8 strategieën uitgelegd om rijk te worden met crypto

Snel rijk worden met crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Welke strategieën zijn er om (snel) rijk te worden met crypto? Hoewel het niet meer zo makkelijk is als in de beginjaren van crypto, kan het nog wel degelijk. Ik bespreek 8 opties die de moeite waard zijn. 

Beleggen in cryptomunten (hoog risico)

Durf je risico te nemen, dan moet je op zoek naar een munt met potentie. Daarin zijn verschillende categorieën te onderscheiden. Laat ik beginnen met meme coins, wat dé strategie kan zijn om snel geld te verdienen met crypto. 

Memecoins

Memecoins zijn (meestal volatiele) muntjes die veelal geen waarde hebben, maar puur in het leven zijn geroepen voor mensen die graag een gokje willen wagen.

Je zou zomaar eens kunnen investeren in de nieuwe Dogecoin, Shiba Inu of Pepe Coin.

Dit soort coins zijn veelal community gedreven, waardoor er veel hype ontstaat. Een hype is goed voor de prijs van dergelijke memecoins.

Door te investeren in beloftevolle meme coins zijn vele crypto miljonairs in het verleden ontstaan

Goede fundament

Anderzijds zijn er genoeg projecten met goede fundamenten. Daar moet je zelf onderzoek naar doen door Whitepapers door te spitten om zodoende te achterhalen wat het doel is van een bepaalde munt.

Tevens is het prettig dat een munt gesteund wordt door een grote community. Het liefst zoek je een muntje uit met een kleine marktwaarde (market cap).

Hoe kleiner de marktwaarde, des te meer ruimte een munt heeft om misschien wel keer 1000 te groeien. Zoek daarom muntjes uit waarin niet meer dan een paar miljoen in geïnvesteerd is. 

Ik doe hierin overigens graag zelf onderzoek door verschillende nieuwswebsites af te struinen. Maar ook door grote onafhankelijke crypto-kenners te volgen. Bijvoorbeeld via Twitter (zoek naar ‘crypto gems’), Telegram of Youtube. 

Op zoek naar een lijst met crypto’s die ik heb gekocht? Dit zijn de beste cryptomunten die de moeite waard zijn. 

tamadoge kopen redenen
Misschien is Tamadoge wel dé nieuwe memecoin die door het dak gaat

Investeer in ICO's (hoog risico)

Naast het beleggen in reeds bestaande cryptomunten, is het ook mogelijk te investeren in zogenoemde ICO’s. Je investeert in dat geval in een munt die nog niet op een exchange staat. Veelal zijn ICO’s ervoor om geld op te halen. Dit geld wordt voornamelijk gebruikt voor:

  • De ontwikkeling van de munt;
  • Financieren van marketingactiviteiten;
  • Deel gaat naar het team.

ICO’s kunnen zeer lucratief zijn en hoge rendementen opleveren, aangezien je de munt met korting kunt kopen, nog voordat het voor het grote publiek beschikbaar is gesteld. 

Hoe eerder je erbij bent tijdens een ICO, des te goedkoper de munt vaak is in aanschaf. 

Investeren in een ICO wordt gezien als een (zeer) riskante investering. Ook hierbij geldt: de eventuele potentie is ook aanwezig om hier een aardig centje aan te verdienen. 

Koop cryptomunten in slechte tijden (gemiddeld risico)

Gek genoeg investeren de meeste mensen in crypto wanneer de krantenkoppen positief nieuws koppen rondom koersen die sky high gaan.

Hier ontstaat FOMO bij veel mensen. Ze willen de boot niet missen en gaan ook investeren in het digitale goud dat snelle winsten lijkt genereren en de ene na de andere crypto miljonair. 

Toch is dit niet de manier om uiteindelijk een slaatje te slaan uit crypto. Investeer nooit in crypto wanneer iedereen het over crypto heeft. Vaak is de grootste rek er dan al uit. Met als gevolg dat koersen een daling inzetten en je met grote verliezen opgescheept raakt.

