Waar kan ik Cardano staken? [4 exchanges]

Cardano staken
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Staken is een bekende manier om met crypto een passief inkomen te verdienen. Het fijne van de methode is dat de eigenaar van cryptomunten weinig tot niets hoeven te doen, enkel wat geld investeren in de cryptocurrency. Er is weinig tot geen kennis over de cryptomunten noodzakelijk en je kan als investeerder ook gewoon terecht bij één van de betere Nederlandse crypto exchanges. Je moet dan denken aan exchanges zoals Bitvavo, KuCoin, Crypto.com en Binance. Je kan ook als beginner direct beginnen met het staken van Cardano. Wij hebben de mogelijkheden hieronder genoteerd, plus informatie over de eventuele opbrengsten.

Cardano Staken: waar kan dat zoal?

Lijkt jou het wel wat om Cardano te staken, maar weet je niet waar je beginnen moet? Via onderstaande exchanges kun je heel makkelijk aan de slag. We trappen af met Bitvavo!

Cardano staken bij Bitvavo

De meeste nieuwkomers in de cryptowereld kiezen ervoor om een account te openen bij Bitvavo. Dat is namelijk de bekendste exchange van Nederland. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en staat bekend om zijn lage tarieven. Je kan als liefhebber ook beginnen met Cardano staken bij Bitvavo. Je hebt daarvoor een account nodig, maar ook Cardano in jouw wallet. Je kan eenvoudig Cardano kopen door geld te storten met iDeal. Ga daarna naar jouw instellingen en klik op ‘staking’. Schakel de staking in en vanaf dat moment kan jij een passief inkomen gaan verdienen.

Het gaat om flexibel staken, dus je kan op ieder moment de munten weer verkopen en stoppen met staking. De beloningen zijn prima, want de investeerder ontvangt jaarlijks een rendement van 5%. Hoe meer Cardano er in de wallet staan, des te hoger de beloning zal zijn. Het is niet mogelijk om vast te staken bij Bitvavo.

Het is overigens ook mogelijk om bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo nog tal van andere munten te staken. Er staat op het platform een zeer handig overzicht voor de investeerders klaar. Je kan ook het risico verminderen door meerdere cryptocurrency te gaan staken, in dat geval heb jij een hogere kans op een mooie winst.

KuCoin: prima exchange voor ADA staking

Een andere cryptocurrency exchange dat veel populariteit wist te verkrijgen is KuCoin. Dat komt eveneens doordat het cryptobedrijf de kosten zo laag als mogelijk wilt houden en de investeerders dus weinig transactiekosten betalen. Daarnaast biedt KuCoin ook de mogelijkheid aan om crypto te staken, waaronder dus ook de Cardano. Staken kan via de website van KuCoin, maar ook via de altijd handige applicatie. De KuCoin app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De app kan een gebruiker ook downloaden op een tablet.

KuCoin biedt natuurlijk ook genoeg gemak. Je kan gratis een account aanmaken bij de exchange en vervolgens de Cardano kopen. Klik daarna op ‘staking’ en zoek naar de cryptomunt. Bepaal het bedrag, ga akkoord met de voorwaarden en bevestig de keuze. De beloning bedraagt 3,53% (Annual Percentage Yield) en het staken is flexibel. Het namelijk ook bij KuCoin niet mogelijk om vast te staken. Het is onduidelijk of dat in de toekomst nog zal gaan veranderen.

Crypto.com: vast staken van Cardano

Crypto.com wist zichzelf ook goed op de kaart te zetten en is ideaal voor investeerders die veel actief zijn op de smartphone. Je kan met het grootste gemak de kosteloze Crypto.com applicatie downloaden en aan de slag gaan met staken. Je moet even een account aanmaken, dat kan eveneens via de app. Plaats Cardano in jouw wallet en kies voor de knop ‘earn’. De knop is gemakkelijk te herkennen aan de afbeelding van een plusteken. Je kan de Cardano (ADA) selecteren en een termijn bepalen. Je zal de munten moeten vastzitten voor het staken. Ga akkoord met de voorwaarden en bevestig dat jij wilt gaan staken.

Cardano staken voor een periode van één maand levert 1% (per annum/per jaar) op, terwijl staken voor drie maanden al 2% (per annum, per jaar) oplevert. Het is echter ook mogelijk om toch te kiezen voor flexibel staken, alleen dan bedraagt het rendement dan slechts 0,5% (per annum/per jaar).

De investeerders krijgen het rendement wekelijks uitgekeerd. Zodra de gekozen periode is verlopen dan zal er een overzicht van de inkomsten verschijnen op jouw account. Daardoor heb jij een goed inzicht in de opgebouwde winst. Er kan vervolgens altijd nog voor worden gekozen om wederom te beginnen met het staken van Cardano en het rendement te blijven opbouwen.

Cardano staken via Crypto
Cardano staken via Crypto.com

Binance: ADA staken bij de grootste exchange ter wereld

De bekendste cryptocurrency exchange van de wereld is natuurlijk Binance. De befaamde crypto exchange is internationaal actief en biedt ongekend veel investeringsmogelijkheden. Er zijn ook veel investeerders die juist voor Binance kiezen om te gaan staken. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om Cardano te gaan staken, maar daarvoor zal je wel eerst een gratis account moeten openen en de munt op jouw wallet moeten plaatsen.

Ga vervolgens naar de categorie ‘earn’ en klik op ‘stake’. Gemakkelijker kan haast niet. Zoek naar de Cardano en klik op de naam van de munt. Bepaal de staking periode, het aantal cryptomunten dat jij beschikbaar wilt stellen en klik op ‘stake now’. De beloningen zijn ook bij Binance weer interessant genoeg. Flexibele staking is overigens niet mogelijk.

Je kan een keuze maken uit staken voor één maand, twee maanden of drie maanden. Een maand levert een rendement op van 5,09% (Annual Percentage Yield) en bij twee maanden gaat het om 7,79% (Annual Percentage Yield). Kies jij toch voor drie maanden, dan gaat het zelfs om 8,38% (Annual Percentage Yield). Een minpunt is dat de waarde over een langere periode kan gaan dalen, de kans is dan groter.

Neemt het staken van Cardano ook risico’s met zich mee?

Het lijkt in eerste instantie alsof staken enkel en alleen voordelen met zich meeneemt. Dat is echter niet helemaal waar, want ook staking kent zo zijn risico’s. Het rendement is fijn, maar het kan ook fout gaan. Je moet ten alle tijden goed op de waarde van de cryptomunt letten, in dit geval dus de Cardano (ADA). 

Stel de munt daalt sterk in een bepaalde staking periode, dan zal je aan het einde van rit geen winst maken en waarschijnlijk cryptomunten verliezen. Als jij kiest voor flexibel staken, dan kan jij bij een daling alsnog de munten snel verkopen. Bij een vaste staking periode is dat geen mogelijkheid. Desondanks zou Cardano staken toch nog een mooie winst kunnen opleveren.

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

💶 Stake 7 coins tot 10%
🎁 €10 Cash Bonus

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

Meer over CardanoOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin