Bancor (BNT): hoe kopen + verwachting (uitleg & review)

Het Bancor Protocol project maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een utiwisselingsnetwerk tokens te converteren naar andere tokens.

Bancor
Cijfer
4.2/5

Bancor (BNT) of Bancor Protocol is één van de projecten waarvan wij zelf best wel hoge verwachtingen van hebben. De Smart Coin van Bancor, de Bancor Network Token (BNT), kan je via Bitvavo aanschaffen. Kort samengevat is Bancor een protocol die het voor uitwisselingsnetwerken mogelijk maakt om, zonder tussenkomst van een andere partij, crypto tokens automatisch te laten converteren naar andere tokens. Ook tussen blockchains onderling en zelfs zonder dat hier een orderboek voor nodig is. Wij hebben op deze pagina een uitgebreide uitleg over het Bancor Protocol geschreven.

In deze gids bespreken we alle belangrijke zaken met jou. Ook maken wij duidelijk wat de meerwaarde is van het Bancor BNT token, wat de prijs van deze munt vermoedelijk gaat doen en natuurlijk hoe je deze kunt aanschaffen!

BNT Kopen bij Bitvavo

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitbetalen naar de bank
Opgericht in 2017
Ticker BNT
Token ERC20
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Bekijk
Website Bezoek

✔️ Oplossing voor liquiditeitsproblemen
✔️ Relatief uniek in zijn soort

❌ Gebruik maken van het protocol is lastig

Wat is Bancor en waarvoor is het ontwikkelt?

Laten we nog even bij het begin beginnen. Want de intro ging voor jou misschien iets te snel. Wat is Bancor, ook wel bekend als het ‘Bancor-protocol’?Op dit cryptoplatform kunnen slimme munten, de zogenoemde ‘Smart Tokens’, worden aangemaakt. Jij als gebruiker zou op het platform ook zelf een Smart Token kunnen creëren en deze inwisselen voor een ander soort token of cryptomunt

Het grote voordeel hiervan is dat kopers niet op zoek hoeven te gaan naar verkopers en vice versa. Tevens biedt het platform een podium aan makers van nieuwe munten. Normaal gesproken duurt het lang voordat nieuwe coins toegelaten worden op exchanges. In dit geval is een nieuwe cryptomunt meteen verhandelbaar op het Bancor platform. Zo kan ook jij op Bancor investeren in kleine, onbekende munten nog voordat deze in de belangstelling komen te staan van de grote massa.

Naast dat het Bancor-protocol de mogelijkheid biedt voor het aanmaken van Smart Tokens en dat nieuwe coins meteen verhandelbaar zijn, voorziet het Bancor platform ook in ‘munt liquiditeit’. 

Omdat die liquiditeit wel degelijk een groot probleem is voor de cryptomarkt in zijn algemeen, zijn wij van mening dat Bancor wel eens dé oplossing kan zijn waar velen op wachtten. Bancor is in de eerste plaats dus een innovatief protocol dat waarde en liquiditeit toekent aan nieuwe munten 

Bancor Trade and Earn

Het probleem van de liquiditeit – Is de oplossing gevonden?

In de cryptomarkt is de liquiditeit die bestaat voor cryptocurrency’s best wel een probleem. Bancor heeft als doel om daar steun aan te bieden. Het zijn met name de kleinere munten die te kampen hebben met liquiditeitsproblemen. 

Want daarvoor zijn niet altijd de juiste kopers en verkopers te vinden. Als een cryptomunt onvoldoende liquide is, bijvoorbeeld omdat ze niet worden geplaatst op een exchange, dan staat dat verdere ontwikkeling van een project in de weg. Dan kan een platform nog wel zo’n goed uitgewerkt idee hebben, maar als het ontbreekt aan liquiditeit dan houdt het op.

Hoe liquide een token is dat hangt voornamelijk af van de handel in het token. Krijgt een project te weinig aandacht, dan zullen er ook minder handelaren op af komen. 

Neem bijvoorbeeld blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. De munten daarvan zijn zeer gemakkelijk aan te schaffen en je kunt ze ook weer snel verkopen. Voor kleinere munten is dat meestal niet het geval. En daar heeft het Bancor Protocol een oplossing voor!

Welke oplossing?

De oplossing voor het probleem van liquiditeit is op zich heel eenvoudig: Tokens die lastig te kopen en verkopen zijn, die vallen vroeg of laat af. Met het protocol wil Bancor zelf de liquiditeit van dergelijke kleinere munten bepalen. Op die manier zouden vele duizenden munten wereldwijd verhandeld kunnen worden. 

Trouwens, het maakt helemaal niets uit wat het handelsvolume is van een smart token die wordt aangemaakt. Het token is en blijft altijd liquide. Op die wijze kunnen zelfs de allerkleinste tokens en munten in omloop blijven. Wat Bancor doet is exchanges overslaan. Er worden geen tussenhandelaren toegelaten tussen de koper en verkopende partij.

De oprichters van Bancor

Wie zijn de oprichters van Bancor en wat is de samenstelling van het team? Geen onbelangrijke vragen! Want het is goed om te weten wie er aan dit project werken. Het platform werd in 2017 opgericht door 4 bevlogen ondernemers, te weten Guy Benartzi, Galia, Yudi Levi en Eyal Hertzog. Van Eyal is bekend dat hij de architect is van het BNT-protocol. Inmiddels heeft hij zijn sporen als ondernemer in de technologiebranche verdiend met ruim 20 jaar werkervaring. Benartzi is de CEO van Bancor Protocol. In het verleden heeft hij onder andere Mytopia opgericht. Een bedrijf dat zich toelegde op het ontwikkelen van games. Galia is medeoprichter van Bancor en technologieondernemer. Ook Yudi Levi is, evenals Eyal Hertzog, al ruim 20 jaar werkzaam als technologieondernemer en is van Bancor de CTO.

Alle voordelen van Bancor op een rij

Het mag duidelijk zijn dat het Bancor (BNT) Protocol voorziet in een behoefte van de cryptomarkt. Het platform zal problemen aanpakken die nu spelen. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het netwerk en hoe zij de problemen denken te kunnen tackelen. Het ziet er al met al positief uit en wij denken dat BNT munten kopen (bijvoorbeeld via Bitvavo) absoluut als investering voor jou goed kan uitpakken. De volgende voordelen van Bancor hebben wij ontdekt:

  • Voor relatief onbekende coins is Bancor in de toekomst dé oplossing voor een tekort aan liquiditeit. En er zijn op dit moment nogal veel van dergelijke ERC-20 munten in omloop…
  • Innovatief is het zeker: de komst van het Smart Token van Bancor. Met dit token die door het team werd geïntroduceerd, kunnen automatisch aanpassingen aan de prijs van tokens worden gedaan. Deze methode wordt niet gebruikt door exchanges en daarmee kan Bancor een belangrijke slag slaan.
  • Het is dé oplossing voor het probleem van de te lage liquiditeit waar munten en tokens mee te kampen hebben. Met dank aan het Bancor Protocol zal een onbekende munt met weinig of geen liquiditeit toch kans van slagen krijgen omdat het verhandelbaar wordt op het netwerk.Nadelen waar je als investeerder tegenaan kan lopen

Uiteraard heeft ieder voordeel ook weer een nadeel. Al zijn dat er in het geval van dit project niet zoveel. Waar nieuwe, innovatieve technieken verschijnen, daar zijn er altijd wel zaken die verbeterd kunnen worden. Dat gaat ook vast op voor Bancor crypto. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het project volop in ontwikkeling is en dat de huidige versie nog geüpdatet zal worden. De nadelen die wij tegenkwamen zijn de volgende:

  • Gebruik maken van het protocol vinden wij zelf op dit moment nog verre van eenvoudig. Voor beginnende traders zal het te lastig zijn om van het Bancor-protocol gebruik te maken. Kan je echter goed overweg met het ecosysteem van Ethereum? Als je daarover de kennis in huis hebt, dan moet het voor jou geen problemen opleveren. Maar de complexiteit van het platform is toch echt wel een nadeel.
  • Het is niet mogelijk om gewone valuta zoals Dollars of Euro’s te storten. Wil je een transactie doen op het netwerk, dan is het belangrijk dat je over een virtuele munt beschikt die door de Smart Token van Bancor wordt geaccepteerd en welke kan worden omgezet in andere Smart Tokens.
Pools
Pools

Koersinformatie: Live BNT koers

Ervaren traders beseffen dat de live koers van Bancor maar een moment opname is. Niet dat de actuele BNT koers onbelangrijk is. Integendeel. Maar als Bancor crypto in waarde daalt of als de koers snel stijgt, dan raken ze niet in paniek. Zij hebben immers automatische koop- en verkooporders ingesteld en wat Bancor-tokens vandaag waard zijn, is voor hen wat minder van belang. 

Voor nieuwelingen die nog handmatig munten kopen en verkopen, is de actuele Bancor Protocol koers wel erg belangrijk om in de gaten te houden. Zo kan je dagelijks bepalen wat voor jou het beste moment is om in of uit te stappen. Bekijk de live koers van Bancor hieronder.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Koersverwachting Bancor-token volgens experts

Het is een feit dat experts elkaar vaak tegenspreken als het gaat over de verwachtingen van een crypto project of cryptomunt zoals Bancor BNT. Terwijl de een aangeeft dat het token van Bancor Protocol wel eens een top-10 coin kan worden, denkt een ander weer dat het bij een derderangs munt blijft. 

Wat de koersverwachting van Bancor is, dat is in deze fase van het project gewoonweg nog niet te voorspellen. Het is een relatief nieuw concept waar naar onze mening wel veel behoefte aan is, maar in hoeverre dit de prijs in de toekomst positief zal beïnvloeden, dat is lastig om aan te geven.

Functie van het Bancor Network Token: BNT

Heeft Bancor een eigen munt waarin je kan investeren? Uiteraard! Dit is de BNT coin. Ook wel Bancor Network Token genoemd. Jij kan in deze munteenheid investeren. Het token is een Smart Token zoals we hierboven al aangaven. Dit token werkt weer samen met de andere Smart Tokens op het netwerk. De BNT munt is als het ware het fundament en alle andere Smart Tokens kunnen hiernaar worden omgezet en vice versa.

Kan je rijk worden met Bancor?

Bij jou als investeerder in Bancor rijst vast de vraag op of je hier nog rijk mee kan worden of niet. Op deze vraag kunnen we duidelijk zijn: Ja, dit is wel degelijk mogelijk. De waarde van Bancor BNT coins kan nog veel verder oplopen. Misschien dat de coins in de toekomst wel 100 x zoveel waard zijn. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de waarde na een flinke koersstijging flink daalt. Bancor zou in theorie zelfs kunnen dalen naar EUR 0,-. Al is die kans natuurlijk niet groot.

Waar en hoe BNT coin kopen?

Wil je geld verdienen door in BNT coins te beleggen? Vandaag de dag wordt BNT als cryptomunt een steeds populairder investeringsproduct. Steeds meer handelaren hebben het token ontdekt en er is inmiddels een levendige handel in deze BNT cryptomunt ontstaan. 

Zodra BNT nog meer in de publiciteit komt, bijvoorbeeld omdat het protocol meer bedrijven aantrekt, zal de waarde van het token automatisch toenemen. Je kan de BNT coin bij diverse bekende exchanges kopen. Een van de bekendste en grootste exchanges van Europa is Bitvavo. Dit is overigens een Nederlands bedrijf.

Goedkoopste crypto-exchange is Bitvavo

Bitvavo is by far de goedkoopste exchange van Nederland. Naast BNT kan je bij Bitvavo ook meer dan 150 andere coins kopen. Via de links op onze website kan je bovendien over de eerste 1.000,- inleg gratis traden! Je betaalt dus over dit bedrag géén handelskosten. Overigens zijn de handelskosten via Bitvavo sowieso heel laag, namelijk maximaal 0,25%.

Bancor Network Token via DEX kopen

Het is ook mogelijk om het token via een DEX aan te schaffen. Een DEX is een gedecentraliseerde crypto-exchange. Dit heeft voordelen maar ook nadelen. Zo is het voor beginnende crypto handelaren een omslachtige manier om munten aan te schaffen en dit raden we jou als nieuweling dan ook af.

Conclusie:

Is Bancor Protocol een project met toekomst? Ja, wij denken wel degelijk dat dit project de toekomst is! Ze bieden oplossingen voor onder andere het liquiditeitsprobleem. En dat laatste is echt een groot probleem in de cryptomarkt. Bovendien hebben ze (nog) geen last van concurrentie. Uiteindelijk moet je voor jezelf de afweging maken of je in de munt wilt investeren of niet. Doe dit op eigen risico en wees je er bewust van dat je ook geld kan verliezen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Veelgestelde vragen over Bancor

Hoeveel BNT tokens er maximaal in omloop kunnen komen is belangrijk om te weten. Ga naar de website Coinmarketcap.com zodat je kunt achterhalen hoeveel munten er op dit moment circuleren en wat de maximale voorraad BNT cryptomunten is.

Stel, je schaft munten aan bij Bitvavo. Dan kun je ervoor kiezen deze gewoon in de online wallet te laten staan. Dit is als het ware een elektronische portemonnee. Alhoewel Bitvavo zijn zaken keurig op orde heeft, zou in theorie het bedrijf in de verre toekomst natuurlijk altijd kunnen omvallen. Al is die kans naar onze mening niet meer dan 0,001%. Maar stel dat het wel zou gebeuren, dan kan je niet meer bij je coins komen. Want in feite heeft Bitvavo deze in zijn beheer. Daarom raden wij iedereen aan om munten veilig op een hardware wallet te bewaren. De tokens zijn dan jouw bezit en niemand anders kan erbij komen.

Hieronder zetten wij de 5 beste hardware wallets voor jou op een rij. Model Trezor T is wat ons betreft de beste keuze met daarna Ledger Nano X.

– Trezor model T
– Ledger Nano X (voor mobiel gebruik)
– BitBox02
– Ledger Nano S
– Trezor One

Wat wij aanraden is om het nieuws te blijven volgen. Zo blijf je op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen en kan je op belangrijk nieuws anticiperen. En leg natuurlijk alleen geld in wat je kunt missen. Veel zal ook afhangen van hoe Bitcoin het gaat doen. Wordt Bitcoin meer waard? Dan profiteren de meeste altcoins daarvan mee. Andersom natuurlijk ook.

Belangrijke Bancor websites om in de gaten te houden
Ben je net zo enthousiast geworden over het innovatieve Bancor platform als wij? Dan doe je er goed aan om alles over dit project te weten te komen. Hieronder hebben wij enkele handige links voor jou verzameld.

Bancor Twitter: https://twitter.com/bancor
Bancor Telegram: https://t.me/bancor
Wekelijkse Bancor blog: https://blog.bancor.network/
Reddit Bancor: https://www.reddit.com/r/Bancor/
CoinMarketCap: https://www.coinmarketcap.com/nl/currencies/bancor/

Lees ook over deze munten:

BarnBridge

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

SuperFarm

Uitleg over deze cryptomunt
  •  

Streamr

Uitleg over deze cryptomunt
  •