‘Be greedy when others are fearful’ is een bekende uitspraak van top investeerder Warren Buffet. Het komt er op neer dat je pas moet investeren als de koersen (diep) in het rood staan. 

Maar je moet niet de illusie hebben dat je op het absolute dieptepunt kunt kopen. Hierin is ons advies om stapsgewijs te investeren, iedere keer een beetje. Je zou bijvoorbeeld in een dalende markt iedere week een deel van je spaargeld kunnen investeren. Zo koop je uiteindelijk de gemiddelde koers.

In iedere bearmarkt zien we dat koersen tot wel 95% kunnen dalen vanaf de allerhoogste koers gezien. Profiteer hiervan

De kunst is om een plan te maken waarin je voor jezelf bepaalt bij welke prijs je in de komende bullmarkt verkoopt en je jouw winsten omzet in euro’s. 

Het is noodzakelijk om niet te hebberig te worden en je aan je plan te houden. Rijk worden met crypto doe je met een plan!

Koop crypto wanneer iedereen in paniek is
Koop crypto wanneer iedereen in paniek is

Verdien geld met een crypto website (laag risico)

Heb jij aardige kennis van het onderwerp crypto en kun je behoorlijk schrijven? Dan zou je kunnen overwegen een eigen crypto website te starten. 

Het bouwen van een crypto site brengt diverse voordelen met zich mee:

  • Je vergroot je eigen kennis in het onderwerp crypto;
  • Het creëren van passief inkomen uit de site door middel van advertenties en affiliatie-inkomsten. 

Het is echter niet zo dat je van de een op andere dag geld gaat verdienen met een (crypto) website. Reken jezelf niet rijk. Het duurt vaak jaren voordat je je geld verdient met een crypto website. 

Mijn tip hierin: werk iedere dag een uurtje aan een website. Je zou de bearmarkt aan kunnen grijpen om juist dan aan een website te werken. Zo pluk je de vruchten van jouw werkzaamheden in tijden van een bullmarkt. 

Passief geld verdienen door crypto te staken (gemiddeld risico)

Een strategie om slapend geld te verdienen in crypto, is door het staken van crypto. 

Het staken van cryptovaluta is ontzettend populair en kun je vergelijken met het ontvangen van rente op een bankrekening.

Zoals je ongetwijfeld weet is de rente op een spaarrekening ontzettend laag. Helemaal als je dit vergelijkt met de rente die je ontvangt over cryptovaluta.

Via verschillende betrouwbare crypto brokers is het mogelijk om crypto te staken tegen een rente die kan oplopen tot enkele honderden procenten. 

Hoe hoger het percentage dat je krijgt, des te meer risico’s er mee gepaard gaan.

Wil je jouw risico’s beperken en een zo goed als gegarandeerde rente ontvangen? Overweeg dan om stablecoins (crypto met een stabiele koers) te staken. Dit is een redelijk veilige strategie om slapend rendement te behalen met crypto. Klinkt goed, niet waar?

Via bijvoorbeeld Bitvavo kun je bijvoorbeeld USD Coin staken en ontvang je jaarlijks een rente, oplopend tot aan 1,75%. De stakingvergoeding wordt wekelijks uitgekeerd. 

Leer hoe je met arbitrage snelle winsten maakt (laag risico)

Tussen verschillende crypto exchanges kan er nogal eens een verschil ontstaan in crypto koersen. Het verschil in prijs ontstaat door het stukje vraag en aanbod. Hoe minder er gehandeld wordt in een munt via een exchange, des te groter de kans dat de prijs verschilt van het normale prijsniveau.

Via o.a. coinmarketcap.com kun je precies zien wat de live prijs is per exchange voor een bepaalde cryptomunt.

Als je dit prijsverschil inzichtelijk hebt, kun je hiernaar handelen. De kunst is door bij exchange X goedkoop in te slaan om vervolgens hetzelfde muntje bij exchange Y te verkopen. Het verschil in prijs is pure winst (na aftrek transactiekosten). 

Geld verdienen met arbitrage kan zowel handmatig alsook door gebruik te maken van een cryptobot. Via Cryptohopper kun je automatisch een bot het arbitragewerk laten verrichten. Wel heb je enige kennis nodig om een dergelijke bot in te stellen. 

Ons advies is om jezelf eerst te verdiepen in crypto arbitrage, om vervolgens een eventuele bot het werk te laten doen. Dit vergroot te kans om succesvol te worden in crypto arbitrage en daarmee

Arbitrage trading en slapend rijk worden
Arbitrage trading en slapend rijk worden

Gratis geld verdienen met cryptovaluta (laag risico)

Je leest het goed: het is zelfs mogelijk om gratis geld te verdienen met crypto. Al is het wel de vraag of je er echt veel geld mee kunt pakken. Dat weegt overigens wel op tegen het grote voordeel van deze strategie: er kleven nauwelijks tot geen risico’s aan vast

Op welke manieren kun je gratis geld pakken met crypto?

  • Deelnemen aan crypto airdrops: door het uitvoeren van bepaalde taken, kun je een airdrop van een (nieuwe) munt krijgen;
  • Door deel te nemen aan crypto faucets. Dit zijn programma’s waarbij je kleine beetjes crypto kunt verdienen door taken uit te voeren. Denk hierbij aan het invullen van enquêtes of door het klikken op bepaalde advertenties. 
  • Ontvang een extra munt, vanwege een hard fork. Wanneer je al een cryptomunt in bezit hebt, bestaat er de kans dat ze eens in de zoveel tijd een hard fork plaats laten vinden. Er ontstaat dan een nieuwe munt die je als gebruiker krijgt. Daar hoef je verder niets voor te doen!

Het is dus wel degelijk mogelijk gratis crypto te verdienen. Wanneer je hier iedere dag een klein beetje aandacht aan besteedt, ga je zien dat je jouw cryptoportefeuille langzaam ziet groeien. 

Crypto trading (hoog risico)

Crypto trading is een strategie om geld te verdienen met cryptomunten, door te traden in Bitcoin, Ethereum en vele andere altcoins. 

De basis van crypto trading ligt in het kopen en verkopen van digitale valuta met als doel winst te maken door te profiteren van de prijsverschillen. Emotie speelt een grote rol in het handelen, en het is belangrijk om rationeel te blijven en niet te handelen op basis van angst of hebzucht.

Als beginnende trader is het essentieel om met een kleine inleg te starten en voldoende ervaring op te doen voordat je grote bedragen investeert. Door te handelen op de korte termijn, kun je potentieel snel rendement behalen. Echter, het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te beseffen dat rijk worden met cryptocurrency tijd en toewijding vergt.

Om succesvol te zijn in crypto trading, is het van belang om een gedegen beleggingsstrategie te hebben, stappen te volgen en te leren van je ervaringen. Rendement is niet gegarandeerd, maar met geduld en doorzettingsvermogen is het mogelijk om een stabiel inkomen te genereren.

Conclusie

Snel rijk worden met crypto: het is maar voor weinigen weggelegd. Je moet soms wat risico’s durven nemen en zorgen dat je tijdig verkoopt om winsten te nemen. In dit artikel hebben je mogelijk op weg geholpen met interessante strategieën. Het enige wat jou nog rest is door te starten met crypto.  

Zorg voor een goede spreiding in je beleggingen en laat je niet ophitsen door schreeuwerige Youtubers. Trek je eigen plan en maak plannen waarin je jouw doelstellingen (op de kort en lange termijn) beschrijft. Stel bijvoorbeeld een doel op waarin je beschrijft hoe je rijk wil worden of hoeveel je wil hebben binnen nu en 10 jaar. 

Miljonair worden in crypto is niet onmogelijk, maar begin eerst maar eens door de strategieën van geld verdienen met crypto te verkennen. 

Succes!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin