Bitcoin koers verwachting volgens René Today

bitcoin koers verwachting
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De koers verwachting van Bitcoin is een hot topic binnen de crypto-wereld. In een kort interview met crypto belegger René van Renetoday.nl bespreken we de veelgestelde vraag: wat gaat Bitcoin doen, zowel op de korte als lange termijn? Hoe kijkt René naar Bitcoin prijs voorspellingen en welke bronnen en tactieken houdt hij aan om hier grip op te krijgen?

Allereerst, welkom René en leuk dat je een interview wilt geven

Graag gedaan! Ik ken Cryptokoersgids.nl al een tijd en vind dat jullie heldere en waardevolle informatie delen rondom cryptomunten. Ik hoop dat ik hier een steentje aan bij kan dragen.

Wat is René Today?

René Today is een informatieve website over het beleggen in cryptomunten en andere financiële assets. Ik publiceer er niet alleen instructieve artikelen, maar ook unieke grafieken en tabellen die inzicht geven in hoe bepaalde cryptomunten er op dit moment bij staan.

Kun je hier een voorbeeld van geven?

Ja, zo vind je op René Today de Bitcoin koers verwachting van morgen, de komende weken, maanden en jaren. De koersverwachtingen die je daar ziet, zijn afgeleid van data die afkomstig is van externe crypto websites. Zij doen hun voorspellingen aan de hand van een fundamentele- en technische analyse. Deze data heb ik vervolgens gevisualiseerd in unieke grafieken. Inhoudelijk heb ik er zelf geen enkele aanpassingen op gemaakt.

Hoe kun je een conclusie trekken uit zo’n grafiek?

In de grafiek met de Bitcoin prognose voor de komende week bijvoorbeeld heb ik 6 verschillende bronnen gebruikt (zie grafiek hieronder). Van deze 6 bronnen heb ik het gemiddelde genomen en deze als extra ‘gemiddelde verwachting’ erbij gezet. In de grafiek zoek ik vervolgens naar de consensus. Laten meerdere bronnen dezelfde voorspellingen zien, dan hecht ik er pas waarde aan. Het blijft gissen en niets is zeker, maar het geeft een beeld van wat crypto experts op dit moment denken over de toekomst van de Bitcoin prijs.

bitcoin koers verwachting

Heb je meer manieren om te voorspellen wat Bitcoin gaat doen?

Naast het volgen van de prijs voorspellingen van experts kijk ik ook naar het Bitcoin sentiment op sociale media. Hier heb ik ook een unieke grafiek voor gemaakt (zie screenshot hieronder). In deze grafiek kun je aflezen hoe positief of negatief men op sociale media is. Door het sentiment van meerdere dagen achter elkaar uit te stippelen, zie je wat de trend is. Een positieve trend kan betekenen dat we binnenkort een correctie naar beneden kunnen verwachten. Bij een negatieve trend is het vaak andersom.

bitcoin sentiment

Hoe maak je deze grafieken eigenlijk?

Allereerst ga ik op zoek naar relevante bronnen die online koersvoorspellingen van Bitcoin delen. Vervolgens extraheer ik de data op een geautomatiseerde wijze en verzamel ik deze in Google Sheets. Hier maak ik er vervolgens grafieken van. Ik moet erbij zeggen dat het makkelijker klinkt dan het is. Veel data is moeilijk op te schonen en de bronnen veranderen hun pagina’s geregeld. Hierdoor gaan de grafieken in de war en moet ik alles updaten. Ik check ze nu dagelijks op fouten en fix ze meestal direct.

Doe je zelf ook handmatig technische analyses?

Jazeker. Binnen de Bitcoin grafiek check ik net zoals vele anderen wat de huidige steun- en weerstandslijnen zijn op de dag- en urenkaart. Naast trendlijnen probeer ik ook bullish en bearish divergentie te vinden. Dit kondigt vaak een ommezwaai in de koers aan. Hiermee kon je begin en eind 2021 de daling zien aankomen (zie grafiek hieronder). Het is geen heilige graal, maar helpt als extra factor in het bepalen van het meest waarschijnlijke toekomstige koersverloop.

bitcoin bearish divergentie

René, veel dank voor je uitleg. Hoe kunnen mensen meer over je te weten komen?

Je kunt me vinden door te Googlen op René Today, of als je interesse hebt in de Bitcoin verwachtingen, door te Googlen op zoiets als René Today Bitcoin verwachting. Er staan op dit moment verwachtingen van slechts vijf cryptomunten, want het is nogal veel werk om ze te maken. Ik hoop er in de toekomst meer bij te zetten. Jullie ook bedankt voor het interview.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin