8 Beste manieren hoe je snel rijk kan worden met crypto

Snel rijk worden met crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Cryptokoersgids behandelt de vraag of het mogelijk is snel rijk te worden met crypto en hoe mensen miljonair zijn geworden, met bijvoorbeeld Bitcoin. Ook bespreken we de 8 manieren waarop je online geld kunt verdienen met crypto. Tot slot waarschuwen we voor bepaalde manieren van snel winst maken die niet werken. 

Kun je nog miljonair worden met crypto?

Cryptokoersgids krijgt met regelmaat de vraag: ‘Kun je (op korte termijn) miljonair worden door te investeren in crypto?’ We kunnen hier eenvoudig antwoord op geven. Ja, je kunt miljonair worden met crypto, net zo goed als dat je miljonair kunt worden met het verkopen van luiers. Echter, de meesten slagen er niet in miljonair te worden met beleggen in crypto, en eindigen met verlies. Je moet een beetje geluk hebben om (snel) miljonair te worden.

Hoe worden beleggers rijk met crypto?

Cryptocurrencies, en de onderliggende blockchain technologie, hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke opmars gemaakt en hebben talloze beleggers aanzienlijke winsten opgeleverd. Een aanzienlijk deel van het succes achter deze winsten is simpelweg ‘op tijd erbij zijn’. Een aantal voorbeelden van beleggingen waarmee investeerders rijk zijn geworden cryptocurrencies:

bitcoin miljonair

In 2011, toen Bitcoin nog in zijn kinderschoenen stond, waren er visionairs die het potentieel van deze digitale munteenheid zagen en besloten te investeren. Deze vroege vogels hebben nu, na een decennium, aanzienlijke rendementen op hun investeringen. Sommigen eindigden als Bitcoin miljonair

Dogecoin rijk worden

Bitcoin is slechts één voorbeeld. Er zijn tal van zogenaamde ‘altcoins‘ – alternatieve cryptocurrencies naast Bitcoin – waarin beleggers vroeg hebben geïnvesteerd en aanzienlijke winsten hebben geboekt. Voorbeelden hiervan zijn Dogecoin, Litecoin, Ethereum en Cardano. Beleggers die in de vroege stadia van deze munten hebben geïnvesteerd, hebben hun investering vele malen zien vermenigvuldigen.

Daarnaast is er ook een groep beleggers die zich specifiek richtte op Initial Coin Offerings (ICO’s). Een ICO is een soort crowdfunding, waarbij nieuwe cryptocurrencies worden aangeboden aan vroege investeerders. Hoewel het investeren in ICO’s risicovol kan zijn, hebben velen die de juiste keuzes maakten enorme rendementen gezien op hun investeringen.

Rijk worden met crypto is vaak een combinatie van visie, timing en een beetje geluk. Wat alle succesverhalen gemeen hebben, is dat de beleggers er vroeg bij waren en geloofden in de potentie van de cryptocurrency waarin ze investeerden.

Manieren om online geld te verdienen met cryptocurrency

Zoals je hebt kunnen lezen, is het maar voor weinig mensen weggelegd snel rijk te worden met crypto. Gelukkig zijn er wel manieren om online een zakcentje bij te verdienen met crypto. Cryptokoersgids.nl heeft enkele tips uiteengezet, ieder met een eigen niveau van risico. 

 • Laag risico; 
 • Gemiddeld risico; 
 • Hoog risico beleggingen;

Het spreekt voor zich dat hoe meer risico je neemt, des te groter de mogelijke winst. En andersom natuurlijk, laten we dat vooral niet vergeten. 

Vaak is het ook zo dat investeringen met een hoog risico een kortere doorlooptijd hebben dan investeringen met een lager risico. Daarbij is het mogelijk door met weinig geld, veel geld te maken door veel risico te nemen/

Snel rijk worden met crypto kan zeker, maar gaat dus samen met het nemen van flinke risico’s. Daar moet je wel mee om kunnen gaan en tegen kunnen. Cryptokoersgids adviseert om de risico’s zoveel mogelijk te spreiden en enkel geld te investeren dat je kunt missen. 

Hieronder volgen 8 manieren om rendement te halen met crypto. Bij iedere manier staat aangegeven welke mate van risico hiermee gepaard gaat.

Beleggen in cryptomunten (hoog risico)

Durf je risico te nemen, dan moet je op zoek naar een munt met potentie. Daarin zijn verschillende categorieën te onderscheiden. Laten we beginnen met meme coins, wat dé manier kan zijn om snel geld te verdienen met crypto. 

 • Memecoins: dit zijn (meestal volatiele) muntjes die veelal geen waarde hebben, maar puur in het leven zijn geroepen voor mensen die graag een gokje willen wagen. Je zou zomaar eens kunnen investeren in de nieuwe Dogecoin, Shiba Inu of Pepe Coin. Dit soort coins zijn veelal community gedreven, waardoor er veel hype ontstaat. Een hype is goed voor de prijs van dergelijke memecoins. Door te investeren in beloftevolle meme coins zijn vele crypto miljonairs in het verleden ontstaan
 • Crypto parels: Anderzijds zijn er genoeg projecten met goede fundamenten. Daar moet je zelf onderzoek naar doen door Whitepapers door te spitten om zodoende te achterhalen wat het doel is van een bepaalde munt. Tevens is het prettig dat een munt gesteund wordt door een grote community. Het liefst zoek je een muntje uit met een kleine marktwaarde (market cap). Hoe kleiner de marktwaarde, des te meer ruimte een munt heeft om misschien wel keer 1000 te groeien. Zoek daarom muntjes uit waarin niet meer dan een paar miljoen in geïnvesteerd is. 

Cryptokoersgids doet hierin overigens graag zelf onderzoek door verschillende nieuwswebsites af te struinen. Maar ook door grote onafhankelijke crypto-kenners te volgen. Bijvoorbeeld via Twitter (zoek naar ‘crypto gems’), Telegram of Youtube. We hebben een eigen selectie gemaakt met de beste cryptomunten die mogelijk interessant voor je kunnen zijn. 

tamadoge kopen redenen
Misschien is Tamadoge wel dé nieuwe memecoin die door het dak gaat

Investeer in ICO's (hoog risico)

Naast het beleggen in reeds bestaande cryptomunten, is het ook mogelijk te investeren in zogenoemde ICO’s. Je investeert in dat geval in een munt die nog niet op een exchange staat. Veelal zijn ICO’s ervoor om geld op te halen. Dit geld wordt voornamelijk gebruikt voor:

 • De ontwikkeling van de munt;
 • Financieren van marketingactiviteiten;
 • Deel gaat naar het team.

ICO’s kunnen zeer lucratief zijn en hoge rendementen opleveren, aangezien je de munt met korting kunt kopen, nog voordat het voor het grote publiek beschikbaar is gesteld. 

Hoe eerder je erbij bent tijdens een ICO, des te goedkoper de munt vaak is in aanschaf. Op Cryptokoersgids hebben we al eens een artikel gepubliceerd over de meest succesvolle ICO’s allertijden. 

Investeren in een ICO wordt gezien als een (zeer) riskante investering. Ook hierbij geldt: de eventuele potentie is ook aanwezig om hier een aardig centje aan te verdienen. 

Koop cryptomunten in slechte tijden (gemiddeld risico)

Gek genoeg investeren de meeste mensen in crypto wanneer de krantenkoppen positief nieuws koppen rondom koersen die sky high gaan. Hier ontstaat FOMO bij veel mensen. Ze willen de boot niet missen en gaan ook investeren in het digitale goud dat snelle winsten lijkt genereren en de ene na de andere crypto miljonair. 

Toch is dit niet de manier om uiteindelijk een slaatje te slaan uit crypto. Investeer nooit in crypto wanneer iedereen het over crypto heeft. Vaak is de grootste rek er dan al uit. Met als gevolg dat koersen een daling inzetten en je met grote verliezen opgescheept raakt.

‘Be greedy when others are fearful’ is een bekende uitspraak van top investeerder Warren Buffet. Het komt er op neer dat je pas moet investeren als de koersen (diep) in het rood staan. 

Maar je moet niet de illusie hebben dat je op het absolute dieptepunt kunt kopen. Hierin is ons advies om stapsgewijs te investeren, iedere keer een beetje. Je zou bijvoorbeeld in een dalende markt iedere week een deel van je spaargeld kunnen investeren. Zo koop je uiteindelijk de gemiddelde koers.

In iedere bearmarkt zien we dat koersen tot wel 95% kunnen dalen vanaf de allerhoogste koers gezien. Profiteer hiervan. 

De kunst is om een plan te maken waarin je voor jezelf bepaalt bij welke prijs je in de komende bullmarkt verkoopt en je jouw winsten omzet in euro’s. 

Het is noodzakelijk om niet te hebberig te worden en je aan je plan te houden. Rijk worden met crypto doe je met een plan!

Koop crypto wanneer iedereen in paniek is
Koop crypto wanneer iedereen in paniek is

Verdien geld met een crypto website (laag risico)

Heb jij aardige kennis van het onderwerp crypto en kun je behoorlijk schrijven? Dan zou je kunnen overwegen een eigen crypto website te starten. 

Het bouwen van een crypto site brengt diverse voordelen met zich mee:

 • Je vergroot je eigen kennis in het onderwerp crypto;
 • Het creëren van passief inkomen uit de site door middel van advertenties en affiliatie-inkomsten. 

Het is echter niet zo dat je van de een op andere dag geld gaat verdienen met een (crypto) website. Reken jezelf niet rijk. Het duurt vaak jaren voordat je je geld verdient met een crypto website. 

Onze tip hierin: werk iedere dag een uurtje aan een website. Je zou de bearmarkt aan kunnen grijpen om juist dan aan een website te werken. Zo pluk je de vruchten van jouw werkzaamheden in tijden van een bullmarkt. 

Passief geld verdienen door crypto te staken (gemiddeld risico)

Een manier om slapend geld te verdienen in crypto, is door het staken van crypto. 

Het staken van cryptovaluta is ontzettend populair en kun je vergelijken met het ontvangen van rente op een bankrekening.

Zoals je ongetwijfeld weet is de rente op een spaarrekening ontzettend laag. Helemaal als je dit vergelijkt met de rente die je ontvangt over cryptovaluta.

Via verschillende betrouwbare crypto brokers is het mogelijk om crypto te staken tegen een rente die kan oplopen tot enkele honderden procenten. 

Hoe hoger het percentage dat je krijgt, des te meer risico’s er mee gepaard gaan.

Wil je jouw risico’s beperken en een zo goed als gegarandeerde rente ontvangen? Overweeg dan om stable coins (crypto met een stabiele koers) te staken. Dit is een redelijk veilige manier om slapend rendement te behalen met crypto. Klinkt goed, niet waar?

Via bijvoorbeeld Bitvavo kun je bijvoorbeeld USD Coin staken en ontvang je jaarlijks een rente, oplopend tot aan 1,75%. De stakingvergoeding wordt wekelijks uitgekeerd. 

Leer hoe je met arbitrage snelle winsten maakt (laag risico)

Tussen verschillende crypto exchanges kan er nogal eens een verschil ontstaan in crypto koersen. Het verschil in prijs ontstaat door het stukje vraag en aanbod. Hoe minder er gehandeld wordt in een munt via een exchange, des te groter de kans dat de prijs verschilt van het normale prijsniveau.

Via o.a. coinmarketcap.com kun je precies zien wat de live prijs is per exchange voor een bepaalde cryptomunt.

Als je dit prijsverschil inzichtelijk hebt, kun je hiernaar handelen. De kunst is door bij exchange X goedkoop in te slaan om vervolgens hetzelfde muntje bij exchange Y te verkopen. Het verschil in prijs is pure winst (na aftrek transactiekosten). 

Geld verdienen met arbitrage kan zowel handmatig alsook door gebruik te maken van een cryptobot. Via Cryptohopper kun je automatisch een bot het arbitragewerk laten verrichten. Wel heb je enige kennis nodig om een dergelijke bot in te stellen. 

Ons advies is om jezelf eerst te verdiepen in crypto arbitrage, om vervolgens een eventuele bot het werk te laten doen. Dit vergroot te kans om succesvol te worden in crypto arbitrage en daarmee

Arbitrage trading en slapend rijk worden
Arbitrage trading en slapend rijk worden

Gratis geld verdienen met cryptovaluta (laag risico)

Je leest het goed: het is zelfs mogelijk om gratis geld te verdienen met crypto. Al is het wel de vraag of je er echt veel geld mee kunt pakken. Dat weegt overigens wel op tegen het grote voordeel van deze manier: er kleven nauwelijks tot geen risico’s aan vast. 

Op welke manieren kun je gratis geld pakken met crypto?

 • Deelnemen aan crypto airdrops: door het uitvoeren van bepaalde taken, kun je een airdrop van een (nieuwe) munt krijgen;
 • Door deel te nemen aan crypto faucets. Dit zijn programma’s waarbij je kleine beetjes crypto kunt verdienen door taken uit te voeren. Denk hierbij aan het invullen van enquêtes of door het klikken op bepaalde advertenties. 
 • Ontvang een extra munt, vanwege een hard fork. Wanneer je al een cryptomunt in bezit hebt, bestaat er de kans dat ze eens in de zoveel tijd een hard fork plaats laten vinden. Er ontstaat dan een nieuwe munt die je als gebruiker krijgt. Daar hoef je verder niets voor te doen!

Het is dus wel degelijk mogelijk gratis crypto te verdienen. Wanneer je hier iedere dag een klein beetje aandacht aan besteedt, ga je zien dat je jouw cryptoportefeuille langzaam ziet groeien. 

Crypto trading (hoog risico)

Crypto trading is een manier om geld te verdienen met cryptomunten, zoals Bitcoin, Ethereum en vele andere altcoins. De basis van crypto trading ligt in het kopen en verkopen van digitale valuta met als doel winst te maken door te profiteren van de prijsverschillen. Emotie speelt een grote rol in het handelen, en het is belangrijk om rationeel te blijven en niet te handelen op basis van angst of hebzucht.

Als beginnende trader is het essentieel om met een kleine inleg te starten en voldoende ervaring op te doen voordat je grote bedragen investeert. Door te handelen op de korte termijn, kun je potentieel snel rendement behalen. Echter, het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te beseffen dat rijk worden met cryptocurrency tijd en toewijding vergt.

Om succesvol te zijn in crypto trading, is het van belang om een gedegen beleggingsstrategie te hebben, stappen te volgen en te leren van je ervaringen. Rendement is niet gegarandeerd, maar met geduld en doorzettingsvermogen is het mogelijk om een stabiel inkomen te genereren.

Snel rijk worden met crypto: doe dit vooral niet!

Geld verdienen met crypto. Het is mogelijk met de gegeven tips in dit artikel. Er zijn echter ook manieren van geld proberen te verdienen met crypto waar je ver van weg moet blijven. We noemen er hieronder enkele als voorbeeld.

Meedoen aan pump & dump

Waar je nooit aan moet beginnen is het deelnemen aan een pump & dump actie. De initiators van dergelijke groepen zijn enkel diegenen die er snel rijk van worden. Vrijwel iedereen die hieraan meedoet en snel een graantje mee denkt te pikken, loopt tegen een verlies aan.

Dat komt hierdoor: de oprichters van dergelijke illegale pump & dump groepen kopen goedkoop crypto in. Men gaat hiervoor vaak op zoek naar coins met een lage marktkapilisatie met weinig tot geen volume. Dit soort muntjes zijn hierdoor makkelijk in prijs te manipuleren. 

Nadat er grote hoeveelheden zijn aangekocht, wordt het desbetreffende muntje flink gehypet, waarna de koers in de meeste gevallen flink stijgt. Het koersdoel is reeds bepaald en op het moment wanneer dat het beoogde koersdoel is bereikt wordt het muntje gedumpt, hierdoor daalt de prijs. 

Laat je niet meeslepen in het mooie verhaal van dit soort groepen. Blijf er ver van weg. 

Pump en dump via Telegram
Pump en dump via Telegram

Wanneer iets 'to good to be true is'...dan...

In de wereld van crypto zijn er veel scammers actief. Deze mensen spelen in op het gevoel van mensen. Ze beloven bergen met geld. Dit door hoge vergoedingen te beloven wanneer je crypto bij hen stalt voor een langere tijd. Of ze bieden ‘out of the blue’ gratis crypto aan. Daarvoor moet je dan vaak wel je geheime sleutelwoorden van je beveiligde crypto-wallet afgeven, zodat ze vervolgens al jouw crypto-bezittingen weg kunnen sluizen. Wees gewaarschuwd.

Naast een heleboel scammers, zijn er tal van websites die hoge vergoedingen beloven, tot aan enkele tientallen procenten per dag. Dit kan best een paar dagen goed gaan, totdat het noodlot toeslaat. In de meeste gevallen worden hoge vergoedingen betaald door geld van nieuwe leden. Dit is een klassiek ‘ponzi-schema’, waar je niet in verstrikt wil raken.  

Al je geld in crypto investeren

Niet zelden horen we de verhalen van mensen die hun hele vermogen hebben gestopt in crypto, in de hoop om snel rijk te worden. Het is misschien heel aantrekkelijk om zoveel mogelijk geld voor je te laten werken door het in crypto te steken. Maar ons advies: doe het alsjeblieft niet. Er zijn maar weinig mensen die nadat ze alles in crypto hebben gestopt, er echt beter van zijn geworden. Tuurlijk, het kan even goed gaan en dan lijkt er geen einde aan te komen. Maar wanneer het instort: dan kan het heel hard gaan en dit kan resulteren in een groot verlies.

Cryptokoersgids adviseert nooit al jouw spaargeld in crypto te investeren. Zorg altijd voor een spreiding in verschillende beleggingsinstrumenten (op de beurs). Denk aan: aandelen, grondstoffen en cryptovaluta. 

Conclusie

Snel rijk worden met crypto: het is maar voor weinigen weggelegd. Je moet soms wat risico’s durven nemen en zorgen dat je tijdig verkoopt om winsten te nemen. In dit artikel hebben je mogelijk op weg geholpen van online manieren van geld te verdienen. Het enige wat jou nog rest is door te starten met crypto.  

Zorg voor een goede spreiding in je beleggingen en laat je niet ophitsen door schreeuwerige Youtubers. Trek je eigen plan en maak plannen waarin je jouw doelstellingen (op de kort en lange termijn) beschrijft. Stel bijvoorbeeld een doel op waarin je beschrijft hoe je rijk wil worden of hoeveel je wil hebben binnen nu en 10 jaar. 

Miljonair worden in crypto is niet onmogelijk, maar begin eerst maar eens door de manieren van geld verdienen met crypto te verkennen. Ontdek hierbij alle risico’s en leer hier van.

Succes!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Bitcoins. De meest directe benadering is door erin te beleggen; koop Bitcoins tegen een lage prijs en verkoop ze later tegen een hogere prijs. Daarnaast kun je actief handelen in Bitcoins, waarbij je gebruikmaakt van technische analyses en markttrends om op korte termijn winsten te realiseren. Een derde optie is het staken van Bitcoins in een proof-of-stake (PoS) blockchain, waarbij je extra munten verdient door deel te nemen aan het netwerkbeheer. Hoe rijk je wordt van deze activiteiten hangt af van verschillende factoren zoals de initiële inleg, je vermogen om markttrends correct te interpreteren, en je tolerantie voor risico. Ten slotte is ‘rijkdom’ een relatief begrip en verschilt het van persoon tot persoon wat als ‘rijk zijn’ wordt beschouwd.

Er zijn verschillende manieren om snel geld te verdienen, elk met hun eigen risico’s en rendementen. Als je een lage risicotolerantie hebt, kun je denken aan het starten van een crypto-blog om via advertenties en affiliate links inkomsten te genereren. Arbitrage is een andere optie met laag risico; je koopt cryptomunten op een beurs waar de prijs laag is en verkoopt ze waar de prijs hoog is.

Voor degenen die iets meer risico kunnen nemen, is het investeren tijdens een ‘bearmarkt’ een interessante optie. Je koopt wanneer de prijzen laag zijn en wacht tot de markt weer aantrekt. Het staken van crypto biedt ook een gemiddeld risico, waarbij je je munten ‘vergrendelt’ in ruil voor beloningen of rente.

Ben je bereid om (zeer) hoog risico te nemen voor potentieel hoge rendementen? Dan zijn er opties zoals actieve handel in crypto en het investeren in Initial Coin Offerings (ICO’s). In dit geval moet je wel goed op de hoogte zijn van markttrends en de technische analyse van cryptomunten.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin