My Neighbor Alice (ALICE) : hoe kopen, verwachting (review)

Maak kennis met My Neighbor Alice, een serieus project in de crypto gaming wereld.

My neighbor Alice
Cijfer
4.6/5

My Neighbor Alice is een zeer veelbelovende cryptocurrency en heeft zich inmiddels gevestigd als zeer serieus project tussen alle blockchain- en crypto projecten. Wellicht denk je bij het lezen van de bovenstaande zin wel: who the f*ck is Alice? In het onderstaande artikel lees je alles over dit project.     

Heb je al kennis gemaakt met My Neighbor Alice? Als dit niet het geval is, wordt het de hoogste tijd. Wellicht denk je aan “the girl next door” maar My Neighbor Alice is meer dan dat. We hebben het hier over een multiplayer bouwspel. Hierin kun je virtuele eilanden aankopen en in bezit houden. Je kunt hier de meest innovatieve virtuele ideeën uitwerken, vormgeven en aan de man brengen. 

My Neighbor Alice brengt twee werelden samen: het is een leuke game voor online gameliefhebbers en een zeer interessant ecosysteem voor spelers die NFT’s willen verzamelen en verhandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van het ALICE token. Het bouwspel is vormgegeven in een Metaverse omgeving en heeft hierdoor een zeer toekomstgericht karakter. My Neighbor Alice staat nu al erg hoog in de ranglijst binnen de Metaverse en play-to-earn crypto sector en een stijging in deze ranking is niet uitgesloten. Alleen al om deze laatstgenoemde reden is het goed om je eens in dit project te verdiepen.    

Opgericht in 2021
Ticker ALICE
TokenERC-20/BEP-20
Staken Ja
Whitepaper Ja
RoadmapN.v.t.
TeamOnbekend
Website Bezoek

Pluspunten

✔️ Passief geld verdienen aan deze crypto game
✔️ NFT’s zijn buiten de game om verhandelbaar

Minpunten

❌ Het spel staat nog in de kinderschoenen

Wat is My Neighbor Alice?

My Neighbor Alice (MNA) is een op blockchain gebaseerde game waarin een virtuele samenleving wordt opgebouwd. Je koopt hiervoor je eigen eiland waarop je jouw nederzetting (in vorm van bijvoorbeeld huizen, bruggen, boerderijen, straten of dieren) kunt opbouwen. Zo kun je in deze virtuele omgeving ook digitaal groenten verbouwen of een hengeltje uitgooien. Wie weet verdien je door te vissen wel geld! 

Een andere optie in MNA is het verzamelen van items en andere mensen ontmoeten. Een van die mensen is je buurvrouw Alice. Heeft Alice jouw hulp nodig? Dan sta je uiteraard voor haar klaar. Iedereen kent het spreekwoord “beter een goede buur dan een verre vriend” immers wel. Met het helpen van Alice kun je uiteraard geld verdienen want voor niets gaat de zon op (om maar even in de spreekwoorden te blijven). 

Hiermee komen we meteen op het verdienmodel achter My Neighbor Alice. Deze game is een leuke optie voor liefhebbers van bouwspellen maar ook voor crypto fanaten die interesse hebben in het creëren van een verdienmodel door het verhandelen van NFT’s. Je kunt hiermee een zeer passief inkomen opbouwen. 

Alle items in het spel kunnen immers als NFT verhandeld worden. Denk hierbij aan de stukken land maar ook aan de items die je op dit land hebt gecreëerd of onderhouden hebt. MNA is voorzien van een specifieke tool waarmee je NFT’s kunt creëren. 

Daarnaast is het goed te weten dat je de avatars (dus de personages) in het spel kunt personaliseren en dat deze interactief naar elkaar toe zijn. Je kunt je buurman of buurvrouw dus echt “bevrienden” en een goede reputatie opbouwen bij Alice. Dit kan goed uitkomen als je uiteindelijk zaken wil doen met je neighbor. 

het spel ALICE

Hoe interessant zijn NFT’s?

Door het spelen van My Neighbor Alice kun je de baas zijn over je eigen in-game items. Dit zijn immers NFT’s dus Non Fungible Token. 

Dit soort tokens spelen een hele belangrijke rol in een Metaverse omgeving. Een Non Fungible Token is een verzamelterm voor alle virtuele objecten en immateriële items die niet-vervangbaar zijn. 

Een NFT is dus een soort certificaat van die uniekheid. Deze digitale eigendomsbewijzen kunnen betrekking hebben op een veelzijdigheid aan digitale creaties, van kunstwerken tot in-game items zoals bij dit multiplayer bouwspel het geval is. 

Doordat een NFT over unieke kenmerken beschikt, kunnen de items niet tegen elkaar worden geruild wat bij een euro muntstuk bijvoorbeeld wel het geval is. Hierdoor kan een Non Fungible Token een zeer waardevol bezit zijn wat het verhandelen in NFT’s zeer interessant maakt. 

Het bovenstaande brengt ons op de voordelen van My Neighbor Alice als NFT handelsplaats. Het leuke van deze game is immers dat je de Non Fungible Tokens ook op andere NFT handelsplaatsen kunt verkopen. 

Dit is uiteraard een uitstekende mogelijkheid om de liquiditeit van de items een aanzienlijk stuk te verhogen. Dit is, met het oog op de zeer sterk toenemende interesse in NFT’s, een zeer interessant gegeven. 

Waarom MNA gebouwd is op de Chromia blockchain

My Neighbor Alice is opgebouwd op de Chromia blockchain. Dat lijkt een verrassende keuze omdat het Ethereum netwerk op het eerste gezicht de meest voor de hand liggende keuze lijkt te zijn. Zoals we ook al in onze uitgebreide crypto review over Fantom vermeld hebben, is dit laatste een beetje achterhaald. Er worden immers steeds meer blockchains ontwikkeld die gezien kunnen worden als de verbeterde versie van het Ethereum netwerk. 

Naast de genoemde Fantom blockchain is de Chromia blockchain een ander voorbeeld. Om je goed uit te kunnen leggen waarom MNA gebouwd is op de Chromia blockchain, is het goed om uit te leggen wat precies de beweegreden waren om juist niet te kiezen om My Neighbor Alice volledig op een Ethereum netwerk te bouwen. 

Vooral het veelvuldige gebruik van het Ethereum blockchain kan immers een probleem vormen. Hierdoor kunnen er opstoppingen op het netwerk ontstaan wat vertragingen in transacties als gevolg kan hebben. Door het Chromia blockchain op het Ethereum netwerk te bouwen, wordt dit probleem op een relatief eenvoudige maar zeer effectieve wijze ontlopen. De Chromia blockchain is immers ontwikkeld om de schaalbaarheid en de mogelijkheid voor het ontwikkelen van d’apps te verbeteren. Als je weet dat Alice een d’app (dus een gedecentraliseerde applicaties) is, begrijp je de keuze waarom er voor het bouwen van dit multiplayer bouwspel gekozen is voor de Chromia blockchain. 

Het voordeel van het gebruik van het Chromia blockchain dat MNA de aangesloten nodes betaalt met het CHR token. Dit is het token van het Chromia project zelf. Hoewel dit CHR token zeker een coin is met potentie (en je een investering hierin kunt overwegen), is het dus niet nodig om deze coin te bezitten om MNA te kunnen spelen en een verdienmodel uit My Neighbor Alice te halen. D’apps zoals MNA mogen hun eigen tokens uitgeven, mits ze ondersteund worden door CHR. Voor het spelen van MNA kun je dan ook gebruik maken van het ALICE token, waarover je verderop in deze coin review uiteraard meer kunt lezen.  

Chromia maakt het gebruik van hybrid NFT’s mogelijk

Zoals we al aangegeven hebben, worden de MNA game-assets vormgegeven als Non Fungible Token. Deze NFT kunnen worden verhandeld op de eerder genoemde Ethereum blockchain maar ook op de Binance Smart chain. Daarbij wordt van iedere NFT een kopie geplaatst op het Chromia netwerk, in vorm van een Chromia Original NFT. 

Er ontstaat hierdoor een constructie in vorm van het gebruik van hybrid NFT’s. Dit is mogelijk omdat Chromia geen gebruik maakt van een centrale server om het spel te laten draaien maar ervoor gekozen is voor de Chromia Side chain. Hierdoor wordt er voorzien in een veilige en transparante opslag van gegevens met veel mogelijkheden met betrekking op schaalbaarheid.

Om je een goed voorbeeld van het bovenstaande te geven: het ALICE token is een ERC-20 en een BEP-20 token. De afkorting ERC20 staat voor “Ethereum Request for Comment 20”. Het betreft hier een reeks van voorwaarden waaraan het token moet voldoen om gebruikt te kunnen worden op het Ethereum netwerk. 

Een vergelijkbare omschrijving kunnen we geven als je jezelf afvraagt wat een BEP-20 token is. Dit is immers een token van BSC oftewel Binance Smart Chain. Een BEP-20 token is dus gebaseerd op de blockchain van Binance.  Wat kun je met het ALICE token?

Het ALICE token is een coin die je kunt vergelijken met MANA, het token achter Decentraland. Met het ALICE token kun je een virtueel stuk land kopen en aanpassen aan jouw wensen. Daarnaast kun je (net als in Decentraland het geval is) een eigen community opbouwen en op een in-game marktplaats je NFT’s verhandelen. 

ALICE is dus een Play to Earn token. Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat het spelen van My Neighbor Alice volledig gratis is. Als je echter iets wil bereiken in dit spel, of je bent dit virtuele land betreden om er een verdienmodel van te maken, moet je investeren in NFT’s. Uiteraard kunnen hiervoor de ALICE coins gebruikt worden. 

Dit is het native token van MNA. Ben je enthousiast over dit project en zie je er toekomst in? Dan is het goed om te weten dat je het ALICE token ook kunt staken. Ben je nog niet bekend met deze vorm van het genereren van een passief inkomen? Neem dan onze uitgebreide uitleg over crypto staking door en ontdek onze handige tips hierover.

play to earn coins
My Neighbor Alice behoort tot de play to earn tokens

My Neighbor Alice als DAO organisatie

My Neighbor Alice is een DAO organisatie. DAO is een afkorting die staat voor “Decentrale Autonome Organisatie”. Dit wil zeggen dat je als bezitter van het ALICE token, de mogelijkheid hebt om inspraak te hebben op het besturen van MNA als platform. Iedere eigenaar van een of meerdere ALICE tokens heeft inspraak in de ontwikkelingen en beslissingen van het platform. 

MNA werkt volgens een innovatieve beslissingscultuur waarin niet het management als centrale organisatie de beslissingen neemt maar de gebruikers van het platform zelf. Hoe meer tokens je in je bezit hebt, hoe zwaarder jouw stem telt bij het nemen van beslissingen. Als je weet dat op het moment van schrijven niet eens een kwart van de ALICE tokens zijn uitgegeven, weet je dat hierin (letterlijk) nog wel wat te halen is.

Zo kun je van MNA een verdienmodel maken

  • Investeren in stukken land en dit verhuren
  • Het creëren en verkopen van NFT’s
  • Het aangaan van samenwerkingen met Neighbor Alice of andere bekenden
  • Het staken van de ALICE coin

Kun je My Neighbor Alice spelen zonder kennis van crypto?

Als je alle technische termen die we hierboven gebruikt hebben, aan je voorbij hebt laten komen, vraag je jezelf wellicht af of je My Neighbor Alice kunt spelen zonder kennis van crypto. Dit is best een gevaarlijke vraag want onder andere in onze Crypto tips schrijven we immers dat kennis over cryptocurrency essentieel is om succesvol te kunnen handelen of beleggen met digitale munteenheden. 

Het instapniveau van My Neighbor Alice is echter dusdanig laag dat je dit multiplayer bouwspel kunt spelen zonder kennis van crypto, blockchains en/of het gebruik van wallets. Zoals aangegeven moet je wel investeringen gaan doen om een (passief) inkomen hieruit te genereren. In dat geval ga je verder dan laagdrempelig gamen. Het is dan meer dan verstandig om over crypto kennis te beschikken. 

Hoe toekomstgericht is My Neighbor Alice?

Om je een antwoord te geven op de vraag hoe toekomstgericht My Neighbor Alice is, hoeven we je er alleen maar op te wijzen dat dit multiplayer bouwspel is vormgegeven in een Metaverse omgeving. Metaverse zorgt ervoor dat er een kopie wordt gemaakt van de echte wereld maar dan in digitale vorm. 

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van virtual reality, augmented reality en internet om de digitale wereld neer te zetten in een 3D omgeving. Deze nieuwe virtuele wereld is bijna niet van de echte wereld te onderscheiden en wordt voor een groeiende reeks aan toepassingen gebruikt. 

Een Metaverse omgeving is dan ook een ideaal platform voor het verhandelen van non-fungible tokens. De zeer snel stijgende populariteit van Metaverse, online gaming, NFT’s en cryptocurrency vormen dan ook de ingrediënten die een duidelijke indicatie geven van de toekomstgerichtheid van My Neighbor Alice. Uiteraard hangt het succes van dit concept af van de manier waarop MNA door het grote publiek ontvangen wordt maar het team achter My Neighbor Alice is zeer actief in de weer om dit project te laten slagen. 

Een ander punt die we nogmaals onder je aandacht brengen, is het feit dat My Neighbor Alice in meerdere opzichten een goed uitgedacht concept is. Onboarding is bijvoorbeeld zeer eenvoudig. Daarnaast hebben spelers de interessante mogelijkheid om zelf NFT’s te bezitten en kunnen ervoor kiezen hiermee een passief inkomen te genereren, iets wat veel mensen aanspreekt. Dit in combinatie met het feit dat er gekozen is om het spel te laten draaien op de Chromia blockchain maakt het investeren in My Neighbor Alice (lees: het ALICE token), zeker de moeite waard.

Waar kun je het ALICE token aanschaffen?

Er zijn diverse goede Nederlandse crypto exchanges waar je het ALICE token inmiddels kunt aanschaffen. De meeste aansprekende brokers bieden deze zeer veelbelovende digitale munteenheid al aan. We adviseren je echter om het ALICE token aan te schaffen bij Bitvavo

Dit is een zeer gebruiksvriendelijke Nederlandse Euro crypto exchange (die zelfs ingeschreven staat bij de Nederlandse Bank) waar je tegen een zeer scherpe prijsstelling in het ALICE token kunt handelen. Bitvavo is in dit opzicht verreweg de goedkoopste partij in Nederland. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Bitvavo voldoet aan zeer hoge internationale veiligheidsstandaarden. Dit betekent in de praktijk dat jouw digitale geld op een veilige manier is opgeslagen in je wallet. Bitvavo biedt het gebruik van een aantal interessante handelstools aan en voor eventuele vragen en/of problemen bij het gebruik van je digitale wallet kun je terecht bij een Nederlands sprekende helpdesk.

Advertentie

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Bitvavo review
#1

Finst

🎁 Krijg €10 cash Bonus

Finst review
#2

Coinmerce

🪙 Meer dan 360 crypto's

Coinmerce review
#3

Hoe je de ALICE koers het beste volgen?

Je bent slechts een paar klikken verwijderd van de manier waarop je de ALICE koers het beste kunt volgen. Deze Cryptokoersgids houdt je 24/7 op de hoogte! Bekijk via deze website de realtime koersen van populaire cryptomunten van dit moment. De ALICE koers is zeker iets om in de gaten te houden want dit project zou zeker hoge ogen kunnen scoren in de toekomst als we even in game termen mogen blijven. Je buurvrouw Alice kan zomaar iemand zijn die je graag eens wil ontmoeten.

Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto. Hij handelt sinds 2017 in crypto en deelt zijn kennis op de website Cryptokoersgids.nl.