1inch network: kopen + verwachting? [crypto review]

Wat is 1inch Network voor een coin? Heeft het potentie en waarom is de munt zoveel gestegen? Onze review van deze veelbelovende cryptomunt!

1inch network
Cijfer
4.7/5

In 2021 werd de gedecentraliseerde exchange 1inch door Bitvavo toegevoegd aan de lijst met cryptomunten waarin geïnvesteerd kan worden. Bitvavo voegt niet zomaar nieuwe coins toe, dus voor ons een reden om deze relatief nieuwe cryptocurrency eens te onderwerpen aan een uitgebreid onderzoek. Het resultaat mag er zijn: een uitgebreide ‘1inch Network review’ waarin we alle details over dit project met jou bespreken! Zo leggen we jou niet alleen uit wat 1inch crypto is en waarom deze gedecentraliseerde ‘exchange aggregator’ de moeite waard is om in te investeren.

Ook zoomen we in op ‘DEX’ in zijn algemeen. Want DEX is hot! En we bespreken met jou de koersverwachting van 1inch, hoe je 1inch-tokens kan verdienen en waarvoor het ‘Chi GasToken’ dient.

1inch Kopen bij Bitvavo

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitbetalen naar de bank

NamePrice24H (%)
1inch (1INCH)
€0.255857
1.23%

Opgericht in 2020
Ticker 1inch
Token 1inch
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Nee
Team Bekijk
Website Bezoek

✔️ Gedecentraliseerde exchange met potentie
✔️ Gebruikers hebben veel inspraak

❌ Exchange is meer gericht op de ervaren trader

1inch Network: Wat is het?

Laten we maar direct van start gaan en jou uitleggen wat 1inch is. Het is zoals we in de inleiding al aangaven een ‘gedecentraliseerde exchange aggregator’, of te wel een DEX. 

Het is niet zomaar een crypto-exchange wat bijvoorbeeld Bitvavo en Binance zijn, maar een exchange die de binnenkomende orders van klanten verspreid over andere (gedecentraliseerde) crypto-exchanges. Waarom dit zo uniek is in ‘cryptoland’, dat leggen we jou hieronder graag uit.

Wat maakt de1inch exchange zo uniek?

Dat de koers van 1inch in een relatief korte periode zo snel is gestegen is niet zonder reden. Veel investeerders zien namelijk het nut in van deze exchange. Wat maakt de investeerders zo bullish over dit project? Wat 1inch uniek maakt in vergelijking met veel andere beurzen is dat je hierop altijd terecht kan voor aantrekkelijke wisselkoersen. Koop je cryptomunten

Dan maak je wellicht gebruik van een gecentraliseerde crypto-exchange zoals Bitvavo. Vooral blijven doen! Want Bitvavo is met name voor handelaren zoals jij en ik de beste keuze. Ben je echter een professioneel belegger, dan is het wellicht slimmer om in de toekomst gebruik te maken van 1inch.

1inch is verder een uniek platform in de ‘DEX space’ omdat de gebruikers veel inspraak hebben. Zo kunnen ze stemmen op allerlei protocolinstellingen en kunnen gebruikers daarmee de koers van het bedrijf bepalen.

1inch

Prijzen van cryptomunten vergelijken

Dit is een gedecentraliseerde exchange waarop je de prijzen van alle cryptomunten van platforms met elkaar kan vergelijken! Want iedere beurs of broker hanteert weer zijn eigen tarieven voor coins en tokens. 

Maak je gebruik van 1inch, dan weet je vrijwel zeker dat je nooit teveel betaald voor een coin. Wil jij ook altijd de beste crypto deal eruit slepen? Dan moet je zeker verder lezen. 

Want we leggen jou tot in detail uit hoe jij je kunt aanmelden op dit platform en hoe deze DEX aggegrator werkt. Een DEX aggregator is overigens wat men ook wel een Decentralized Exchange noemt.

Wie zitten er achter de oprichting van het platform?

Wie research doet naar een crypto project ontkomt er niet aan om de eigenaren en het ontwikkelaarsteam door te lichten. Het succes van een crypto-exchange is dan ook afhankelijk van deze partijen. 1INCH werd in 2019 door Sergej Kunz en Anton Bukov ontwikkelt. 

Deze twee Russen haalden op een later moment maar liefst 15 miljoen dollar op bij grote partijen zoals Galaxy Digital en Binance Labs. Begin 2021 maakte 1INCH-netwerk al een mooie groei door met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van 150 miljoen dollar. Inmiddels ligt januari 2021 alweer een flink eind achter ons en het platform is alleen maar volwassener én waardevoller geworden.

Overigens is mede-oprichter Bukov softwareontwikkelaar van origine. En heeft hij zijn sporen verdiend in DeFi (gedecentraliseerde finance). Hij werkt aan diverse producten waaronder het alom bekende NEAR-protocol. Kunz op zijn beurt werkte voor bedrijven zoals Porsche en hield zich bezig met onder meer de de afdeling cyberbeveiliging.

Aanmelden: Hoe het 1inch platform gebruiken?

Nu je meer inzicht hebt in wat 1INCH-COIN is en waarvoor het platform gebruikt wordt, wil je natuurlijk ook weten hoe je zelf gebruik kan maken van het 1INCH-netwerk! Als gebruiker kan je precies nagaan waar je cryptocoins en tokens het goedkoopste kunt aanschaffen.

Je gaat naar de website van 1INCH toe en je zorgt er voor dat je een Ethereum wallet in je browser hebt staan. Ook is het mogelijk om voor een andere wallet te kiezen. Voor het uitvoeren van transacties moet je munten in deze wallet hebben staan. Dat is een vereiste.

Wallet aansluiten

Klik vervolgens op de website op de button “Connect Wallet” (rechts bovenin) en er verschijnt een scherm waarop je de keuze hebt om je wallet aan te sluiten. Daarvoor moet je eerst nog even akkoord gaan met de voorwaarden. Klik bijvoorbeeld op het Ethereum Netwerk en kies voor de 1INCH wallet. En je kan meteen aan de slag en de prijzen vergelijken als ook de tokens uitwisselen. 

Let trouwens niet alleen op de prijzen maar ook zeker op de gas-fees als je vergelijkt. De “gas-fees” zijn de kosten die in dit geval de miners van het Ethereum netwerk maken. Het inwisselen van tokens is erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar de goede tokens te selecteren, te controleren of de kosten kloppen en vervolgens klik je op “swap token”.

Het eigen token van 1inch

Natuurlijk heeft 1INCH ook zijn eigen governance token. Deze zag in 2020 het levenslicht. Dit token wordt gewoon het ‘1INCH-token’ genoemd. Het token heb je als gebruiker nodig als je mee wilt stemmen over het beheer van het netwerk. Bovendien wordt het token ook gebruikt op het platform zelf als utility token. In 2019 hebben er meerdere ‘airdrops’ plaatsgevonden. Daarbij konden tokens worden gewonnen.

Kan je 1inch-tokens minen?

Nee. 1INCH-tokens kan je niet minen. Wel kan je op een andere manier tokens verdienen! Je moet dan je aanmelden als gebruiker op het netwerk en liquiditeit aan het platform verschaffen. Meld je bijvoorbeeld aan bij pools zoals van Balancer, Aave of Uniswap. Een andere manier om te verdienen aan de tokens is door deze aan te schaffen via exchanges zoals Bitvavo. Lees hieronder meer over 1INCH munten kopen.


Hoe 1inch cryptomunt kopen?

Gaat het jou iets te ver om je als gebruiker aan te melden op het platform? 1INCH-netwerk is vooral populair bij de wat meer ervaren traders. Voor beginnende handelaren kan het best een lastige materie zijn, het swappen van tokens en het vergelijken van crypto prijzen. 

Goed nieuws voor jou: Je kunt toch nog verdienen met 1INCH-tokens en wel door de tokens te kopen op een platform zoals Bitvavo! Als de koers van 1INCH stijgt, dan worden deze munten ook meer waard. Je kunt ze dan verkopen voor een hogere prijs en op die manier veel geld verdienen met wat geluk!

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅30 september

Kopen via DEX

Je kan de coins ook aanschaffen via een DEX (gedecentraliseerde crypto-exchange). Al zullen we beginnende traders dat niet aanraden omdat dit ingewikkelder is.

Betaal je ook om gebruik te kunnen maken van 1inch?

Nog even terug naar het gebruik van 1INCH-netwerk. Mocht je wel een ervaren trader zijn en ben je benieuwd wat het kost als je gebruik maakt van het platform, lees dan verder. 1INCH als platform rekent zelf geen extra kosten. Je betaalt dus geen opnamekosten maar alleen de netwerkkosten. 

Deze netwerkkosten worden bepaald door de crypto exchange die de munten aanbiedt en die dus de transactie uitvoert. Daarbij zijn de gas-kosten belangrijk om in de gaten te houden. Deze bepaald de hoogte van de kosten en de gas-fees kunnen behoorlijk oplopen. Daarom is het raadzaam om je tokens te swappen op het moment dat bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk minder belast is.

Overigens kan je hierop (op de gas-fees) aanzienlijk veel geld besparen door het Chi Gas Token te gebruiken die is ontwikkeld door 1INCH.

Uitleg over het Chi Gas Token

Het ‘Chi Gas Token’ wordt afgekort als ‘Chi’ en is in feite een extra token van 1INCH. Deze is op 1 juni 2020 ontstaan. Nu moet je weten dat ‘Gas’ te vergelijken is met de kosten die financiële instellingen zoals banken maken voor overboekingen, en deze berekenen zij door aan hun klanten. 

Bij een DEX zijn deze kosten nooit vooraf te voorspellen. Dit is namelijk afhankelijk van de drukte op het netwerk. Vinden er bijvoorbeeld veel transacties plaats op het netwerk van Ethereum, dan vliegen de GAS-kosten de hoogte in. Je bent dan ook op een DEX duur uit. Om dit te compenseren heeft 1INCH het Chi Gas Token in het leven geroepen.

Het ChiGasToken is gekoppeld aan de gasprijs van Ethereum. Als gebruiker kan je daarmee in een oogopslag zien of je veel of weinig GAS-kosten maakt en op basis daarvan je aankoop uitstellen of juist doorvoeren.

1inch token
1inch token

Ik ben een onervaren handelaar: Is 1inch geschikt voor mij?

Laten we maar direct heel eerlijk zijn: Ben je een beginnende of zelfs onervaren cryptotrader, dan kan je maar beter het platform laten voor wat het is. Want zelfs voor traders die al wat langer actief zijn in crypto kan het ingewikkeld zijn om snel alle functies binnen het netwerk onder de knie te krijgen. 

Je dient ook al over cryptomunten te beschikken om van het netwerk gebruik te kunnen maken, aangezien op het netwerk geen andere stortingsmethode aanwezig is. Je dient dus tokens te swappen (om te zetten in andere tokens) om munten te kunnen kopen. Gelukkig kan je wel op een andere manier profiteren van de populariteit van 1INCH-netwerk en wel door hun tokens te kopen via Bitvavo! Daarover verderop deze pagina meer uitleg.

Hoe veilig is het netwerk?

Belangrijk is het altijd om te weten hoe een exchange omgaat met security. In de wereld van de blockchain is veiligheid een aspect die coins kan maken of breken. Er zijn in het verleden al heel wat coins en platforms ten onder gegaan  puur vanwege veiligheidsissues. 

Om nog maar te zwijgen over frauduleuze praktijken door eigenaren van crypto projecten. Dus hoe veilig is het 1INCH-network? Hoe staan de eigenaren Sergej Kunz en Anton Bukov bekend? 1INCH heeft sinds de oprichting nog nooit te maken gekregen met issues in de beveiliging laat staan dat het netwerk is gehackt. Ook op de bedenkers en de ontwikkelaars is gewoonweg niets aan te merken. Ze hebben een schoon blantsoen.

Token distributie
Token distributie

Gaat het 1INCH-netwerk groot worden?

Wij denken dat het 1INCH-netwerk best groot kan worden en dat dit het juiste moment is om nog goedkoop in te kunnen stappen. 1INCH-platform is een gedecentraliseerde exchange (DEX) die het mogelijk maakt voor traders om altijd coins in te kopen tegen de laagste prijs. 

Vooral voor investeerders die in het groot inkopen en verkopen, is het een erg interessant platform. Nu is 1INCH crypto nog volop in ontwikkeling en zal het geheid eens tegen problemen oplopen. Maar als de ontwikkeling in deze vaart doorgaat en de ontwikkelaars voor elkaar krijgen wat ze beloven, dan kan dit wel eens uitgroeien tot een speler van formaat. Waar wij dit op baseren?

Binance in zijn jongere jaren?

Je kunt 1INCH, denken wij persoonlijk, het beste vergelijken met een platform zoals Binance in zijn jongere jaren. Amper twee jaar geleden was de munt een fractie waard vergeleken met de waarde vandaag de dag. En dan is Binance een platform waarop alles gecentraliseerd plaatsvindt. 

Mocht in dit voorbeeld Binance aan populariteit inboeten en het aantal gebruikers en het volume neemt aanzienlijk af, dan zouden zogenoemde ‘DEX aggegrators’ wel eens enorm hiervan kunnen profiteren! 1INCH werkt continu aan nieuwe versies en dit zal waarschijnlijk de opmaat zijn naar een nóg goedkopere exchange voor gebruikers en dus veel groeipotentie…

Maar toch...

Maar toch is een DEX zoals 1INCH nog altijd wat duurder op het gebied van vergoedingen en trager in gebruik dan bekende exchanges zoals Bitvavo, wat een CEX is (Centralized Exchange). Dit vooral vanwege de kleinere volumes waarmee ze werken. Veel zal afhangen van de populariteit van exchanges zoals Binance en de toekomst van DeFi.

Bitvavo app
Bitvavo

Tip – CoinMarketcap.com

Omdat de prijs van 1INCH niet zomaar uit de lucht komt vallen omdat dit zich verhoudt tot vraag en aanbod (en dus schaarste), is het verstandig om alleen te investeren in dit project als je op de hoogte bent van de market cap van de munt. De market cap is niets anders dan hetgeen wat er in totaal geïnvesteerd is in de cryptomunt van 1INCH. 

Op de website www.coinmarketcap.com kan je de gegevens achterhalen. Vergelijk de market cap met bijvoorbeeld munten die in de top-10 staan. Dan kan je wellicht voorspellen wat 1INCH-netwerk in de toekomst waard kan worden stel dat het een top-10 notering haalt.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Een ander belangrijk punt is dat je weet hoeveel munten er in omloop zijn van 1INCH crypto. Zijn dit er vele miljarden (zoals met bijvoorbeeld Dogecoin en Shiba Inu het geval is), dan zal er minder snel schaarste optreden en dit kan van invloed zijn op de 1INCH prijs in de toekomst.

Hoeveel 1INCH cryptomunten worden maximaal uitgegeven?

Hoeveel 1INCH coins er maximaal kunnen worden uitgegeven, dat is tevens belangrijk om te weten. En ook hoe de coins verdeeld zijn. Is een groot gedeelte van de totale voorraad in handen van ontwikkelaars en de eigenaren? Dan kan dat erop wijzen dat er in de toekomst nog eens een massale uitverkoop volgt en dat heeft consequenties voor de prijs van de munt. In dit geval is het niet bekend wat de maximale muntvoorraad is van 1INCH en hoe dit verdeeld is.

1inch network gegeven volgens coinmarketcap
1inch network gegeven volgens coinmarketcap

1inch verwachting: Wat de prijs van 1 1inch munt waard kan worden

Dit is onze persoonlijke 1INCH verwachting en gebaseerd op een uitgebreid onderzoek dat wij zelf naar deze coin hebben gedaan. Beschouw deze beknopte 1INCH verwachting dan ook niet als een koopadvies. Maar doe altijd zelf gedegen onderzoek naar cryptocurrency voordat je instapt. 

Wij denken dat de prijs van één 1INCH coin in de toekomst nog met gemak x 10 kan gaan. In welk tijdsbestek, daar durven we op dit moment nog geen uitspraak over te doen. Maar gelet op de vrij lage market cap van deze munt en de toenemende interesse in dit project van grotere investeerders, denken wij dat er al vrij snel een grote prijsstijging aan zit te komen.

Lange adem

We zijn trouwens van mening dat 1INCH een project is van de langere termijn. Daarom houden wij zelf ook onze tokens minimaal 2 jaar vast. Dus beschik je over een lange adem én kan je de eerstkomende jaren een bepaald geldbedrag missen? Dan kan het wellicht verstandig zijn om je munten vast te houden.

Koers vandaag 1inch-coin

Wil je graag weten wat de actuele 1INCH koers is? Hoeveel kost 1INCH munt vandaag? Is de koers gestegen of gedaald en is dit het juiste moment om in te slaan? Nu moet je beseffen dat cryptocurrency onderhevig kunnen zijn aan stevige koersschommelingen. Is 1INCH vandaag nog erg goedkoop, het kan zo zijn dat de koers morgen er heel anders uitziet en je net de boot hebt gemist. 

Door regelmatig de actuele 1INCH koers te bekijken op onze website, kan je beter inschatten wanneer het juiste moment is om te kopen en/of te verkopen. Wij raden je aan om alleen in de dip coins aan te schaffen. Stijgt een munt continu in waarde, dan weet je zeker dat je duur inkoopt. Wordt 1INCH minder waard, dan is er altijd weer ruimte om in de toekomst te stijgen! 

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅30 september

Investeren in 1INCH-netwerk via Bitvavo – Welkomstbonus!

Je kan 1INCH coins kopen via diverse buitenlandse exchanges zoals Binance en FTX. Zelf raden wij iedereen die handelt in crypto Bitvavo aan als exchange. Zij hebben hun eigen beurs en zijn dus geen broker. Dat scheelt aanzienlijk in transactiekosten! Zo betaal je via Bitvavo tot maximaal 0,25% over je aankopen. Daarmee zijn ze de goedkoopste Nederlandse exchange. Bovendien kan je via Bitvavo je geld direct laten storten op je bankrekening, wat bijvoorbeeld bij Binance niet mogelijk is.

EUR 1.000,-

En het mooiste komt nog: Maak je een account aan via deze link, dan mag je de eerste EUR 1.000,- gratis traden! Je betaalt dus géén transactiekosten. Het geld dat je daarmee bespaard kan je bijvoorbeeld weer uitgeven aan extra 1INCH-tokens.

1inch-tokens veilig opslaan op een hardware wallet

Wij raden iedere crypto eigenaar aan om zijn of haar coins te bewaren op een hardware wallet. Met 1INCH coins is dat extra veilig aangezien het een ERC-20 token is. Wat is een hardware wallet? Dit is misschien nog wel het beste te vergelijken met een USB-stick, een elektronische kluis. 

Deze wallets worden ook wel ‘cold wallets’ genoemd. Ledger is wat ons betreft altijd de beste keuze als het aankomt op hardware wallets. Je schaft 1INCH coins aan via Bitvavo (de beste keus) en kunt in een handomdraai deze tokens migreren naar jouw hardware wallet. Op de website www.bitvavo.com/nl lees je hoe je dit doet.

Online wallet van Bitvavo

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de tokens te bewaren in de online wallet van Bitvavo zelf. Dit is vooral aan te raden voor handelaren die regelmatig 1INCH coins kopen en verkopen. Bitvavo investeert veel in veiligheid. Dus veel risico loop je niet als je de coins in de online wallet wilt staan. Maar wil je de munten vasthouden voor een langere periode, dan adviseren we toch om deze te bewaren op een hardware wallet. Alleen jij hebt daar toegang toe.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Veelgestelde vragen over 1inch Network

Wil je 1inch met iDEAL kopen, dan kun je o.a. terecht bij Bitvavo. Dit is onze favoriete Nederlandse exchange. Bovendien betaal je hier de laagste kosten van Nederland. Hoe kun je 1inch kopen?

 1. Maak een account aan bij Bitvavo via deze link en ontvang €1000; welkomstbonus;
 2. Stort euro’s in je account;
 3. Zoek 1inch op in het rijtje cryptovaluta en druk op ‘kopen’.

Naast Bitvavo zijn er nog andere (grote) exchanges waar je deze coni kunt kopen. Dit zijn de volgende exchanges:

 • Binance;
 • Coinbase;
 • Uniswap;
 • Kucoin;
 • Huobi;
 • Kraken;
 • Bittrex.

Er zijn verschillende manieren om geld te kunnen verdienen aan 1inch tokens. 

Zo kun je voor liquiditeit zorgen op 1inch’ liquiditeitsplatform. Hiervoor krijg je 1inch tokens.

Daarnaast kun je natuurlijk handelen in 1inch muntjes en zorgdragen dat je de coins tegen een hogere prijs verkoopt, dan je aanschafprijs. 

1inch maakt gebruik van de Ethereum blockchain. 

Ja, voor zoverre bekend hebben gebruikers hier nooit problemen mee ervaren. Daarnaast is het door onafhankelijke derde partijen ge-audit en als veilig aangemerkt. 

Verder heb je als staker niet te maken met een lock-up periode: je kunt dus op ieder moment uitstappen. Dit is prettig wanneer de koers ineens fors stijgt of daalt. 

Deze cryptovaluta zijn mogelijk ook interessant

Perpetual Protocol

Uitleg over deze cryptomunt
 •  

Rally

Uitleg over deze cryptomunt
 •  

Streamr

Uitleg over deze cryptomunt
 •