Veelbelovende cryptomunten: dit zijn ze! [8 toppers]

veelbelovende cryptomunten
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

In januari 2021 deed Bakkt, een dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE), een voorspelling dat onder crypto investeerders voor veel enthousiasme zorgde. Het bedrijf denkt dat de waarde van cryptocurrencies rond 2025 maar liefst drie biljoen zal zijn. Dat steeds meer mensen digitaal transacties voltooien stemt zeker positief. Daarnaast verschijnen er steeds meer veelbelovende cryptomunten met interessante doelstellingen en functies op de markt. Crypto Koers Gids heeft voor jou 8 opkomende cryptomunten op een rij gezet die je de komende jaren echt niet mag missen.

Inhoudsopgave

Veelbelovende cryptomunten: online betaalbedrijven floreren!

In het tweede kwartaal van 2020 deed de Federal Reserve Bank of San Francisco onderzoek naar de manier waarop mensen betalen. Het leverde interessante resultaten op. Maar liefst driekwart van de transacties is digitaal. En maar liefst tweederde van de mensen betaalt niet meer persoonlijk.

Daarnaast zijn de winsten van online betaalbedrijven als PayPal en Visa in 2020 flink gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Sterker nog: bij PayPal is er zelfs sprake van een verdubbeling.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Waarom kiezen voor een van deze veelbelovende cryptomunten?

De bovenstaande ontwikkeling draagt bij aan de toenemende populariteit van digitale en gedecentraliseerde munten, waarvan Bitcoin en Litecoin zeer bekende namen zijn. Investeerders hebben verschillende redenen om voor crypto te kiezen:

 1. Het is transparant: Alle blockchain transacties zijn vrij toegankelijk voor iedereen ter wereld. Dit biedt de mogelijkheid om volledig betrokken te zijn bij een bepaald project waarin je investeert.
 2. Je kunt diversifiëren: Omdat je de keuze hebt uit veel cryptocurrencies is het eenvoudig om te spreiden. Het is verstandig om niet alle eieren in één mandje te stoppen. Door te diversifiëren verklein je het risico op groot verlies, bijvoorbeeld wanneer een bepaalde cryptomunt sterk daalt.
 3. Crypto exchanges zijn 24/7 geopend: In tegenstelling tot de traditionele beurs is een crypto exchange altijd geopend, waardoor je kunt handelen, kopen en verkopen wanneer je maar wilt.
 4. De investeringsdrempel is laag: Omdat cryptocurrencies deelbaar zijn kun je er ook kleinere delen van kopen. Dit verlaagt de investeringsdrempel en zorgt er voor dat iedereen kan meedoen.
 5. Vrij lage kosten: De kosten van cryptocurrencies liggen over het algemeen lager dan die van handelsaandelen of andere traditionele activa.

1 – Cardano (ADA): veelbelovende cryptomunt met wetenschappelijke basis

Tegenwoordig zijn er meer dan tienduizend cryptocurrencies te koop.

Niet elke munt biedt kwaliteit. Het is dan ook belangrijk om het kaf van het koren te scheiden.Dankzij ons artikel wordt dat gelukkig al een stuk eenvoudiger.

We beginnen met één van de meest veelbelovende cryptomunten van dit moment: Cardano (ADA).

In 2015 nam Charles Hoskinson het besluit om het Ethereum project te verlaten en richtte met succes de nieuwe cryptocurrency Cardano (ADA) op.

Op een gegeven moment had het een marktwaarde van 600 miljoen dollar. Wel volgde er in 2018 een correctie op de cryptomarkt en daalde zowel de marktwaarde als de prijs van Cardano flink.

Flexibiliteit

Cardano is een munt waar je als investeerder simpelweg niet omheen kunt. Drie belangrijke factoren dragen daaraan bij.

Ten eerste combineert het de beste Bitcoin technologie met de smart contracts van het Ethereum platform. Daardoor lost het problemen van Bitcoin en Ethereum op, zoals te weinig flexibiliteit en hoge transactiekosten.

Dit is mede te danken aan een uitgebreid onderzoeksteam dat iedere dag onderzoek doet om de blockchain te verbeteren.

Lage prijs

De lage prijs is een andere factor die bijdraagt aan de toenemende populariteit van Cardano. Aan de ene kant zorgt het voor meer volatiliteit, wat betekent dat er sprake is van sterke prijsschommelingen.

Aan de andere kant zorgt een lagere prijs ook voor meer toegankelijkheid. Hoewel je Bitcoin in delen kan kopen bij een exchange als Bitvavo, voelt een prijs van duizenden euro’s voor sommige investeerders toch als een drempel. De token van Cardano heet ADA.

Op dit moment kun je er nog duizenden van kopen voor een lage prijs. Maar we weten natuurlijk niet wat de toekomst brengt en in hoeverre de waarde van deze cryptomunt zal stijgen of dalen.

Waarom is Cardano (ADA) een veelbelovend cryptocurrency project?

Wij vinden Cardano een veelbelovend cryptocurrency project en wel om de volgende redenen:

 1. Wetenschap vormt de basis: Het project werd pas gelanceerd na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de blockchain en in welke opzichten het verbeterd kan worden.
 2. Het heeft een geweldig ontwikkelingsteam: Het team achter Cardano bestaat uit wetenschappers, ingenieurs en code-experts.
 3. Het heeft een duidelijk doel: in de toekomst kun je op het blockchain platform gedecentraliseerde apps bouwen.
 4. Snelle en goedkope transacties: Transacties met de ADA token verlopen snel en kosten slechts een paar cent.

Project is nog in ontwikkeling

We moeten er wel bij zeggen dat Cardano nog een project in ontwikkeling is. Er zijn nog een aantal verbeterpunten, waaronder de schaalbaarheid. Op dit moment kan het slechts 257 transacties per seconde verwerken. Ook dient het Cardano team te werken aan de netwerkconnectiviteit.

Desondanks is Cardano, mede vanwege de wetenschappelijke achtergrond, een veelbelovende cryptomunt die we zeker in de gaten gaan houden.

2 – Stellar Lumens (XLM): gaat deze cryptomunt binnenkort als een raket?

In december 2020 kwam het bedrijf Ripple ernstig in de problemen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) diende een aanklacht in tegen twee leidinggevenden omdat zij een niet-geregistreerd bedrijven zouden leiden.

Het resultaat? Een smet op het blazoen van Ripple en een dalende waarde van de cryptoken XRP. Toch kwam er uit deze affaire een winnaar tevoorschijn: de cryptocurrency Stellar Lumens (XLM) van Stellar Network. Waarom is dit zo en waarom vinden we Stellar Lumens een zeer veelbelovende cryptomunt? Lees snel verder voor het antwoord!

Een sterke concurrent van Ripple

29 december 2020 was een zware dag voor XRP investeerders. De waarde van de cryptomunt daalde met maar liefst tweederde door de aanklacht van de SEC. Investeerders trokken de legaliteit van de token in twijfel en er vond een massale verkoop plaats. Stellar-oprichter Jed McCaleb zal er niet heel rouwig om zijn geweest.

Een paar jaar geleden verliet hij XRP en richtte een nieuwe cryptomunt en sterke concurrent op: Lumen (XLM). Het maakt gebruik van het Byzantine Alliance Agreement (FBA) -algoritme,  dat een verbetering is van de XRP-technologie.

Gedecentraliseerd protocol

De totale marktwaarde van XLM is op dit moment minder dan 1% van Bitcoin. Het crypto project ontwikkelt zich echter steeds verder, waardoor het nog veel ruimte heeft om te groeien. Zo is Stellar Lumens een gedecentraliseerd protocol dat streeft naar een snel en efficiënt betalingsprotocol.

Dit zorgt ervoor dat mensen digitale valuta’s kunnen verzenden en verhandelen zonder hoge kosten. Bovendien wil XLM er voor zorgen dat alle financiële systemen ter wereld gaan samenwerken in één netwerk. Op dit moment kun je XLM al gebruiken om zowel cryptocurrencies als valuta’s te versturen.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Welke factoren maken Stellar Lumens veelbelovend?

Een factor die XLM veelbelovend maakt is de schaarste. De token van Stellar is Lumen. Momenteel zijn er 30 miljard Lumen op de markt die niet meer geproduceerd zullen worden.

Op het moment dat de vraag naar de cryptocurrency toeneemt zal waarschijnlijk ook de waarde stijgen. Dit is natuurlijk niet de enige reden waarom Stellar (XLM) een van dé meest veelbelovende cryptomunten is:

 1. Snelle verwerking transacties: Het kan zeer veel transacties verwerken, maar liefst 2000 per seconde.
 2. Korte transactietijd: Het heeft een korte transactietijd van 3 tot 5 seconden.
 3. Transacties zijn gratis: De transacties zijn gratis omdat de Stellar Development Foundation non-profit is.
 4. Voor iedere valuta of crypto te gebruiken: Je kunt het gebruiken om vrijwel iedere valuta of cryptocurrency te versturen.
  Interessante samenwerkingen: Het heeft interessante partners, zoals IBM. Dit bedrijf gebruikt het platform voor de ontwikkeling van een internationaal betaalsysteem.

3 – Polkadot (DOT): Hét crypto project van de toekomst?

Polkadot (DOT) heeft in korte tijd een fantastische prestatie geleverd. In slechts drie jaar heeft het een plekje in de top vijf van grootste cryptocurrencies ter wereld veroverd. 

Alleen al dit feit maakt het een veelbelovende cryptomunt waar je echt niet om heen kan. Wat maakt Polkadot (DOT) nog meer interessant? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is het doel van Polkadot (DOT)?

Polkadot (DOT) is een relatief jong cryptoproject dat in 2017 werd opgericht door Dr. Gavin Wood, een medeoprichter van Ethereum.

De ambities zijn torenhoog: dit cryptocurrency project moet de schaalbaarheid van de blockchain verbeteren. De meeste cryptocurrencies hebben slechts een blockchain. Bij een stijging van het aantal transacties neemt het grootboek in omvang toe. 

Zo is de blockchain van Ethereum momenteel 5 TB. Dit is echter een probleem voor professionele miners en pc’s omdat de transactietijd zeer hoog ligt. Gemiddeld duurt het 7.5 minuten om een transactie te verwerken. Ook bij Bitcoin duurt het verwerken van een transactie erg lang, gemiddeld 15 minuten.

Parachains

Polkadot lost het bovenstaande probleem op door informatie op te splitsen in meerdere blockchains die ‘parachains’ worden genoemd. Gebruikers kunnen deze kleinere ketens tegelijkertijd runnen, waardoor de transacties snel en goedkoop zijn. En er zijn meer redenen waarom we Polkadot (DOT) een veelbelovende cryptomunt vinden:

 1. Het gebruikt een flexibel framework voor ontwikkelaars: Ontwikkelaars kunnen op de blockchain van Polkadot specifieke componenten selecteren die het beste passen bij hun applicatie specifieke keten.
 2. Het gebruikt een gedeeld beveiligingsmodel voor parachains: Ontwikkelaars mogen op het netwerk van Polkadot ketens en applicaties lanceren die gebruik maken van een gedeeld beveiligingsmodel. Daarbij hoeft men zich geen zorgen te maken over het aantrekken van voldoende miners of validators voor de beveiliging van hun eigen keten.
 3. Het heeft miljoenen beschikbaar om ontwikkelaars aan te trekken: Sinds 2017 heeft Polkadot bijna 200 miljoen dollar opgehaald. Met de vele miljoenen kunnen toptalenten op het gebied van ontwikkeling en marketing worden binnengehaald.
bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Concurrentie

Natuurlijk moeten we ook de nadelen van Polkadot benoemen. Zo heeft het te maken met veel concurrentie. Ook Proof of Stake blockchains zoals Cardano, Tezos, Cosmos en binnenkort Ethereum 2.0 willen de blockchain verbeteren.

Daarnaast zijn er soms aanvallers van hackers die voor problemen zorgen. Vanwege een kwetsbaar punt in de code zijn de wallets van het Polkadot team al twee keer gehacked. De eerste hack vond plaats in juli 2017 waarbij ongeveer 33 miljoen dollar werd gestolen.

Veel potentie

Is het parachain model interessant genoeg om Polkadot in de nabije toekomst te laten groeien? Wij denken dat er ondanks de concurrentie zeker potentie is.

Niet voor niets heeft Polkadot de afgelopen jaren miljoenen opgehaald en is het inmiddels een van de grootste cryptocurrencies ter wereld. Of het de plek binnen de top vijf zal behouden? Dat ligt aan de ontwikkeling van het platform. Maar veelbelovend is het zeker!

4 – Zcash (ZEC): Privacy munt met veel potentie

Privacy is de absolute topprioriteit binnen de crypto gemeenschap. We verwachten dat op privacy gerichte tokens de komende jaren veel succes gaan boeken. In dat opzicht is Zcash een van de meest veelbelovende cryptomunten.

Belang van privacy in de crypto industrie neemt toe

Een van de meest belangrijke kenmerken van cryptocurrencies is decentralisatie. Maar er is nog een element dat steeds meer aandacht krijgt: privacy. Het speelt een belangrijke rol in de financiële wereld.

De digitalisering neemt steeds meer toe en daarmee ook de wens naar bescherming van belangrijke gegevens.  Naarmate het belang van privacy toeneemt, zullen privacy munten het erg goed doen in de cryptowereld.

Wat maakt Zcash uniek?

Het klopt dat er meer privacy georiënteerde cryptomunten zijn, zoals Monero en Verge. Wat dat betreft heeft Zcash veel concurrentie. Toch is het vanwege de wetenschappelijke basis een unieke cryptomunt.

Het werd in 2016 opgericht door Zooko Wilcox-O’Hearn in samenwerking met een team van wetenschappers en crypto experts. De focus ligt op de wetenschap en het team heeft privacy en decentralisatie hoog in het vaandel staan.

Zcash
Decentralisatie

zk-SNARK

Het enthousiasme voor Zcash onder investeerders was vanaf het prille begin groot. Door de combinatie van hype en schaarste steeg de waarde van de munt naar meer dan 4000 euro! In 2016 waren dat ongeveer 6 Bitcoins.

De manier waarop ZCash werkt is dan ook zeer interessant. Het maakt gebruik van een op maat gemaakte, zero-kennis-proof constructie genaamd zk-SNARK, de afkorting van Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge.

Een hele mond vol, maar het komt er op neer dat het de privacy van gebruikers optimaal beschermt door middel van cryptografie. Bovendien kan niemand in dit complexe systeem inbreken om gegevens te manipuleren of te stelen

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Deze kenmerken maken Zcash veelbelovend

Tevens gebruikt Zcash een open-source protocol. Dit maakt het voor het bedrijf achter de munt onmogelijk om enig aspect van de cryptocurrency te controleren. Het enige wat men kan doen is het leveren van updates aan de software achter de Blockchain.

Zcash is dan ook echt gedecentraliseerd, iets dat investeerders een groot voordeel vinden. Ook deze kenmerken maken Zcash een van de meest veelbelovende cryptomunten:

 1. Privacy: Dit is een van de hoofdkenmerken van Zcash en dé manier waarop het zich weet te onderscheiden van andere cryptocurrencies. Het team van wetenschappers werkt hard aan het ontwikkelen van een apart systeem dat de privacy van gebruikers garandeert. Het systeem voorkomt zowel criminele activiteiten tijdens transacties als aanvallen van hackers. Dit is een geheel andere manier van werken dan veel andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, die gegevens op de blockchain openbaar weergeeft.
 2. Het is eenvoudig te minen: ZEC kan met behulp van open GPU hardware gratis worden gemined. Dit is betaalbaarder en kost minder energie dan andere mining modellen.
 3. Er is nog nooit een bug geweest: Er hebben zich nog geen problemen op het netwerk of bugs voorgedaan bij Zcash protocollen. Dit is ook te danken aan de verbetering van het beveiligingsprotocol.

zk-SNARKS-technologie: Deze  zero-knowledge technologie heeft meer toepassingen dan het verwerken van transacties alleen. In feite is het een beveiligingslaag die relaties tussen verschillende digitale processen verifieert zonder dat er veel informatie vrijkomt.

5 – Synthetix Network Token: Een uniek platform in de cryptowereld

Synthetix Network Token is een van de meest interessante platforms op het Ethereum ecosysteem. Het gebruikt namelijk blockchain technologie om de kloof te overbruggen tussen cryptocurrencies en traditionele activa. Hoe zit dit precies en waarom is dit platform zo veelbelovend? In dit artikel geven we graag antwoord op deze vragen.

Wat maakt Synthetix Network Token (SNX) uniek?

Het Synthetix netwerk maakt bijzonder genoeg gebruik van twee tokens, namelijk Synthetix (SNX) en Synth. De tweede token is een synthetische activa die blootstelling biedt aan activa zoals aandelen, goud, valuta en crypto. Denk bijvoorbeeld aan aandelen zoals Apple en Tesla.

Het idee achter deze synthetische activa is dat gedeelde activa ontstaan zodat gebruikers kunnen profiteren van de risicoblootstelling aan activa zonder dat ze de activa ook daadwerkelijk bezitten. Ook uniek aan dit project is dat het twee tokens heeft.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Waarom is het een veelbelovend crypto project?

Op het Ethereum platform concurreren veel projecten met elkaar. Het bovenstaande idee is echter uniek en maakt Synthetix Network Token echt veelbelovend. Wie weet lukt het om de sterke kloof tussen cryptocurrency en traditionele activa te overbruggen. 

Dit crypto project is er daarom een om sterk in de gaten te houden. Ook deze aspecten van SNX vinden wij zeker de moeite van het vermelden waard:

 1. Geen tegenpartij nodig: Iedereen kan Synths maken zonder dat er een tegenpartij nodig is.
 2. Eenvoudige en snelle transacties: Er is sprake van Peer-to-contract (P2C) handel waarbij transacties eenvoudig en snel uitgevoerd worden, zonder dat er sprake is van een orderboek.
 3. Veel liquiditeit: Gebruikers kunnen een Synth verhandelen voor elke andere Synth op de Synthetix Exchange. Deze functionaliteit biedt bijna oneindige liquiditeit.
 4. Veel verantwoordelijkheid voor token houders: Token houders bevinden zich in een gedistribueerde pool. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het verstrekken van onderpand op het platform en voor het handhaven van de stabiliteit van de exchange.

6 – Basic Attention Token (BAT) wil de digitale advertentiewereld veranderen

Ben je een schrijver, webontwikkelaar of IT professional? Dan is het een goed idee om eens een blik te werpen op Basic Attention Token (BAT). Deze cryptocurrency is ontwikkeld door de medeoprichters van Mozilla Firefox en staat zeer hoog aangeschreven in de digitale wereld. We vinden het dan ook een uniek en veelbelovend crypto project. Wat maakt BAT zo interessant?

Wat is Basic Attention Token? (BAT)

Basic Attention Token is een betalingssysteem met blockchain als onderliggende technologie. De token waarmee gebruikers kunnen betalen heet BAT.

Dit crypto project focust zich echter op meer dan betalingen alleen. Het promoot een gloednieuw model dat de privacy van gebruikers respecteert. Bovendien moet het zowel voordelig zijn voor internet gebruikers als uitgevers en adverteerders.

Welke problemen wil BAT oplossen?

BAT wil een aantal problemen waar digitale adverteerders mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan vervelende en opdringerige advertenties, manipulatie van het aantal kliks door bots en het misbruik van persoonlijke en mobiele gegevens door trackers die deel uitmaken van advertenties.

Wat maakt BAT uniek?

Het Basic Attention Token model is alleen al vanwege de branche waarop het zich richt (de digitale advertentiewereld) uniek te noemen. Het streeft naar de volgende verbeteringen op advertentiegebied:

 1. Meer transparantie en efficiëntie: Het creëren van een advertentiemarkt die transparanter en efficiënter is.
 2. Inkomsten eerlijker verdeeld: Een meer eerlijke verdeling van advertentie inkomsten onder adverteerders, uitgevers en gebruikers.
 3. Creëeren speciale webbrowser: Het bieden van een speciale webbrowser die de advertenties controleert.
 4. Kwalitatief boven kwantitatief: Zorgen voor een overgang van een kwantitatief naar een kwalitatief advertentiemodel. Oftewel: minder advertenties, maar wel advertenties van betere kwaliteit.
 5. Delen van betere gegevens: Het delen van betere gegevens over producten voor adverteerders

Brave Browser

We weten allemaal dat ons internetgedrag gemonitord en geanalyseerd wordt om gerichte advertenties te bieden. Veel van deze advertenties zijn echter vervelend en opdringerig. BAR wil een oplossing leveren voor dit probleem in de vorm van Brave Browser. Het is het geesteskindje van Brendan Eich, die eerder de JavaScript programmeertaal bedacht.

Brave Browser
Brave Browser

Privacy gegarandeerd

Het delen en beschermen van gegevens van de consument is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Dit  onderwerp blijft voorlopig nog wel even op de agenda staan. Hoe zorg je ervoor dat de privacy van gebruikers wordt gegarandeerd en dat hun gegevens veilig zijn? 

Aan de bovenstaande kenmerken zagen we dat Basic Attention Token een oplossing wil leveren, en daardoor heeft het zeker potentie.

Steeds meer downloads

Veel cryptocurrency projecten zijn gebaseerd zijn op theoretische beloften, maar bieden weinig concreets. BAT maakt echter al gebruik van de zogeheten Brave Browser software.De maker ervan, Brendan Eich beweert dat Brave Browser 40% sneller is dan Google Chrome op de computer en maar liefst vier keer sneller op smartphones.  

Deze zeer hoge snelheid is te danken aan de elementen die het niet laadt. Denk bijvoorbeeld aan cookies, trackers of de vele advertenties die normaliter op Chrome worden weergegeven.

Wat maakt BAT een veelbelovend crypto project?

Op dit moment staat de Brave Browser in de top twintig van mobiele Android-applicaties in de categorie communicatie in de Google Play Store. Het heeft nog maar enkele plaatsen te gaan voordat het de Android-versie van Firefox inhaalt.  Met een snel groeiend aantal actieve gebruikers zal Brave Browser in staat zijn om zijn innovatieve advertentie model verder uit te breiden. Tegelijkertijd laat het zien hoe levensvatbaar BAT is. 

Blijft er sprake van een positieve groei, dan zal dit ongetwijfeld invloed hebben op de prijs van BAT tokens in de nabije toekomst. Wij zijn in elk geval enthousiast!

7 – Uniswap: DeFi project zet crypto op zijn kop

Decentralized Finance (DeFi) is een hype in de cryptocurrency industrie. Het is een veelomvattende term voor allerlei gedecentraliseerde financiële instrumenten, zoals smart contracts. Uiteindelijk moeten deze applicaties er voor zorgen dat traditionele financiële producten transparanter en betrouwbaarder worden. 

Een bekend DeFi project is Uniswap. Het is een van de meest veelbelovende coins van dit moment en in dit artikel vertellen we graag waarom. 

Wat is Uniswap?

Uniswap is een gedecentraliseerde exchange op het Ethereum netwerk, simpelweg afgekort tot DEX. Dit betekent dat je ERC20-tokens heel snel en eenvoudig kunt wisselen. 

Het werd in 2018 opgericht door Hayden Adams. Hij liet zich naar eigen zeggen inspireren door de Russische programmeur Vitalik Buterin, die sinds 2015 veel succes boekt met zijn platform Ethereum.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Een van de meest gebruikte decentrale applicaties

Uniswap bestaat nog maar kort, maar is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest gebruikte decentrale applicaties op het Ethereum platform. Het handelsvolume is meer dan 50 procent en heeft tien keer zoveel gebruikers als gelijksoortige protocollen, zoals SushiSwap.

Token UNI zette de cryptowereld even op zijn kop

In de zomer 2020 lanceerde Uniswap zijn eigen token genaamd ‘UNI’. Deze verkoop zette de cryptowereld even op zijn kop. Na de lancering steeg de waarde van UNI tot recordhoogtes. Op 1 september 2020 ontving iedereen die voor die datum had geïnvesteerd in UNI bovendien een aantal tokens die binnen mum van tijd veel waard werden. 

De enorme populariteit had onder andere te maken met de groeiende interesse van investeerders in decentraal financieren.

Wat wil Uniswap bereiken?

Deze veelbelovende crypto is nog maar net begonnen. Uiteindelijk wil het uitgroeien tot een gedecentraliseerd platform. Gedecentraliseerde exchanges zijn nog relatief nieuw en kennen daardoor problemen die nog moeten worden opgelost. Er is met name gebrek aan liquiditeit. 

Dit houdt in dat er te weinig geld is om een exchange heel snel en efficiënt te maken. Uniswap probeert dit probleem op te lossen door gebruikers de mogelijkheid te bieden om te handelen in crypto tokens zonder dat ze hoeven te vertrouwen op kopers en verkopers die liquiditeit moeten creëren.

Gebruik van het Constant Product Market Maker Model

Uniswap wil meer dan het oplossen van het liqiduitsprobleem alleen. Het probeert zich ook te onderscheiden van andere gedecentraliseerde exchanges door het zogeheten ‘Constant Product Market Maker Model’ te gebruiken. Dit houdt in dat vrijwel elke token aan Uniswap kan worden toegevoegd, mits het gefinancieerd wordt tegen dezelfde waarde aks ETH en de ERC-20 token die je op dat moment verhandeld. 

Een ander uniek kenmerk is dat elke token op Uniswap zijn eigen liquiditspool en smart contract heeft. Binnen deze pool kun je voor 0.3 procent vrijwel elke token ruilen voor Ethereum of een ERC-20 token. Vrijwel iedereen mag bijdragen aan deze pool, mits je een bepaalde hoeveelheid Ethereum en een bepaalde hoeveelheid van een ERC-20 token hebt.

Waarom is Uniswap een veelbelovende cryptomunt?

Wij vinden Uniswap mede op basis van bovenstaande kenmerken veelbelovend. Ook vanwege deze kenmerken zijn wij positief:

 • Het is simpel: Het enige wat je hoeft te doen op deze exchange is het wisselen van coins.
 • Het werkt erg snel: Je kunt erg snel je ERC20-tokens wisselen (swappen), meestal binnen een paar seconden.
 • Het is goedkoop: Het swappen van tokens kost weinig geld.
 • Het wil het liqiduitsprobleem van crypto oplossen: Uniswap maakt gebruik van zogeheten liquidity pools waar elke gebruiker aan kan bijdragen. Daardoor kan het veel meer ERC20 tokens aanbieden dan welke decentrale exchange ook.

Heeft Uniswap ook nadelen?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de nadelen van Uniswap zijn. Zo is het protocol van Uniswap ‘open source’, wat betekent dat het vrij toegankelijk en aan te passen is door iedereen. Helaas kunnen kwaadwillenden de code ook op een negatieve manier aanpassen. 

Wees ook voorzichtig met sommige cryptocurrencies die op Uniswap worden aangeboden. In het verleden bleken diverse coins pure oplichting en raakten investeerders veel geld kwijt. Verdiep je dus eerst in een project voordat je investeert.

8 – DigiByte: een futuristisch cryptocurrency project

We vallen maar meteen met de deur in huis: het blockchain platform DigiByte verdient meer aandacht dan het nu krijgt. Naar ons idee is het namelijk een van de meest veelbelovende crypto projecten van dit moment. Waarom? Lees gauw verder voor het antwoord!

Wat is DigiByte en welk doel heeft het?

DigiByte bestaat sinds januari 2014 en is dus een jaar ouder dan Ethereum. Desondanks trok het de afgelopen jaren minder aandacht in de cryptowereld dan het verdiende. 

Daar lijkt echter nu verandering in te komen. Crypto expert Jared Tate lanceerde deze open source blockchain met als doel een veilige haven te bieden voor cryptocurrencies en crypto gerelateerde projecten.

Vijf verschillende algoritmen

De blockchain van DigiByte gebruikt DGB als officiële munt en staat bekend als zeer geavanceerd. Zo heeft het een infrastructuur die volledig is gedecentraliseerd. Het wordt volledig bestuurd door enthousiaste vrijwilligers en kan niet bouwen op welke vorm van ICO-financiering dan ook. 

Ook de moeite van het vermelden waard zijn de algoritmes van DigiByte. Bijzonder gebruikt het namelijk 5 mining algoritmen. Dit is werkelijk uniek, aangezien de meeste standaard blockchains gebruik maken van slechts één algoritme.

Digibyte
Digibyte

Welk doel hebben de verschillende algoritmen?

De verschillende algoritmen van DigiByte zorgen voor meer hash mogelijkheden. Ook verkleinen ze het risico op een 51 procent aanval. Daarbij valt een organisatie of een persoon de blockchain aan om de macht te krijgen over meer dan de helft van de hash rate. 

Het doel is om de meerderheid van de mijnkracht in handen te krijgen. Daardoor kan de blockchain worden aangepast, en dat is juist niet de bedoeling.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 3 juni
pijl

Het Odocrypt-algoritme

De verschillende algoritmes van DigiByte verhogen de veiligheid van deze blockchain. Dit is voor veel investeerders een reden om te investeren in dit project. Het Odocrypt-algoritme mogen we echt niet onvermeld laten. Het is zeer geavanceerd beveiligingsmechanisme dat goed laat zien hoeveel potentie blockchain heeft op het gebied van beveiliging. 

Om de tien dagen versleutelt het Odocrypt algoritme zichzelf na het herschrijven. Daardoor is kwaadaardige inmenging van buitenaf praktisch onmogelijk.

Snel en schaalbaar dankzij SegWit

DigiByte is niet alleen een zeer geavanceerd platform, maar ook uiterst snel en schaalbaar. Val niet van je stoel: DigiByte is maar liefst 40 keer zo snel als Bitcoin! Het verslaat zelfs Litecoin, die 10 keer zo traag transacties verwerkt. Een van de factoren die bijdraagt aan de snelheid is SegWit. 

Simpel gezegd is dit een techniek die de indeling van transacties binnen een transactieblok verbetert.  Dankzij Segwit kan DigiByte maar liefst 1066 transacties per seconde verwerken, zonder dat je er als gebruiker veel geld aan kwijt bent.

PoW zorgt voor veiligheid

DigiByte is een zogeheten PoW-cryptocurrency. PoW is de afkorting van ‘Proof of Work’ en valideert transacties. Daarnaast wordt consensus over data verdeeld opgeslagen. Eventuele cyberaanvallen worden afgeslagen door een bewijs van de inhoud van een blok aan de blockchain toe te voegen. Betekent. 

Daardoor is de blockchain van DigiByte snel, schaalbaar, betaalbaar en veilig. DGB kan namelijk niet worden gehackt of vernietigd.

Waarom is DigiByte veelbelovend?

DigiByte is duidelijk een nieuwe generatie cryptocurrency platform. Sterker nog, het doet een beetje futuristisch aan. Neem alleen al het hyperintelligente Odocrypt-algoritme. 

Bovendien is het op het gebied van encryptie het beste van het beste. Wij denken dan ook dat DigiByte de komende jaren hoge ogen kan gaan gooien. 

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €1000 Crypto Gratis.

Finst

🎁 Investeer Nu €5000 Gratis Crypto.

Coinmerce

Verhandel 160+ Crypto & Staking Mogelijkheden.

Lees meer over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner