet aan bepaalde standaarden in het contact wordt voldaan.

Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde hoeveelheid regenval die niet wordt gehaald. Op het moment dat het programma de weergegevens ontvangt worden de boeren meteen uitbetaald. En dat allemaal dankzij het smart contract van Chainlink. Het is geen verrassing dat de populariteit van smart contracts en platformen zoals Chainlink en Ethereum aan populariteit winnen. Wat dat betreft ziet de toekomst van deze projecten er rooskleurig uit. 

Smart contract - beste cryptomunten
Smart contract

Wat is de token van Chainlink?

Op het eerste gezicht is de vraag ‘wat is het doel van cryptocurrencies?’ simpel te beantwoorden. Het antwoord is dat je online betalingen kunt verrichten. Maar de echte filosofie achter crypto gaat verder. Valuta moet namelijk gedecentraliseerd worden. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die geld drukt. In plaats daarvan heeft iedereen controle over het netwerk achter crypto.

Sommige cryptomunten willen niet alleen valuta, maar het hele internet decentraliseren. En daarmee komen we aan bij een van de meest veelbelovende cryptocurrencies: Ethereum. Waarin schuilt de potentie van de gedecentraliseerde platform?

Waarom is Chainlink belangrijk?

Chainlink is van belang voor de cryptocurrency markt omdat het een oplossing biedt voor het zogeheten ‘oracle-probleem’. Dit heeft betrekking op smart contracts, die op een blockchain netwerk automatisch overeenkomsten uitvoeren. Bovendien zijn smart contracts niet alleen zelfuitvoerend, maar ook onveranderlijk en kosteneffectief. 

Ze zijn perfect voor het automatiseren van transacties. Omdat de contracten niet worden uitgevoerd door mensen is de kans op mislukken bovendien zeer klein.

Wat is het oracle-probleem?

Smart contracts verkrijgen hun gegevens via ‘oracles’, zoals API’s. En dit is precies waar het probleem zich voordoet. Smart contracts zijn slechts zo “slim” als de gegevens die door de oracles worden verstrekt. 

Wanneer je een smart contract hebt met schadelijke code of slechte informatie zal het smart contract nog steeds worden uitgevoerd. Het is immers nog steeds komt. Helaas is de informatie die er in staat dan onjuist of onvoorspelbaar: het ‘oracle-probleem’.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Gedecentraliseerde blockchain

Gelukkig biedt Chainlink een oplossing voor het bovengenoemde probleem. De makers van dit project hebben uitgezocht hoe informatie van de oracles teruggehaald en gedeeld kan worden zonder de bescherming van de blockchain in gevaar te brengen. Dit is mogelijk door een gedecentraliseerde blockchain die een brug slaat tussen de oracles en de smart contracts. 

Dit systeem is een verzameling van privé-knooppunten die fungeren als smart contracts door zelf om de informatie. Het resultaat? Veilige en betrouwbare smart contracts. In plaats van blindelings te moeten vertrouwen op een bron kunnen smart contracts op dit moment toegang krijgen tot bronnen zoals informatie feeds, online API’s en nog veel meer.

Hoe werkt het oracle netwerk?

Het gedecentraliseerde oracle netwerk werkt door middel van een tweezijdig systeem tussen de personen die informatie willen en de houders van de gegevens. De software en de hardware die de infrastructuur van het netwerk beheren, ook wel “node operators” genoemd, zetten LINK in om voorstellen te doen aan de koper. 

Wanneer hun voorstel wordt geaccepteerd moeten ze de door de koper gevraagde informatie via hun API’s aan de keten aanbieden.

Compensatie voor node operators

Het bovengenoemde systemen heeft een aantal voordelen. Als Chainlink populair is bij node operators, dan stijgt de waarde. En zoals je kunt zien maakt de LINK token zelfbestuur van het Chainlink netwerk mogelijk. Node operators worden gecompenseerd voor het opbouwen van de Chainlink infrastructuur door gemakkelijker toegang te krijgen tot smart contracts. Het positieve resultaat daarvan is een waardestijging van de LINK token. Gebruikers die echter kwaadwillig handelen, worden gestraft door eliminatie van hun LINK tokens.

Api Defi Coins
Gegevens verkrijgen via een API

Wat zijn de voor- en nadelen van Chainlink?

Elk cryptoproject en iedere token brengt zijn voor- en nadelen met zich mee. Verdiep je daar altijd in voordat je investeert. Wij hebben de plus- en minpunten van Chainlink overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van Chainlink:

 • Chainlink heeft een duidelijk doel: Het wil de precisie en de veiligheid en zekerheid van ontvangen gegevens verhogen met de decentralisatie van de uitvoering van smart contracts. Het maakt het zowel financiële instellingen als bedrijven mogelijk om smart contracts via het netwerk te gebruiken zonder dat ze veel geld hoeven uit te geven aan de ontwikkeling van een nieuw systeem of netwerk.
 • De populariteit van LINK neemt toe: Dit is specifiek het geval binnen de zakelijke omgeving, waar hun oplossingen zeer gevraagd worden door ’s werelds toonaangevende bedrijven. Een kleine greep uit de partners van Chainlink: Google, SWIFT, Gartner en IC3.

Nadelen van Chainlink:

 • Het project is afhankelijk van smart contracts: Het succes zal volledig afhangen van de relevantie van het gebruik. Chainlink (LINK) wordt op een soortgelijke manier beoordeeld. Of het succes boekt hangt af van het binnenlands gebruik en het succes van het systeem.
 • Er worden veel munten vrijgegeven: Het is de bedoeling dat er wel een miljard cryptocurrency tokens worden vrijgegeven. Volgens citaten van leveren zoveel munten problemen op voor het behoud van een laag prijs.
 • De ICO is mislukt: De geplande crowd sale campagne van LINK mislukte toen de handel eindigde 10 minuten nadat hij begonnen was. Veel investeerders vonden dat ze bedrogen waren, wat de reputatie van de ontwikkelaars en het project zelf negatief beïnvloedde.

Hoe en waar kun je Chainlink kopen?

Exchanges zijn platforms die het mogelijk maken om fiat valuta zoals dollars of euro’s te ruilen tegen digitale valuta. Naast exchanges zijn er tegenwoordig ook brokers, erop gericht zijn om het kopen van crypto voor beginnende investeerders te vergemakkelijken. 

Deze brokers maken de aankoop van Chainlink tegen een vaste prijs mogelijk, bieden vaak meer betaaloplossingen en beschikken vaak over een eenvoudig te gebruiken interface.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Bij het kiezen van een exchange zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten:

 • Handelskosten: Exchanges rekenen meestal een relatief lage handelsvergoeding tussen 0,1 en 0,3 procent op elke transactie, terwijl brokers meestal hogere aankoopvergoedingen rekenen van maximaal 10 procent. Naast transactiekosten zijn er vaak kosten voor stortingen en opnames.
 • Verificatie: De meeste exchanges en brokers vereisen dat u uw identiteit verifieert voordat u kunt beginnen met het storten van fiat valuta’s zoals dollars of euro’s. De verificatiemethoden verschillen per aanbieder, maar meestal wordt gevraagd een kopie van jouw paspoort of een ander identiteitsbewijs en een geldig bewijs van verblijf te uploaden. Zo staat op de energierekening meestal wel jouw adres. Het verificatieproces kan tussen 10 minuten en enkele weken duren.
 • Betalingsmethoden: Om LINK of andere valuta te kopen moet je geld storten op een marktplaats. De meeste beurzen bieden alleen de mogelijkheid om geld te storten via bankoverschrijving. Dit kan ongeveer vijf dagen in beslag nemen. Brokers bieden echter vaak extra betaalmethodes aan zoals VISA of MasterCard. Hou in dat geval wel rekening met een extra toeslag.
 • Veiligheid: Beveiliging speelt ook een grote rol bij het handelen in cryptocurrencies. Helaas zijn er al verschillende hacks geweest van cryptocurrency exchanges. We raden aan om geen grote hoeveelheden fiat of digitale valuta op exchanges te bewaren, aangezien deze kunnen worden gestolen in geval van een hack. Je kunt beter een hardware wallet zoals de Ledger Nano S gebruiken, die niet verbonden is met het internet.

Chainlink kopen op Bitvavo: zo doe je dat

De afgelopen jaren is de populariteit van Chainlink tot grote hoogtes gestegen. Of, zoals men dat zo mooi zegt in crypto termen, it ‘went to the moon’. Op dit moment staat Chainlink in de top tien van cryptocurrencies met de hoogste marketcap. Bovendien is het onder andere beschikbaar op OKEX, Binance, Coinbase Pro en Bitvavo. Bitvavo is een populaire Nederlandse exchange met lage handelskosten. Met dit stappenplan koop je er al in een paar minuten Chainlink:

Stap 1: Maak een account aan. Je dient een aantal gegevens te delen, zoals je naam, adres en bankrekeningnummer.

Stap 2: Maak euro’s over met behulp van verschillende betaalmethoden, zoals iDeal en Bancontact.

Stap 3: Als het goed is worden de euro’s meteen op je digitale portemonnee gestort. Koop er er vervolgens Chainlink mee. Je kunt er nu mee handelen, maar bewaren/staken is ook een optie.

Met welke partners werkt Chainlink samen?

In tegenstelling tot andere bedrijven die vertrouwen op PR en mond-tot-mondreclame om zichzelf te promoten, heeft Chainlink zijn naamsbekendheid vergroot door verschillende bedrijven en overheden over de hele wereld het hof te maken. CEO Sergey Nazarov is al een tijdje bezig met een charme-offensief en heeft talloze bondgenoten aan zich weten te binden. 

Chainlink biedt bedrijven namelijk allerlei voordelen, zoals decentralisatie, vertrouwen en onveranderlijkheid. En dit is allemaal mogelijk zonder dat ze een nieuw systeem hoeven te maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste partners van Chainlink:

Google en Chainlink

Chainlink en hun oracles zijn niet alleen voorbehouden aan de cryptocurrency industrie. De use cases en partnerships strekken zich zelfs uit tot grote internetbedrijven als Google. De zoekmachine  integreerde de orakels van Chainlink voor zijn blockchain-clouddienst.

Synthetix Netwerk

In maart 2019 kondigden Chainlink en Synthetix een partnerschap aan met als doel de de populariteit van het Synthetix-platform te verbeteren. SNX, het native token van het bedrijf, ontvangt data feeds met behulp van Chainlink’s gedecentraliseerde oracle netwerk.

Bitcoin en Hyperledger

Op het gebied van cryptocurrency zijn de oracle-diensten van Chainlink beschikbaar op andere blockchains, zoals Bitcoin en Hyperledger. Deze openheid heeft ook de deur geopend voor een aantal high profile partnerschappen met andere blockchain-projecten die ervoor hebben gezorgd dat steeds meer (institutionele) investeerders interesse hebben in Chainlink.

Celer Netwerk

Chainlink wordt momenteel gebruikt door Celer om betrouwbare real world data naar hun layer-2 scaling oplossing te brengen. Daardoor kunnen betalingen buiten de keten worden geregistreerd op de keten waardoor er meer samenhang is tussen blockchain en de echte wereld. samenhangend worden

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober
Chinese overheid

In juni 2020 kondigde het door de Chinese staat gesteunde Blockchain Service Network (BSN) haar intenties aan om Chainlink in te schakelen op basis van consultancy en applicatie. Het doel is om het BSN verder te helpen ontwikkelen. Chainlink zal waarschijnlijk de oprichting van een “service hub” bevorderen, die op zijn beurt weer de basis vormt van een compleet netwerk van blockchains.

SWIFT

SWIFT is een grote financiële instelling en telecommunicatiebedrijf dat de bankwereld met elkaar verbindt. Zij hebben Chainlink aan boord gehaald en maken regelmatig gebruik van hun technologie.

SWIFT is Chainlink’s technologie gaan gebruiken omdat nu elke geldtransactie uit de fysieke wereld vanuit SWIFT via Chainlink naar de blockchain gestuurd kan worden. Chainlink verbindt dus zelfs traditioneel bankieren en de cryptocurrency industrie.

Wat is de toekomst van LINK?

Het is wel duidelijk dat Chainlink een cruciale rol speelt binnen de blockchain en cryptocurrency industrie. Het is een DeFi project met allerlei toepassingen die je zelden ziet. De moderne orakel technologie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van blockchain.  Zo verbindt het de echte wereld en crypto met elkaar. Wat dat betreft is het geen verrassing dat de waarde van LINK de afgelopen twee jaar van ongeveer 3 dollar gestegen is naar 30 dollar.

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van crypto

Natuurlijk weten we niet of de hoge koers blijvend zal zijn. Feit is wel dat het Chainlink project een heel nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van crypto heeft geopend. Het heeft een duidelijke use case en is gericht op de toekomst. Bovendien is het team achter Chainlink bereid om samen te werken met allerlei invloedrijke partners. Dat beloofd wat!

2 – Uniswap (UNI)

Uniswap is een protocol voor het verhandelen van ERC-20 symbolen op Ethereum. Het heeft een eigen token genaamd UNI. Uniswap bestaat uit een reeks computerprogramma’s die het mogelijk maken om ERC-20 tokens te verhandelen op het Ethereum platform. Dit verloopt dankzij de gebruiksvriendelijke interface eenvoudig en snel.

Uniswap: succesvolle DEX

Gedecentraliseerde exchanges zijn volop in ontwikkeling. Ze moeten qua gebruikersgemak en prestaties concurreren met bekende gecentraliseerde exchanges, zoals Binance, Kraken en Bithumb. Dagelijks denken software ontwikkelaars na over innovatieve manieren om een succesvolle DEX te bouwen. 

Uniswap is daar een uitgelezen voorbeeld van. Hayden Adams lanceerde het op 2 november 2018 en groeide binnen een paar jaar uit tot een van de meest succesvolle DeFi coins

Wat is een DEX?

Uniswap is een decentrale exchange (DEX). Dit betekent dat het opereert zonder dat er sprake is van een centrale autoriteit. Zo worden er geen walletdiensten van derde partijen gebruikt om cryptocurrencies van Uniswap-gebruikers in op te slaan. Je hoeft dus als investeerder niemand te vertrouwen met jouw geld.

UniSwap is een DEX
UniSwap is een DEX

Wat maakt Uniswap uniek?

Uniswap is om verschillende redenen uniek te noemen. Zo maakt het geen gebruik van een orderboek. In plaats daarvan werd het met zogeheten liquiditeitspools. Dit houdt in dat Uniswap-gebruikers hun crypto kunnen uitlenen aan een speciale pool. In ruil voor het verstrekken van geld ontvangt men een vergoeding.

Zeer openbaar

Zolang er een liquiditeitspool beschikbaar is, kan in principe iedere ERC-20 token op het Uniswap protocol worden gelanceerd. Het heeft dus een zeer openbaar karakter en je hoeft ook nog eens geen kosten te bepalen om de token op de exchange genoteerd te krijgen.

Hoe werkt Uniswap?

Het model achter Uniswap is de zogeheten Constant Product Market Maker. Dit is op zijn beurt weer een variant van een ander model genaamd Automated Market Maker (AMM). Dit vereist natuurlijk meer uitleg. In feite zijn geautomatiseerde market makers smart contracts die ervoor zorgen dat liquiditeitspools kunnen bestaan. 

Iedere handelaar is in staat om een zogeheten liquiditeitsverschaffer te worden. In dat geval moet hij of zij twee tokens in de liquiditeitspool deponeren. Denk bijvoorbeeld aan twee ERC-2o tokens of één ERC-20 token en één ERH.

Vergoeding verdeeld onder liquditeitsverschaffers

Voor het storten van geld wordt aan de handelaren een vergoeding gevraagd. Die wordt vervolgens verdeeld onder de liquiditeitsverschaffers. De vergoeding bestaat uit zogeheten Deze ‘liquiditeitsmunten’. Hoe hoog de vergoeding precies is hangt af van het aandeel dat iemand heeft in de pool.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Praktijkvoorbeeld

Misschien vind je bovenstaande uitleg nog een beetje ingewikkeld. Dat nemen we je absoluut niet kwalijk. Laten we eens een blik werpen in de liquiditeitspool van ETH/USDT. Het ETH gedeelte van de pool heet ‘A’ en het USDT gedeelte ‘B’.

Ten eerste berekent Uniswap de liquiditeitpool van deze pool door X en Y met elkaar te vermenigvuldigen. De totale liquiditeit noemen we voor het gemak even ‘C’. Kort samengevat is de formule dus AxB = C.

Liquiditeit moet constant blijven

De bedoeling is de totale liquiditeit in de pool constant blijft. Hetzelfde geldt voor ‘C’. Stel je voor dat iemand 1 ETH koopt voor 400 USDT. Dit persoon gebruikt daarvoor de liquiditeitspool van ETH/USDT. Op die manier vergroot de investeerder het USDT gedeelte van de pool. Tegelijkertijd wordt het ETH-deel uist verlaagt. Het resultaat? 

Een stijging van de prijs van ETH. Dit komt door het feit dat er na de transactie minder ETH in de pool zit, terwijl de de totale liquiditeit constant moet blijven. Klinkt ingewikkeld? Valt wel mee. Het komt er op neer dat de prijs van ETH gebaseerd is op in hoeverre de transactie de balans tussen ‘A’ en ‘B’ heeft veranderd.

Grote pool kan meer orders verwerken

Hoe groter de order is die een investeerder plaatst, hoe meer de balans tussen ‘A’ en ‘B’ verandert. Oftewel: voor grotere orders geldt dat ze exponentieel veel duurder worden dan kleinere orders. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat een grote liquiditeitspool meer grote orders kan verwerken. De reden daarvoor is simpel: de verschuiving tussen ‘A’ en ‘B’ is dan kleiner.

PancakeSwap is een voorbeeld van een DEX
PancakeSwap is een ander voorbeeld van een DEX

Wat zijn de voor- en nadelen van Uniswap?

Zoals gezegd is Uniswap een van de populairste gedecentraliseerde exchanges en dat is niet zonder reden. Het biedt veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van Uniswap:

 • Volledige bewaring van je fondsen: Je zult altijd volledige bewaring van je fondsen hebben. Het risico van een gecentraliseerde beurs wordt geëlimineerd. Bij een traditionele gecentraliseerde beurs bestaat de kans dat de beurs gehackt wordt of failliet gaat, waardoor jouw geld misschien verdwijnt.Bij Uniswap is dat niet het geval:
 • Geen KYC procedure: Omdat je nooit eigendom of verantwoordelijkheid voor je tegoeden opgeeft, hoef je je persoonlijke gegevens niet op te geven. Dit is ideaal voor investeerders die graag zoveel mogelijk privacy willen.
 • Het maken van swaps is uiterst simpel: Het is simpel om te beginnen met geld verdienen en swaps te maken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je gegevens gestolen of gehackt worden omdat je ze nooit hebt vrijgegeven.
 • Je hebt snel toegang tot nieuwe munten: Gecentraliseerde beurzen, krijgen hebben vaak e maken een langdurig proces voor het verkrijgen van goedkeuring om te handelen. Bij het gedecentraliseerde Uniswap krijgen crypto coins sneller toegang. Dat betekent dat je sneller toegang heeft tot de nieuwste tokens.
 • De kosten zijn laag: De meeste gedecentraliseerde beurzen brengen kosten in rekening. Uniswap’s vaste vergoeding van 0,03% is echter veel goedkoper dan andere opties.

De nadelen van Uniswap:

 • Valse munten: Hoewel dit een bijkomend aspect is van een voordeel dat we vermeldden, kan iedereen tokens noteren op Uniswap. Er zijn oplichters overal op het internet en hier is niet anders.
 • Veel prijsschommelingen: De cryptomarkt is jong en volatiel. Nieuwe munten zijn onderhevig aan flinke prijsschommelingen. Voor investeerders is het belangrijk om snel te handelen wanneer er een nieuwe token wordt gelanceerd. Hou de live crypto koers scherp in de gaten. Je kunt mooie winsten maken, mits je verstandig handelt.
 • Transacties kunnen mislukken: Er zijn een paar redenen waarom transacties kunnen mislukken. Zo heb je misschien gekozen om een gas fee te betalen die te laag was en niet voldeed aan de eisen van de miner. Of wie weet specificeerde je een maximum prijs die je bereid zou zijn te betalen in ruil voor een ander token. Deze kan echter fluctueren tijdens de verwerking. Is dat het geval? Dan mislukt de transactie. Tenslotte is er soms sprake van onvoldoende liquiditeit: De pool heeft niet voldoende fondsen om jouw transactie te dekken.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Waar kun je Uniswap kopen?

Je kunt wel zeggen dat Uniswap een van de redenen is dat DeFi zo groot is geworden. Kun je niet wachten om deze DeFi coin te kopen? Dan hebben we goed nieuws voor je: verschillende exchanges bieden het inmiddels aan. Zo is het onder andere verkrijgbaar op Coinbase, Gemini en Kraken. Volg dit stappenplan en binnen enkele minuten heb je UNI in je digitale portemonnee:

Stap 1: Open een online account
UNI is direct te kopen en te verkopen op gecentraliseerde exchanges. Op deze handelsplatformen stel je een order in om een crypto zoals UNI te kopen of te verkopen. Een makelaar voert de order uit volgens jouw eigen instructies en ontvangt daarvoor meestal een vergoeding of commissie.

Stap 2: Gebruik een digitale portemonnee
Helaas hebben cryptocurrency exchanges in het (recente) verleden te maken gehad met hacken en diefstal. Zo werd Binance, momenteel de grootste exchange ter wereld, in 2019 nog het slachtoffer van een hack waarbij dieven er vandoor gingen met maar liefst 40 miljoen dollar aan Bitcoin. Het opslaan van digitale munten op een exchange is dan ook niet honderd procent veilig. Wil je liever honderd procent op safe spelen? Dan raden we aan om een hardware wallet te gebruiken die niet met het internet verbonden is.  

Stap 3: Koop UNI
Heb je een digitale portemonnee gekozen? Dan is het tijd om UNI te kopen op de exchange. Bepaal voordat je gaat handelen hoeveel UNI je precies wilt kopen. Kijk naar de huidige marktprijs en bedenk hoeveel tokens je graag wil. Plaats vervolgens een order op het platform. De exchange voert deze taak voor jou uit.

Stap 4: Wacht tot de order wordt vervuld
Na het plaatsen van je order hoef je weinig meer te doen. Ontspan en hoop op het beste! Als het goed is wordt de order zo snel mogelijk vervuld. Is dat het geval, dan verschijnt de UNI in je digitale portemonnee. Bedenk goed wat je met jouw tokens wilt gaan doen. Wil je investeren op de lange termijn? Dan zou je ze in de wallet kunnen laten staan (HODL). In dat geval raden we een hardware wallet aan die niet verbonden is met het internet. Daarmee verklein je de kans op hacken en/of diefstal.

Handelen in UNI: wel of niet doen?

Geloof je dat UNI meer een token is voor de korte termijn? Dan zou je een daytrader kunnen worden. Dit levert als je een goede crypto strategie toepast soms een mooi rendement op. Wel moet je als daytrader de koersen scherp in de gaten te houden om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van marktbewegingen. 

Aan de andere kant verschijnen er wel steeds meer trading bots op de markt die je dit werk uit handen nemen. Niet iedere exchange is daar echter blij mee, dus onderzoek vantevoren of een trading bot eventueel mogelijk is op een handelsbeurs.

3 – 0x (ZRX)

0x is een open-source protocol gebouwd op de Ethereum blockchain dat de peer-to-peer uitwisseling van op Ethereum gebaseerde tokens mogelijk maakt.  Voor de gedecentraliseerde financiële industrie heeft 0x een relatief lange geschiedenis. 0x werd in oktober 2016 opgericht door Will Warren en Amir Bandeali. Wat is het doel van deze DeFi coin en waarom is het een goede investering?

Een korte geschiedenis van 0x

0x voltooide zijn Initial Coin Offering (ICO) op 16 juli 2017. Het wist 24 miljoen dollar in Ether op te halen bij ongeveer 12.000 investeerders. Het grootste deel van de hulp voor dit project was afkomstig van durfkapitalistische bedrijven, waaronder Blockchain Funding, Polychain Resources en Pantera Capital. Andere partners zijn diverse Chinese investeringsfirma’s, zoals FBG Capital en Jen Advisors.

Wat is het doel van 0x?

Oprichters Warren en Bandeali streefden er naar om met 0x een eenvoudig te gebruiken en betrouwbare exchange te creëren waar anderen op kunnen voortbouwen.  Sinds de oprichting in 2016 zijn er verschillende exchanges gebouwd bovenop het 0x-protocol, waaronder Zerion, Nuo en Defi Saver.

Verbeteren van gedecentraliseerde exchanges

0x wil de manier waarop Ethereum werkt verbeteren. De primaire problemen die 0x van plan is om aan te pakken zijn de kostbaarheid, traagheid en illiquiditeit van andere gedecentraliseerde exchanges (DEX). In tegenstelling tot het vastleggen van elke transactie op de blockchain wacht de 0x procedure tot alle transacties van de blockchain zijn verwerkt. Pas dan stuurt het de orders on-chain uit.

Interoperabiliteit

Op het 0x-platform kan een selectie van tokenized bezittingen zoals voorraden, goud, onroerend goed worden uitgewisseld. Tevens streeft het naar interoperabiliteit tussen gedecentraliseerde applicaties, ook wel dApps genoemd. Dit houdt in dat ze zonder enige beperking samen kunnen werken.

Eigen token: ZRX

0x heeft een eigen token genaamd ZRX. Het heeft twee functies, namelijk het betalen van handelskosten aan relayers en het voor ZRX token eigenaars om invloed uit te oefenen op het beheer van de 0X blockchain. 

Relayers spelen een belangrijke rol binnen het netwerk. Ze zenden namelijk alle geplaatste bestellingen uit over de particuliere of openbare orderboeken. Tevens hosten ze de orderboeken, wat zorgt voor liquiditeit op het netwerk.

Maximale voorraad

Het protocol van 0x is geschreven in de programmeertaal Solidity. 0x heeft de ZRX voorraad gemaximaliseerd op 1 miljard coins. 500 miljoen ZRX-symbolen werden op de markt gebracht voor het grote publiek via een eerste verkoop. 0x zelf is openbaar en dus toegankelijk voor investeerders over de hele wereld.

De rol van relayers

Voordat je investeert in een DeFi coin is het verstandig om de white paper te lezen. Daarin staan de doelstellingen van een crypto project beschreven en een tijdsplan. In de 0x white paper staat dat de ZRX tokens worden verstrekt aan dApps waarmee wordt samengewerkt.

Om betaald te krijgen in ZRX tokens, moeten de relayers een orderboek hosten. In ruil daarvoor ontvangt men een transactie vergoeding. Deze vergoedingen worden verplaatst van de maker en/of nemer van de smart contracts naar de relayer tijdens de afwikkeling van een transactie.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Wat zijn de voor- en nadelen van 0x?

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ zei Johan Cruyff ooit. Dit geldt ook voor cryptocurrencies. Wees je bewust van de voor- én nadelen van 0x.

 • Lage kosten: Overdracht van bepaalde off-chain transacties met behulp van relayers om geen onnodige kosten te betalen.
 • Mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de geplaatste verkoop- of kooporders alleen beschikbaar zijn voor een specifiek persoon: Dit is te danken aan het “Point-to-Point Orders” systeem. Hierdoor wordt het mogelijk om op een veilige manier een uitwisseling tussen 2 personen uit te voeren.
 • Gemeenschap heeft veel invloed: De token biedt de mogelijkheid om te stemmen op toekomstige ontwikkelingen van het project.
 • Ontwikkelaars krijgen veel ruimte: Ontwikkelaars buiten het 0x-team kunnen het protocol gebruiken voor hun eigen behoeften.
 • Diverse extra opties: Met 0x Instant kun je eenvoudig een cryptocurrency exchange integreren op uw website of op een gedecentraliseerde applicatie. Je ontvangt 5% op de gegenereerde commissies. Met 0x Launch Kit kun je een relay worden en een deel van de commissies ontvangen.

Nadelen van 0x:

 • Informatie verkrijgen is lastig: Het is moeilijk om informatie te verkrijgen over de ervaringen uit het verleden van de teamleden van het project.
 • Concurrentie: Andere gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) bestaan reeds en zijn functioneel, wat dus flinke concurrentie betekent.
 • ICO viel niet bij iedereen in goede aarde: Tijdens de ICO ontvingen de mensen die het project financierden slechts 50 procent van de tokens.

Hoe koop je 0x?

Heb je de whitepaper van 0x uitgebreid gelezen en kun je niet wachten om deze DeFi coin te kopen? Volg dan dit stappenplan:

Stap 1: Open een online account
Eerst moet je een account maken bij een cryptocurrency broker die 0x token ondersteunt. In Nederland is dat bijvoorbeeld Bitvavo. Wil je gebruik maken van een buitenlandse broker, dan is Coinbase een optie. Koppel je bankgegevens aan jouw account en je bent er helemaal klaar voor om 0x te kopen.

Stap 2: Bewaar je ZRX tokens in een portemonnee
Wanneer je ZRX tokens op een exchange hebt gekocht, is het tijd om ze te bewaren in een digitale portemonnee. Het is mogelijk om de exchange je coins te laten beheren, maar dat raden we vanwege veiligheidsredenen niet aan. Software wallets zoals Argent en Metamask werken vaak prima, maar we raden een hardware wallet aan voor maximale veiligheid.

Wat is het voordeel van een hardware wallet?

Hardware wallets zijn fysieke apparaten die je cryptocurrency offline opslaan. Ze zijn met name interessant voor beleggers die aanzienlijke bedragen in cryptocurrency stoppen. Wallets zoals de Ledger Nano S zijn namelijk niet verbonden met het internet. Daardoor is de kans op hacken en/of diefstal uiterst klein. Dat geeft ongetwijfeld een veilig gevoel!

Wat is de beste hardware wallet?

De Ledger Nano S is een van de meest populaire hardware wallets van dit moment. Dit kleine apparaat kan Bitcoin, Ethereum, ZRX en nog veel meer cryptocurrencies bewaren.  . Niet alleen slaat Nano Ledger S een grote verscheidenheid aan munten op, het heeft ook een geweldige klantenservice.

Nano Ledger S

Wat is het voordeel van een software wallet?

De Ledger Nano S is veilig en betrouwbaar. Zo is het  beveiligd door een offline gecodeerde chip en een 8-cijferig wachtwoord die je overigens nooit moet delen met anderen. Geef je de voorkeur aan een veilige software wallet? Dan raden we MetaMask aan. 

Het kan worden gebruikt als Chrome-extensie en heeft een eenvoudige interface. Het is niet moeilijk om te wennen aan deze wallet. Wanneer je van plan bent om vaak met gedecentraliseerde beurzen te werken, is MetaMask een goede optie. Dankzij de Chrome-extensie is het mogelijk om om je digitale wallet eenvoudig te verbinden met de meeste gedecentraliseerde beurzen.

Stap 3: Koop ZRX
Zodra je een account hebt aangemaakt bij een broker of exchange en gekozen hebt voor een hardware of software wallet is het tijd om een aankoop te doen. Op de exchanges kun je een limietorder of een marktorder plaatsen. 

Bij een limietorder stel je een prijs in om de token te kopen. Jouw order wordt alleen gevuld als de marktprijs daalt tot de prijs waarop je jouw limietorder hebt ingesteld. Omgekeerd geldt hetzelfde: wanneer je een marktorder plaatst, koop je het token tegen de huidige marktprijs van de crypto.

Stap 4: Verhandel of verkoop ZRX
Na het plaatsen van een order worden jouw tokens bijgeschreven in je digitale portemonnee. Ben je van plan om ZRX voor de korte termijn te bewaren? Dan voldoet een software wallet zoals MetaMask prima. 

Investeerders die deze DeFi coin langere tijd willen bewaren raden wij een hardware wallet aan. Dit type portemonnee heeft een uniek adres waarmee je jouw tokens direct van de exchange naar jouw hardware wallet kunt sturen. Op het moment dat je het besluit neemt om te handelen in 0x hoeft je alleen maar de Ledger Nano S op jouw laptop aan te sluiten en de tokens naar de exchange, zoals Bitvavo, te sturen.

 

Tip: koop ZRX in delen
Hoe dan ook, het is vaak een goed idee om ZRX in delen te kopen. Dit betekent dat in plaats van één grote aankoop verschillende hoeveelheden op verschillende tijdstippen koopt. Dit vermindert de risico’s die verbonden zijn met aanzienlijke prijsschommelingen op korte termijn.

4 – Yearn Finance (YFI)

Het afgelopen jaar viel er niet aan te ontkomen: Yearn Finance (YFI). Deze DeFi wil allerlei functies vervullen, variërend van geaggregeerde liquiditeit tot geautomatiseerde market making. Wat houdt dit precies is en wat maakt YFI uniek? Lees snel verder voor het antwoord.

Wat is Yearn Finance? (YFI)

Yearn Finance is een verzameling van Decentralized Financing (DeFi) producten. Tevens wil het investeerders de mogelijkheid bieden om zoveel mogelijk rendement te genereren. Tegelijkertijd functioneert YFI als een soort verzekeringspolis op de Ethereum blockchain en biedt het de optie om leningen samen te voegen. 

Dit is mogelijk dankzij de hulp van allerlei onafhankelijke programmeurs. Bovendien ligt de besturing in handen van YFI-houders. Op die manier kunnen alle onderdelen van YFI op een gedecentraliseerde manier geleverd worden.

 • Informatie verkrijgen is lastig: Het is moeilijk om informatie te verkrijgen over de ervaringen uit het verleden van de teamleden van het project.
 • Concurrentie: Andere gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) bestaan reeds en zijn functioneel, wat dus flinke concurrentie betekent.
 • ICO viel niet bij iedereen in goede aarde: Tijdens de ICO ontvingen de mensen die het project financierden slechts 50 procent van de tokens.

Hoe werkt YFI?

De bovenstaande uitleg klinkt mooi en aardig, maar veel investeerders vinden de manier waarop YFI werkt behoorlijk ingewikkeld. Verdiep je in deze vier belangrijke producten om deze DeFi beter te leren begrijpen:

 • Vaults: Passieve investeringsmethoden waarmee je automatisch rendement kunt genereren. Vaults zijn belangrijk omdat ze een bijdrage leveren om de hoge transactiekosten op Ethereumlager te houden. Door kapitaal te bundelen, hoeft slechts één account (de controller van elke Vault) transactiekosten (gas) te betalen bij het farmen van de opbrengsten.
 • Zap: Daarmee heb je de mogelijkheid om liquiditeitspools in- en uit te ruilen. Dit is mogelijk met behulp van vijf stablecoins, te weten TUSD, USDT, BUSD, USDC en DAI
 • Yinsure: Een verzekering voor smart contracts zonder KYC.
 • Earn: Helpt investeerders op zoek te gaan naar de allerbeste rentetarieven.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Een korte geschiedenis van YFI

Yearn Finance is bedacht door Andre Cronje, die met recht een van de architecten van DeFi genoemd mag worden. Hij heeft veel verstand van coderen en heeft bijgedragen aan verschillende succesvolle DeFi coins, zoals Cover, Cream V2, Sushiswap en Akropolish. Het is belangrijk om te weten dat Cronje alleen opereert en dus bepaalt of YFI een succes blijft. 

In verschillende podcast- en video-optredens in het afgelopen jaar heeft hij op vele manieren gezegd dat hij op elk moment zou kunnen vertrekken. Hij wil zich nergens aan binden of zich ergens voor verantwoorden. Dit zou in de toekomst nadelig uit kunnen pakken voor YFI, maar gelukkig is het voorlopig nog niet zover.

Andre invented a new way to launch projects, without money. He proved you could launch a DeFi project by just building something and then getting a community and then using the revenue from the thing you built to fund a team

Wat maakt Yearn Money uniek?

Yearn Money is een bijzonder project in de wereld van DeFi. Zo is het dankzij deze DeFi coin dat we tegenwoordig het fenomeen ‘Yield Farming’ kennen. Dit houdt in dat investeerders crypto verdienen met de crypto die ze al in hun bezit hebben. Via smart contracts lenen investeerders geld uit aan andere investeerders. In ruil daarvoor ontvangt men een vergoeding in de vorm van crypto.

Historische prijsstijging

Yield Farmers willen zoveel mogelijk winst maken. Zodoende verplaatsen ze hun crypto regelmatig naar andere leenplatformen om maximaal rendement te behalen. Door de toenemende interesse in Yield Farming is de waarde van YFI ontzettend gestegen. 

Sterker nog: de koersstijging van deze coin kan historisch worden genoemd. Slechts één maand na de lancering overschreed het de grens van 12.000 dollar, destijds meer dan de waarde van Bitcoin!

Wat is het doel van YFI?

Yearn Finance wil, mede door Yield Farming, investeren in crypto toegankelijker en lucratiever maken voor nieuwe investeerders. Het farming mechanisme zorgt ervoor dat zowel grote als kleine investeerders tegen dezelfde prijs YFI kunnen verdienen. Dit proces zorgt ook voor meer openheid aangezien iedere investeerder zeggenschap heeft over YFI. Het maakt niet uit of iemand 1000 dollar of 100.000 dollar heeft geïnvesteerd.

Governance portal

YFI staat bekend als zeer transparant en democratisch. Iedere token houder heeft toegang tot een zogeheten ‘governance portal’ waar gestemd mag worden over beslissingen die betrekking hebben op de coin. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van ontwikkelaars en marketeers om YFI nog beter op de markt te zetten.

Maximale vooraad YFI

De Yearn Finance procedures inheemse token YFI begon met een maximale voorraad van 30.000 symbolen. Yearn heeft geen pre-mijn voor de lancering gehouden, en de programmeurs hebben geen begin fondsen ontvangen – de distribuerende voorraad bij de lancering was 0 YFI.

Gericht op de gemeenschap

Een van de bijzondere kenmerken van YFI is dat het bij de lancering geen gebruik heeft gemaakt van een Initial Coin Offering (ICO). Gebruikers hoefden niet te betalen voor een nieuwe coin. In plaats daarvan moest men deelnemen aan het YFI protocol om het project zo snel mogelijk op te bouwen. 

Dit pakte, gezien de prijsstijging, goed uit. Tegelijkertijd veranderde YFI de manier waarop een digitaal project en een digitale munt gelanceerd kan worden voorgoed. Het richt zich op de gemeenschap in plaats van het inzamelen van geld en dat is baanbrekend. Gebruikers wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de gemeenschap en dit creëert saamhorigheid. Daardoor verlaat men een project minder snel.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Wat zijn de voor- en nadelen van YFI?

Inmiddels weet je al veel over YFI, maar we zijn nog niet klaar. Laten we het hebben over de voor- en nadelen van YFI.

Voordelen van YFI:

 • Het project werd zeer snel succesvol: Het is een innovatief product met een betrokken gemeenschap en daardoor groeide het razendsnel uit tot een groot succes.In september 2020 streefde het zelfs Bitcoin qua waarde voorbij.
 • Het is een pionier in de crypto wereld: Mede door het succes van YFI verschijnen er steeds meer governance tokens die door een gemeenschap van investeerders worden beheerd. Dit brengt crypto een stuk dichter bij de gewone investeerder. Hij of zij oefent meer invloed uit dan ooit.

Nadelen van YFI:

 • Het is relatief nieuw: YFI is een ‘work in progress’. Het is een experiment en biedt geen garantie op een succesvol eindresultaat.
 • De waarde van de token is onvoorspelbaar: De waarde van de token is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het nieuws en betrokkenheid van de gemeenschap
 • Het is openbaar: Dit is zowel een voor- als nadeel. Omdat YFI open-source is kan het in principe door concurrenten gekopieerd worden. In dat geval zou het kunnen gebeuren dat dit DeFi project zijn unieke status verliest en uit de gratie valt.

Hoe koop je YFI?

De meest eenvoudige manier om YFI en andere crypto te kopen is door een rekening te openen bij een cryptocurrency exchange. Wel moet je een aantal stappen volgen om succesvol een aankoop te doen. Wij leggen je graag uit hoe je dat doet.

Stap 1: Open een online rekening

Wanneer je bij een exchange aan de slag gaat zul je een aantal persoonlijke gegevens moeten delen. Crypto is dus niet altijd anoniem. Enkele gegevens die een exchange van je kan vragen:

 • Je volledige wettelijke naam
 • Je sofi-nummer (in verband met belastingplicht)
 • Enige informatie over je jaarlijkse inkomsten
 • Je huisadres
 • Je telefoonnummer
 • Je e-mailadres.
 • Een kopie van een door de overheid uitgegeven identiteitskaart, zoals een autorijbewijs of paspoort.
 • Een betaalwijze waarmee je je rekening kunt financieren en kunt beginnen met beleggen.
Hoe kies je een geschikte exchange?

Yearn.finance was oorspronkelijk alleen verkrijgbaar op Uniswap, maar daar is verandering in gekomen. Tegenwoordig is het te koop bij diverse exchanges, zoals Binance en Gemini. We snappen dat het kiezen van een geschikte exchange niet altijd gemakkelijk is. Bij deze een aantal tips om het je iets gemakkelijker te maken:

Tip 1: Kies een eenvoudig en overzichtelijk handelsplatform
Als je een nieuwe investeerder bent raden we aan om te kiezen voor een exchange met een overzichtelijk handelsplatform met niet al teveel ingewikkelde functies. Heb je meer ervaring? Kies dan voor een broker die verschillende beleggingsinstrumenten en ordertypes aanbiedt.

Tip 2: Kijk naar de betaalmethodes van een exchange
Hoewel de meeste exchanges tegenwoordig beschikken over verschillende betaalmethodes, is dat niet overal het geval. Controleer daarom altijd vantevoren welke betaalmethodes er beschikbaar zijn.

Tip 3: Onderzoek welke vergoedingen je moet betalen
Je cryptocurrency broker zal meestal een vergoeding vragen voor elke transactie die je plaatst. Kies voor een plek waar je niet al teveel commissie moet betalen. Vergelijk de kosten en compensaties voordat je een exchange kiest en een rekening opent.

Tip 4: Zoek uit waar de exchange actief is
Niet elke exchange heeft een licentie over de hele wereld. Controleer altijd even of de exchange wel beschikbaar is in jouw eigen land.

Stap 2: Kies een geschikte wallet

Om cryptocurrencies op te slaan moet je een cryptocurrency wallet gebruiken. Veel beleggers kiezen ervoor om hun tokens in een portemonnee buiten de exchange te houden. Daarmee verkleinen ze de kans nemen om hun investering te verliezen als hun exchange wordt gehackt.

Er bestaan twee belangrijke types van cryptocurrency portefeuilles:.

 • Hardware portemonnees: Ze zijn eenvoudig te installeren op je computer en maken het mogelijk om je cryptocurrency offline op te slaan. Hoewel hardware qua digitale wallets de meest prijzige optie is, kies je daarmee wel voor de meest veilige optie om je digitale munten op te slaan.
 • Software wallets: Software wallets zijn verbonden aan het internet. Voordeel is dat ze vaak veel goedkoper zijn dan hardware wallets. Aan de andere kant zijn deze digitale portemonnees minder veilig vanwege hun connectie met het internet.
Ideale hardware portemonnee: Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een populaire hardware wallet. Het is goed betaalbaar en biedt risicovrije opslagruimte voor jouw crypto. Jouw YFI wordt beveiligd door de zogeheten Secure Chip, zodat je de enige persoon bent die toegang heeft tot jouw coins. De Ledger Nano S is niet alleen veilig, maar ook eenvoudig te gebruiken door zowel beginnende als doorgewinterde investeerders.

Stap 3: Doe je aankoop

Je budget is vastgesteld, je hebt een rekening op een exchange geopend en op dit moment bereid je je voor om te investeren in YFI of misschien wel een andere cryptocurrency. Nu is het tijd om YFI daadwerkelijk te gaan kopen. Raak niet in paniek als je niet genoeg geld hebt om te investeren in een volledige token. Je kunt prima een fractie van een token anschaffen, afhankelijk van het bedrag dat je bereid bent te investeren.

Stap 4: Plaats een order

Plaats een order via het platform van jouw broker en hang ontspannen achterover. Jouw broker zal uw order uitvoeren, precies volgens jouw wensen.

Stap 5: Verhandel of verkoop YFI

Nadat jouw aankoop is voltooid, moet je beslissen of je op korte of lange termijn wilt investeren. Neem je het besluit om jouw YFI tokens langer dan een week te houden, dan moet je ze zo snel mogelijk in een veilige hardware wallet stoppen. Daarmee voorkom je het verlies van jouw tokens wanneer jouw exchange het slachtoffer wordt van een hack.

Korte termijn belegging

Wil je een korte termijn belegger worden? Wissel jouw YFI strategisch om naar een stablecoin wanneer u denkt dat de prijs hoog is. Wanneer je besluit om winst te nemen, laat je YFI dan direct uitbetalen door jouw exchange.

Wat heeft de toekomst voor YFI in petto?

Wij vinden Yearn Finance is een van de meest interessante DeFi coins van dit moment. Het is druk bezig met de ontwikkeling van unieke gedecentraliseerde producten en naast oprichter Andre Cronje is er inmiddels ook een team van ontwikkelaars en marketeers die deze nu al legendarische DeFi verder moet helpen. Niemand weet wat de toekomst brengt, maar voor YFI ziet het er voorlopig rooskleurig uit.

5 – Loopring (LRC)

Bij sommige cryptocurrencies duurt het iets langer voordat ze aandacht krijgen van het grote publiek. Loopring (LRC) is daar een goed voorbeeld van. Maar sinds de introductie van zijn eigen gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) neemt de interesse van investeerders langzamerhand toe. Wat is Loopring en wat maakt het zo’n unieke DeFi coin? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is Loopring?

Loopring is een op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat wordt ontwikkeld om individuen in staat te stellen eigendommen te verhandelen over verschillende exchanges. Loopring is zelf geen gedecentraliseerde beurs, maar faciliteert gedecentraliseerde handel met behulp van ordermatching en moderne technieken als ring-sharing. 

In principe stelt het iedereen in staat om geavanceerde en op een order gebaseerde exchanges op Ethereum te bouwen door gebruik te maken van Zero-Knowledge Proofs. Dit zijn wiskundige methoden om een zaken te verifiëren zonder dat onderliggende data bekend wordt gemaakt.

Hoe werkt Loopring?

Heb je hoofdpijn gekregen van bovenstaande uitleg? Niet nodig, want feite werkt het heel simpel. Loopring maar matcht orders van zoveel mogelijk exchanges bij elkaar. Vervolgens matcht het de order met orderpublicaties van alle exchanges die zich aansluiten bij het Loopring netwerk. 

Het brengt handelsplatformen bij elkaar met behulp van een geautomatiseerd en gecentraliseerd systeem. Op die manier wordt alle liquiditeit bij elkaar gebracht.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Een korte geschiedenis van Loopring

Loopring werd in 2017 opgericht door Daniel Wang met het doel om gedecentraliseerde uitwisselingen te schalen door transacties sneller en betaalbaarder te maken.Voordat hij Loopring oprichtte, werkte Wang onder andere als software-ingenieur bij Google. Daarnaast richtte hij in 2014 het crypto bedrijf Coinport Technology Limited op. Dus je kunt niet zeggen dat hij geen ervaring heeft in de crypto industrie.

Meerdere updates

Sinds zijn oprichting heeft Loopring zijn protocol meerdere malen bijgewerkt, waardoor het nut ervan sterk is toegenomen. Zo had Loopring versie 2 de mogelijkheid om slechts twee transacties per seconde te verwerken. Iedere transactie kostte bovendien tien cent. De Loopring 3.0 upgrade heeft de transactie doorvoer verhoogd 70 per seconde en, heel fijn, de kosten zijn op dit moment minder dan 1 cent per transactie.

Toenemende interesse

Mede dankzij de upgrades is de interesse in het Loopring project toegenomen. Steeds meer investeerders kopen de token van Loopring, LRC. Er is steeds meer behoefte aan gedecentraliseerde exchanges en de voordelen die ze cryptocurrency investeerders brengen. Denk bijvoorbeeld aan lagere kosten, een hoge mate van beveiliging en veel openheid.

Wat zijn de voordelen van Loopring?

Loopring wil zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde exchanges toestaan om deel te nemen aan zijn netwerk. Het samenvoegen vindt plaats met een geautomatiseerd en gedecentraliseerd systeem. Op die manier krijgen alle exchanges toegang tot een verscheidenheid aan blockchains, waardoor de liquiditeit wordt verhoogd. 

Dankzij de hogere liquiditeit profiteren investeerders van de best mogelijke tarieven. Ze hoeven zich dus niet meer te verdiepen in allerlei exchanges, en dat scheelt een hoop tijd.

Voordelen voor beleggers

Een voordeel van het gebruik van Loopring voor beleggers is dat zij controle houden over hun fondsen. Ze gebruiken geen handelsplatform, maar hun eigen wallet om coins in op te slaan. Al jouw fondsen worden bij het plaatsen van een order vastgezet in een smart contract. Dit was trouwens een wijziging in variatie 3.0 van Loopring en het werd toegepast om de veiligheid en beveiliging van het platform te verhogen.

Volledige controle over fondsen

In Loopring systeem kun je als investeerder een order heel eenvoudig verhogen, verlagen en zelfs annuleren op elk gewenst moment voordat het wordt uitgevoerd. Bovendien hoef je geen kosten te betalen voor het opnemen van de munten op het handelsplatform.

Openbaar

Loopring is openbaar. Ieder platform dat smart contracts toepast heeft de mogelijkheid om te incorporeren met Loopring. Dit DeFi project wil dan ook graag samenwerken met andere platforms, zoals Ethereum en NEO.

Hoe plaats je een Loopring order?

Wanneer je een order wilt plaatsen op Loopring,  wordt dit gedaan via het loopring.io budget. De order wordt daarna doorgestuurd naar het Loopring netwerk met smart contracts. Deze zorgen ervoor knooppunten.dat de fondsen in jouw portemonnee op een veilige en efficiënte manier worden verhandeld. Ondertussen onderhouden de off-chain nodes het orderboek.

Wat zijn ringminers?

Ringminers spelen een belangrijke rol binnen het Loopring netwerk. Ze hebben namelijk de verantwoordelijkheid om te garanderen dat orders blijven staan totdat ze worden gevuld of geannuleerd. Ringminers worden gecompenseerd voor het uitvoeren van deze dienst door middel van een vergoeding in de token LRC of door een gedeelde marge over het bedrag van de order.

Wat maakt Loopring uniek?

Loopring gebruikt een systeem van ‘ring-matching’, wat het anders maakt dan verschillende andere gedecentraliseerde exchanges zoals Waves, OpenLedger, Stellar en IDEX. Het is een methode waarbij orders worden voldaan door ze aan elkaar te rijgen.  

Het maakt het delen van orders mogelijk wanneer een order niet kan worden voltooid met één enkele transactie. Dit delen van orders zal orders opsplitsen in deelorders indien dit noodzakelijk is totdat het volledige oorspronkelijke orderbedrag eindelijk is geladen.

Praktijkvoorbeeld

Even een praktijkvoorbeeld van hoe dit werkt. Stel je een team van beleggers voordie orders plaatsen op het Loopring netwerk. Jack, Bob en Caroline zijn allemaal van plan om transacties te plaatsen. Jack wil 2 OMG ruilen voor 10 ARK, Bob wil 21 EOS ruilen voor 1,5 OMG, en Caroline wil 20 ARK ruilen voor 40 EOS.

Ring-matching speelt essentiële rol

De moderne technologie van ring-matching verbindt de bovenstaande drie orders in een enkele orderring vormen en vervult elk van deze orders. Zodra de smart contracts op Loopring de bestellingen goedkeuren ontvangt het drietal elk hun gewenste munten. Maar hoe zit het dan met de restjes die overblijven? 

Jack heeft weliswaar zijn 10 ARK verkregen, maar 0,5 OMG verlaten. Hij heeft zijn order niet helemaal vol. In dat geval worden de restjes door het order verdeelsysteem verfijnd en aan een nieuwe orderring toegevoegd, totdat alle deelorders ook vervuld zijn.

Hoe koop je LRC?

Om LRC te kopen, moet je je inschrijven op een cryptocurrency exchange account bij een exchange die LRC symbolen ondersteunt, zoals Bitvavo. Zoals je op dit moment weet, zijn er 2 belangrijke soorten cryptocurrency exchanges: centrale exchanges (CEX) en gedecentraliseerde exchanges (DEX).

Coinbase of Bitvavo

De meest populaire cryptocurrency exchange die LRC tokens ondersteunt is Coinbase. Coinbase is een gecentraliseerde uitwisseling opgericht in 2012 en heeft ook zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Beleggers vertrouwen Coinbase vanwege zijn extra veiligheidsprocedures om cryptocurrencies van klanten te beveiligen. 

In Nederland is Bitvavo een van de populairste exchanges om LRC te kopen. Het heeft een fantastische interface en lage handelskosten. Wij raden deze exchange dan ook zeker aan om te gebruiken.

LRC kopen op gedecentraliseerde exchanges

Als alternatief kun je gebruik maken van gedecentraliseerde exchanges om Loopring te verwerven. Met mobiele toepassingen, zoals Argent, kun je bijvoorbeeld rechtstreeks communiceren met DEXes vanuit zijn mobiele toepassing. Dit is van de eenvoudigste manieren om gedecentraliseerde uitwisselingen te gebruiken. Diverse andere populaire DEXes die je kunt gebruiken met Ethereum zijn Uniswap, Sushiswap en ook Curve finance.

Stap 1: Koop een Wallet

Wanneer je een cryptocurrency exchange account hebt gekozen, moet je kiezen op welke manier je jouw Loopring tokens wil opslaan. Bij cryptocurrencies met veel waarde raden we bewaren op een exchange niet aan vanwege het risico op diefstal en/of hacken. 

Gecentraliseerde uitwisselingen hebben jouw privé sleutels voor de wallet in handen. Ze zijn echter een topprioriteit voor hackers, omdat als ze de mogelijkheid hebben om de beveiliging van een uitwisseling te doorbreken.

Moet je jouw LRC bewaren op een hardware of software wallet?

Om het bovenstaande risico te vermijden kun je jouw LRC beter bewaren op een hardware of software digitale wallet. Dit zijn mobiele apps en computersysteem programma’s die cryptocurrency te houden. Bovendien zijn ze vaak gratis te gebruiken. Hardware portemonnees zijn een van de meest veilige manier om cryptocurrency op te slaan, omdat ze je fondsen opslaan op een fysieke gadget die niet verbonden is met het internet.

Stap 3: Koop LRC en begin met handelen

Zodra je een exchange hebt gekozen en een digitale portemonnee om je LRC in op te slaan, ben je klaar voor een aankoop. Dit kun je doen door middel van limiet- of marktorder. Marktorders kopen crypto aan de marktwaarde van de uitwisseling voor het bezit, terwijl limit orders alleen worden uitgevoerd bij een gespecificeerde prijs.

6 – Wrapped BTC (wBTC)

Dankzij de wondere wereld van crypto kunnen Bitcoin houders hun digitale goud tegenwoordig als token inzetten op de groeiende DeFi markt. Daarmee hoopt men flinke rendementen te behalen. Dit is kort samengevat de functie van Wrapped BTC (WTBC). Wat is het precies, hoe werkt het en waarom is WTBC een unieke DeFiCoin? Lees snel verder voor het antwoord.

Wat is Wrapped BTC?

Wrapped BTC  (WBTC) is een ERC20 token dat Bitcoin houders in staat stelt om een Bitcoin token te gebruiken in door door Ethereum aangedreven gedecentraliseerde toepassingen. Tevens is deze DeFi coin te verhandelen op gedecentraliseerde exchanges (DEX).  Wrapped Bitcoin is dus géén Bitcoin. Het is een ERC20 token dat op de Ethereum blockchain werkt.  Veel van de eigenschappen van Bitcoin gaan verloren na de tokenization van WBTC, zoals:

 • De veiligheid en beveiliging van het Bitcoin netwerk.
 • De capaciteit om onmiddellijke transacties te verrichten door middel van het Lightning Network.
 • Een paar van Bitcoin’s persoonlijke privacy elementen.

Waarom is wBTC interessant voor DeFi investeerders?

Door BTC in WBTC om te zetten, ontstaan er allerlei nieuwe mogelijkheden. Verreweg het belangrijkste is dat investeerders met ‘digitale goud’ kunnen deelnemen aan de gedecentraliseerde markt. Tokenized Bitcoin is dan ook zeker interessant voor DeFi investeerders. Bovendien zitten zowel Bitcoin als DeFi momenteel in de lift. Het resultaat? mooie rendementen.

Een wrapped token: hoe zit het precies?

Een wrapped token heeft de huidige waarde van de native token. Oftewel: op het moment van handelen staat 1 wBTC gelijk aan één BTC. wBTC representeert de waarde van Bitcoin en maakt het mogelijk om deze crypto te gebruiken om de Ethereum blockchain. Het grote voordeel daarvan is dat een dApp of smart contract op Ethereum nu ook Bitcoin kan bevatten. Dit is zeker niet het enige pluspunt van wBTC:

 • Snellere transacties: De blokbevestiging is korter op het Ethereum netwerk en daardoor worden Bitcin transacties sneller uitgevoerd.
 • Grotere liquiditeit: De liquiditeit voor allerlei toepassingen op het Ethereum protocol is groter, zoals DeFi.
 • Het is schaalbaarder: De gewrapte tokens bestaan op de blockchain van Ethereum en niet op die van Bitcoin. Daardoor zijn wBTC transacties niet alleen sneller, maar ook goedkoper.

Bewaarder

Het is uiteraard van groot belang dat het equivalente bedrag van een cryptomunt hetzelfde blijft. 1 wBTC moet altijd gelijk staan aan 1 BTC. Om dit te garanderen is er bij een wrapped token sprake van een bewaarder. Dit kan zowel een smart contract als een DAO of een handelaar zijn.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Hoe wordt BTC in wBTC getokend?

Om BTC in WBTC te tokenen moeten Bitcoin bezitters gebruik maken van handelaars die bijvoorbeeld actief zijn in een WBTC café. Dit houdt in dat er sprake is van het volgende onderhandelingsproces:

 1. Een Bitcoin eigenaar bezoekt een WBTC café en benadert een verkoper om de deal te beginnen.
 2. De verkoper start een deal en slaat WBTC op in het Ethereum adres van de verkoper.
 3. De verkoper stuurt de BTC van de Bitclin eigenaar naar de bewaarder.
 4. De bewaarder wacht op 6 verificaties van de BTC deal.
 5. De bewaarder ontwikkelt een aankoop om gloednieuwe WBTC tokens op te slaan op Ethereum.
 6. De Bitcoin eigenaar krijgt WBTC van de handelaar.
 7. De handelaar voert de nodige AML zowel als KYC procedures zodat de BTC houder gegarandeerd betrouwbaar is.
 8. Zowel de Bitcoin eigenaar als de handelaar doen een atomic swap of gebruiken een ruil waarbij de verkoper BTC verkrijgt en de Bitcoin eigenaar WBTC.

wBTC omwisselen op DEX

Het is ook mogelijk dat bezitters van ETH of een ander op Ethereum gebaseerd token omwisselen naar WBTC op een gedecentraliseerde beurs als Uniswap of Kyber om toegang te krijgen tot WBTC.

Welke functies heeft wBTC?

Op de huidige DeFi markt kun je WBTC op allerlei manieren gebruiken. Zo kan het als onderpand dienen voor het beschermen van door crypto gesteunde financieringen. Sommige investeerders verdienen er inkomsten mee door liquidity mining/yield farming inkomsten te verdienen. Daarnaast is de belangstelling voor gedecentraliseerde leenpools mede dankzij het succes van DeFi coins en wBTC toegenomen.

Waar kun je wBTC kopen?

wBTC heeft een goede reputatie omdat het verbonden is aan Bitcoin. Zodoende is het beschikbaar op verschillende grote exchanges, zoals Binance, Poloniex en Kraken. Binance is een van de populairste exchanges om te handelen in wBTC. In dat geval dien je wel een account aan te maken. Gelukkig is het registratieproces snel en eenvoudig. Onthoud wel dat Binance geen gecentraliseerde exchange is. Je dient dus wel jouw identiteit te verifiëren voordat je wBTC kunt kopen of verkopen.

Wat zijn DeFi coins?

Investeerders van over de hele wereld volgen de ontwikkelingen rondom blockchain en cryptocurrencies op de voet. Op dit moment zijn Decentralized Finance (DeFi) coins zeer populair. Laten we beginnen met het uitleggen wat het precies is en welke cruciale rol het speelt bij de ontwikkeling van de cryptocurrency industrie.  

Het doel van DeFi coins is om de financiële dienstverlening volledig decentraal te maken. Dit houdt in dat derde partijen, zoals banken en overheden, geen vinger in de pap meer hebben wat betreft transacties en andere financiële zaken.

Wat zijn de meest belangrijke kenmerken van DeFi coins?

Twijfel je nog een beetje of je wilt investeren in DeFi coins? Misschien trekken deze belangrijke kenmerken je over de streep:

 • Het is onafhankelijk: Een belangrijk kenmerk van gedecentraliseerde financiering is dat het onafhankelijk is van wetgevende instanties, financiële instellingen en de overheid. Aangedreven door gedecentraliseerde apps (dApps), baant DeFi zich een weg in de soms complexe wereld van financiële transacties.
 • Er is steeds meer belangstelling van institutionele investeerders: De enorme groei van DeFi in 2020 heeft de aandacht getrokken van internationale bedrijven, investeringsfondsen en grote banken. Zo kondigde Spartan Group, een investeringsmaatschappij uit Singapore, kort geleden de lancering aan van een durfkapitaalfonds van maar liefst 50 miljoen dollar om DeFi projecten te steunen.
 • Covid-19 draagt bij aan de populariteit: Door de Corona crisis zijn veel mensen DeFi gaan zien als een veilige haven om hun geld te bewaren en te vermeerderen.
 • De potentie is gigantisch: Van het uitschakelen van de tussenpersoon tot het omzetten van kleine clipjes in waardevolle digitale munten: de potentie van DeFi is enorm.

Een korte geschiedenis van DeFi coins

2020 was niet alleen het jaar van de Corona crisis, maar ook die van DeFi.  Dit deel van de jonge maar snel groeiende cryptomarkt groeide binnen 12 maanden explosief. Terwijl de totale waarde van DeFi coins in februari 2020 nog 1 miljard dollar bedroeg, was dat nauwelijks een jaar later al 19 miljard. Bijna 20 keer zoveel! 

Met name in mei ging het ontzettend hard. Het aantal projecten overschreed de duizend en DeFi telde inmiddels 193.000 gebruikers. De groei zette daarna alleen maar verder door.  In de zomer van 2020 maakten inmiddels meer dan 600.000 investeerders gebruik va DeFi!

Explosieve groei van het ecosysteem

Ben je al van je stoel gevallen door bovenstaande cijfers? Nee? Dan proberen we het graag nog een keer. Het aantal individuele DeFi adressen is inmiddels meer dan 926.600! En alleen al van juli tot november vorig jaar groeide het DeFi ecoysteem van 4 naar 14 miljard. We kunnen blijven doorgaan. Feit is dat dit deel van de crypto markt zeker potentie heeft om het internationale financiële landschap voorgoed te veranderen.

Waar moet je op letten bij het investeren in DeFi coins?

Voor beginnende investeerders kan de crypto industrie erg overweldigend zijn. Er zijn allerlei brokers, exchanges, digitale munten en nu is er ook nog DeFi. We raden aan om bij het kiezen van een bepaalde coin te kijken naar het aanbod.

Dit betreft zowel het totale aanbod als het circulerende aanbod. De eerstgenoemde term betreft het totale aantal tokens die al bestaan. Met het circulerende aanbod worden de tokens die momenteel in omloop zijn bedoeld.

Limietvoorraad

Tevens mogen we de limietvoorraad niet vergeten. Dit is het maximale aantal munten die een cryptocurrency ooit zal hebben. Zo worden er maximaal 21 miljoen Bitcoins gemined. Zo ver is het nog lang niet, maar het betekent wel dat Bitcoin op den duur heel schaars wordt.

En dat heeft waarschijnlijk positieve gevolgen voor de prijs. Verdiep je dan ook goed in de maximale limiet voordat je een cryptocurrency kiest. Sommige DeFi coins hebben een maximum, andere weer niet.

Marktkapitalisatie

Minstens zo belangrijk bij een investering is de zogeheten market cap, oftewel marktkapitalisatie. Het geeft de totale waarde van de aandelen van een bedrijf weer. Bij een cryptocurrency wordt met deze term meestal de relatieve grootte bepaald. Dit is vrij eenvoudig zelf te berekenen door de prijs te vermenigvuldigen het circulerende aanbod. In dat geval gebruik je de prijs x circulerende aanbod.

Het succes van Yearn Finance (YFI)

Hoe groter de market cap en hoe kleiner het circulerende aanbod, hoe beter de kwaliteit van een cryptocurrency en/of DeFi coin. Yearn Finance (YFI) is daar een goed voorbeeld van. Het heeft een hoge market cap en een laag aanbod. Daardoor is de waarde van deze coin het afgelopen jaar flink gestegen. Verderop in dit artikel vind je meer informatie over Yearn Finance.

Pre-minted of niet?

Een andere belangrijke factor waar je naar moet kijken naast het aanbod en de market cap is de wijze waarop een DeFi coin is gelanceerd. Is er sprake van minen of is dat voor de officiële lancering al gebeurd? Dit laatste hoeft absoluut niet slecht te zijn, mits er sprake is van een eerlijke verdeling.

Het is geen goed teken wanneer een kleine groep investeerders bijna alle munten in handen heeft. In dat geval loop je het risico dat zogeheten ‘whales’, groepen mensen met veel geld en crypto, de prijs gaan manipuleren. Ze kunnen eigenhandig een koersdaling veroorzaken en dit pakt vaak negatief uit voor de kleinere investeerder.

Tip: gebruik een blok verkenner
We raden aan om een zogeheten blockchain explorer (blok verkenner) te gebruiken om te zien hoe goed verdeeld een cryptocurrency is. Een token moet onder zoveel mogelijk investeerders verspreid zijn. 

Ook belangrijk om op te letten: de vrijgave van een cryptomunt

Let tenslotte op de manier waarop een cryptocurrency munt wordt vrijgegeven. Bij cryptocurrencies die vooraf zijn gemined is er vaak sprake van ‘vesting’. Dit betekent dat de munten geleidelijk worden vrijgegeven, verdeeld over een aantal jaar.

Veel projecten gebruiken een zogeheten vesting schema. Wanneer je ziet dat een project in een korte periode een enorm aantal tokens vrijgeef, zal de cryptocurrency waarschijnlijk snel in waarde dalen.

Verdiep je in de praktische toepassingen

Een van de meest belangrijke factoren waar je op moet letten bij de keuze voor een DeFi coin is het nut ervan. Welke praktische functie heeft het? Dit kan per coin verschillen. Sommige zijn gericht op waardeopslag, terwijl je met andere vergoedingen betaalt en zelfs kunt stemmen. Hoe meer nut een token heeft, hoe groter de kans dat de cryptocurrency in de toekomst waard wordt.

De verschillende functies van Ethereum

Een van de beste voorbeelden van een crypto project met praktisch nut is Ethereum. Het platform wordt volop gebruikt door software ontwikkelaars om decentrale apps (dApps) te gebruiken. Ondertussen gebruikt men de coin Ether (ETH) om netwerkkosten te betalen. Ethereum is momenteel de nummer twee qua market cap op de cryptomarkt. 

Veelgestelde vragen over DeFi Crypto

Je kunt in feite op iedere website wel DeFi coins kopen. Een hoop munten kunnen zich scharen onder de noemer DeFi projecten. 

Onze favoriete exchange om DeFi coins te kopen is Bitvavo. Zo koop je DeFi crypto aan:

 1. Maak een account aan bij Bitvavo via deze link & ontvang €1000 welkomstbonus;
 2. Stort euro’s in je account via iDEAL;
 3. Kies één van de DeFi crypto uit in ons artikel of ga zelf op onderzoek uit;
 4. Koop DeFi coins met een druk op de knop en bewaar ze veilig in de wallet van Bitvavo.

Daarnaast kun je DeFi kopen bij o.a. deze exchanges:

 • Binance;
 • Kucoin;
 • Gate.io;
 • FTX;
 • Bitcoin Meester;
 • Kraken;
 • Coinbase.

Via de website CoinmarketCap kun je een overzicht krijgen van alle beschikbare DeFi cryptovaluta. Prettig is dat je in dit overzicht kunt kijken hoe groot de totale waarde is per munt, maar ook zaken als het dagelijks volume en het aantal circulerende cryptomunten. 

Anno 2021 zien we een enorme vraag naar NFT. Daarnaast zien we steeds meer zogenoemde ‘play to earn’ coins die opduiken en mogelijk potentieel hebben. En tot slot is het zeker de moeite waard om uit te kijken naar ‘play to watch coins’. Ieder jaar weer zien we wel een nieuwe hype ontstaan. 

Als we kijken naar de dagelijkse handel in DeFi crypto, dan zijn er een aantal coins die er tussenuit springen? Dat zijn de volgende munten:

 • Avalanche (AVAX);
 • Chainlink (LINK);
 • Fantom (FTM).

Je kunt deze DeFi Crypto o.a. kopen bij Bitvavo

Het is lastig te zeggen welke DeFi coins op dit moment potentie hebben. Maar we kunnen je wel op weg helpen. 

Hiervoor moet je op zoek naar coins met een lage market cap, en die dus in potentie nog flink kunnen groeien t.o.v. de grote jongens. Het liefst stap je in een coin, nog voordat deze gelanceerd is. 

Vervolgens ga je op onderzoek uit en bekijk je welke coins wat doen. Welk team erachter zit? Hoe het is geregeld met marketing, etc. 

Verspreid je kansen over meerdere kansrijke DeFi projecten. 

En als we er dan toch een paar mogen noemen die mogelijk potentie hebben om uit te groeien tot een nieuwe DeFi parel? Dat zijn de volgende:

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees meer over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin