Litentry (LIT) : hoe kopen + koers (uitleg & review)

Litentry heeft als doel jouw online identiteit te decentraliseren en het daardoor mogelijk maken jouw privacy te waarborgen.

Litentry uitleg
Cijfer
3.5/5

Cryptocurrencies komen en gaan. Echter zitten er voldoende projecten tussen die de potentie hebben te blijven bestaan. Een daarvan is Litentry (LIT) die sinds kort ook verhandelbaar is bij Bitvavo. Wij zijn in dit relatief nieuwe project gedoken en delen onze bevindingen graag met jou! Beschouw de informatie over Litentry crypto niet als koopadvies.

Opgericht in 2019
Ticker LIT
Token ERC20
Staken Ja
Whitepaper Ja
Roadmap Ja
Team Onbekend
Website Bezoek

Pluspunten

✔️ Problemen rondom online identiteit verhelpen
✔️ Beveiligd door de Polkadot blockchain

Minpunten

❌ Gebruik maken van het protocol is lastig

Online identiteit controleren met Litentry

Onze identiteit neemt natuurlijk een prominente plek in ons leven in. Het is immers wie we zijn. Vandaag de dag delen we onze identiteit echter steeds vaker online. We moeten ons kunnen identificeren op websites om toegang te kunnen krijgen, aankopen worden opgeslagen en bedrijven zoals Google weten exact waar we naar op zoek zijn. 

Iedere stap wordt gevolgd. Wat heeft Litentry hiermee te maken zal je misschien denken? Nou, heel veel! Lees hieronder verder.

Litentry (LIT) coin en DeFi

Het is niet de bedoeling dat wij op deze pagina uitgebreid DeFi (Decentralized Finance) gaan bespreken. Maar mocht je een beetje bekend zijn in crypto, dan weet je dat DeFi tegenwoordig enorm populair is en waarschijnlijk ook zal blijven. 

Er kleven echter nog steeds nadelen aan DeFi waarvoor vooralsnog geen oplossing is gevonden. Een probleem is bijvoorbeeld dat identiteitscontroles compleet ontbreken voor wallet adressen. Dit nadeel moet absoluut getackeld worden wil DeFi overleven. Hier komt Litentry om de hoek kijken!

Litentry economisch model

Wat is Litentry precies?

Dan de vraag wat Litentry is: Het is een z.g. ‘cross-chain identiteit aggregator’. Dat wil zeggen dat Litentry voor allerlei soorten blockchains gedecentraliseerde ID’s en/of DID’s kan verzamelen en deze ook kan beheren. 

In dit geval is de beveiliging (het controleren van identiteiten) van wallet adressen een probleem en met behulp van de cross-chain identiteit aggregator technologie, kan Litentry dit probleem oplossen.

Waar het op neer komt in eenvoudige bewoordingen: Gebruikers kunnen zich aanmelden op het Litentry platform, waarna Litentry een ‘DID’ (dit is een gedecentraliseerde identiteit) voor de gebruikers aanmaakt. 

Deze identiteit komt tot stand nadat de gebruiker in kwestie aan diverse (decentrale) protocollen is gekoppeld. 

Met welk doel is Litentry opgezet?

Het doel van het Litentry-netwerk is als volgt: De makers willen het probleem van de identiteitscontroles oplossen en wel door allerlei accounts op verschillende blockchains te combineren. Alleen dan denken ze voldoende juiste informatie te kunnen afleiden, waardoor het probleem moet zijn opgelost. 

Concreet betekent dit dat Litentry als doel heeft om mijn en jouw online privacy te waarborgen. Dat we ons bijvoorbeeld op veel websites verplicht moeten identificeren én dat we kunnen worden gevolgd op het internet, dat is het platform een doorn in het oog. De data die wij op het internet delen, daar wordt ook nog eens flink aan verdiend door bedrijven zoals Google en Facebook. Dit kan anders en beter volgens Litentry.

Nu je waarschijnlijk vooral geïnteresseerd bent in Litentry (LIT) coin als mogelijke investering, zullen we maar niet al teveel de techniek induiken. Maar toch is het erg handig dat je tenminste op de hoogte bent van hoe het Litentry netwerk te werk gaat. Want dan pas kan je bepalen of LIT crypto in jouw crypto portefeuille past of niet.

Jouw data is geld waard – Litentry wil dat je meeprofiteert

Op het internet ben je tegenwoordig overgeleverd aan de goodwill van bedrijven en instellingen. Als je websites bezoekt, dan ben je vaak verplicht om cookies te accepteren zodat je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten. En bij weer andere websites ben je verplicht om je aan te melden en moet je persoonsgegevens delen. 

Om nog maar niet te spreken over de vele privacy policy’s en voorwaarden die vrijwel niemand leest maar waar gebruikers wel mee akkoord gaan. Helaas gaat dat ook vaak mis en soms zijn de gevolgen erg groot.

Kortom: Websites, bedrijven en instellingen weten zo langzamerhand meer over jou dan je zou denken. En met de data die jij hen geeft, kunnen ze alle stappen die jij op het internet neemt volgen. Gebruikers worden op deze manier vaak onbewust beïnvloedt. Litentry is van mening dat gebruikers het recht hebben om tenminste van de data die zij delen mee te profiteren. Als jouw data wordt opgeslagen op de Litentry-blockchain, dan profiteer je hier absoluut van mee. Lees hieronder verder hoe dat werkt.

Hoe gaat Litentry te werk?

De wijze waarop Litentry dit alles tot stand wil brengen en hoe zij te werk gaan? Het netwerk gaat gebruik maken van een aantal technieken waaronder Identity Management, Distribited Storage, Identity Staking en Decentralised Contributor. 

Met Identity Management kunnen gebruikers aan anonieme identiteit op het internet aannemen. En met Distributed Storage dient de data die is verzameld over de gehele wereld van alle deelnemers op een decentrale wijze worden opgeslagen. Als gebruiker zou je met Identity staking LIT’s kunnen verdienen en wel door je eigen identiteit te staken.

Wat ons betreft is Decentralised Contributor de meest interessante ontwikkeling en zal dit, indien eenmaal toepasbaar, voor een kleine revolutie in het internetwereld kunnen zorgen. Want daarmee zouden gebruikers met één en dezelfde identiteit overal kunnen inloggen. Het onthouden van talloze wachtwoorden en het aanmaken van allerlei accounts op websites van instellingen en bedrijven, dat zou met deze techniek overbodig zijn.

Kan je Litentry staken bij Bitvavo?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om bij Bitvavo Litentry te staken en daarmee een extra, passief inkomen op te bouwen. Wel kan je op een andere wijze als gebruiker Litentry staken. Zie ‘Identity staking’ in de bovenstaande alinea “Hoe gaat Litentry te werk”?

Waar wordt het LIT-token voor gebruikt?

Litentry en LIT zijn twee zaken die je niet door elkaar moet gebruiken. Toch hebben ze natuurlijk alles met elkaar te maken. Het een kan niet zonder het ander. Waar Litentry echt het netwerk zelf is waar alles op moet gebeuren, daar is het LIT het native utility token van het netwerk. 

De LIT-coin heeft meerdere functies. Zo wordt het gebruikt voor het betalen van de kosten, kan het token door gebruikers worden gestaked en dient het als onderpand. Bovendien wordt het token gebruikt voor het netwerk zelf. Dit laatste is natuurlijk logisch omdat Litentry een protocol is gebaseerd op DeFi.

De tokens kunnen tevens worden gebruikt om de ontwikkelaars mee te betalen in de vorm van subsidie. In cryptotermen ook wel bekend als ‘grants’.

Feitjes over het token:

  • De token kwam door 2 token sales uiteindelijk op de markt
  • 1 LIT kostte toentertijd 0,25 dollarcent
  • Tijdens de token sales werd meer dan 4,4 miljoen dollar opgehaald

Concurrentie: Soortgelijke cryptocurrency

Er bestaan tot op heden geen soortelijke cryptocurrency. Investeer je in Litentry coins, dan voeg je een unieke munt toe aan je portfolio. Mocht je wel een project tegenkomen dat hetzelfde doel als het Litentry-netwerk nastreeft, stuur ons dan gerust een bericht.

Belangrijke ontwikkelingen: Whitepaper

Welke belangrijke ontwikkelingen komen er aan voor LIT coin? Dat zijn er nogal wat! Als een netwerk zoals Litentry ver in het vooruit denkt, dan is dat meestal een goed teken. Alle toekomstplannen van een project kan je aflezen in een whitepaper. De officiële whitepaper van Litentry kan je hier bekijken: https://docs.litentry.com/

Waar is het platform op gebouwd?

Het Litentry-platform werd gebouwd op Substrate. Dit is een blockchain waarmee netwerk gebruik kan maken van de allerbeste technologieën volgens Litentry zelf. Het bedrijf heeft ook plannen om deel te nemen aan een zogenoemde ‘parachain-veiling’ en wel om daarmee een slot op het populaire Polkadot te krijgen. Waarom? Ze kunnen daarmee profiteren van de beveiliging en tevens van het ‘cross-chain-ecosysteem’ van de Polkadot blockchain.

Niet alleen Litentry is gebouwd op Substrate
Niet alleen Litentry is gebouwd op Substrate

Actuele LIT coin koers

Wat is LIT vandaag waard? Wat is de Litentry koers? Hieronder kan je de actuele LIT koers volgen. Erg handig! Zodoende kun je bepalen of en wanneer je instapt in dit project. De koersen van de meeste cryptomunten zijn volatiel. Dat wil zeggen dat ze in een korte tijd stevig kunnen stijgen of dalen. Zoals je hieronder in de grafiek kunt zien gaat dat in zekere zin ook op voor Litentry crypto.

Historische koers LIT

Op het moment is er veel gaande in de wereld van crypto. Bitcoin staat er goed voor en crypto in zijn algemeen wordt steeds vaker geaccepteerd. Om te begrijpen wat de koers van LIT mogelijk zal doen in de toekomst, is het belangrijk om de historische koers van LIT te achterhalen. In veel gevallen keren bepaalde patronen jaar na jaar terug en zodoende kan je voor jezelf voorspellen wat de koers van deze cryptomunt in de toekomst gaat doen.

Onze Litentry koersverwachting

Bitcoin blijft ons verrassen. Na een zeer sterke terugval, is de populairste virtuele munt ter wereld sterk teruggekomen. Litentry lift, net zoals veel andere altcoins, mee op het succes van Bitcoin. Toch zal er een moment komen waarop investeerders hun altcoins verkopen en hun winsten omzetten in Bitcoins. Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden. Onze LIT coin prijsvoorspelling is dan ook voorzichtig optimistisch en wij denken dat Litentry dit jaar nog minimaal twee keer zoveel waard wordt.

Volgend jaar zal een tussenjaar worden waarin de prijs zich stabiliseert. Wat de LIT prijs vervolgens gaat doen hangt af van de mate waarin het project zich ontwikkeld én van het sentiment rondom Bitcoin. 

koersverloop Litentry
Koersverloop Litentry

Prijsvoorspelling LIT coin op de langere termijn

De crypto-markt staat nog steeds in de kinderschoenen, al neemt de adoptie van met name de bekendere munten zoals Bitcoin en Ethereum zienderogen toe. Steeds meer grote bedrijven stappen in en overheden overwegen om in crypto te investeren. 

Dit zal mogelijk ook voor de koers van Litentry (LIT) positieve gevolgen hebben. Over de toekomst van deze cryptocurrency zijn we positief gestemd. Kijken wij 5 jaar in het vooruit, dan kijken we niet raar op als de Litentry waarde, vanaf dit moment berekend, maal vijftig gaat. Dat is met de huidige marketcap een realistisch scenario. 

CoinMarketCap & Litentry LIT

Voordat wij zelf cryptovaluta aankopen, verkopen of gewoon alle ins en outs willen weten of een project, surfen we altijd naar de website CoinMarketCap.com. Op deze website kan je werkelijk waar alle belangrijke informatie over cryptomunten vinden. Van de marketcap en marktpositie tot aan het handelsvolume, de hoeveelheid circulerende munten en het totaal aan munten dat beschikbaar is. We raden je aan om ook voor Litentry op CoinMarketCap.com te kijken.

Belangrijk Litentry nieuws volgen

Wil je graag op de hoogte blijven van al het belangrijke nieuws omtrent dit veelbelovende crypto project? Kom dan met regelmaat terug op onze website. Zodra er belangrijk nieuws over Litentry of de LIT coin naar buiten komt, zullen we dat zeker met onze lezers delen. Het is belangrijk om de laatste crypto nieuwtjes niet te missen. Want daarmee kan je besluiten een coin vast te houden of op tijd te verkopen.

Is dit het juiste moment om het LIT-token te kopen?

Wij adviseren onze lezers nooit om munten zoals het LIT-token aan te schaffen dan wel te verkopen. Dat gaan we dus in dit geval ook niet doen. Wel hebben wij natuurlijk een duidelijke eigen mening over dit project en in de munt bijzonder. Het is aan jou wat je hiermee doet… Als wij in een munt zoals LIT crypto zouden investeren, dan zou dit voor ons het juiste moment zijn. Niet alleen geeft het project ons een goed gevoel, maar stel als de ontwikkelaars hun beloften nakomen, dan zou de munt wel eens rap in waarde kunnen stijgen!

Op dit moment is LIT coin nog niet terug te vinden in de top van de crypto-markt. Dus is er nog zeer veel winst te behalen. Met name als het project vaker in het nieuws komt maar vooral als het daadwerkelijk toegepast gaat worden….

Waar kan ik Litentry crypto kopen?

Met regelmaat krijgen wij van onze trouwe volgers de vraag waar zij het beste hun cryptomunten kunnen onderbrengen. Nu zijn wij zelf heel enthousiast over Bitvavo als crypto broker. Litentry (LIT) kopen bij Bitvavo is een slimme zet. Je schaft dan coins aan bij een Nederlands bedrijf en kunt bij vragen dan ook rekenen op support in het Nederlands. Wel zo handig. 

Maar er zijn veel meer voordelen als je handelt via deze broker. Zo zijn de transactiekosten wel héél laag vergeleken met andere partijen. Je kan al je aan- en verkopen regelen via een handige app. Voor alle voordelen van handelen via Bitvavo klik hier.

Advertentie

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Bitvavo review
#1

Finst

🎁 Krijg €10 cash Bonus

Finst review
#2

Coinmerce

🪙 Meer dan 360 crypto's

Coinmerce review
#3

LIT coin kopen bij Bitvavo: Stap voor stap uitgelegd

Ben je nieuw in crypto of heb je nog geen account bij Bitvavo? Op onze website leggen we jou haarfijn uit hoe je cryptomunten bij Nederlands beste crypto exchange Bitvavo aanschaft. Klik hier om direct naar onze ‘Bitvavo koopgids’ te gaan.

Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto. Hij handelt sinds 2017 in crypto en deelt zijn kennis op de website Cryptokoersgids.nl.

Veelgestelde vragen over Litentry

Natuurlijk kan je daytraden met alle cryptomunten, behalve natuurlijk met stablecoins. Zo kan je ook prima op dagelijkse basis traden met LIT-coins. De munt laat iedere dag wel een aantal stijgers en dalers zien, zodat je met voldoende kennis over daytraden absoluut leuke winsten kan behalen. Daytraden is echter wel een vak apart. De meeste handelaren verliezen hier geld mee, want het is meer dan gokken op een prijsstijging of daling. Wees je bewust van deze risico’s.

Wees je er ten alle tijden van bewust dat handelen in crypto bepaalde risico’s met zich meebrengt. De informatie die wij op deze pagina met jou delen, kan je dus absoluut niet als koopadvies interpreteren. Uiteindelijk schaf je op eigen risico LIT-munten aan. LIT is nog een relatief jong project en staat nog in de kinderschoenen. Alhoewel wij hoge verwachtingen hebben van het bedrijf, kunnen er tijdens de doorontwikkeling altijd onvoorziene problemen opduiken wat ten koste zou kunnen gaan van de LIT prijs. In het ergste geval mislukt het project en ben jij je inleg kwijt. Daar gaan we niet vanuit, maar het is toch belangrijk om te vermelden.

Je kan de munten die je via Bitvavo aanschaft op een aantal manieren bewaren. Zo kan je ervoor kiezen om de coins simpelweg in de wallet van Bitvavo te laten staan. Echter, wil je voor 100% zekerheid gaan, schaf dan een hardware wallet aan waarop je de tokens bewaard. Niemand kan er dan ooit bij behalve jij.