Is Tamadoge dé memecoin die je wil kopen? [6 redenen]

tamadoge kopen redenen
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Twitter & andere social media kanalen raken er niet over uitgesproken: de nieuwste memecoin Tamadoge (TAMA). Als we de vele berichten moeten geloven is dit de memecoin die je moet hebben en welke, in potentie x10 of zelfs tot 100x kan groeien! Wat is Tamadoge, en om welke redenen moet je deze coin juist nu aankopen? Ook vertellen we hoe je de token kunt aanschaffen bij OKX en bij welke crypto exchanges deze munt nog meer kunt kopen. Let’s Go!

Wat is Tamadoge?

Voor de millenials onder ons komt de naam Tamadoge misschien wel ergens bekend voor. Mogelijk doet hét speeltje van vroeger ‘Tamagotchi‘ je een belletje rinkelen. Dit speeltje was een absolute musthave. Via een display kon je de avonturen van jouw virtuele huisdier volgen en sturen. De kunst was om jouw huisdier zo lang als kon te laten overleven. 

Eigenlijk verschilt Tamadoge niet al te veel met de Tamagotchi van vroeger. Het grote verschil is dat Tamadoge online afspeelt. Ook in dit spel, is het de bedoeling dat je jouw hond sterker maakt, waardoor je punten (Dogecoins) kunt verdienen. Je gaat de strijd aan met andere hondeneigenaren. Spelers met de meeste punten, kunnen hun deel uit de dogepool opstrijken. 

Daar waar veel online crypto spellen tegenwoordig een plekje hebben verworven in de Metaverse, heeft Tamadoge een eigen virtuele wereld gecreëerd, de Tamaverse. Het behoort tot de Play to Earn games. Andere welbekende soortgelijke spellen zijn o.a. Axie Infinity & Decentraland

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

6 redenen waarom je Tamadoge kunt kopen

Nu je weet waar Tamadoge voor staat, is het goed om hier dieper op in te duiken. Om welke redenen zou je kunnen overwegen Tamadoge te kopen? Hier komen ze!

Community gedreven coin

Waarom komen bepaalde cryptovaluta niet van de grond en andere coins wel? Dit valt voor een groot deel te wijten aan de marketing er omheen. Kijk naar Shiba: deze munt moest de Dogecoin killer worden. Het internet stond er bol van en hele troepen Shibalovers deelden massaal het nieuws rondom de munt. Het werd een grot succes. 

Terug naar Tamadoge. Overal duikt de naam op. Hier zit een marketingafdeling achter waar Coolblue nog een lesje van kan leren. De kunst hierin is om een grote community op te bouwen die het nieuws op het internet uitstrooit. En dat is wat nodig is. 

Leuk weetje: 30% van de gespendeerde Tamadoge tokens wordt gebruikt voor marketingdoeleinden. 

Tamadoge hond in actie
Tamadoge hond in actie

Geen belastingen over transacties

Wie weleens beloftevolle memecoins heeft aangeschaft, kan het niet ontgaan zijn dat er tijdens een aan – of verkoop taxes worden ingehouden. Dit om het ecosysteem gezond te houden. Tamadoge doet hier niet aan mee, omdat deze coin een echte usercase heeft, en de waarde voortkomt uit het project zelf. 

Dit is voor de gebruiker gunstig, omdat je op die manier meer waar voor je geld krijgt. Bovendien hoef je niet drie keer na te denken voordat je iets aan – of verkoopt, omdat je niet bang hoeft te zijn voor flinke bijkomende kosten. 

Tamadoge maakt gebruik van de NFT-hype

NFT’s, oftewel Non Fungible Tokens, zijn niet meer weg te denken in de wereld van crypto. Sinds enkele jaren is de markt van NFT’s geëxplodeerd. Het beste voorbeeld hiervan zijn de Bored Ape NFT’s. Sommige van deze apen wisselden voor enkele honderdduizenden euro’s van eigenaar.

Ook Tamadoge maakt gebruikt van het NFT-principe. Tamadoge tokens gebruik je om jouw eigen NFT hond te kopen. Iedere hond wordt als puppy geboren en heeft zo zijn of haar unieke eigenschappen. Je kunt de hond opvoeden, om het zodoende sterker te maken. Of er mee spelen in de speciaal daarvoor ontworpen Augmented Reality App, waardoor het net lijkt alsof je met jouw hond in één ruimte staat.  

Ben je niet zo tevreden met jouw hond, dan breng je hem naar het virtuele asiel, oftewel de NFT-shop. Daarin kun je jouw hond te koop aanbieden. En met een beetje mazzel, krijg je de hoofdprijs voor jouw viervoeter. 

Meer dan een memecoin

Dogecoin is in een ver crypto-verleden als grap ontstaan. Om de draak te steken met andere cryptovaluta. Deze grap liep echter iets uit de hand. Niet lang daarna zagen ook andere zogenoemde memecoins het levenslicht. Een nieuwe markt ontstond. Vele van deze memecoins beschikken net als Dogecoin niet over echte usercases. Tamadoge is echter meer dan een memecoin en kan hiermee een duidelijk onderscheid maken. 

Tokens worden geburnd

Tamadoge is een deflationaire token. Het aantal tokens dat in omloop is, wordt geleidelijk aan teruggebracht. In het geval van Tamadoge worden er per 100 gespendeerde tokens 5 stuks geburnd. Deze worden uit de omloop gehaald. Dit kan zorgen voor een opwaartse prijsactie. 

5% burned
5% burned

Bearmarkt, dit is het moment

Wanneer we naar het verleden kijken van enkele succesvolle presales projecten, dan zien we keer op keer dat juist deze munten skyhigh gaan nadat ze op exchanges terecht waren gekomen. Of dit ook voor Tamadoge het geval zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. Kijkende naar de huidige marktomstandigheden zou het gevoel wellicht aangeven om niet nu te kopen, omdat we in een dalende markt zitten. Maar juist deze bearmarkt geeft potentie. Je kunt de muntjes in deze tijd goedkoop aankopen en wachten op de komende bullmarkt. 

Dit kan vanaf het moment van schrijven nog weken duren, maar ook nog maanden of zelfs jaren. Dit weet niemand. 

Tamadoge kun je op dit moment kopen via OKX. Doe je dit via deze link, dan maak je tevens kans op een crypto mysterie box (tot $10.000 waarde)  De verwachting is dat Tamadoge in het vierde kwartaal van 2022 gelist wordt op meerdere exchanges. Uiteraard zullen meerdere kleine en grote exchanges volgen, mocht blijken dat deze hype voortzet.

Waar kun je Tamadoge kopen?

Als je overweegt om Tamadoge te kopen, is het van cruciaal belang om te weten dat deze munt alleen beschikbaar is op buitenlandse exchanges die geen vergunning hebben van de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat als investeerder je niet onder enige bescherming valt zoals die in Nederland wordt geboden. Wees je hier dus bewust van. 

Op het moment van schrijven is Tamadoge alleen te koop met USDT op bepaalde exchanges en met Weth op gedecentraliseerde platforms zoals Uniswap. Hieronder vind je een tabel met de vijf meest betrouwbare exchanges waar je Tamadoge kunt kopen:

ExchangeHandelspaar
OKXTAMA/USDT
Gate.ioTAMA/USDT
MEXCTAMA/USDT
BybitTAMA/USDT
BitMartTAMA/USDT

Hoe koop je Tamadoge via OKX?

Durf je het aan om in dit project te stappen, maar heb je geen idee hoe? Volg deze stappen om jouw eerste batch met tokens aan te schaffen. Hiervoor moeten er een aantal stappen worden doorlopen. Je hebt een aantal zaken nodig:

De volgende stappen moeten worden doorlopen om tot een eerste aanschaf te gaan:

Stap 1

Maak een account aan bij Bitvavo (via deze link en ontvang korting over de eerste €1000 aan handelskosten)!

Stap 2

Koop Tron (TRX) aan bij Bitvavo. Vervolgens zorg je dat het TRX adres van OKX in de adressenlijst van Bitvavo komt te staan.

Stap 3

Vervolgens klik je binnen het tabblad van TRX op ‘opnemen’, waarna je de gewenst hoeveelheid TRX invult die je wil verzenden naar OKX.

Stap 4

Op het moment dat het aandeel TRX is aangekomen op OKX, kun je aan de slag. Zorg er allereerst voor dat je TRX omzet naar een handelspaar waarmee je TAMA kunt kopen. Het omzetten naar het gewenste handelspaar, alsook de handel in TAMA kan via het tabblad ’trade’ > ‘basic trading’ > ‘spot’. 

Presale tokens sturen naar OKX middels Metamask

Heb je de TAMA tokens gekocht in de presale, dan zul je ze eerst moeten claimen via de website (Tamadoge.io) door op de zilveren ‘claim button’ te drukken. Daarvoor dien je uiteraard wel een Metamask connectie op te zetten. Ook heb je een klein beetje Ethereum nodig. Wanneer je de tokens geclaimd hebt, worden ze pas zichtbaar op het moment dat je het tokenadres van Tamadoge hebt toegevoegd aan jouw Metamask wallet. Vervolgens kun je jouw muntjes sturen naar bijvoorbeeld OKX

Tamadoge kopen
Tamadoge kopen

Hoog risico: wees gewaarschuwd

Hoewel het verleden heeft laten zien dat juist dit soort muntjes skyhigh kunnen gaan, is het niet zeker dat ook Tamadoge op die trein stapt. Ben dus voorzichtig met het aankopen van Tamadoge of soortgelijke memecoins. Koop enkel coins met geld dat je kunt missen. En wanneer je overweegt dit muntje aan te kopen, kan het goed zijn om dit in gedeeltes te doen. Zo koop je een gemiddelde prijs. Dit noemen ze ook wel de DCA-strategie

Enjoy the ride!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin